Min första arbetsdag är avklarad. Det gick riktigt bra och jag gillar redan stället starkt. Barnen är ju bara för härliga. Man får verkligen vara med om en ordentlig språkdusch, därav rubriken.. Och jag pratar inte bara om den vanliga duschen, dvs. svenska och finska, utan i vissa familjer pratas även flera andra språk. Väldigt kul och intressant!

Jag har bestämt mig för att cykla till jobbet nu ända tills det kommer snö iaf. Det är ungefär 6km en väg, så är en helt okej bit. Igår när jag "test-cyklade" tog det 37 min att cykla dit och 23 tillbaka, fattar inte om det är google mapsen som filppade återigen eller om det bara är jag som inte gör som hen säger.. Men nu vet jag hur jag ska cykla och hur länge det ska ta.

På kvällen mötte jag upp min pappa i Dickursby som ska sova över hos oss en natt då han ska gå en kurs i Vanda. Vi åt sushi till middag, otroligt gott och förstås kul med sällskap när Jonas är i LA (den jäkeln). Klockan står på 5.42, så det är väl dags att gå till kojs. 

Hörs. 

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Nästa vecka, alltså redan imorgon, börjar återigen ett nytt kapitel. Flyttlasset har denna gång åkt söderut, nämligen till Helsingfors. Jag kommer att börja jobba som barnträdgårdslärare i Vanda, vilket jag ser väldigt mycket framemot. I och med att jag nu kommer börja jobba 100% och inte egentligen haft någon semester sedan jag tog studenten 2011 (förutom de två månaderna jag spenderade i Australien ungefär exakt ett år sedan) beslöt jag mig för att inte jobba under hela september, förutom några få dagar som jag hoppat in som vikarie. Jag har ytterligare fått bekräftat att jag helt enkelt inte klarar av att ha för mycket ledig tid. Jag måste ständigt ha något att göra. När jag har för mycket tid skjuter jag bara upp saker som jag skulle kunna göra, men i och med att det är en tid tills en specifik sak ska vara gjord, så sitter jag bara och väntar tills det inte är så länge tills den specifika saken ska vara gjord...

Jag tror vi kommer trivas väldigt bra i Helsingfors. Vi bor i en tvåa på 50kvm, mellan Helsingfors och Vanda, i Malm rättare sagt. Lägenheten är helt fantastisk. Även om jag bott hemifrån sedan 5 år tillbaka känns det som att det här är våran första riktiga och permanenta (under några år iaf) lägenhet. Det här är nämligen femte lägenheten som jag och Jonas bor i tillsammans. Personligen så är det sjunde gången jag flyttar sedan 2012. Så det känns väldigt skönt att ha något mer permanent.

Jag kom hit igår. Vi hade sista bortamatchen för säsongen här i Helsingfors. Så jag passade på att ta med mig cykeln och lite extra packning på bussen. Så efter en riktigt skön 0-2 vinst började jag optimistiskt cykla från planen hem till oss, vilket enligt google maps var ca 7km, med en stor väska på ryggen och två små vid styret... Google maps flippade och visste inte alls vart den skulle ta mig, mjölksyran i benen var påtaglig, men jag tog mig hem efter en dryg timme. Japp, jag är optimisten själv!

Slänger in en bild på en del av vår fina lägenhet. Vi hörs.

Likes

Comments