Music


Detta är dom låtarna jag helst skulle lyssna på om jag skulle lyssna på Håkan just nu. He really means a lot to me. Jag har ju verkligen växt upp med Håkan vid min sida. Kommer ihåg hur pappa alltid brukade spela hans musik i bilen... Både han och mamma gillar Håkan och det har väl förts över till mig.

Så sjukt hur stor Håkan har blivit dom senaste åren. Jag kommer seriöst ihåg hur alla var taskiga och tyckte jag var hippie för att jag gillade Håkan när jag gick i mellanstadiet, och nu några år senare är det samma personer som står längst fram på hans konserter. Haha :).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Art


Ännu en skoluppgift. Denna gjorde jag i ämnet form. Uppgiften gick ut på att göra ett snyggt omslag till en konservburk. Jag valde kidneybönor och andra i klassen valde saker som: te, lycka på burk, "Forever alone" på burk med mera.

Jag är inte riiiiiiktigt nöjd. Jag skulle vilja byta den gröna färgen mot någon som passar bättre. Jag la ihop både kidney-texten och bön-texten i ett lager (ni som kan Illustrator förstår) utan att tänka efter. När jag sedan skulle byta färg på texten så gick det ej= jag fick välja en "bakgrundsfärg" som passade med texten. Räva. Tycker typ det ser ut som en burk katt- eller hundmat. Sen är den lite tom typ, fast min lärare tyckte inte det gjorde något så<3.

Likes

Comments

Daily, Eating

Bilder från förra veckan när mammis fixade till vääärldens godaste pizza.

I helgen var jag och Olle iväg till Göteborg och firade Olivia som fyllt 21. Det var från början tänkt att vi bara skulle sova över från fre-lör, men på lördag kvällish var vi på Frölunda- Skellefteå som slutade sent (och fick oss att missa det enda bra tåget) så vi sov över tills idag. Kulis kulis.

Likes

Comments


Skoluppgift. Vi skulle göra en parafras (en egen förändrad version) av en gammal målning och jag valde Flickan med Pärlörhänge. När man gjort klart parafrasen skulle vi göra en bildanalys och prata om både originalbilden och vår egen bild.

Hahah. Har lite svårt att ta min bild seriöst för den ser så ful ut 😁 Jag hade tänkt att bara göra en svart bakgrund för att få det ganska likt originalet, men efter lärares påverkan beslutade jag mig för att bara dra kol längst pappret. Jag gillar dock att det typ ser ut som en tegelvägg, men jag tycker inte att det passar in på just den här (eller dom här) bilden/bilderna.

Bilden till vänster har jag målat helt för hand, men jag använde ljusbord så att jag skulle slippa sitta och försöka efterlikna målningen i tusen år. Bilden till höger är en kopia av den vänstra bilden. På den limmade jag fast kläderna från originalbilden (som jag klippt ut) för att få henne att se mer verklig ut. Min grundidé var väl att göra en modernare version och sätta smink på henne.

PS. Vill ni se den ursprungliga bilden är det bara att googla på "Flickan med pärlörhänge".

Likes

Comments

Thoughts

För mig, en duktig och studiemotiverad elev, är det jobbigt att bli helt gråtig och darrig varje gång jag tänker på att jag inte kommer få det betyg jag förtjänar på grund av betygssystemet. Jag har kommit till en punkt där jag utan svårighet skulle kunna rabbla upp fler namn än jag har fingrar på personer som någon gång gråtit, eller som till och med gått in i väggen, endast på grund av betygshetsen. När ska detta elände sluta?

I våras fick vår klass en uppgift i skolan som skulle ta oss flera veckor att genomföra. För att inte tala om uppgiftens bredd var det även en gruppuppgift. Men jag hade tur, jag hamnade i en bra grupp där alla strävade efter det högsta betyget, och vi kämpade på. Vi gick från att knappt ha förstått uppgiften till att faktiskt ha gjort klart allt jobb och efter några veckor kom dagen vi väntat på. Vi skulle äntligen få se ett resultat av allt slitande, både individuellt och tillsammans. Vår lärare börjar berätta. ”Ni har 8 stycken ifyllda A-kriterier och 1 ifylld C-kriterie, det betyder alltså att ni får ett B”.

Det extremt smala utrymmet som finns att göra fel på räcker inte. Jag, precis som många andra, blir inte motiverad till att kämpa för att få det högsta betyget när jag vet att jag inte får det om jag missar på ett enda område. Situationen är skev och orimlig. Den största delen av vårt betyg, 8/9-delar för att vara exakt, var A. Men vi hade missat på en punkt. Man kan tänka att detta endast resulterar en jobbig period för oss unga, men problemet stannar inte här. MVG och A, de högsta betygen i respektive system, ger båda 20 poäng. Samtidigt är det väldigt mycket svårare att få ett A än ett MVG. Hur kommer våra framtider se ut? Kommer problemen att följa med oss när vi i framtiden söker högskolor, universitet eller börjar jobba?

Vissa människor kanske tänker att det är bra med ett skärpt betygssystem, så att eleverna skärper till sig och börjar kämpa för att få högre betyg. Men dessvärre har systemet fått motsatta effekt- det får oss att sluta kämpa. Det är trots allt ingen hemlighet att den psykiska ohälsan ökar bland dagens ungdomar. All denna press- att alltid behöva vara på topp för att få A, är inte bra för oss. I artikeln De nya betygen ger en förlorad årskull (K.Ö., 2013-04-04) skrivs det att flera skolkuratorer och studievägledare larmar om att många gymnasieelever mår psykiskt dåligt av förändringarna. ”Vi upplever att många fler elever har ont i magen nu än tidigare. Stressen har ökat” säger studievägledaren Annika Lindgren, styrelseledamot i Sveriges vägledarförening. Jag tror att många av oss elever strävar efter att få det bästa betyget, men att hela tiden försöka nå upp till dessa ouppnåeliga krav blir snarare psykiskt omöjligt än något som hjälper en att ”skärpa till sig”. Jag orkar inte känna ständig sorg och ilska över att inte få det betyg jag förtjänar, så jag gjorde mig tillslut kvitt det som tyngde mig och slutade bry mig om mina betyg. Det blir för tungt.

Från vårt orättvisa betyg drar jag slutsatsen att man inte kan ha en enda dålig dag. Man kan inte låta livet påverka en- för då får man B. Enligt artikeln Det nya betygssystemet maler sönder våra barn (J.N. , 10/12-15) sjunker svenska skolor i OECD:s rankning. Men jag kan garantera er att nivån inte kommer höjas med detta galna sätt att bedöma elever. Om dagens elever fortsätter att sträva efter betyget A kommer det sluta med en söndermalen generation. För jag, precis som många andra, har gett upp. Jag tränger tillbaka de jobbiga tankarna längst bak i huvudet och tänker inte på det. Jag kväver tankarna. Jag kväver mig själv. Jag orkar inte mer.

Källförteckning:

http://www.dn.se/nyheter/de-nya-betygen-ger-en-forlorad-arskull/

http://asikt.dn.se/asikt/debatt/det-nya-betygssystemet-maler-sonder-vara-barn/Skrev denna debattartikel i svenskan för ett tag sen (detta är då artikel nr. 2 eftersom den första jag skrev sög och behövde redigeras af). Läs om ni velllll. Fick betyget "nästan A" (lärarens ord inte mina😉), då en A-kriterie inte var ifylld, så kände att jag lika gärna kunde posta den här😊 Pöss

Likes

Comments

  • Twitter
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw