Jaa det är ju så att jag börjat skolan nu och har redan fått massa läxor hahaha men jaa så då kan jag inte uppdatera hela tiden och jag känner inte för att sätta en press på mig att jag måste skriva ett inlägg så jaa det kommer ett inlägg när jag säger mig trakasserad eller en diskussion kom up i mitt huvud elelr om jag typ bara behöver skriva av mig. Så ja kanske inte världens bästa updatering nu då men kommer iallafll försöka med ett inlägg i veckan så förhoppningsvis håller jag det haahha. Jaja det var bara ett kort inlägg för att bara berätta läget liksom. MEn puss och kram så syns vi snart!

Jämnställdhet är ingen kvinnofråga utan en MÄNSKLIG RÄTTIGHET!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen, dags för ett sådant här inlägg idag då! Detta inlägget ska handla om att jag tycker vi tjejer säger förlåt för så mycket som vi egentligen inte behöver säga förlåt för. T.ex har jag sett på mina kompisar (inte för att pika) att så fort dem typ gjort något så ytterst lite mot en kille så typ jag ger dig tuggummi för att jag var elak eller förlåt för att jag sa så och då känner jag bara skulle dem nånsin säga förlåt ifall dem gjorde samma sak mot er, nej det skulle dem inte! Och sen typ någon gång så gav dem tuggummi till dem för att dem skulle vara snälla mot dem en dag. Och jag bara jag kommer aldrig ¨betala¨ dem för att dem ska vara snäll mot mig, dem ska vara det ändå. Detta va vad jag tyckte och A jag tror att jag har en ganska sådan här mans syn eftersom jag har blivit så konstigt behandlad av killar. Dem har liksom aldrig gillat mig och typ jag har aldrig haft någon stark relation med någon kille. Killarna i klassen säger att jag är den dom hatar mest. Och jag förstår inte vad jag gjort för fel, visst jag letar inte efter en kille och jag behöver verkligen inte deras åsikter eller dem i mitt liv men A jag känner att jag iallafall vill veta varför...

Jaja Godnatt och sov gott. Kom ihåg att du är värdefull. Puss och kram

Kom ihåg att jämställdhet är ingen kvinnofråga, utan en MÄNSKLIG RÄTTIGHET!

Likes

Comments

Jag har börjat tänka lite på detta. Jag står för att kvinnor ska få samma och lika rättigheter som män och att vi ska kunna få gå rakt fram på gatan och inte behöva väja, inte behöva bli nervärderade eller förödmjukade för att vi har yttrat våra åsikter inte behöva stå under män helt enkelt. MEN..... Det betyder inte att jag hatar eller att jag vill att män ska vara under oss utan bara att det ska vara lika mellan könen. Det kanske framgår att jag hatar män eller att män bara förstör men det tycker jag inte. Jag älskar min pappa t.ex.

Så förstå mig inte fel. För det är just missförstånd som gör att det är så mycket skit runt om i världen. Hade vi bara respekterat varandras likheter och olikheter så hade t.ex kvinnor inte varit förtryckta, barn hade inte blivit mobbade och dem hade inte behövt må dåligt för att nån kallat dem fula eller för att dem blivit slagna för att dem varit annorlunda. Det hade inte varit så. Så om du inte vill göra så att någon kanske vill avsluta ens liv så kan du vara snäll mot den personen. Ni behöver inte bli kompisar men var inte otrevlig! Tänk så istället!

Jag kanske kom in på ett litet sidospår men sådant här är viktiga saker att uppmärksamma och prata om! Puss och kram, ta hand om er!

Jämställdhet är ingen kvinnofråga, utan en MÄNSKLIG RÄTTIGHET!


Likes

Comments

​Citerat från SVT:

Nya lagen: Olagligt att ge kvinnor mindre lön. Island tar nu rejält steg framåt för att bli mer jämställd. En ny lag ska göra så att löneskillnaderna mellan män och kvinnor suddas ut fram till 2020. De måste då ge kvinnor och män lika mycket betalt för samma jobb. Inte heller etnicitet, sexuell läggning eller nationalitet får påverka lönesättningen. Om företaget frångår detta kan det få böter, skriver SVT.

Island har nu tagit ett steg mot jämställdhet, ett steg som Sverige inte har tagit... Visst är det jätte bra men böter? A iallafall så är de ett steg och vilket steg som helst, stort som litet är bra! Så flera plus till Island. Önskar bara Sverige kunde ta efter och om ni vill läsa resten av artikeln så vet jag inte vad du hittar det hahaha. Jag läste det nämligen det på ett instagram konto som heter @snubbarsuger de postar massa nytt inom feminism och framsteg världen tar mot jämställdhet. Dem lägger också ut meddelande som snubbar skickat till olika tjejer. I recomend recomend. Dem har också ett konto som heter @enverklighet som dem gjort nu med detta om Metoo. (Vill ni ha ett inlägg där jag berättar o vad jag tycker om det, gör nog det ändå ahhahah)​ Där är det olika kvinnor som skickar in berättelser om när dem blivit våldtagna eller sexuellt ofredade. Ganska hemskt men lärorikt, man får en inblick om vad dem har gått igenom. I also recomend!

Aa detta var bara ett kort inlägg för fick feeling av att skriva ett när jag såg @snubbarsuger posta detta om island. Puss och kram.

Jämställdhet är ingen kvinnofråga utan en MÄNSKLIG RÄTTIGHET!​

Likes

Comments

Gott nytt år och god fortsättning!

Tyvärr är min känsla för detta året att det inte kommer gå bra. För mig känns detta som ett år som tyvärr inte kommer sticka ut i mängden. Jag kommer väl kunna vakna på morgonen och sen gå och lägga mig på kvällen. Men hur jag kommer må där i mellan känns det faktiskt inte som jag kommer kunna förutspå. Ni vett vid vissa årsskiften känns det ju verkligen som att detta kommer bli ett jävligt bra år men känner verkligen inte så för detta året. Men jag kommer förhoppningsvis må bra, jag kommer må bra.

Iaf, jag hade ju tänkt att presentera mig lite mer i förra inlägget men gjorde ju inte det hahaha. Ok jag är en ganska livlig tjej som bor i Göteborg. De flesta skriver så va? Hahaha men ok, jag är oftast väldigt glad och jag har helt underbara vänner! Jag går i scouterna och tränar på Friskis och Svettis. Just i skrivande stund sitter jag faktiskt och pratar med dem över skype. Jag vill nog bli politiker och jobba med att jämställdhets kraven blir lag och att ett nytt samhälle ska komma där kvinnor får ta samma och lika mycket plats som män. Detta kanske var en lite bättre presentation i think, och som ni nog förstår kommer jag hålla mitt namn like a secret för att jag vill inte bli mobbad på skolan för mina åsikter.

Apropå skolan, en sak som jag har börjat göra är att inte väja för killar i korridorerna. Det flesta killarna tar som en självklarhet att vi tjejer ska väja för dem, eller att alla ska väja för dem. Men, jag har börjat att bara gå. Ibland så fortsätter dem också gå och istället för att bara gå rakt in i dem så har jag istället för att väja helt bara liksom gjort så att våra armar ¨slås¨ ihop. Senast gången det hände blev jag kallad hora. Vi kvinnor blir idag förödmjukade om vi tar plats. Och det är just det som jag vill komma ifrån. Göra så att vi kvinnor blir lika värda. Den gången när jag blev kallad hora visste jag inte vad jag skulle göra. Jag bara fortsatte gå som att inget hade hänt. Det skulle inte ha gjort det, jag skulle vänt mig om och sagt typ att vad jag vet har jag aldrig sålt sex eller typ det är inte okej att säga så och typ bara vänt mig om och gått därifrån. Jag ville bara säga att våga ta plats! Jag känner det de får gärna kasta skit på mig dem får gärna slå på mig men för mig visar det bara hur jävla fega dem är och dem visar bara hur dem reagerar om vi kvinnor tar plats. Alltså blir dem bara några fega jävlar i mina ögon.

Förlåt att detta inlägget blev så himla långt det var bara det att jag ville skriva av mig. Tack för att du orkat läsa hela vägen ner och glöm inte att Jämställdhet är ingen kvinnofråga utan en MÄNSKLIG RÄTTIGHET! Puss och kram!

Likes

Comments

Hej och välkomna till en värld där ni kommer få ta del av mina upplevelser som är feminism och jämställdhets relaterat. Jag är en tjej på 13 år som brinner för att vi kvinnor ska ha samma jävla rättigheter som män. Jag hatar inte män, bara det manssamhället vi lever i. Jag tycker att det är konstigt att vi kvinnor fortfarande inte har samma rättigheter som män, det är liksom 2018 om en dag men jag ¨förstår¨ att det ligger i mäns kultur att känna sig mer värda en kvinnor. Om man kollar tillbaka i historien så är det ju så samhället varit uppbyggt, män är över kvinnor, men det betyder inte att det samhället som vi lever i nu ska spegla det samhället som var för typ 2000 års sedan. Men vi går mot bättre tider. Nu i början av 2018 införs 2 lagar som gör så att vi kommer kunna gå 2 steg till på trappan upp mot ett jämställt samhälle. En lag om samtycke i sex kommer införas. Då kommer straffat för grov våldtäkt höjas från 4 år till 5 år. Och man kan få ett straff om man inte fått ett tydligt ¨Ja, jag vill¨.

En annan lag som kommer införas är att all kontakt med barn med en sexuell avsikt kommer bli straffbart.

Detta var nu första inlägget och jag hoppas du delar mina uppfattningar annars får du gärna skriva en kritisk men inte elak komentar om vad du tycker. Ta hand om dig så syns vi snart!

Likes

Comments