Studierna har sprudlat på. Håller just på med trädgårdsritningar av olika slag. Verkligen givande och roligt.

De senaste veckorna så har det också varit mycket kontakt med f-kassa, läkare, nya rehabsamtal, a-kassa. Sjukskriven....Nä sysselsatt med pappers och kontaktarbete kan man säga. Jag är så trött på samtal med nya människor som man återigen ska berätta hela historien för.

Skulle på middag med jobb ikväll men trots jag har bra och härliga arbetskollegor känner jag inte för det, jag känner mig lite utanför, jag är ju inte en del av jobbet längre.

Fick bakslag idag efter jag provat på jympa soft på Friskis. Det var ju inte särskilt ansträngande konditionsmässigt men ändå har det triggat huvudvärk och mer smärtor. Jag tänker ge det ett par ggr till iallafall.

Idag är det verkligen en sådan dag då jag bara inte varit i mitt esse.
Inte klarat plugga, bara lyssnat på soft musik och haft tårarna i ögonvrån. Skrev ihop en låttext för en stund sen. Har ett par stycken som jag skrivit, framför allt kommer texterna till mig när jag har en sådan dag som idag.
Får se om man kan få fram nån bra melodi till den någon dag🎶

Ha en bra torsdagskväll 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gick en promenad i trädgården precis och såg att vårlökarna är på väg att komma upp. Jag satte några krokusar i höstas. Jag satte även svarta och vita tulpaner. Ska bli häftigt att se om det blir så fräckt som jag tänker mig. Under dem satte jag lila nävor som markväxt.
Jag satte också en markväxt under min lila dvärgsyren. Ormöga, med vita små blommor. Spännande! Kommer kanske foto en dag 😊

Häromdagen förkultiverade jag växterna som jag nämnde i ett tidigare inlägg.
Lite vårkänslor får man nu allteftersom man ser spår av våren. Så härligt 🌺

Veckan har annars varit tuff. Kontakten med alla som är involverade i mitt nackbesvär är inte precis något spännande. Oro i kroppen, tankar om vem är jag nu och om hur blir mitt liv. En väldigt otrygg mark står man just nu på. Jag vill ha fasta rutiner. Veta vad som händer. Jag är inte glad för ovissheten.
Men igår och idag har jag ändå försökt att tänka att detta är meningen på något sätt. Det är meningen att jag ska studera vidare, det är meningen att jag ska prioritera annorlunda. Jag har börjat försöka motionera lite smått också. Små promenader med lättare löpning. Wow det känns bra i kroppen. Allt blir lättare fast man mår kass.

Måste berätta om mina fiskar också. I helgas satt jag och kollade in mina guppys. Hanen dansade för honorna. Det såg verkligen häftigt ut. Jag tänkte att nu är det nog dags för parning och började läsa om det.
Haha! Då insåg jag att mina tre guppyshonor är redan på tjocken 😆
Nu går jag och tittar och väntar varje dag på att de små liven ska dyka upp.

Studierna är igång igen. Jag kan koncentrera mig lite bättre. Snart är jag klar med denna kursen. Ska sätta ihop fakta om ett par perenner och ska rita ihop en rabatt med perenner beroende dess ståndort.
Detta är verkligen skitroliga uppgifter så det går nog ganska snabbt. På ett par dagar tror jag 😊
Nä dags att sätta igång.
Ha en mysig dag 💜

Likes

Comments

Att en bil kan betyda mycket för en, det är jag nog inte ensam om att känna.
Min Pontiac Catalina-65 köpte jag 2009. Innan dess hade jag min fina Cadillac-62 som jag älskade. Men sålde för att jag ville ha en cab(som då blev pontiacen)
Innan Cadillacen köpte jag min första jänkebil som var en dodge dart-65. Det var grejer.

Fy vad kul man haft i alla sina bilar. Bilen är ju en plats man lyssnar på go musik i, dricker nått gott, vrålar med i sångerna, lyssnar på V8:ans ljuvliga muller och umgås med sina vänner i. Goa skratt och festligheter varje gång. Det är en frihetskänsla. I Love it!!!

Dodgen skaffade jag strax efter jag fått mitt körkort, jag sparade själv ihop till bilen och efter varje bil så har man sparat till nästa bil. Därför är det nog en extra speciell känsla över att älska sin bil. Min pärla!
Nu är iallafall min pärla nerplockad för att hon ska bli fin. Tyvärr har vi haft mycket strul på vägen, då vi borde varit färdiga med allt nu, men så är inte fallet.
Nu letar vi slipare/lackerare som vill ta sig an min bil och puhh, det var ju inte alls tänkt att detta skulle kosta så mycket som det förmodligen tillslut hamnar på. Inte alls bra i detta krisläge vi är i livet just nu. Men det e väl bara att bita ihop.

Var på rehabsamtal med jobb idag och jag bröt ihop. Jag vill ju jobba!!! Men mitt jobb kan inte ge mig fler lättare uppgifter nu.
Jag känner mig fruktansvärt värdelös.

"Det som inte dödar dig gör dig starkare"

Likes

Comments

Sitter med en kopp kaffe och min "vuxenmålarbok". Jag har verkligen fastnat för de här målarböckerna. Varje gång mina barn tar fram och ritar så gör jag också det.
Dock inte för länge för då triggar det huvudvärk och nackvärk.

I min kurs perenner och sommarblommor lär vi oss just nu om färglära. Mycket intressant. I min teckning här har jag valt att använda färger som ligger bredvid varandra i färgcirkeln. Det skapar harmoni.
Sen kan man använda sig av komplementfärger och då använder man sig av färger som ligger mitt emot varandra i färgcirkeln och då kan man skapa tex intressanta rabatter som drar till sig ögonen. Exempelvis färgen lila och gul. Man kan även tänka sig att man satt ihop en bukett med snittblommor med övervägande lila färger, lägger man då i ett par gula blommor så skapar det en spänning 😊

Har haft ett par jobbiga dagar. Mycket tankar snurrar runt hur värdelös man känner sig som inte går till jobbet, ekonomin blir dramatiskt drabbad och många tankar har gått till att känna att jag är rädd för vad folk tycker.
Om jag ser glad ut, beter mig som vanligt så tror nog många att jag bara låtsas. Det känns helt hemskt. Ibland känns det som att man måste se eländig ut för att folk ska tro på en. Men det vill inte jag!!!
Det e klart att om jag ligger i min värsta migränattack så ser jag nog inte så positiv och glad ut.
Men om jag går runt med mina smärtor som jag har hela tiden så vill jag inte gnälla, jag vill se glad ut. Men snälla döm mig inte då!

Jag försöker hela tiden överbevisa för läkare, sjukgymnaster, försäkringsbolag, jobb om hur jag känner det.
Jag är trött på att behöva överbevisa för att man inte kan se detta utåt.

Jag vill jobba, därför har jag tagit steget att plugga vidare till trädgårdsarkitekt. Jag tror på detta. Jag vill utforma andras trädgårdar med hjälp av kundens önskemål. Rita upp illustrationsplaner, hitta växter, kunna ge kunden råd. Egentligen vill jag mer. Jag skulle vilja kunna anlägga trädgården också men dit kommer jag nog inte komma, men man ska aldrig sluta hoppas.

🌞 I'm dreaming of a sunny day!

Likes

Comments

Hej hej.


Tänkte bara lägga upp en inspirationsbild idag

på ett blomsterarrangemang jag satte ihop

till en kär vän i helgen :)

Ha det bäst!


Likes

Comments

Tjolahopp.

Det har varit ett par jobbiga dagar nu. Mycket smärtor! Sjukgymnastik, akupunktur, läkarbesök och sjukskrivning.
Nya tabletter läkarn vill trycka i mig, vilket känns sådär. Jag är lite skeptisk mot medicin, är mer glad för alternativ medicin, det som kommer från naturen.
Därför har jag planterat den del växter jag en dag tänkte jag skulle experimentera med. Jag har en bok om vilka växter man kan använda sig av. Riktigt intressant faktiskt.
Läkaren har sjukskrivit mig men påpekade noga att: du får inte bara gå hem och lägga dig. Du måste göra saker som du klarar av och tycker är roliga.

Jag kunde inte hålla mig från att köpa fler fröer igår. Ska se om jag även kan få upp Röd rudbeckia och Buddleja (Fjärilsbuske)
Sååå spännande😜
Fattade ni? Så som så fröer 😂 torre Jenny framme, hihi.

Kollade upp om vi har yoga i närheten igår. Har aldrig gått på det.
Jag har alltid tidigare varit mycket glad för Friskis och Svettis jympa. Jag var själv jympaledare innan. Det var skit kul men jag la av efter jag fick hjärnhinneinflammation. Kom inte riktigt igång med egna pass därefter igen samt att min störste påg var 1 år då och det var mycket i livet. Men jag fortsatte med jymping.
Nu innan jag blev påkörd kombinerade jag styrketräning, crosstraining och jympa. Saknar att träna så mycket jag gjorde. Nu försöker jag hålla igång med löpning. Inga jätte långa sträckor men dock. Fast måste erkänna att det var ett litet tag sen nu. Jag är inte så glad för att springa i snö, regn och när det är jätte kallt 😳
Men yoga....det är kanske något för mig?!

Ha en mysig helg.
Kramar 🌷Likes

Comments

God morgon.

Såå vackert att titta ut på snön som ligger. Och det är mycket trevligare att hämta sina barn som har varit ute i snö hela dagen, än när det har varit en lerig dag på förskolan 😝

Skånelands vintrar är ju ganska tråkiga när vädret inte kan bestämma sig om det ska vara minus eller plusgrader, snöar-töar-fryser, blir svinhalt, töar och blir gegga. Bättre om snön fått ligga kvar ett tag. ☃
Men det är bara att gilla läget 😊

Igår kom mina fröer hem 🎉 och idag har jag fått beställt en halsvärmare. Typ en sådan barnen har, som går upp i halsen. Tillverkad för personer med nackproblem.
Skitful är den, men den är nog väldigt bra i kylan.

Var hos sjukgymnasten igår. Kommer gå dit några veckor till men nu blir jag även remitterad till smärtrehab. Får se vad de har att ge 😊

Igår plockade jag ner det sista av julen och när jag var inom affären så passade jag på att köpa en bunt tulpaner, som nu pryder köksbordet.
💐

Ha en fin dag.

"Att klaga är som att sitta i en gungstol, du har något att göra men du kommer ingenstans"

Likes

Comments

Måndag, studierna väntar.
Jag brukar vara på hugget för jag tycker trädgårdsarkitektutbildningen är så intressant.
Men jag är helt tom inombords. Bara ligger i soffan, det bultar i huvudet, gör ont i ögonen. Motivationen känns bortblåst.

Jag tog beslutet i våras att läsa vidare på 50 % och jobba 50% eftersom jag kände att jag inte reder ut jobbet jag har idag till fullo.
Men jag vägrar släppa tanken om att jobba i framtiden. Därför bytte jag nu banan totalt (säljer idag VVS material till rörläggare) och eftersom jag länge velat ha ett kreativt jobb så kom jag äntligen på vad jag ville göra *nu ler jag* 😊 🌸

Ikväll börjar kören. Jag har en helt underbar körledare som är en sprudlande, alltid leende kvinna.
Jag gillar att gå dit, efteråt känns det alltid som man får ny energi.
Men jag vet inte om jag känner för att köra om det är trist väder ikväll och om jag har ork till det. Får se hur det blir.

Tror jag plockar fram gitarren en liten stund. Musik, natur och skratt är verkligen läkemedel jag tror på 💜

See ya 🌸

Likes

Comments

Jag skulle vilja skriva: hej hopp idag mår jag bättre....
Ibland när folk frågar mig hur jag mår så säger jag oftast, jo det är ok eller det är bra, bara för att man inte vill tråka ut andra med ens elände eller låta som man bara gnäller.
Ibland när min sjukgymnast frågar hur det är så är jag nästan på väg att säga att det är bra för att inte gnälla till honom också.
Så ja, jag ljuger ibland om hur jag mår. Och jag som avskyr lögner 😬

Men jag försöker oftast tänka och bete mig som att jag mår bättre än vad jag gör, för annars tror jag lätt man blir ännu sämre.
Men idag har verkligen inte varit min dag.
En sån dag då eländet går en på huvudet.

Jag tog mig iallafall in till djuraffären idag och fick med mig en påse med nya fiskar hem.
3 guppys och en liten kuhliiål 😊
Det blev inga grodor. De hade inga i den affären så det fick va så.
Men ålen har varit rolig. Min mans ord när jag kom hem var:
-men örk, du kan väl inte ha en ål i akvariet! Men han bekantade sig nog med den senare för han döpte den till Åke Ål.
Jag vet dock inte om det är en hona eller hane, hihi 😄

Sov gott.
Kramar

Likes

Comments

Oj, vilken dag. Barnkalas för 5 åringen på förmiddagen. Sammanlagt 12 barn kom från förskolan och grattade pågen.
Det gick väldigt bra och barnen har verkligen en väldigt fin stämning tillsammans.
På eftermiddagen blev det släktkalas för 5 åringen och min snart 9 åriga påg.
Snacka om full rulle och att mitt huvud nu känns som någon har manglat det.
Bjuder på en tårtbild. Pågarna får ju ha vars en tårta 🍰 med ljus såklart (bilden tagen innan ljusen kom på)

Nu sitter jag iallafall i soffan och väntar på att 30 minuter ska gå, så vi får se motörhead Lemmys begravning i direktsändning på tuben. 🤘🏻
Rock on!


Likes

Comments