Spenderade ett par dagar med alla turister på Long Beach. Så konstigt de att höra folk prata svenska runt omkring en. Är det här ett tecken på att man varit borta för länge? Visst vi har sett svenskar tidigare men långt ifrån så här många.
De flesta dagarna spenderades på stranden med färsk frukt, annars besökte vi en pärlfarm och ett torrt vattenfall. Vattenfall hade nog vart bättre att kolla under regnsäsongen hahah.
Fick med mig ett par örhängen ifrån pärlfarmen där vi även fick se hur de plockar ut pärlorna ur ostronen/musslorna, samt storkelskillnaden vid 2år, 5år och 7års pärlor.

Lämnade efter några dagar alla turister och åkte norrut.
Bãi biĕn Gánh Dâu.
Hamnade mitt i en lokal fiskeby och undrade om vi var i Vietnam eller på västkusten hemma med alla klippor och bryggor. Idag åker vi mot Cua Can och Ông Lang beach här på Phu Quoc.

Likes

Comments

Pausade 2 nätter i Kampot för att få visumdagarna att stämma i Vietnam sen. En heldag vid poolen blev det, och saknade bestie lite extra. Kollade även in nattmarknaden som mest var ett skämt efter Siem Reaps och trodde jag var 200 dollar rikare i en timme.
Dagen efter blev det tuk tuk till Ha Tien boarder gate där vi gick över till Vietnam.

Likes

Comments

Paradisön | Barfotaön | Magsjukeön
Tre namn alla lika sanna. Spenderade en vecka utan skor men också nästan 48h sängliggandes i paradiset.

Likes

Comments

Angkor Wat
04.30 hoppade vi in i en tuk tuk som under dagen skulle köra oss runt till templen som tillhör Angkors ruinstad. Soluppgången över Angkor Wat var första stoppet, en riktig besvikelse då vi insåg att det var mulet. Vi hade alltså trängts med 700 kineser runt en damm/vallgrav framför templet i över en timme i onödan. Tur att templet var häftigt ändå.

Preah Khan
Templet utan kineser överallt, här hade vi istället sällskap av en grupp munkar på sightseeing. Lite överraskande att se munkarna dra upp sprillans nya smartphones från skynket att fota med.

Neak Poan

Ta Som

East Mebon

Pre Rup

Sras Srang

När vi inte kollade stenhus gick vi på nattmarknader. Där fanns nåt för varje smak om vi säger så, vi valde färska smoothies.

Likes

Comments

Skulle kunna åka rill Canggu igen bara för att äta, vilket ungefär var vad våra dagar där gick ut på. Var ska vi äta frukost, vad blir det till lunch och hur tidigt kan vi gå och käka middag är nog dom meningarna vi använde mest här. Allt ifrån smoothiebowls, italiensk pizza och nudlar ifrån ett hål i väggen här var supergott! Testade även min första vegoburgare, mest för att det inte fanns en vanlig men det var gott ändå och skulle kunna göras igen. Glädjen över att hitta ett svenskt café var stor, för att dämpa längtan efter svensk mat blev det chokladbollar, toast skagen och köttbullar med mos. Färsk glass som görs på beställning var inte heller något att klaga på. För att fylla ut tiden mellan maten har vi myst i våran bungalow, gått på marknader och i butiker och hängt vid poolen.

Likes

Comments

Inne i djungeln blev det inte så mycket sol och bad utom i hotellpoolen, istället fick vi hitta på annat! Eller vattenfallet och river rafting är ju nästan bad.

Telagawaja River Rafting, Tegalalang Rice Terrace,
Kanto Lampo Waterfall.

Likes

Comments

Rört oss från kusten in i djungeln, Ubud för att vara exakt. Så mysigt, här kan en apa hoppa förbi fönstret eller gå över gatan.

För att få se ännu mera apor blev det att vandra ner till Monkey Forest en eftermiddag. Det var inte som att gå bland lemurerna på skansens djurpark, utan i utkanten av skogen finns stigar och broar, aporna är alltså inte instängda på något sätt. Folkvana är dom där emot🐒

Likes

Comments

Efter att inte ha sett solen mer än 20min i Thailand och med varningar om att regnovädret var på väg mot Phuketkusten bestämde vi oss för att fly landet till soliga Bali. Lättare sagt än gjort... Lämnar Phi Phi öarna på morgonen, fördriver dagen i ett shoppingcentrum i Phuket och ger oss vid 18 tiden iväg mot flygplatsen och flyget som ska gå 22. Fastnar i säkerhetskontrollen extremt lång tid för en ficklampa och får hela väskan igenom rotad. Flygavgången flyttas fram till 23, här trodde vi det var eftersom regnet ÖSTE ner men fick höra i efterhand att det var ena hjulet på planet. Avgången flyttas sen till dagen efter och vi får ta in på hotell över natten.

Vid 15 tiden går planet mot mellanlandningen i Sinapore, eftersom det första flyget var försenat missade vi också planet till Bali. Nästa flyg till Bali gick 05.30 dagen efter, det blev en natt i Sinapore också. Men de in-checkade väskorna med tandborstar, kläder och underkläder fick sova på planet så de blev vi utan. Trötta och allmänt irriterade på våran otur den här resan tar vi in på ett lyxhotell på flygplatsen. Planen var att ta en riktig dusch och sova så länge som möjligt, trodde vi ja... Äter gott, duschar och hoppar ner i sängen tidigt. När alla preciiiiis håller på att somna går brandlarmet! Alla sliter åt sig passet och drar på kläder, brandlarmet ber alla vänta medans dom identifierar problemet. Dom medelar sen att det var ett falskt alarm. Ner i sängen, väldigt uppjagade och inte alls trötta längre. Vi lägger oss och släcker, längre hinner vi inte innan brandlarmet går igen, upp och på med kläder, den här gången ber dom dock alla att evakuera byggnaden, ska precis lämna rummet när vi igen får höra att det är ett falskt alarm. Inte mer än ett par minuter går innan det går igen..  Brandlarmet går nu medans rösten ändå säger att det är ett falskt alarm, vi lämnar för att kolla vad som händer som många andra och personalen har noll koll "We think it's okey to go back" låter ju tryggt.. Blev alltså inte mycket sömn den här natten heller.

  • Asien 2017

Likes

Comments