"Music in the soul can be heard by the universe" - Lao Tzu
"The soul of the great musician can only be expressed in music" - Margaret Fuller
"Music gives a soul to the universe,
Wings to the mind,
Flight to the imagination and Life to everything"
- Plato

För många år sedan sa en person till mig något som förändrade min syn på varför jag är som jag är,

"En musiker känner allting mycket starkare än andra. Vi ser allt på ett helt unikt sätt
och saknar ett filter mellan själen och våra känslor och det är både vår välsignelse och förbannelse"


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är det höst på riktigt. Löven börjar bli gula och kylan kryper sig närmare. Mörkret faller tidigt på kvällen och reflexerna tas fram.

Bortsett från att vi haft 27 grader varmt på dagen.

Men igår hade jag höstkänsla på riktigt. Det är ingenting jag tycker är avsevärt dåligt med det, jag gillar faktiskt härliga höstdagar.

Igår fick jag rotat fram reflextäcket till hunden och ta på mig både extra tröja och jacka. Det är just detta som jag vill slå ett slag för! Ta på era barn och era djur reflexer. Helst dig själv också men åtminstone dem som inte kan ta det ansvaret själva.


Oh du ljuva höst, du är välkommen!

Likes

Comments

Vi alla har de dagarna där man undrar varför man ens klev ur sängen. De dagar där livet bara går emot dig för varje steg du tar. Du blir försenad, någonting går sönder, du glömmer av det absolut viktigaste du skulle haft med dig,
​- men likt förbannat kommer du ihåg en extra tröja, utifall det blir kallt.

Det är dagar där frustrationen blir så stor att du inte vet om du borde gråta eller skratta. Dagar där ditt tålamod pressas till de yttersta och du undrar vad du gjort för att förtjäna en sådan dag.

Idag har jag en sådan dag.

Det börjar med att jag enbart klarar av att sova tre timmar efter mitt nattpass på jobbet. När jag ska åka till M över helgen så hinner jag bara åka en kort bit innan bilen går sönder. Sedan spöregnade det på mig.
- Nej, jag är inte bitter.

Likes

Comments

Kost, träning, skönhet och välmående. Alla i toppen på den positiva trenden som vi kallar "hälsa".

Men vad är hälsa egentligen? Efter många terminer på högskolan med omvårdnad som huvudämne så har jag faktiskt ett ganska bra svar på det: din egen upplevelse av ditt mående: psykiskt, fysiskt som själsligt.

Men det har ju faktiskt blivit en livsstil som så många försöker rätta sig efter - Kravet om att vara vältränad, äta nyttigt och gilla det.

Jag ska inte ljuga eller klanka ner på de som tycker att trenden är bra - jag är ju faktiskt en av dem. Däremot anser jag att det finns en gräns där vår hälsosamma livsstil faktiskt blir ohälsosam, men det är ett ämne för ett annat tillfälle.

Ja, jag tränar och försöker äta nyttigt. Lyckas jag? Det går i vågor. Men jag brinner för hälsa, kost och träning! Det är ett väldigt intressant ämne och hälsa inkluderar ju hela dig.

Så jag startade i alla fall min egen verksamhet.

Jag är återförsäljare av produkter från Forever Living. En del av er kanske redan vet vad det är, andra inte. Jag erbjuder produkter inom wellness, hudvård, hårvård, fitness och mycket mer! Produkter som alla har grund i den fantastiska växten Aloe Vera.

Jag har varit en non-beliver tidigare. Jag ansåg det vara trams men efter att jag börjat med produkterna själv, wow! Jag mår bra, jag orkar mer och jag är helt såld. (Jag vill poängtera att produkterna är inga läkemedel eller dylikt).

Jag kommer presentera en produkt i veckan som jag själv tycker om. Även andra produkter kan slinka in men oavsett kommer inget pris eller sådant nämnas här i bloggen. Finns det intresse för produkterna är du välkommen att kontakta mig privat, jag svarar gärna på frågor.

Men! Hälsotrenden som pågår runt om oss nu är på både gott och ont. Vi måste ha i åtanke att skeva skönhetsideal triggar unga flickor och pojkar redan i tidig ålder.

Det är vårt jobb som samhälle att förklara att hälsa och välmående är inte att vara snygg, nyttig och vältränad
- Det är att må bra.

Likes

Comments

Jag tror att många drömmer om att göra sådant som ur andras synvinkel är helt galet.
Att kanske sälja av allt man äger och har för att sedan köpa en segelbåt och bara segla från land till land och leva på de jobb man får. Andra kanske drömmer om att bara göra sånt som en själv brinner för men som alla åskådare runt om dig undrar hur du kan med en sådan sak.

Kanske är du som mig.

Jag är en tjej som växte upp tidigt i livet. Flyttade hemifrån när jag var 16 år, fick mitt första barn när jag var näst intill nyfyllda 19 år. Nästa barn kom inte allt för långt efter det och sen rullade Svensson livet på. För att tillägga levde jag med mina barns pappa länge så jag hade mycket stöd från honom.

Tiden rullade på och ganska snart så stod jag helt plötsligt vid ett vägkors. Jag hade anpassat mig och jag var mamma, det var min roll. Det var också allt jag upplevde att jag var. Då kände jag att det var dags att ta tag i mitt liv. Att jag redan gått miste om så många möjligheter som hade gjort mig lycklig och som inte hade påverkat mina barn på något annat sätt än att de hade fått en lyckligare mamma.

Jag lever i tron om att bara för att en person fått barn, så innebär det inte automatiskt att du inte kan göra sådant som gör dig lycklig. Jag läste en blogg en gång för länge sedan om en tjej från USA som fått barn tidigt. Hon levde för äventyr, det var hennes passion.
Hon skrev att istället för att lyssna på de åskådare som gärna kommenterade hur hon borde levt sitt liv, så tog hon sin dotter i en sele och gjorde sånt hon alltid gjort. De hike'ade (Vandra i terräng), tältade i Grand Canyon och besteg mindre berg. Kort och gott, hennes dotter hade upplevt mer under sina tre första levnadsår än vad de flesta gör under hela sin livstid.

Hur gick det då med hennes dotter då? Alldeles utmärkt. Hon var ju uppväxt så. Hon hade sina favoritleksaker som alltid följde med och sen trivdes hon med att vara i naturen med sin mamma.

För att återgå och koppla samman allt detta till en sorts poäng med inlägget:
Jag började göra sådant som gör mig lycklig och resultatet?

- Jag har ny energi, motivation och känner att jag äntligen förverkligar mig själv.

När är det din tur?

Likes

Comments