Nu är det bara 6 dagar kvar tills EM i Göteborg drar igång. Den veckan kommer lätt vara årets höjdpunkt, som vi längtar!

Det börjar på måndag 21 Augusti med Invigning på Ullevi där EM hålls och även en officiell hoppträning som man kan kolla på. Vi åker dit tidigt på tisdagmorgon och kommer fram på kvällen, 100 mil i bil. Men det är klart värt den långa resan!

Vi kommer att se hoppning onsdag torsdag och fredag. Det är både individuella hoppningar och i lag. Sedan kommer vi såklart också att shoppa loss på mässan. En hel mässa med hästgrejor på Heden i Göteborg, 120 utställare så en del shoppande lär det bli. Det är dessutom gratis inträde till mässan vilket är perfekt!

På Ullevi kommer det vara dressyr och hoppning, Heden är tävlingsplats för fyrspann och paradressyr samt mässan och i Slottskogen kommer det också vara fyrspann.

Lite kul info om EM:

- 590 hästar kommer vara på plats

- 300 av Europas bästa ryttare och kuskar från 30 olika länder

- 120 utställare

- 27 000 ridsportfans på Ullevi dagligen

- 70 miljoner TV-tittare

Helt galet vad mycket folk det kommer att vara överallt. Vi åker alltså dit tisdag morgon och hem lördag eller söndag. Hoppas kunna shoppa massor, se massa fina hästar och duktiga ryttare, sen kanske vi hinner vara på Liseberg också beroende på om vi blir less på all shopping ;)

Vi tar alltså en extra veckas sommarlov, skolan börjar ju egentligen tisdag 22, när vi åker. Men vad gör det? Att Sverige får ha EM i ridsport händer inte direkt ofta om man säger så, -"En sån här chans får man bara en gång i livet" 😁

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är vi hemma igen efter en hel helg på tävling i Näset. Det har varit bra väder, trevligt folk, fin tävlingsplats och hästarna har hoppat strålande!

Red en klass på Ranka i fredags och sedan fick Saga rida henne på lördagen. Jag red 1.10 med en rivning i grunden. Hon tittade till lite på A hindret i en kombination, trampade om och hann inte få upp benen. I övrigt hoppade hon jättebra som vanligt! Saga debuterade 1m med henne på lördagen med en felfri runda och först utanför placering. Jätteduktiga!!

Hasse och Lasse har gått 1.20 hela helgen. I fredags var Hasse felfri och placerade sig som 6:a, en jättefin stabil runda. Han var inte alls tittig eller spänd som han brukar vara första dagen på en ny tävlingsplats! Lasse var galet fin, en stensäker felfri grund och till första hindret i omhoppningen halkade han i svängen och gick nästan omkull så jag fick lägga en volt. Surt med tanke på att han kändes sjukt fin och jag hade planerat att rida en bra omhoppning med mycket svängar. Efter den volten fortsatte vi banan lika bra som vi började och gick i mål med en riktigt bra känsla!

I 1.20 på lördagen var Hasse först ut av mina hästar. Det var en tidshoppning och redan mellan ettan och tvåan plockade jag bort ett galoppsprång och fick ett bra flyt runt hela banan med en jämn galopp i ett högre tempo. Dock har han lite jobbigt i dessa kombinationer med sina långa ben, rev B hindret i både två- och trekombinationen. Synd då han lika gärna kunnat vara felfri som det kändes!

Lasse kändes lite mer spänd och jag fick verkligen jobba runt hela banan, han gjorde ingenting gratis kan man säga. Red inte alls för att vinna eftersom han nästan gick omkull i en sväng dagen innan. Han hoppade bra även om jag fick jobba för det. Gick i mål felfritt och knep en 11:e placering!

I dag (söndag) vaknade vi till en blöt (!) ridbana. Det hade regnat hela natten så det var en stor sjö inne på banan, just där hinder nummer ett var. Men de jobbade jättemycket med att få bort vattnet och det blev bättre innan tävlingarna startade! Hasse som gått fälttävlan var totalt obrydd över vattnet och hoppade lika bra ändå. En klockren runda med hur fina språng som helst, dock ställde trekombinationen till det igen. Han tittade till på grinden som stod i A hindret och drog till vänster, men lyckades utan stigbyglar att få honom att hoppa igenom, men B hindret föll. Surt! Nu ska vi hem och hoppa massa serier med honom för att bygga styrka och få honom att orka komma tillbaka och samtidigt vika in sina långa ben.

Valde att stryka Lasse med tanke på hur banan såg ut. Om han är lite spänd och står emot i vanliga fall så skulle det inte bli bättre med en jätteblöt bana. Kändes som att det var ett bra val! Han har ändå hoppat så bra fredag och lördag. Istället laddar vi om för hemmatävling i 3 dagar nästa helg!

Helt ok utsikt från lastbilen!:

Likes

Comments

Nu är alla grejor smorda och klara inför helgens tävling i Näset. Det tar ett tag att smörja alla grejor till 3 hästar kan jag säga. Speciellt eftersom jag använder olika medel till olika saker. Här kommer ialafall mina bästa tips på produkter jag brukar använda för att rengöra all utrustning!

Nummer ett och mina största favoriter just nu är Akene sadeltvål och läderbalsam från Butet. Tvålen rengör verkligen allt, jättelätt. Använder den till min sadel och även till mina förbyglar och tränsen inför tävling när man vill att de ska vara lite extra rena. Läderbalsamet använder jag efter tvålen på sadeln och även på alla träns och förbyglar efter jag rengjort med tvål. Sadeltvålen med pump är på 300 ml och kostar ca 249 kr beroende på var man köper den. Läderbalsamet är en burk på 500 ml och kostar 299 kr.

Om jag däremot bara ska snabbt rengöra utrustningen mellan klasserna eller innan någon träning så brukar jag använda mig av Horseman´s one step - Leather cleaner & conditioner på sprayflaska. Enkelt att bara spraya på en svamp och sedan rengöra tränset till exempel. Den brukar jag även använda till benskydden och stigbyglarna. En flaska på 230 ml kostar ca 149 kr.

Förut använde vi alltid Veredus curium soap mellan klasserna till exempel. Men jag tycker inte riktigt grejorna blir lika rena av den, så jag föredrar den från Horseman´s one step om jag måste välja. En flaska från veredus är 500 ml och kostar 179 kr.

Efter att jag antingen tvättat benskydden i tvättmaskinen ( vilket vi försöker att inte göra allt för ofta eftersom de blir så fula då ) eller rengjort dom med sprayen ovanför så brukar jag spraya de med Kentycky boots cleaner. Den är sjukt bra för att få skydden lite extra glansiga, och eftersom den gör att det blir ett litet lager på skydden så täcks även eventuella repor lite grann. En flaska kostar 99 kr.

Mitt sista tips för dagen är egentligen ett läderfett, Stubben - Hamanol. Men vi använder den till något helt annat. Nämligen som klister till sadeln. Perfekt när man rider bråkiga eller storhoppande hästar, bara att kleta på insidan av stöveln och man sitter som en smäck! Använder alltid den när jag rider i min gamla sadel som inte är i kalvskinn. En tub kostar 139 kr och räcker i en evighet! Ett hett tips!

Likes

Comments

I dag har jag varit med en kompis i stan, åkte dit mitt på dagen, fikade och shoppade och åkte sedan hem. Väldigt mysigt! Men det här inlägget ska faktiskt inte handla om vad jag gjort idag! I helgen är det tävling på Näsets Ryttarsällskap och vi åker dit med 3 hästar, så jag tänkte skriva lite om packningsförberedelser osv.

Näset är en väldigt vacker tävlingsplats ute vid vattnet, brukar vara en trevlig tävling med bra klasser på en bra bana. Vi tar med Hasse, Lasse och Ranka. Vi åker på torsdag eftermiddag och tävlar fredag-söndag. Jag rider 1.20 på Hasse och Lasse alla 3 dagar, Ranka går 1.10 med mig på fredag och sedan ska Saga hoppa henne i 1 m lördag och söndag.

Tar man med sig 3 hästar på ett meeting så är det mycket som ska förberedas innan, har tidigare skrivit ett inlägg om tips på saker jag packar med på tävling, så nu tänkte jag dela med mig av lite tips och trix hur vi brukar packa bland annat.

I våran familj är vi experter på att börja packa dagen innan vi ska åka så man får vara ute halva natten för att hinna packa färdigt, men inför den här tävlingen har vi faktiskt börjat packa lite smått hela två dagar innan!

I dag packade vi ner lite lindor och paddar som hästarna ska sova i på natten, det packar vi i vår nya boxväska som är väldigt praktisk och rymlig. Perfekt för att slippa ha lindorna i sina förpackningar intryckt i skåpet.

Packade även schampoo, pälsglans, putsmedel, easy white och kylgelé osv. i vår nyinköpta cykelkorg. Ett hett tips för att ha alla flaskor samlade på ett ställe så de inte tippar, samt att det är enkelt att bara hänga upp på boxdörren så det är lätt att komma åt!

Ännu ett tips om man har med sig flera hästar och mycket olika bett och sporrar till exempel är att hänga upp de på en ring. Ser mycket proffsigt ut, och ordning och reda också såklart!

Sedan har jag packat alla schabrak och täcken i en stor väska från Kingsland. Den är väldigt bra eftersom den är jättestor och rymmer lätt 6 schabrak och några täcken.

Brukar även vilja lägga fram sakerna de ska åka i så att det går fort när man ska lasta. Ikväll plockade jag fram skydden och bootsen de ska ha. Om vi åker på tävlingar längre bort brukar vi linda benen på hästarna, men eftersom de står så snällt och vi ska ha flera hästar med oss får de ha luddskydd och boots.

Plockade även fram tävlingsgrimmor till Hasse och Lasse.

Nu återstår "bara" att putsa alla grejor, packa in i skåpen, packa lite foder och duscha hästarna. Sedan är vi redo för en tävlingshelg i Näset.

I morgon kommer ett inlägg om vilka produkter vi använder när vi putsar grejorna!

Likes

Comments