Bland alla jävla propaganda-reklamer om mejerier, kött och ägg så är ingen lyckligare än jag nu när Oatly lanserar sin nya kampanj "Googla mjölk". Dom ber människor att även skriva miljö eller hälsa efter ordet och läsa lite. Synd att dom inte nämner djuren men det är väl för hett vatten än så länge, men det glädjer mig att se dessa planscher i tunnelbanan, istället för Arlas "Naturens egna sportdryck".
*obehag*

Välj växtbaserad mjölk. Komjölk är för små kalvar - för att dom ska växa och bli lika stora som en ko. Det är bebismat. ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • Kor

Likes

Comments

Att vara djurrättsaktivist är ett heltidsjobb och tar energi. Därför fick bloggen vänta när jag var på Sicilien bland annat.

Detta var min första utlandsresa som vegan och den var minst sagt intressant. Kort sagt: flygplatser och flygplan behöver utöka sina veganalternativ. Vegetariskt duger inte.

Likes

Comments

Dag 2 av 7 är avklarad utanför Kolmården och av vår kampanj #räddadelfinerna

Vi står utanför entrén, musiken som spelas i högtalarna är sådan typisk filmmusik ni vet, lejonkungen hördes vid ett par tillfällen. Musiken gjorde det hela lite starkare - känslan av varför vi står där i hettan med skyltar och flygblad förstärktes. Vi står där för er skull, delfiner. Vi hoppas och önskar att ni kan känna någonstans i ert system att det finns dom som kämpar för er frihet utanför Kolmårdens väggar. På lördag kommer det vara en ännu större protest och vi ger inte upp. Idag var det många fina möten, många som blev chockade av faktan vi bidrog med och många flygblad delades ut, över 1000 stycken. Men det finns en och annan som tror att ni har det bra, dom tror att ni är tacksamma över att bli så bra omhändertagna, men vi får inte lyssna på sådana människor, det är ingen fara. Dom förstår inte.

När jag hade 30 minuter kvar i bilen idag så började vägmarkeringarna visa "Kolmårdens djurpark" och jag började må illa. Jag kände trycket över mitt bröst och faktiskt lite ångest. Djuren är inspärrade i områden som skärmats av med galler och eller glasväggar medan människor ska stirra på dom som om dom vore tavlor. Det har, är och kommer aldrig vara okej att hålla djur i fångenskap för underhållnings-syfte. Kolmården har även börjat låta elefanterna uppträda. Dom tränar elefanterna till konster och dom uppträder sen framför en applåderande publik. Det har gått så långt att deras majestätiska utseende, deras storlek och deras personligheter inte räcker. Vi har tröttnat. Dom måste uppträda nu för att dra in pengar. Vi får aldrig nog.

Likes

Comments

Denna veckan har Djurrättsalliansen en kampanj mot Kolmårdens delfinarium. Mån-sön kommer det vara flygbladsutdelningar vid deras entré. På lördag den 23/7 kommer det vara en stor protest. Vi har under flera månader delat evenemanget med protesten den 23 Juli och jag hoppas att vi blir många som tillsammans säger det delfinerna inte kan. Det är dags för Kolmården att stänga sitt delfinarium.

​Företaget Lush säljer handgjord kosmetika som är 100% ej djurtestat, 100% vegetariskt och 100% färsktillverkat. Mycket av deras sortiment är även veganskt. Lush har valt att samarbeta med oss under denna veckan. I samtliga butiker i Sverige kan du skriva på Djurrättsalliansens namninsamling för att stänga Kolmårdens delfinarium och #räddadelfinerna , samt hämta flygblad. Om du inte har möjlighet att ta dig till Kolmården på lördag så ta dig till en Lush-butik och hämta lite flygblad. Alla kan göra något! Såhär ser våra flygblad om marina däggdjur i fångenskap ut: 

​Besök aldrig ett delfinarium. Besök eller delta aldrig i någon form av djurunderhållning. Ta dig en tur med en båt på din nästa semester och se delfinerna i sitt hem istället, inte tvärtom. 

#räddadelfinerna

Likes

Comments

Imorgon kommer det vara en liten Earthlings Experience i Gamla stan. Jag och några till från Djurrättsalliansen kommer visa filmen Earthlings och dela ut "Varför vegan?"-häften.

Detta är ett oerhört effektivt sätt att nå människor på. Dels drar vi åt oss uppmärksamhet med våra vita masker (som även är till för att avskärma oss själva och ge åskådare möjligheten att titta nära på skärmarna utan att möta någons ansikte.)

Det händer någonting i människor när dom får se konsekvenserna av allt djurförtryck. Många fångas upp och samtal uppstår. Dom flesta är sårbara, andra har taggarna utåt och är inte alls öppna. Det är ok. Dom går därifrån med ett häfte iallafall, (oftast).

Vissa skriker "kött är gott", andra skriker "fan va bra ni är".

Oavsett, så är det vår skyldighet som jordbor att visa upp verkligheten som djuren lever i. Det förtryck dom utsätts för varenda jävla dag. Det har gått så långt att vi inte ens ser på djuren som offer längre. Vi har förtryckt djuren i sån grad att dom inte ens är offer längre. Det är problemet. Därför är detta en bra sak att göra, vi visar tyst verkligheten och människor får själva ta ställning utefter det.

Vi behöver se bortom oss. Vi behöver tänka om.

Likes

Comments

Jag tar ett litet inlägg mellan del 3 och del 4 och visar er en nyhet jag själv precis fick ta del av. En vän från Djurrättsalliansen skickade detta och jag tror det är någon slags recension av Almedalen i en Gotlandstidning.

Detta är så skönt att få höra. Mötet med liberalerna var ett fint möte som ni kommer få se i vår dokumentation sen. Men det är häftigt hur två människor som representerar ett parti kan stå och säga "jag lever inte som ni, men jag har heller inga ursäkter för att jag inte gör det."

Mitt Facebook-flöde har varit bombat med tråkigheter dom senaste dagarna, så detta kom väldigt lägligt.

I'm not doing this cause I love it, I'm doing this because I love animals.

Likes

Comments

Nedan beskriver jag några kännetecken som berättar för oss att vi egentligen inte är några vidare kött eller allätare. Detta är inte bara min åsikt, det är fakta. Rynkar du näsan åt detta? Öppna din mun framför en spegel och titta på dina egna tänder, låt oss börja där.


Den inre ytan av människans tarmar är kraftigt veckat och tvärstrimmig, medan de inre tarmytorna hos rovdjur/allätare tenderar att vara jämn i jämförelse. Den relativt korta tarmen hos kött/allätare, tillsammans med den relativt släta inre ytan, tillåter ruttnande djurkött, animaliskt protein, kasein, kolesterol, transfettsyror och allt för mycket fett som finns i alla animaliska produkter att passera snabbt. Det är därför omöjligt för någon verklig kött/allätare att få tilltäppta artärer på grund av animaliska produkter.

Alla växtätare tuggar sin mat ordentligt innan dom sväljer, vilket gör att vi kan röra våra käkar i sidled. Kött och allätare kan inte det, dom kan endast röra sina käkar upp och ner eftersom dom sliter isär och sväljer.

Tilltäppta artärer förekommer hos mer än 50% av alla kött, mejeri och ägg-ätare idag. Dr. William Castelli som är chef för Framingham Heart Study (världens äldsta hjärtstudie), stöder de ovannämna resultaten med ytterligare påståenden om att cancerriskerna minskar med 60% om folk slutade äta kött, mejerier och ägg.

Människor och andra växtätare har kolhydratmatsmältningsenzymer i deras saliv, vilket innebär att våra kroppar skapades för frukt och grönsaker. Animaliska produkter har inga komplexa kolhydrater, vilket är anledningen till att köttätare / allätare saknar kolhydratmatsmältningsenzymer i deras saliv.

Många kött, mejeri och ägg-ätare försöka att utnyttja det faktum att människor inte kan smälta cellulosa. Dock är cellulosa varken fördelaktigt eller skadligt för oss på något sätt, så vår oförmåga att smälta det är irrelevant.

Dvärgschimpanser, som är människans närmaste djur eftersom de delar 99,5 procent av vårt DNA, kan inte smälta cellulosa heller, och det är därför dvärgschimpanser, liksom människor, är fruitarians / frugivores (ultra växtätare). Den verkliga frågan är om människor på rätt sätt kan bearbeta och smälta animaliskt protein, kasein, den överdrivna mängden fett som finns i alla animaliska produkter, och 2-9 procent av naturligt förekommande transfettsyror som finns i kött och mejeriprodukter, som är de viktigaste aktörerna som är ansvariga för nästan varje sjukdom. Det tröttsamma argumentet "Det beror på cellulosa matsmältningsbesvär" är bara en annan avledande taktik som används av kött, mejeri och ägg missbrukare som inte kan erkänna att de är de viktigaste aktörerna i djurens förintelse.


Now, let's have a steak! Or, no?

What if they wanna live?

(Källor: www.adaptt.org, Gary Yourofsky)

Likes

Comments

Fortsättning på föregående inlägg.

Människan är i grunden växtätare och det var vi redan innan istiden. Det var under istiden som vi började jaga i ren överlevnad. Vi skulle efteråt gått tillbaka till vår tidigare livsstil där vi var en del av naturen, inte ovanpå naturen, men vi fortsatte att konsumera andra djurs kött.

Vi säger ofta att vi är högst upp i livsmedelskedjan men jag tror att lejon och andra köttätande eller allätande djur skulle vilja ha ett snack med oss om vem som är högst upp i livsmedelskedjan egentligen. Även växtätare såsom noshörningar, flodhästar, elefanter och gorillor kan också döda en människa lätt, om dom blir provocerade. Dessa djur är också framför oss i livsmedelskedjan. Människor, historiskt och vetenskapligt, har alltid varit nära botten av näringskedjan. Att döda under en en-mot - en konfrontation utan vapen, och möjligheten att konsumera det blodiga råa köttet direkt från benet utan att det orsakar sjukdom senare i livet, har alltid varit de enda sanna faktorerna i vart man blir placerad i denna kedja.

Alla köttätare och allätare äter djurets ansikte, näsa, ögon, svans, tår, anus, inre organ, blod, hjärna, hud och päls, OTILLAGAT. Vi människor behöver tillaga olika delar av djurets kropp för att vi inte ska bli väldigt sjuka, det gör oss till fake-kött/allätare. Bara för att vi började använda vapen, verktyg, hybris och teknik så har inte det gjort oss till kött/allätare.

I motsats till de lögner som sprids av kött, mejeriprodukter och ägg ätande forskare, så har köttet inte varit ansvarig för hjärnans utveckling heller. Det var växtstärkelse. Detta säger Nathaniel Dominy i sin bok "Nötknäppar mannen". "Den mänskliga förmågan att bryta ner stärkelse har troligtvis varit en bidragande faktor till våra idag stora hjärnor, (forskning från: University of California-Santa Cruz och Arizona State University).Till skillnad från andra primater har vi fler kopior av den gen (AMY1) som bryter ner stärkelse i vårt saliv, detta gjorde det lättare för tidiga människor att smälta ner stärkelserik mat såsom majs och potatis."

Att tro att kött är bra för vår hjärna är lite roligt då Albert Einstein, som inte ens åt kött, lärde sig komplicerade teorier innan hajar, ormar och hyenor kommit på dom.

I nästa inlägg vill jag berätta om vår fysik och varför människan är växtätare. Vi ska prata om tarmar, tänder och lite, ytterst lite enzymer. För jag vet att det är döds-tråkig fakta och hade ni velat bli kemiproffs så hade ni suttit på högskola nu och inte suttit och läst min blogg. MEN det är viktigt på vår resa hem igen, att förstå olika perspektiv på varför vi inte borde äta kött eller andra animaliska produkter.

Fortsättning följer.

Likes

Comments

Är det naturligt för människan att äta kött? Vi har ju gjort det så länge vi kan minnas?

För det första är det väldigt viktigt att förstå att bara för att vi har gjort någonting under en väldigt lång tid, innebär det inte att det är det enda rätta att göra. Det finns många exempel på handlingar vi gjort under historien men som vi idag fördömer.

Vad innebär ordet naturligt? Synonymer till detta ord kan vara äkta, obehandlad, normal, medfödd, inneboende.

Att föda upp djur i enorma antal, göda dom med enorma mängder grödor och foder, slakta dom, behandla och processa köttet, sälja i matbutiker, sedan tillaga det på spisen, låter det naturligt?

Att springa ifatt sitt byte, sätta klorna och tänderna i offrets hud, döda djuret med sin egna kropp och sedan äta det på plats med sina egna tänder, låter det naturligt?

Att ha tusentals med alternativ till mat för att överleva, men ändå välja att bidra till död i sitt val av mat, låter det behövligt?

Att ha 1 alternativ till mat för att överleva, döda det själv och äta det obehandlat, låter det behövligt?

Någon gång i tiden så började människor äta kött. Allting har sin början och vi började äta kött när vi lärde oss att jaga. Vi gjorde fällor, gropar, vi använde spjut, vi samarbetade i skogen, vi smög, vi kastade och vi tillagade köttet över en öppen eld. Vi var ständigt på resande fot och hade inte tid att odla grödor utan livnärde oss på frukt, bär och vi jagade själva. Då var det ett behov vi hade - våra förutsättningar krävde att vi skulle bete oss på ett visst sätt för att överleva.

Sedan dess har människan fortsatt att utvecklas, vi har skapat oss en värld där vi kommunicerar med känsel, språk, syn, hörsel, dofter, teknik och andra metoder. Vi kan idag skriva romaner, vi kan bli befordrade på våra jobb, vi tjänar pengar, vi gifter oss, vi skriker när vi föder barn, vi älskar, vi hatar, vi gråter och vi skrattar. Människan har idag, tack vare vår utveckling, möjligheten att välja hur vi vill leva våra liv. Vår överlevnad är idag inte beroende av en specifik sak. Vi har möjligheten att välja. Och i en värld där hatet råder, där rädslan finns inuti oss alla, där lidandet är onaturligt och onödigt, varför väljer vi då att döda ännu mer? När vi inte behöver?

Fortsättning följer.

Likes

Comments

Lilla lilla Melissa. Du kom till Gotlands Djurfristad som en före detta travhäst, dina vita siffror syns fortfarande på halsen under din man. Du skulle slaktas, för att du var trött. Det var jobbigt att springa så som du och dina vänner gjorde. Din hals skulle skäras upp, för att du inte längre drog in några pengar. Men du klarade dig för att du hade människor i din omgivning som såg dig som en individ. Lilla lilla Melissa. Här får du nu leva tills du inte orkar mer, av ålderdom.

Likes

Comments