Nästa vecka har vi prov på 4 av 5 stilarter, transparent stil, formallinjär stil, dekorativ stil och vegetativ stil. Den femte och sista stilarter är formbinder men det kommer ej att vara med på provet.

Här kommer lite bilder från förra veckan när jag övade till provet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Egentligen skulle detta inlägg varit uppe för mer än en vecka sen men jag har helt enkelt int råkar uppdatera. Men som man brukar säga bättre sent än aldrig!

OBS: kan vara lite svårt att det det på bilden men det är väldigt svårt att få ngt transparent på bild.

Likes

Comments

Nu är det den sista och enligt mig roligaste stilarter kvar och bara ett par veckor tills det praktiska provet. Transparent stil.

Ovan är det två bilder på en transparent snittdekoration. Jag gjorde den till höger och kände att den var klar, men när jag skulle ta kort på den kändes det fel och bara rörigt. Vilket gjorde att jag fick lov att flytta runt lite pinnar och sen kändes det mycket bättre. Slutresultatet är bilden till vänster.

Likes

Comments

Eftersom att vi blev klara med vegetativ stil i torsdags fick jag och min klasskompis göra varsitt lågt snittarrangemang att ta med hem. Aldrig fel att få lite helg fint hemma.

Gillar de murriga höstfärgerna mer och mer! Får verkligen höst-feeling, vill vara tända massa ljus och sätta mig under en filt.

Likes

Comments

Nu blev det två inlägg idag men det är bara för att jag glömde det igår.

Idag har jag iallafall övat på tekniker vilket var välbehövligt eftersom att jag hade glömt bort hur man gjorde hälften av dem, hehe. Vilket inte egentligen är så jätte konstigt eftersom att jag bara använder att fåtal av de i vanliga fall.

På eftermiddagen fick jag göra något som kallas Formbinderi. Jag älskar det! Man skulle kunna säga att det är min stilart. Jag gillar när det är ordning och reda och när det är perfekt. Vilket är i princip vad ett Formbinderi ska vara.

Likes

Comments

Under gårdagen har jag gjort en brudbukett, en krans och ett snittarrangemang i vegetativ stil. När man jobbar med vegetativa grejer ska man efterlikna natur och växtsätt men inte kopiera den.

Jag var väldigt taggad på denna stilart för att 2:orna förra året gjorde så otroligt fina grejer, men jag kan bara säga att det inte riktigt var lika roligt som jag hade förväntat mig. Jag hade svårt att de det fina i det.

Dock vet jag att om man gör en dekorativ brudbukett (Mycket blommor, dekorationer, klar yttre form) med vegetativa inslag blir det jätte fint och väldigt levande. Det är när det är renodlad vegetativt som jag har svårt för det.

Likes

Comments

Igår gjorde jag en krans, en brudbukett, ett snittarrangemang och ett begravningsbinder i formal-linjär stil.

Idag har jag jobbat med färglära. Jag trodde inte att det var "min grej" men det visade sig att jag faktiskt var rätt bar på det. Det är inte något jag har varit bra på förut men jag antar att man lär sig se färger som florist.

Från dagens lektion:

Likes

Comments

Jag har vi avslutat dekorativstil och påbörjat formallinjärstil.

När man gör något i dekorativstil ska det var mycket blommor. Det är den yttre formen man ska tänka på när man jobbar med dekorativstil. Till skillnad från när gör dekorativ stil ska man istället tänka på att använda så få blommor som möjligt. Den yttre formen spelar inte så stor roll när man gör något i formallinjärstil, det får gärna vara abstrakt.

Exempel på en krans i dekorativstil.

Exempel på en bukett i formallinjärstil.

Likes

Comments

Hej igen!
Idag har jag gjort både hög och låg snittdekoration. På förmiddagen blev det ett högt begravningsbinder eller snarare två. Jag började att göra en med rosa och lila Nejlikor, Lejongap, Taalapsi, Astrantia och Alstro. Men det blev inte alls bra, den känndes för rund och bullig + att oasisen var helt sönder stucken. Så jag gick på lunch och sen började jag om från början!
Jag bytte ut lite blommor och körde gärnet.
Resultatet blev hyfsat, formen var fortfarande lite bullig men det blev mycket bättre än den första.

Sen fortsatte jag direkt med en låg snittdekoration. Den blev mycket bättre och det gick så mycket fortare att göra! Jag tycker att det är mycket lätt att få ut formen på ett lågt än ett högt begravningsbinder, tror att det beror på att man ser det ovanifrån på ett annat sätt när man jobbar.

När den var klar insåg jag att den var alldeles för kort men löste det med lite murgröna.

Utan murgröna(den ser ut lite som ett bältdjur)

Imorgon blir det brudbuketter!! Så taggad! Roligast att jobba i färger man tycker om och jag tycker väldigt mycket om rosa vilket är den färgen vi ha i skolan nu eftersom att det var jag dom var på Grollen och beställde blommor förra veckan, hehe.

Likes

Comments

STILARTER
Idag har vi börjat med Dekorativ stil vilket är en av fyra stilarter som vi ska gå igenom innan höstlovet. Inom varje stilarter ska vi göra ett snittarrangemang, en bukett, ett högt och ett lågt begravningsbinderi.

Det var första dagen efter lovet vi hade kommit hemma så jag slog på stort.

Sen blev det ett högt snittarrangemang också, imorgon blir det högt & lågt begravningsbinderi, men det får nu veta mera om imorgon.

På eftermiddagen hann vi även med en sväng till Botaniska trädgården för att piffa kålklänningen lite. Jag kan säga att jag aldrig mer vill se den! Den är jättefin men är så sjukt trött på den.

Likes

Comments