Hej på dig.

Välkommen hit. Mitt namn är Ronan. Jag är 16 år och bor i Kalmar Kommun. Jag har snart gått en månad på media på Jenny Nyströmskolan. För er som undrar om det var läskigt att börja gymnasiet kan jag säga, ja det var det. Det var en ganska stor omställning efter att spenderat fyra år i en superhärlig klass med människor man känt länge, till att ensam gå in i det här nya stadiet av livet. Det tog väl ungefär två veckor innan man började känna sig mer hemma i den nya klassen. Nu trivs man som fisken i vattnet och känner att jag hittat rätt efter djungeln som var gymnasievalet. Nu kan även lärarna mitt namn efter att jag under första veckan fick rätta uttalet av mitt anings ovanliga namn. Det var mycket Rånan innan jag korrigerade det men det är smällar man får ta när man har mitt namn.

Under andra veckan märkte jag också att ett av mina sommarexperiment kom tillbaka för att hemsöka mig. För er nyfikna så började jag med ett experiment i juni. Det här gick ut på att jag hade ett så kallat "Hot or Not", som jag skaffade någon gång under nian som en kul grej med en kompis. Appen skulle jag beskriva som en mer oseriös version av "Tinder". Man skapar en egen profil och sen ger man sig ut och få se andras profiler och avgör om man gillar den eller ej. Om man gillar vandra är det en match och man kan chatta med vandra. Den här appen gick man till lite då och då när man hade tråkigt. Problemet som jag upptäckte var att det flest som man pratade med kanske inte var de skarpaste knivarna i lådan. Bara för att nämna ett exempel så fick jag förklara för en människa vart Östersjön låg och då kände jag att här finns nog inte så mycket att hitta. Dels för att de man kom i kontakt med folk som hade liknade drag och att de flesta konton var inaktiva och hade varit en lång tid. Så jag bestämde mig för utforska hur det såg ut på andra sidan av 18 årsgränsen. Jag vill se hur vuxenpoolen var efter som barnpoolen var för barnslig för mig. Chockerande, eller hur?

Som sagt, så skapade jag ett konton där jag ljög om min ålder. Kom i kontakt med människor som faktiskt visste vart Östersjön låg. Träffade faktiskt någon där men det är en historia för någon annan gång. Men oftast så matchade man och jag fegade ur och skrev inget till personen. De flesta både oftast ett län bort också så jag tänkte oftast att den här människan kommer jag inte se eller träffa i verkligheten och brydde mig inte så mycket.

Men vad händer när jag går till en skola med nästan tusen elver från många olika ställen? Jo, jag ser en av det här människorna från den här appen som man inte pratat med och trodde man aldrig man skulle träffa i verkligheten. Så jag försökte vara diskret och bara sluta existera, du vet som man gör ibland. Det finns bara ett problem. Jämfört med andra skolor så verkar jag synas tydligt på Jenny. Hur vet jag detta? Jo, personer jag inte vet vilka de är frågar mig om jag går på Jenny. Så om du ser mig speja över axeln så är det därför. Tycker jag det är läskigt? Lite. Tycker jag det är lite spänning i vardagen? Japp, definitivt.

Det värsta är att jag vet inte riktigt hur jag ska prata med människor i verkligheten. Detta för att jag tycker själv att jag är väldig stel i konversationer med nya människor. Jag känner att jag skulle lätt göra bort mig det första jag gör. Sen är jag också allmänt konstig och jag känner att jag skulle nog lätt skrämma iväg människan. Jag jobbar på att övervinna det men vi får se hur det går.

Det är väl det som hänt den senaste månaden och ett smakprov på vad som kan väntas dyka upp här. Jag återkommer om det händer något mer intressant i mitt liv.

/Ronan

Likes

Comments