Header

Vardagstankar

Helt plötsligt var det onsdag igen och ännu en vecka har passerat. Är det inte helt galet att dagarna, veckorna och månaderna bara försvinner när man är så upptagen med att leva. Tack vare mitt jobb är jag helt vilsen när det gäller dagar. Jag vet bara när och hur jag jobbar. Vilken dag det är känns inte särskilt relevant.

En fördel med detta är att det har underlättat för mig när det gäller min nuvarande viktresa. Jag är just nu i en viktresa jag inte har pratat speciellt mycket om. Jag har inte haft ett behov av att låta alla sociala medier följa mina framsteg. Det är bara mina vänner och min familj som vet vad jag styr med. En stor anledning till att jag har velat haft det på det viset är för att jag trodde att jag skulle känna en större psykisk påfrestning än vad jag har gjort. Jag trodde nog aldrig att jag skulle kommit så långt som jag har gjort idag på den här korta tiden.

Allt började när jag träffade Ludd för två år sen. Lite för mycket av det goda här i livet, det var vad som hände. Jag var (och är fortfarande) riktigt lycklig med Ludd. Det gjorde antagligen att alla mina spärrar försvann. På ungefär ett år gick jag upp säkerligen 20-25 kg (!!!). 😰 Det kändes både fysiskt och psykiskt. Även fast att Ludd har älskat mig lika mycket oavsett min vikt och stått vid min sida så hjälpte inte det. Nu var det dags att ta tag i det här på riktigt! För snart 14 veckor sedan fick jag ett nytt jobb och samtidigt påbörjade jag en diet. 5:2 dieten med hjälp av Cambridge metoden. Varannan vecka går jag och Ludd hem till mina föräldrar för att väga mig. Än idag vet jag dock inte vad jag väger. Det har varit en viktig del för mig under denna process. Det enda jag vet är att jag under 12 veckors tid har gått ner 1kg i veckan. På söndag är nästa vägning och jag håller tummarna för att vågen visar -14kg.

Jag misstänker att jag är någonstans i mitten av att nå min målvikt. Vilket känns enormt skönt! Första två månaderna gick trögt för mig. Alla runtomkring mig såg förändring både i ansiktet och på kroppen... Men jag kunde bara inte se det alls. Det är först nu jag har börjat se en skillnad själv. Om det är motiverande? Utan tvekan! Äntligen börjar den där jävla fettklumpen till mage att försvinna. Bristningarna är dock någonting jag antagligen får lära mig att leva med resten av livet. Dom visar ju bara att det faktiskt har hänt lite saker i under min tid här på jorden! ✌


Är jag lyckligare idag kanske ni undrar? På den frågan måste jag faktiskt säga JA! Även fast att jag inte är en ytlig människa när det gäller andra så är jag fruktansvärt ytlig när det kommer till mig själv. Jag vill faktiskt erkänna för er som läser detta att jag har haft dagar när jag inte har velat gått ner på stan tack vare min kropp. Låt mig säga det igen... Det har alltså funnits dagar när jag har varit så mentalt förstörd att jag inte velat visa mig ute, just tack vare min kroppsform! Hur SJUKT är inte det? Jag tänker nog inte reflektera vidare angående det.

När jag började på detta inlägg kände jag viss tvivel till att jag skulle publicera det. Men nu när jag är klar så känns det skönt att klicka på publiceringsknappen. Jag har inte haft någon motivation till att skriva varken här eller föra dagbok privat senaste veckorna. Därför tror jag verkligen att jag behövde skriva av mig lite egentligen!

Tänker avsluta detta inlägg med en positiv sak. Den saken som faktiskt fick mig att skriva detta inlägg. Det är nämligen så att jag fick ett skinnställ av min svärmor i höstas. Jackan kunde jag ha, men inte byxorna. Sedan dess har jag inte funderat speciellt mycket på dom. Igår var mamma förbi en sväng och skinnbyxor kom upp på tal. Fick då för mig att testa byxorna nu! Jag kände att det får bära eller brista... Till min stora förvåning fick jag faktiskt på mig byxorna och kunde knäppa dom! En helt UNDERBAR känsla! Att dom är så fruktansvärt snygga gjorde definitivt saken ännu bättre. 😉

Tack för mig! Vi får se hur uppdateringen kommer att bli framöver. Jag kanske faktiskt får tillbaka lusten att skriva igen. Men nu ska jag lyssna på Cinderella och kanske till och med ta ett glas vin 😊

Likes

Comments

Vardagstankar, Musik

Jimi Hendrixs lägenhet som han bodde i under 1968-1969 i London har återskapats precis så som den har dokumenterats. HUR häftigt är inte detta? Ett stort måste att besöka den när vi tar oss en flygtur till London nästa gång. Helt underbar inredning! Jag skulle inte ha något problem med att flytta in typ imorgon.

Likes

Comments

Vardagstankar, Shopping

Nyaste tillskotten! Den högra fick sig dock en liten kyss av bildörren, därav de lite skeva bladen... Men den repar sig nog snart.

Jag hoppas att dessa fina kommer att trivas hemma hos oss. Att jag trivs i deras närvaro är det inget tvivel om. Gröna växter gör mig så lycklig. Den gröna färgen hos en växt lyfter upp ett helt rum med sin energi. Jag har en känsla av att jag kommer att bli en "crazy plant lady" när jag blir äldre. En sån som går runt och pratar med sina växter hela dagarna. Det händer ju till och med att jag gör redan nu. Bra början.

På vår promenad idag gick vi förbi min morfars minneslund. Det var otroligt vackert med alla härliga färgglada blommor. Själv köpte jag med en gul ros som jag placerade mitt i smeten.

Jag kände nu att det blev ett väldigt botaniskt inlägg, men jag tror att alla behöver lite vackra växter och blommor i sitt liv en söndagskväll som denna.

Likes

Comments

Musik, Vardagstankar

Ibland tror jag att det pågår lite väl mycket i min kropp på en och samma gång. Vissa dagar vet jag varken ut eller in. Dessa dagar är jag väldigt tacksam över att jag har så fina människor i mitt liv. Min kära sambo är den som får stå ut med mest. Att han orkar bära upp mig med min ångest och mitt humör är helt fantastiskt!

En till sak som alltid lyfter upp mitt humör är Whitesnake. Senaste veckan har jag tänkt mycket på Whitesnakes musik och vad den gör med mig. Eller snarare vad David Coverdale och hans röst gör med mig! Musiken är också helt underbar, den gör sitt! Men hans röst är verkligen något speciellt. Nio av tio gånger som jag sätter mig i bilen för att åka till eller från jobbet är jag glad att jag är själv. För om någon skulle höra mig när jag kommer igång skulle de behöva terapi... 😏 Nio av tio gånger lyssnar jag på mina favoritlåtar med Whitesnake på repeat. Nio av tio gånger lämnar jag bilen med ett leende! Kanske inte synligt, men på insidan ler hela jag✌

Jag måste erkänna en sak... Trots Coverdales ålder så är han fortfarande väldigt attraktiv. Jag vet att han är 4 år äldre än min far, men jag kan inte rå för det! När vi var på Whitesnakes konsert i Stockholm i höstas såg jag glöden i hans ögon. Glöden för musiken och för fansen. Vid flera tillfällen fick vi ögonkontakt och jag blev mållös. Intensiteten i hans blick och hans ansiktsuttryck plussat på det... Damn! 🔥 Det går inte att beskriva.

Det är otroligt vad musiken kan göra med en. Vad en man, som jag inte har den blekaste aning om hur han egentligen är, kan få mig att känna! Är det inte fascinerande?

Likes

Comments

Vardagstankar, Musik

Jag kan inte förneka att jag är väldigt nyfiken på hur Guns N' Roses reunion går. Trots att jag inte har speciellt stora förhoppningar om hur Axl låter skulle det ändå vara häftigt att se honom och Slash på samma scen. Det måste ha krävts mycket för att dessa två individer ska komma till den punkt att de faktiskt VILL vistas i samma rum. Kanske pengarna som börjar tryta? Det skulle vara intressant att få reda på hur detta har blivit möjligt! Det jag har läst har inte gett mig några svar på mina funderingar. Men men, förr eller senare kommer väl även det fram till allmänheten.

Mycket dålig kvalité på klippet, men det lät lite bättre än vad jag förväntat mig. Eller? 😳Jag vet inte vad jag hade förväntat mig. Kan man ens förvänta sig någonting av en sådan här stor och relativt spontan sak? Hoppas verkligen att deras turné tar en sväng förbi Sverige och att biljetternas pris inte innebär att man måste sälja allt man äger, ena njuren samt skuldsätta sig för resten av sitt liv.

Likes

Comments

Shopping

Vilken lördag! Ja, lördag. När man arbetar helger så faller ens egna helg lite annorlunda än de flesta andras.

Blev lite spontan second hand. Femton stycken Sweden Rock Magazine, en skapligt snygg kavaj och två skärp. Idag var tydligen en sådan dag där man har allmänt jäkla flyt. Det har bara varit en bra dag. Sådana dagar ska man väl också ha ibland! 😍

Likes

Comments

Vardagstankar

Veckorna bara springer förbi. Kändes ju nyss som att det var måndag. Men det kommer ju en ny måndag imorgon, så jag kommer inte att ligga sömnlös över det. Jag vet att det kommer bli en helt underbart rolig dag på jobbet imorgon. Resdag delux, vilket innebär mycket kunder.
Idag blir en väldigt lugn dag. Grönt té, Sons of Anarchy och min kära sambo ❤

Ta hand om varandra och glöm inte bort att "your greatest strength is love" ✌

Likes

Comments

Vardagstankar

Strax bär det iväg mot jobbet. Men idag är en sådan dag när jag bara vill ligga kvar i sängen.. Undrar om det finns något jobb som Youtube-lyssnare ledigt just nu? Det känns som något jag skulle trivas med.

Nej, nu måste jag släppa täcket och ge mig ut i verkligheten. Usch. Jag får tänka på att jag bara har två arbetspass kvar denna vecka!

Önskar er alla en bra dag!
Don't forget to rock n roll!

Likes

Comments