Hej hopp!
Det närmar sig jul och då oxå sista praktikveckan. Den här veckan va näst sista praktikveckan, alltså 2 dagar praktik kvar. Det gör mig både lättad och vemodig.

Här kommer lite bilder från denna veckas praktik. Som innehöll både buketter, exponering och julgrupper.

PS. Jag vet att jag har varit otroligt dålig på att uppdatera den senaste tiden men det började med att appen krånglade och sen rann det helt enkelt ut i sanden. Men framöver kommer det bli bättring!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var tre av Sirius A-lags spelare och hälsade på i skolan! Därför bestod större delen av onsdagen och torsdag förmiddag av att förbereda och städa inför besöket. Tror aldrig vi har varit så många samtidigt i floristsalen.

Det var väldigt trevligt och vi floristerna fick lära dem att göra buketter. De fick även prova på att svetsa, byta däck med mera.

Härligt med fredag hörni! Tillbaka på praktik och snart helg hur mycket bättre kan det bli??

Likes

Comments

Idag var vi spenderat förmiddagen på REAL Gymnasiet och dekorerat stylisterna scen till modevisningen som de ska ha ikväll.

Så här blev resultatet:

Likes

Comments

Asså wow säger jag bara. Redan efter 5 min på Amaryllis kände jag mig som en del av "gänget". Jag har alltid trivts på min praktik men nu känd det verkligen som jag har hittat rätt.

Jag har alltså börjat med praktik igen. Hittills har jag varit nytt ställe vid ny termin, men ärligt talat så är jag lite sugen på att stanna här i vår. Vi får välld se hur det blir.

Egentligen gjorde jag inte något speciellt igår, gjorde typ lite buketter, snittade, diskade, typ som vanligt. Men det var ändå roligt. Men det är ju klart att det blir roligare om man jobbar med människor man tycker om och trivs med.

När jag kom dit i går morse vara det typ kaos! Vaserna var odiskad och stod lite överallt...jag fick nästan lite panik. Min inre kontrollmänniska tog över och jag kunde såklart inte låta bli att göra något åt saken.

Tycker att det är så mysigt att vi fikar tillsammans två gånger om dagen varje dag! Det är väldigt ovanligt att ens ha sällskap av någon vid lunch å fika när man är i butik.


Likes

Comments

Är såååå taggad på detta! Vi har börjat planera inför mini YB (yrkesbeviset). Som är övning inför YB som vi ska göra på vårterminen i 3:an.

Till att börja med kanske jag ska berätta vad det är för något. YB:t är som ett bevis på att jag kan det jag gör (och kommer även att vara båtar gymnasiearbete), där jag får göra en bukett med konstruktion() och en konstellation. Det kan vara t.ex. en krans eller någon form av snittarrangemang, dock ska det vara lite eftertänkt så att man kan visa vad man kan.

Vi ska alltså göra det här nu i vår fast i mini version, så kallat mini YB och vi ska inte alls lägga ner så mycket tid på det som man gör på det riktiga. Vi får välja på årets olika teman, jag valde Rosa bandet. Pinterest.

Förutom att göra men bukett och konstruktion och en konstellation ska vi också göra typ en Power Point och hålla men muntlig presentation om våra arbeten och typ varför vi valde de temat vi valde.
Utöver det ska vi göra färgkartor till båda grejerna som ska vara med i presentationen.

Har så mycket planer och är väldigt inspirerad. Min främsta inspiration kommer faktiskt från.

Nedan ser ni bild på min första tanke och skiss!

Likes

Comments

Igår gjorde jag det praktiska provet, det gick väldigt bra om jag får säga det själv.
Här kommer lite bilder! Obs. Dålig kvalité...

Likes

Comments

Nästa vecka har vi prov på 4 av 5 stilarter, transparent stil, formallinjär stil, dekorativ stil och vegetativ stil. Den femte och sista stilarter är formbinder men det kommer ej att vara med på provet.

Här kommer lite bilder från förra veckan när jag övade till provet.

Likes

Comments

Egentligen skulle detta inlägg varit uppe för mer än en vecka sen men jag har helt enkelt int råkar uppdatera. Men som man brukar säga bättre sent än aldrig!

OBS: kan vara lite svårt att det det på bilden men det är väldigt svårt att få ngt transparent på bild.

Likes

Comments

Nu är det den sista och enligt mig roligaste stilarter kvar och bara ett par veckor tills det praktiska provet. Transparent stil.

Ovan är det två bilder på en transparent snittdekoration. Jag gjorde den till höger och kände att den var klar, men när jag skulle ta kort på den kändes det fel och bara rörigt. Vilket gjorde att jag fick lov att flytta runt lite pinnar och sen kändes det mycket bättre. Slutresultatet är bilden till vänster.

Likes

Comments

Eftersom att vi blev klara med vegetativ stil i torsdags fick jag och min klasskompis göra varsitt lågt snittarrangemang att ta med hem. Aldrig fel att få lite helg fint hemma.

Gillar de murriga höstfärgerna mer och mer! Får verkligen höst-feeling, vill vara tända massa ljus och sätta mig under en filt.

Likes

Comments