View tracker

Rört oss från kusten in i djungeln, Ubud för att vara exakt. Så mysigt, här kan en apa hoppa förbi fönstret eller gå över gatan.

För att få se ännu mera apor blev det att vandra ner till Monkey Forest en eftermiddag. Det var inte som att gå bland lemurerna på skansens djurpark, utan i utkanten av skogen finns stigar och broar, aporna är alltså inte instängda på något sätt. Folkvana är dom där emot🐒

Likes

Comments

Efter att inte ha sett solen mer än 20min i Thailand och med varningar om att regnovädret var på väg mot Phuketkusten bestämde vi oss för att fly landet till soliga Bali. Lättare sagt än gjort... Lämnar Phi Phi öarna på morgonen, fördriver dagen i ett shoppingcentrum i Phuket och ger oss vid 18 tiden iväg mot flygplatsen och flyget som ska gå 22. Fastnar i säkerhetskontrollen extremt lång tid för en ficklampa och får hela väskan igenom rotad. Flygavgången flyttas fram till 23, här trodde vi det var eftersom regnet ÖSTE ner men fick höra i efterhand att det var ena hjulet på planet. Avgången flyttas sen till dagen efter och vi får ta in på hotell över natten.

Vid 15 tiden går planet mot mellanlandningen i Sinapore, eftersom det första flyget var försenat missade vi också planet till Bali. Nästa flyg till Bali gick 05.30 dagen efter, det blev en natt i Sinapore också. Men de in-checkade väskorna med tandborstar, kläder och underkläder fick sova på planet så de blev vi utan. Trötta och allmänt irriterade på våran otur den här resan tar vi in på ett lyxhotell på flygplatsen. Planen var att ta en riktig dusch och sova så länge som möjligt, trodde vi ja... Äter gott, duschar och hoppar ner i sängen tidigt. När alla preciiiiis håller på att somna går brandlarmet! Alla sliter åt sig passet och drar på kläder, brandlarmet ber alla vänta medans dom identifierar problemet. Dom medelar sen att det var ett falskt alarm. Ner i sängen, väldigt uppjagade och inte alls trötta längre. Vi lägger oss och släcker, längre hinner vi inte innan brandlarmet går igen, upp och på med kläder, den här gången ber dom dock alla att evakuera byggnaden, ska precis lämna rummet när vi igen får höra att det är ett falskt alarm. Inte mer än ett par minuter går innan det går igen..  Brandlarmet går nu medans rösten ändå säger att det är ett falskt alarm, vi lämnar för att kolla vad som händer som många andra och personalen har noll koll "We think it's okey to go back" låter ju tryggt.. Blev alltså inte mycket sömn den här natten heller.

  • Asien 2017

Likes

Comments

Upplevde mitt livs värsta båttur, sprang mellan fullbokade hotell i östegn och med full packning. Hade sen livets bästa dusch och såg solen första 2 minutrarna sen hemma. Nu blir det Bali och solen, men först en natt med flyg.

Likes

Comments