vardag, Elvira

nu har vi varit hemma i lite över en vecka och har landat någorlunda! Vi är fortfarande inskrivna på neos dagvård så helt "fria" är vi inte än.. Sonden blev hon av med i måndags och förhoppningsvis blir vi utskrivna imorgon efter en vägning och besiktning av barnläkare!
Ska knåpa ihop en förlossningsberättelse till er så snart jag hittar tid och läst igenom journalen ordentligt.
Annars är allt bra, vardagen rullar på! Skriver mer så småningom, hoppas ni inte tröttnar på mig, jag lovar att uppdateringen blir bättre snart ❤

Likes

Comments

❤10/10 2016
❤03:00
❤v 34+5
❤2700 gr
❤48,5 cm

ligger på neo så jag skriver mer när vi landat lite mer i vardagen 😚

Likes

Comments

Fick i förrgår en kallelse till gynmottagningen här i Mora. Pga att mitt sf-mått vart sisådär men mest pga att jag bara gått upp 3 kg så ska vi nu få kika in hos vår lilla på tisdag! Bebisen tar ju det den behöver så jag är inte orolig, men ändå skönt att se så att allt är bra därinne.
Jag kanske bör tillägga att jag inte svälter mig själv, snarare tvärtom, haha! Jag har alltid varit smal och denna grav verkar kroppen inte vilja lägga på sig så mycket mer än den redan gjort.. förra grav gick jag upp 10 kg, gick sen ner 15 kg på ca 2 veckor efter förlossningen och hade i början av denna grav samma startvikt som förra (oj va rörigt de blev, sorry)

Likes

Comments

Nu är det bara 40 dagar kvar, och jag är fortfarande helt fascinerad över hur fort denna grav har gått! Nyss var det ju mars och jag plussade? Nu är det snart bara 1 månad kvar 😍

Likes

Comments

Graviditet nr 2

Ska ta och skriva lite om turen till förlossningen medan jag kommer ihåg!

19 sep

Hade i några dagar vart förstoppad (livet som gravid ni vet) och just den här dagen så hade jag börjat bli illamående och magen var i uppror. Jag och Linnéa gick och la en stund på eftermiddagen för att vila, efter ca 30 min vaknade jag av kramp i magen, hemskt ont gjorde det! Gick på toaletten men det var fortfarande stopp, magen krampade fortfarande och jag trodde nästan jag skulle dö (iallafall svimma). Efter ett tag så lugnade det ner sig och jag kröp upp i soffan och kikade på tv, men magen hade sen kramperna började vart konstant hård, som en väldigt långdragen sammandragning. Jag ringde till P (som var på jobbet) och berättade lite vad som hade hänt och han ville verkligen att jag iallafall skulle ringa till förlossningen, mest för hans nervers skull, haha!
Så jag ringde in och BM som svarade tyckte jag skulle avvakta i ca 1 h, hålla koll på mina sammandragningar och ringa in ifall det inte ger med sig. Efter en timme ringde jag igen och berättade att sammandragningarna kom rättså regelbundet och dom ville ha in mig på en koll. Ringde P, han kom hem och hämtade mig o L, skjutsade ner henne till farmor och sen bar det iväg mot Falun, en resa på ca 1 h..


Väl framme så satt dom CTG, kollade blodtrycket och tog urinprov. Urinprovet och blodtrycket såg fint ut men CTG visade många och starka SD (sammandragningar) så jag fick en bricanyl-tablett (för att livmodern ska slappna av) i väntan på att få träffa en läkare för en gyn-undersökning. Det vaginala ultraljudet visade en förkortad livmodertapp på 2 cm, så dom valde att lägga in mig över natten för att eventuellt kunna ge mig kortison för att påskynda mognaden av bebisens lungor ifall hon skulle komma för tidigt. Jag skickade hem P, vet hur dåligt han sover på sjukhus och så tyckte jag han skulle åka hem till L.

Morgonen efter (20 sep) sattes ny CTG och det såg mycket bättre ut, inte alls lika många och starka SD. Fick träffa en ny läkare för en till koll av tappen och det visade sig att den växt på sig över natten, 3 cm var den nu och det var en lättnad att höra! Vid kl 9-10 någon gång blev jag utskriven och P kom och hämtade mig, behöver jag säga att det var skönt att komma hem och lägga sig i sin säng och gosa med L? ❤

Likes

Comments

vardag

​Gud som jag skäms.. ber verkligen om ursäkt för den superkassa/obefintliga uppdateringen här på bloggen! Jag tappar suget helt så fort jag missat blogga en dag eller två, så jag får se till att blogga oftare. 

Likes

Comments

Tappade helt suget att blogga efter turen till förlossningen, vet inte varför men det bara blev så.. ska såklart försöka ta upp det igen!

Tänkte skriva mer imorgon, om hur det gick i falun, vad som hände idag osv, för just nu är jag alldeles för trött 😴

ca v.25 VS ca v.32 ❤

Likes

Comments

Graviditet nr 2

efter att pratat med förlossningen igen och rådfrågat lite så är vi på g in för en koll! Bättre en gång för mycket än en gång för lite, det är mitt motto!
Uppdaterar senare ikväll/natt eller imorgon hur det har gått ❤

mitt under en sammandragning, konstigt vilka former en mage kan ha! haha

Likes

Comments

Graviditet nr 2

i detta nu sitter jag och försöker hålla koll på mina sammandragningar. Det är nämligen så att jag är förstoppad och idag blev jag illamående pga detta, för ca en halvtimme sen så började min mage att krampa, med jämna mellanrum och jag kunde avgöra om det var pga förstoppningen eller om det faktiskt var onda sammandragningar.. jag lyckades få ur mig lite på toaletten och nu har jag inte lika ont, men ondare än vanligt har jag..
så nu har jag pratat med förlossningen och jag ska återkomma om 1 timme om det inte blivit lugnare!

Likes

Comments

Graviditet nr 2, Linnéa, vardag

idag är en jobbig dag, noll ork och noll tålamod. Att ha en 1-åring samtidigt som man är höggravid är inte en barnlek, och det hade jag såklart inte förväntat mig, men dessa dagar blir allt 100 ggr tyngre, jobbigare och tröttsamt.
Jag har som dom flesta gravida några krämpor (kan man kalla det så?), skolios, hypotyreos, "onormalt" många sammandragningar per dag, bara för att ta upp några och dessa måste jag tackla samtidigt som jag ska underhålla, mata, byta på och bära en 1-årig liten tjej. Vissa dagar, som idag, säger kroppen ifrån och jag känner mig som världens sämsta mamma till min fina lilla prinsessa som liksom inte förstår varför mamma inte orkar leka en massa idag..
Jag hoppas att det slår om och att morgondagen är ljusare, för jag vill så gärna vara den bästa mamman för min dotter, för det förtjänar hon!

Likes

Comments