Det finns inget som får det att klia i mina fingrar så mycket som dåliga extensions jobb...

I detta inlägget kommer jag visa hur det ser ut när man har satt i löshåret korrekt och hur det INTE skall se ut. Jag kommer också ge tips och råd för hur man kan göra för att resultatet skall se naturligt ut.

Jag kommer börja med att visa skillnaden emellan rätt och fel.

Bild nr 1. Gör mig lycklig... Vem som än gjort den vackra isättningen är värd ett pris. Detta är tyvärr sällsynt. Denna personen har lagt ner tid och energi i både förberedelser och utfört jobb. Tunna slingor, fint rullade fästen (som inte kommer synas) och fantastiskt symmetriskt placerat. Dessa tunna/smala slingor gör att resultatet blir mer naturligt. Det är också mindre chans att fästena börjar trassla ihop sig när de växer ut.

Bild nr 2. NEEEEEEEJ!!! Sluta upp med detta trams. Som ni ser är fästena stora, klumpiga och inte inarbetade... Detta gör att fästena garanterat syns oavsett hur du gör för att försöka dölja det samt att resultatet blir stripigt. Slingorna är alldeles för tjocka och det finns ingen chans att det färdiga resultatet ser naturligt ut.

Klumpiga fästen med flikar av lim som sticker ut kommer trassla ihop sig till ett fågelbo och det skadar ditt hår.

Marginaler mina vänner... Det är viktigt och om ni tittar på bilden till höger så tror jag ni förstår varför.

Runtom hårfästet, nacken, tinningen, ja ni förstår. Där skall det alltid lämnas minst 3 cm av det naturliga håret just för att motverka en hemsk syn som denna. Alla med långt hår vill kunna sätta upp det och då skall det inte se ut sådär --->Detta inlägget gör jag för att du som kund skall kunna ställa krav och få större förståelse för hur ett bra utfört jobb skall se ut. För att du som kund skall känna dig tryggare och kunna/våga säga ifrån om du inte är nöjd. En sådan behandling är ofta väldigt dyr och blir man då missnöjd och inte kan gå vidare med det så är pengarna bortkastade.

Jag vet också att det är många som gör detta själva hemma med en vän och allt jag kan göra är att ge så bra tips som möjligt för att det skall bli bra.

1. se till att det finns tillräckligt med hår runtom hårfästet och på toppen av huvudet som klarar av att dölja löshåret oavsett hur man stylar sitt hår. Det finns många bra guider med steg för steg bilder på nätet som ni kan följa.

2. lämna minst 1 cm emellan varje extensions rad.

3. kortare hår (inte kortare än axellängd) med ev uppklippning bör håret sättas högre upp på huvudet. Längre hår skall man sätta håret längre ner på huvudet.


4. Keratinvaxet/ slingorna är ofta väldigt breda och tjocka. För bättre resultat dela slingorna i 2. På så vis blir fästena mindre synliga och håret smälter bättre ihop med det naturliga.

5. Viktigt att gå till en frisör som kan klippa in löshåret med det naturliga så att det inte finns några kanter osv!

6. För en hel hårförlängning krävs 100-200 slingor för naturligt resultat.

Hoppas ni blev lite klokare. Ni är alltid välkomna att ställa frågor.

Likes

Comments

Hej allihopa!

Mari Louise Rogan heter jag. Nu har det hänt mycket, jag har nämligen öppnat en egen frisörsalong som just nu ligger i den lilla staden Uddevalla (dröm som gick i uppfyllelse) Den heter Rogan's Hair & Beauty.

Bloggen kommer alltså vara fylld med hår trender, tips och bilder på mina jobb.

Lite kort om mig. Jag är utbildad via Svenska frisörskolan där jag även gick en makeup kurs samt färganalys. Jag har också tagit del av flertal kurser på L'oreaéal akademien i Oslo.

Likes

Comments