Header

Fina bilder som vanligt av Jenny Nyström Welam!

Förra helgen var det alltså första tävlingen inomhus för den här säsongen. Jag red Hasse och Lasse, båda gick en klass per dag i 3 dagar.

Lasse gick en 1.20 per dag och var inte alls så spänd och tittig som jag trodde han skulle vara. Första dagen hade han 3 ner, vet egentligen inte varför, han hoppade bra och jag red bra. Hade luddskydden på honom då, för första gången och det kan ha varit de han reagerade på, för han rev alla 3 med frambenen. Konstigt! Känslan var iallafall bra!

På lördagen var 1.20 en A:0, tidshoppning. Lasse kändes riktigt fin och var med på noterna, han fick ha sina vanliga skydd den här gången. Red vår snabbaste runda någonsin, fanns inget att klaga på! Räckte till en 3:e placering!

I söndagens 1.20 fick vi ett tråkigt nedslag på 2:an, annars var resten bra. Det är räcken vi måste träna på. Han hoppar strålande över alla oxrar men blir lite låg över räckena. Tur vi har en hel vinter framför oss att träna massor!

Hasse gick en 1.20 första dagen bara för att titta runt lite. Det var en totalfel och vi fick en rivning i grunden, annars var resten riktigt bra. Trodde han skulle vara betydligt mer spänd än vad han var.

Andra dagen fick han gå 1.30 eftersom det kändes så bra dagen innan. Han var lika fin nu, men fick 2 rivningar. Ena tar jag helt klart på mig då jag lade in ett galoppsprång för mycket till ett räcke så han inte hann upp. Tror jag börjar bli gammal, brukar aldrig börja backa ur sväng 😁

Han fick gå en 1.30 sista dagen också. Red helt klockrent i grunden, och då är han felfri. Fanns verkligen inget att klaga på där, fick tillbaka honom snabbt på alla linjer och hann bli klar. Han hoppade riktigt bra med höjd i sprången! I omhoppningen blev han lite väl vild och rev 3. Tror han var lite trött, rätt krävande när de hoppar så bra hela grunden, och när han blir trött börjar han springa. Men jag är ändå väldigt nöjd. 1.30 känns verkligen inte svårt med honom och det är tråkigt att det inte finns någon 1.35 på tävling snart, för det är han redo för att testa!

I helgen är det tävlingsfritt igen, det enda som är inplanerat i helgen är dressyrträning för Ann-Margrete med NIU på fredag och Carroträning på lördag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I helgen drar årets inomhussäsong igång. Tävling på Hippo i 3 dagar. Jag hoppar Lasse och Hasse. Är ledig från skolan imorgon och ska trimma Hasse lite på morgonen då han varit helt vild nu i några veckor, sedan ska båda duschas.
I dag har jag hunnit rida 3 hästar och putsat alla grejor så det är förberett. Uppdaterar er mer i morgon! 👋🏻

Likes

Comments

Förra veckan tränade jag för Pontus Westergren med Isabella. Det gick verkligen över förväntan! Isabella har ju bara varit med på en "riktig" träning för månadstränare tidigare, och det var för Lennart. Nu var det första gången Pontus såg henne.

Vi red fram gemensamt på en åttvolt i trav, man skulle ställa igenom ordentligt i båda varven, Isa var riktigt fin då ,lugn och avspänd. Sedan galopperade vi på en volt vilket hon tycker är lite jobbigt. Har ju haft lite problem med att hon byter galopp eller studsar på stället, fick tips på att ställa henne ordentligt innåt då. Det blev stor skillnad och till slut kunde vi galoppera i en rund galopp på volt. Det är mest styrkan det sitter i nu. Pontus förklarade det lite som att hon är en stor 3-åring och hennes framdel sitter inte riktigt ihop med bakbenen. Hon rör sig så mycket bak så att frambenen inte riktigt hinner med och då tappar hon takten.

Sedan hoppade vi fram på ett litet räcke, som vi sedan byggde på med en linje längst långsidan på 5 galoppsprång. Isabella brukar alltid hoppa långt, och då får hon suuupertrångt på linjerna, brukar till och med behöva plocka bort ett eller två galoppsprång för att det ska stämma. Men inte nu, hon hoppade runt över hinderna och jag kunde bara fortsätta rida lite mjukt fram till nästa hinder. Mot slutet när hon blev lite trött hoppade hon dock lite längre och det blev trångt, men det fick vi också mycket hjälp med.

Avslutade med att hoppa en bana med relaterade linjer och kombination, duktig häst!

Pontus tyckte att Isabella är en väldigt trevlig häst, bra byggd och trevlig modell på häst som är rädd om sig i hoppningen och har ett väldigt bra tryck och avstamp. Han tyckte absolut att det var värt att satsa på henne, även om det kommer att ta tid. Nu ska vi verkligen lägga stenhårt jobb på henne så vi kan hoppa stora klasser i framtiden!

Likes

Comments

Nu är tävlingsplaneringen för hösten klar, bestämt vilka tävlingar vi ska åka på och med vilka hästar. Även kollat och bestämt ungefär vilka klasser hästarna ska gå.

Planeringen börjar från och med nästa vecka, alltså V.37

V.37 åker vi till Hudiksvall med Hasse och Lasse, rider lördag och söndag, Lasse går 1.20 och 1.30 och Hasse går två stycken 1.30.

V. 38 är det faktiskt en tävlingsfri helg för min del!

V.39 är det första inomhustävlingen för den här säsongen. En 3-dagars på Hippologum i Umeå, Rider Isabella, Hasse och Lasse. De går nog bara 2 dagar var. Hasse och Lasse går 2 stycken 1.20, Isabella debuterar eventuellt 1.10 där.

V. 40 Är det också tävlingsfritt

V. 41 åker vi till Gävle. En 3-dagars nationell tävling med bra klasser. Hasse och Lasse går 1.20 och 1.30 där.

V. 42 är det också tävlingsfritt!

V. 43 tävlar alla 3 hästar i Skellefteå, Isabella går 1.10 och Hasse o Lasse går 1.30

V. 44 är det tävling på Hippo igen, där går Isabella 1.10 och Hasse och Lasse 1.30.

De sista tävlingarna vet jag inte riktigt vad jag ska rida för klasser, beroende lite på vad det finns.

Planen för hösten är att Isabella ska få känna på 1.10, och vi ska ställa högre krav på henne på träningarna. Ska lägga mycket fokus på henne nu så hon blir riktigt riktigt bra!

Hasse och Lasse ska fortsätta gå 1.30 klasser med fokus på felfria rundor, ska även bygga upp styrka och teknik med målsättningen att Hasse ska kunna gå 1.40 nästa år!

Likes

Comments

Vilken galet bra tävlingshelg det var på Surf förra helgen. 2 dagar tävling, och jag red 3 hästar. 100 % placeringar på 3 hästar och 2 dagar är inte så dumt.

Isabella fick pris i båda sina 1m klasser. Hon har aldrig hoppat en bana så lugnt som hon gjorde det, hon var absolut bäst på Söndagen. Inte alls trött och hoppade flera fina språng! Måste varit hennes nya luddskydd som gjorde det ;)

Lasse var riktigt med på noterna i lördagens 1.20 A:0, han var snabb och felfri vilket gav oss en vinst! En väldigt bra runda med en snabb tid utan att det blev att jag jagade honom runt. Höll bara en jämn galopp och vände så fort jag kunde efter hinderna. På söndagen gick han en 1.30 A:0, men eftersom han bara gått en 1.30 tidigare red jag inte alls fort. Satsade istället på en bra känsla med bra ridning. Han var klockren runt hela banan, tog en förhållning för mycket mot en kombination så han blev lite låg över både A och B hindret och petade dom. Men 1.30 känns inte alls svårt för honom, ska vli kul att se vad framtiden har att erbjuda med honom! 8 fel räckte ändå till en 3:e placering!

Hasse fick bara gå en klass på söndagen bara för att träna, en 1.30 blev det. Red ju Lasse först i den klassen, och startade sist med Hasse. Visste när jag gick in på banan att ingen var felfri. Red verkligen runt hela banan. Det är ju en fördel med att ha 2 hästar i samma klass, man vet exakt hur distanserna är. Jag red bra och Hasse hoppade riktigt bra, slutade felfritt och därmed segrade vi i klassen! En heelt klockren runda, kunde inte ha ändrat på något! Dessutom är nu Hasse färdigkvalad för 1.40!!

Måste även tillägga att Saga och Ranka slog till med vinst i sin klass på söndagen, så duktiga!!

Nu ser vi fram emot ännu en tävlingshelg, denna gången i Piteå!


Likes

Comments