Postad i: hälsa, sockerdetox, Allmänt

SÅ jag har börjat sockerdetox.

5 dagar utan vare sig kolhydrater eller mjölkprodukter och mitt sockersug börjar lägga sig. Ett välkommet tillskott är även att vikten följer samma trend, -1.2kilo på dessa 5 dagar :D

Målvikten är 60.0, så att ha droppat till 64.2 är en bra bit på vägen :) Har mestadels levt på bacon och ägg, äggmjölk med kardemumma och kanel, pitas LCHF sallad, chiapudding och lax med gurkbitar. Energin börjar sakta men säkert komma tillbaka samtidigt som att jag känner mig skärpt och alert. Humöret däremot! så lättirriterad, alla inklusive mina små änglar till avkommor har fått sig en känga. Förhoppningsvis kommer mitt explosiva och något oberäkneliga humör lägga sig under helgen med vila, inga barn och lugn och ro. Den kroniska urinvägsinfektion jag dragits med under närmare 1 år har förbättrats enormt och jag vet inte om det är kostomläggningen eller akupunkturen som jag kan tacka för denna förbättring.

Kroppsligt kan jag inte säga att jag märker så mycket på vare sig huden eller eneginnivån när det kommer till att prestera. Vikterna på gymmet har fått sänkas ett hack, men magen är inte lika svullen längre vilket är super plus för mig som sett gravid ut emellanåt. Jag har fortfarande lite matångest och rädd för att överäta, antagligen ett gamalt bantningsbeteende men försöker att följa kroppen och äta vid hunger och dricka först för att se om det kan vara så att jag egentlige är törstig eller sugen.

Största utmaningen har i särklass varit att sluta med honung och mjölk i the och min konsumentation av denna underbara dryck har minskat till närmare noll vilket såklart inte varit vad jag planerat. jag vill åt de nyttiga antioxidanterna i grönt the och har tidigare druckit uppemot 3 liter om dagen :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: mina fransar, vägen till eget företag, Allmänt

Äntligen börjat tekniken sitta!! Skall göra ett nytt sett fransar idag och ett på fredag :) Har köpt fransar på remsa, bänken skall efter mycket om och men komma på fredag förhoppningsvis och allra senast på tisdag om man skall tro på den uppskattade frakttiden :D Det enda som fattas nu är någon form av förvaring till fransar, lim och sånt där och en bra lampa. En mobil och någonform av bokföringsunderlag. Även fast jag kommer köra på hobbynivå i början så vill jag ha koll på alla papper osv, dels som förberedelse inför starten och sen ifall att det skulle vara något.

Kommer göra 2 nya set fransar i veckan de kommande 3 veckorna, sen kommer jag börja annonsera och plocka in lite kunder utifrån! Så pepp!!

Likes

Comments

Postad i: vägen till eget företag, eget företag, mina fransar

Så grym! Wow alltså vilken info man fick. Det där med bokföring börjar plötsligt klarna lite. Även fast det är ett töcken av moms och skatter och vad får man dra av och vad får man inte dra av? Försäkringskassan, tullverket, skatteverket med flera var där och pratade. Informerade, svarade på frågor. Och faktiskt peppar peppar förklarade dom saker på et sätt som går att förstå, även för oss dödliga.

Planen att plugga till hösten står kvar. Medicinsk sekreterare eller som helst socionom står som val. tandsköterska är också ett alternativ jag står och velar vid. Annars folkhögskola och som sista utväg komvux. Eller gå ner till 50% och arbeta med mitt eget företag, få en grund att starta upp på för att förhoppningsvis inom 2 år avsluta min tjänst hos kommunen helt och stå på egna ben.

Med mitt företag är det så mycket jag vill, men jag vill inte komma långt för att sen börja plugga eller liknande när jag har en välfungerande verksamhet. Då är det bättre att göra tvärtom och jobba med att bygga upp mitt eget under studierna :)

Så peppad iallafall, Mitt företagsnamn verkar vara ledigt, samma med domänen jag vill ha. Så nu gäller bara att sätta bollen i rullning på riktigt och se till att få mitt diplom för att kunna gå vidare med volymutbildning, frans och brynfärg sen vaxning och förhoppningsvis även reiki och healingmassage. Kanske lite spraytan och tatueringsborttagning på det med. Har hittat en maskin som verkar super! tar bort både tatueringar, kan användas till hudföryngring och allt. En stor frihet med att starta eget är att få göra det jag brinner för :) Jag älskar skönhetsbranchen och hade älskat att få vara en del av den!

Fördelen med att starta upp under tiden jag studerar är att jag har min försörjning skyddad iom mitt CSN och att jag då ser till att bara hålla mig under gränsen för vad jag får tjäna vilket gör att verksamheten hålls liten. Då har jag gott om tid att sätta mig in i bokföring, bygga upp en kundkrets och förhoppningsvis arbeta med mitt egna företag under lov och långhelger <3

Nästa steg blir att gå ytterligare kurser på skatteverket. Sätta mig in i moms och bokföring och läsa boken "att föra bok" som blivit rekomenderad både här och där.

PÅ måndag släpper jag första bilden på mina fransar före och efter. Tänk på att det är ett av mina första set :D

Är någon intresserad av att få en gratis förlängning med singels maila mig på: rockkopp@hotmail.com


Likes

Comments

Postad i: eget företag, vägen till eget företag

Så, jag har anmält mig till egenföretagare-dagen på skatteverket och en av deras kvällsföreläsningar om moms och skatt. Detta är just nu min ljusning. Kan det här bli det jag vill göra resten av mitt liv?

Snart är det dax för utbildningen til fransstylist. Mycket att förbereda. Och framförallt, tänk om det är skittråkigt? allt planerande för inget haha. 

Me jag utgår ifrån att jag kommer älska det! Så det är ju lite saker som skall ordnas. Någon form av bokföringssystem. En budget. Material till förlängningarna, KUNDER!!, ett företagsnamn tips någon?, ​brits och passande stol, kanske ett fotstöd? en mobil (redan ordnat så egentligen bara ett telefonnummer) Så taggad!! Någon av er som startat eget någon gång?Likes

Comments

Postad i: recension fransar

Vill man göra riktigt, riktigt, riktigt snygga fransar är det hit man skall gå! Goli är väldigt duktig på att göra volymfransar och de hållbara som sjutton. Limmet hon använder kliar inte i ögonen och man kan enligt Goli duscha samma dag. Jag har aldrig haft problem med klåda, ihop limmade fransar eller liknande hos Goli. Hon är trevlig och ett samtal flyter på utan awkward tystnad. Att hon pratar konstant, trots att jag är en sån där som gärna ligger och slappnar av, kan jag ha överseende med. Hon är snabbare än vinden och sätter en påfyllning på 30-45 minuter. En nackdel är att hon tejpar direkt på huden. Jag tycker inte om detta då huden runt ögonen är väldigt känslig. Det kostar dessutom inte många kronor per kund att lägga pads eller liknande under tejpen för att skydda. Goli är väldigt tillmötesgående vad gäller tider. Ibland är hon några minuter sen, men aldrig så att det på något sätt stör utan hon håller sig inom ramen för den akademiska kvarten. Hon tar dessvärre inte kort utan bara kontanter.

Själva salongen är luftig och stor, men känns inte helt fräsch. Att den dessutom ligger under en bowlinghall så att man tydligt hör kloten rulla ovanför ger den ett litet minus. Golis rum är litet och målat i vitt men inte vidare inbjudande. Övriga personalen är alltid trevliga. Ibland kommer dom in och pratar under tiden man får fransarna gjorda och även fast det inte stör mig personligen (jag får ju en chans till lite slapping 😊) så känns det något oprofessionellt (inte av Goli utan av hennes kollegor bör påpekas) Då man som kund ligger och får en behandling med igen tejpade ögon bör främmande människor inte komma in under behandlingen om inte kunden godkänt det från början. Salong Honey ligger någon minut ifrån stigbergslidens hållplats i Majorna och jag hade önskat att den låg lite mer centralt. Men den ligger så nära hållplatsen att det egentligen inte är någon större skillnad att ta sig dit än till andra mer centrala ställen.

PLUS 👍

 • Så fina fransar!
 • Hållbara!! 3 veckan börjar de se skraltiga ut, men dom överlever några veckor utan problem
 • Snabb, duktig, bra lim. Finns inget negativt att säga om Golis fransar :)

MINUS👎

 • Dåliga lokaler. Känns lite tacky.
 • Ligger direkt under bowlingen
 • Övrig personal respekterar inte kundens privata sfär och att kunden betalt för sin behandling och kanske inte vill ligga och lyssna på vad som hänt i helgen (förutom vi som älskar skvaller då 😉)
 • Tar inte kort


Likes

Comments

Postad i: recensioner skönhetsprodukter, hudvård

Så, på min födelsedag köpte jag ett serum till mig själv. Närmare bestämt:

Dr Brandt DNA Transforming Pearl Serum

En fantastisk, patenterad Duopearl™ teknologi är resultatet av 5 års forskning. Ett serum utvecklat för att effektivt reducera synbara ålderstecken, förebygga ålderstecken och fylla din hy med energi - för en mer ungdomlig look!

I hjärtat av varje pärla finner du ungdom och komplex som jobbar för att effektivt fylla din hy med daglig energi, som smygstartar hudens metabolism, och som reducerar ålderstecken som rynkor, förlorad fasthet, förlorad glöd m.m. Ett pärlserum som ger din hy en vackrare, mer ungdomlig look!

Och jag vart så nöjd! Ett tag i allfall 😏 Serumet jämnar ut hudtonen fint. Man får en snygg och uttonad look någon gång under första veckan, sen händer inte så mycket mer. Jag har fet men uttorkad hy och behöver FUKT, FUKT, FUKT och detta levererades inte riktig. Älskar den utjämnade hudtonen, en viktig aspekt av bra hudvård är ju att man vill se resultat! 

Det är en rätt mysig lite slemmig gucka som glider lätt på ansiktet och ett pump räcker bra. Dispenserar lagom mängd ur pumpen och flaskan är snygg att ha framme i badrummet. Dock DYR. Över tusen riksdaler! för denna lilla dyrgrip, och för det priset förväntar jag mig mer. Den jömnare hudtonen lurar ögat lite att tro att det hänt underverk, för en jämn hudton gör så mycket för utseendet, det är ju en stor del till att foundation finns bla.

Innehållsförteckningen, (finns längst ner på sidan) översatt innehåller en hel del alkohol, vilket jag helst inte ser i hudvård alls då det torkar ut och kan irritera känslig hy, like mine. inget jag märkte av dock. den innehåller också parfym, vanlig kemisk parfym enbart för "luktagott grejen" tycker jag inte om. Jag använder parfym och behöver inte ha en väldoftande hudkräm på det. Parfym kan dessutom vara irriterande och fyller ingen funktion för din hy. Eteriska ojor däremot kan ha en funktion och ge huden det den behöver och funkar dessutom som så att de påverkar vår sinnesstämning (förhoppningsvis iallafall:D)

PLUSSIDAN:

 • ​Jämnar ut hudtonen
 • snygg förpackning
 • dryg

​MINUS:

 • ​Innehåller mycket alkohol
 • Stor förpackning för lite innehåll​
 • DYR!
Jag har ca halva flaskan kvar och använder den inte just nu. Kommer använda upp den vid tillfälle men inte köpa igen.

Innehållsförteckningen ser ut på följande sätt: Water (Aqua), Caprylic /Capric Triglyceride, Propanediol, Glycerin, Pentylene Glycol, Alcohol Denat., Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Phenoxyethanol, Hydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Hydroxyethylcellulose, Carrageenan, Algin, Decarboxy Carnosine Hcl, Synthetic Fluorphlogopite, Butylene Glycol, Spilanthes Acmella Flower Extract, Titanium Dioxide (Ci 77891), Alaria Esculenta Extract, Geranylgeranyl Isopropanol, Silica, Mica, Sodium Acetate, BHT, Sodium Lauryl Sulfate, Cellulose, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Cananga Odorata Flower Oil, Vanillin, Lavandula Hybrida Oil, Litsea Cubeba Fruit Oil, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Jasminum Sambac (Jasmine) Flower Extract, Tin Oxide.


# ​Dr Brandt DNA Transforming Pearl Serum #recension hudvård

Likes

Comments

Postad i: personlig utvecklig, mina fransar, vägen till eget företag

Jag börjar med fransar! Jag har så länge velat börja arbeta inom skönhetsindustrin då det är ett stort intresse för mig. och äntligen är det dags! Jag har köpt en kurs i fransförlängning och tar härmed första steget till att bli egenföretagare! :) Jag tycker det här skall bli en sjukt spännande resa. Äntligen tar jag komtroll över mitt liv. Jag pluggar just nu och kommer så göra fram till sommaren minst, så jga har chans att få en mjukstart och se hur det går.

Jag kommer inom kort att gå utbildningen, börja erbjuda fransar gratis till vänner och bekanta och bekantas bekanta. Jag kommer även försöka annonsera. Eventuellt genom blocket och lappar på ställen i mitt område. Är det någon här som bor i eller i närheten av Göteborg och är intresserad av att få gratis fransar så maila!! :D rockkopp@ h o t m a i l . c o m

Så fort jag är tillräckligt duktig för att ta betalt skuttar jag igång företag och kommer först att arbeta hemifrån. tanken är onsdag eftermiddag och lördag-söndagar kanske timmar mitt på dagen så länge jag pluggar. Sen så får vi se hur livet blir. kanske krashar jag och kommer ingenstans, men då har jag i alla fall vågat testa! # SÅ SATANS LYCKLIG

Mina nyrårslöften rullar på, träningen funkar om än inte super bra. Har varit mycket, skrotis har fått dra ut en tand, strumpis har haft magsjuka, jag har varit trött och deppig och tyckt min praktik är KASS :P Vilket den inte är, det som är kasst är mina krav på mig själv. Jag kan inte vara grym och veta allt när jag precis börjat. Nej jag kan inte mäta mig i effektivitet och kunskap med personer som arbetat i flera år. Jag får jobba på självkänslan och våga göra fel. I fredags gjorde jag sönder en sak och ville mest av allt ge upp och lägga mig och gråta. Jag tror inte andra förstår hur känslig jag är, hur lätt altt rasar och jag ger upp. Denna gången skalljag våga kämpa och stanna kvar i känslan.


Likes

Comments

Postad i: Allmänt, hälsa, personlig utvecklig
 
Nyårsafton, årets sista dag, har varit. Idag är det 2016, årets första dag. Igår hann jag egentligen inte med någon vidare reflektion över eventuella nyårslöften. dIdag har jag hunnit tänka dessuto mer :) Jag vill inte sätt några löften, utan vill ha mål detta året istället. Tänk vad roligt att sitta 1/1-2017 och tänka på vilka mål som uppnåtts, vilka som ändrats och vilka som inte blev aktuella. Ni som jobbat inom vården, det jag behöver är en genomförandeplan :P

*trumvirrvel*
Mål 2016:
 • SLUTA BANTA, jag vill inte banta, jag har bantat KONSTANT i 5 år, nu vill jag bli hälsosam och stark. Nyttig mat och träning blir därför den uppgraderade versionen av förra året "gå ner 5 kilo-löfte"
 •  Ovan nämnda: TRÄNING OCH HÄLSA, att äta nyttigt, dra ner på socker och snabba kolhydrater, dricka mer vatten, komma igång med träningen och lära mig yoga :) 
 • VÅGA STÄNGA DÖRRAR: jag är extremt rädd för att säga nej, eller stopp eller vad det nu kan vara. Detta året skall jag rensa ut, säga hejdå till negativa relationer, vanor och den falska tryggheten.
 • FYLLA DAGARNA MED LYCKA OCH LIV! behöver nog inte preciseras mer än att jag vill göra saker som gör mig lycklig varje dag, om så bara det lilla som att ligga i badkaret med en kopp the, gå på en ansiktsbehandling eller läsa en bra bok. ta hand om mig själv och vara min egen lyckas smed, JAG skapar MITT liv...
 • SKAFFA TILLTRO TILL MIG SJÄLV OCH MIN OMGiVNING: Jag är uppvuxen utan några nära relationer, och detta har gjort att jag alltid är osäker i kontakten till nya människor, tänk om de inte tycker om mig,nu snackar de säkert skit om mig, varför gjorde jag sådär?!?, nu gjorde jag säkert fel och de tycker jag är helt dum i huvudet osv. Dessa tankar hämmar mig men gör också att när jag gör misstag, vilket såklart händer, så tar det oproportionerlig storlek. Jag vågar inte heller lita på andra och har extremt svårt at släppa dom nära. När jag väl släppt dem nära så håller jag dom hårt och nära oavsett hur de beter sig emot mig. Detta året skall jag våga släppa in nya männsikor i mitt liv, (kanske till och med träffa en ny kärlek :D) Hjärnspökena skall inte få ta överhanden! Jag skall också våga lita på att jag kan och att mina misstag är lärdom och inte avgrunden
 • SKAFFA NYTT JOBB, gärna där jag jobbar enbart dagtid, alternativt söka in på socionom eller medicinisk sekreterarutbildningen eller till behandlingspedagog. Lyckas jag inte med detta skall jag satsa gärnet på nya jobbet som jag knappt han börja på innan jag tog tjänstledigt och lära mig allt om denna nya inriktning för mig, men gå ner till 75% och läsa resterande 25% på komvux.
 • sista, men viktigaste målet: JOBBA PÅ RELATIONEN TILL MIN DOTTER:, jag har en grym relation till min son, min lilla pre-teen på 9 år är det värre med, att hon dessutom har hemska utbrott och jag inte riktigt vet hur kag skall hantera det och hennes pappa skiter i henne gör det inte lättare. SÅ all energi på att ha en lycklig och balanserad dotter i slutet på 2016, hade vart det bästa att se henne må 100% bra :)
Lite visdomsord på vägen. Den första funderar jag på at skriva ut och hänga på väggen, det är jag i ett nötskal ju!
 
 
Bildresultat för nyårslöften
 
 

Likes

Comments

Postad i: Allmänt
Igår var jag på fettfrysning behandling nummer 2, det är stor skillnad på mina kärlekshandtag sen jag bara frös det ena och nu skall det blir kul att se hur det lyckas med andra sidan, Magen tycker jag dessvärre inte fått det resultat jag hoppats på. Detta kan ha att göra med att jag (antagligen) har delade magmuskler.
Som ni ser på bilden, som vanligt stulen ifrån google :P, så går musklerna isär och resultatet är kulmage :(
Min tanke är att under januari ha en mage och röv månad :D
Det finns många bra övningar för att få ihop magen och jag kommer 3 kvällar i veckan köra någon av dessa.
Jag kommer även köra lite med en träningsapp jag har de dagar jag inte kommer iväg tyill gymmet. Sen gymmet såklart då. Kommer också starta med yoga de söndagar jag inte har mina monster hemma.
Start blir den 5 januari, när jag kommer tillbaka från min SPAvistelse. 
Bästa julklappen. Skall få bo på spa en natt, göra ansiktsbehandling, fiskspa, få massage och göra en detox.
Efter det så skall jag spinna vidare på hälsosamt leverne.
Tanken är att jag skall försöka träna och äta sunt i 3(!) månader. Vikten kommer inte vara i fokus, även fast det såklart är ett extra plus. Detta i kombination med korsettträning borde ge resultat i form av en plattare mage. Men jag börjar blygsamt med en månad. ag har tidigare orkat ungefär 1 vecka kostmässigt även fast jag i perioder är duktig på att slita på gymmet.
 
Jag har under min semester börjat med mina hemmagjorda juicer igen och min kroniska urinvägsinfektion börjar lägga sig!
Just nu är det juicer med blodapelsin, ingefära, gurka, citron, äpple och morot.
Glömde moroten imorse och det blev lite för surt. 
Jag tänker att jag skall börja skriva ihop en "naturens apotek" kategori där jag informerar om olika ingredienser och deras påverkan på kroppen.
Ett extra plus är att den fula eksem jag haft i ansiktet läkt ihop på nolltid. Imunförsvaret får sig helt klart en BOOST :)
 

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, plastikoperationer
Hej allihopa!
idag tänker jag skriva om min första bröstoperation, som tyvärr fick ett katastrofalt resultat!
Efter mitt första barn, jag har 2 små diamanter här hemma :) Så valde jag att göra en bröstförstring och vände mig då till en klinik i göteborg. Vill ni veta vilken så skicka en kommentar. (Skrev först ut namnet här men vill inte hänga ut någon just nu)
Jag blev väl om händertagen under min konsultation och kliniken kändes seriös. Trodde jag då :D
Under konsultationen så tog berör plastikkirurg och stoppade en burk, tänk typ matlåda, runt mitt bröst. Här hade jag ju idag funderat på vad i helvete männsikan höll på med, men då var jag ung och ifrågasatte inte.
Jag valde anatomiska inlägg (de som även kallas droppformade)på 330cc vadera. Läkaren rekomenderade att lägga dessa framför muskeln och jag litade på honom.
Allt frid och fröjd och dagen för operation kom. Operationen gick bra, väldigt svullen och öm efteråt, men det är ju väntat.
jag blev dock dålig under färden hem och kräktes i bilen, detta forsatte under någon dag och jag kontaktade kliniken igen. De trodde att detta var en reaktion på smärtstillande jag fått utskrivet och rekomenderade mig att sluta ta dessa. Illamåendet blev bättre men nu satt jag nyopererad och enda smärtstillande jag hade att tillgå var alvedon. Kliniken skrev alltså inte ut någon ana typ av smärtisar. Jag bad inte om det heller, så skall inte säga att det är deras fel, MEN med deras erfarenhet kan jag tycka att de borde erbjudit ett alternativ.
När svullanden lagt sig någon vecka senare hade jag en väldigt synlig kant i min urringning. Jga kontaktade kliniken och fick komma på ett tidigt återbesök. Jag trodde mitt inläggspruckit då det stod ut som en stor bubbla. Läkaren som opererade mig komenterade att inlägget antagligen var för stort för min kropp och att jag fick skylla mig själv lite som gjort det valet jag gjort. INGET erbjudande om att åtgärda detta eller liknande utan det var svaret jag fick sen var det bye bye och lycka till.
det är här jag tyckte kliniken gjorde väldigt fel! Läkaren har ett ansvar att rekomendera rätt inlägg och hur stora de skall vara. Har kunden orimliga önskemål eller önskemål som inte är rätt så skall kirurgen ha erfarenhet nog att veta detta och kunna informera om hur slutresultatet kan bli samt vad som skulle passa kunden. Jag fick ingen info mer än att det kommer bli fint. 
hade detta hänt idag, skulle jag krävt en ny operation eller pengarna tillbaka för att kunna vända mig till en annan klinik. Detta hade jag varken modet att göra då, eller kunskap om att man kunde. Jag var ung och läkaren hade en "skyll dig själv" inställning som jag tog till mig och tänkte såklart att det var jag som var den som hade ansvar för slutresultatet. 
Jag valde att operera om mina bröst på KKAB några år senare. När de gammla inläggen togs ut så hade inlägget på den "fula" bröstet legat åt FEL!! håll. 
Som plus i kanten kan jag säga att de hade underbara sköterskor på uppvaket och jag kände mig väl ompysslad under tiden jag låg där.
jag vill inte på något sätt klanka ner på klinken eller deras läkre utan bara berätta min historia.
recension om KKAB kommer inom kort :) DÄR har vi en seriös och bra klinik!
Anatomiskt inlägg, skall se naturligare ut
Hittade bilder  med Hello kitty med, dessa finns såklart inte i verkligheten! vart bara så söta så var tvungen att ha med dom :)
 

Likes

Comments