Idag är jag tacksam. Så jävla tacksam! För alla vänner som har hört av sig med fina ord och pepp. Det är så många att det är otroligt! Idag när jag låg och vilade hörde jag att pappa pratade med någon utanför dörren. Det var ett blombud, till mig!!! KISS- gänget, Johan, Jimmie, Nils, Niclas, Patrick & Marko, tack snälla ni! Ni anar inte hur jag och förvånad jag blev. Det är inte varje dag en flicka från blommor från en drös killar, haha!

Min syster har också varit här idag. Hon hade med sig ett paket med LP- skivor som kryapresent. Älskade syrran vet precis vad lillasyrran vill ha! Bl. a Ratata, Paul McCartney, Tina Turner osv. Åh alltså!

När det gäller måendet är det inte på topp. Kämpade hela dagen igår med att få i mig mat utan att det skulle komma upp igen.. Vi gav upp vid 23 och blåste in till akuten där jag fick dropp och medel mot illamående. Jag fick med mig medlet hem. Idag har jag mest vilat och tagit igen mig. Men jag ska försöka släpa mig ut på en liten skogsrunda nu!

Tack för att ni finns mina underbara vänner. Och för att ni tror på mig! ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är egentligen för tidigt för att ta "före/ efter- bild" men jag kunde bara inte låta bli!
Om ni bortser från svullnaden så ser ni nog vilken skillnad det är. I onsdags sa jag verkligen bye bye till mitt underbett!

Jag mår fortfarande som ett rövhål. Idag är det svårt att hitta styrka och positiva tankar. Men den där före/ efter- bilden gjorde allt lite bättre. Den får mig att komma ihåg varför jag går igenom den här skiten. Det jobbigaste är nog att jag är så trött hela tiden. Och den ständiga huvudvärken som sitter i mitten av pannan och sprider sig ut i ansiktet. Men vad vore en bal på slottet?

Gnäll, gnäll, gnäll. Jag vet! Men jag tänker fan gnälla idag. Jag orkar inte hålla upp någon stark och glad fasad just nu. Men det kanske jag orkar imorgon! ;-)

Likes

Comments

Jag blir som sagt yr och snurrig av allt smärtstillande. Förra inlägget, "Dag 3 post OP" var ju faktiskt dag 2! Idag söndag är dag 4 efter operationen.

Svullnaden har inte lagt sig what so ever. Men det är inget ovanligt! Dessutom har blåmärken på halsen börjat ta form. Lite blå/ gula sådär. Det kliar en del i ansiktet också vilket är ett gott tecken på att allt läker.

Det som är jobbigt just nu:
Yrseln. Blir ibland så yr att jag inte kan gå, det är väldigt störigt.
Värken. Som på beställning kommer den värsta värken vid 2-3 på natten. Oerhört påfrestande när man är trött och behöver sova.

Sova i ett läge. Just nu kan jag endast sova i ett läge, och det är sittandes. Det tar hårt på nacken och ryggen.

Äta. Slutligen, att äta är en pers. Att få i sig 1-2 dl mixad mat kan ta från 1 till 1/2 timme! Men det ska gå!!

Eftersom kyla och rörelse hjälper svullnaden att gå ner försöker jag gå ut minst tre rundor varje dag. Med yrsel och värk kan det vara ganska tufft, men samtidigt ack så skönt. Väldigt blandade känslor, haha!

Just nu längtar jag efter att kunna sjunga igen. Jag saknar det så otroligt mycket. Vilken lycka att stå på scenen men mina favoritbrudar och ösa skiten ur publiken. Vi håller på att planera lite smått och gott iaf, det peppar mig i dessa tunga tider!

Likes

Comments

Hey y'all!
Helvete vilka första dagar efter operationen. Helvete! Jag fick stanna över en extra natt på sjukhuset då jag led av ett jäkla illamående. Upplevelsen i stora drag:

Efter en helt sömnlös natt inför operationen åker pappa och jag in till sjukhuset i Lund. Där väntar min underbara vän Josefin som tillsammans med pappa var med mig tills dem rullade iväg mig till op- salen. Där togs jag emot av varma narkosläkare som tog så väl hand om mig. Hög som jag var på lugnande är det sista jag minns att den söta, kvinnliga narkosläkaren säger godnatt och jag svarar godn...

Jag vaknar upp 3-4 timmar senare på uppvaket, vilket jag tycker känns 5 minuter senare. När jag slog upp ögonen hade jag en kylmask på mig och två sköterskor stod böjda över mig. Slangar och skit överallt. I armar, näsa och mun.

Uppe på avdelningen dröjer det inte länge förrän mina älskade bandmedlemmar Frida och Klara dyker upp. Det var otroligt skönt att ha dem där. Minns ganska vagt men vet att jag ganska så direkt spydde upp massa blod. Klara höll mig om ryggen och Frida hjälpte mig att få i mig vatten. Pappa kom också dit. Jag är så oerhört tacksam för att de var där.

Personalen på avdelningen var helt j*vla fantastiska. Jag beundrar dem så! De var vid min sida hela tiden och peppade mig. Jag ska ta och skicka vår EP och ett brev som tack. Vilka människor ❤️

Jag är nu hemma igen och det är otroligt skönt. Världens bästa pappa tar hand om mig med god flytande mat och stöttning. Jag kan inte nog säga så tacksam jag är för personerna jag har runt om mig. Det är så många av er som har hört av sig och peppat. Kärlek!!

Bilderna:
1. I ankomstrummet minuterna innan jag blev körd ner till op.
2. Dag 2 på sjukhuset efter besök av Frida, Klara och Pappa.
3. Dag 2
4. Dag 3
5. Dag 3
6. Mitt mysiga rum på sjukan!

Fortsättning följer! 😊

Likes

Comments

Holy mother of God.

Det är dagen före den stora dagen. "Den sista måltiden". Med tanke på att jag kommer att leva på flytande föda de kommande sex veckorna kan man faktiskt kalla den här kvällen för just den sista måltiden. Jag ska infinna mig på sjukhuset 7.00 imorgon (fy f*n). Kvällen till ära har pappa lagat fläskfilé med potatis, sås och svartvinbärsgelé som satt trippelvikt rätt in i munnen. Mums! Jag har också köpt Ben & Jerrys- glass och godis som jag ska frossa med ikväll. För sen blir soppor, fil och milkshakes min melodi. Woho!

Men jag ska banne mig försöka se positivt de här första veckorna efter operationen.

1. Jag kommer att gå ner en del i vikt vare sig jag vill det eller inte!

2. Wow, vad mycket tid jag kommer få till plugget.

3. Soppornas kulinariska värld kommer att öppna sig för mig, woho!

4. Det bästa av allt: Jag kommer sakta men säkert att se svullnaden lägga sig och se att underbettet är LONG GONE!

Men ärligt talat. Visst f*n är jag ordentligt nervös inför morgondagen. Det är utan tvekan det läskigaste jag har stått inför. Men jag har tankarna på hur det kommer att vara till sommaren, för då kommer inte bara underbettet vara borta, utan även tandställningen. Vilken ren och skär lycka. Kanske kommer det bli ett och annat hjärnspöke när jag ser "mitt nya ansikte" allt med att svullnaden försvinner. Men det får jag ta då. Det bästa av allt är att jag har en familj och vänner som finns här för mig och erbjuder allt sitt stöd. Det är en fantastisk känsla. 

Likes

Comments

Om mindre än två veckor kommer jag att ligga på ett operationsbord inne på Käkkirurgen i Lund. Närmare bestämt 21 Januari. Det är helt sjukt att dagen snart är här!

När jag gick i lågstadiet gick alla i klassen ganska så regelbundet till tandläkaren som var belägen inne på byns Konsum. En dag som var som vilken annan dag som helst talade tandläkaren om för lilla mig, att när jag skulle bli en stor flicka skulle dom operera mig i munnen. Varför förstod jag inte riktigt då. Men med åren som har gått sedan dess har jag sett mitt underbett växa fram mer och mer, och det har varit väldigt jobbigt. Jag tänker framför allt på det när jag ska fotograferas eller dylikt. ALLTID dagen efter gig med VA!? väntar jag spänt på att fotograferna ska lägga upp sina bilder från kvällen. Jag tänker, "Hm, jag undrar hur många bilder jag ser ut som en galen version av Johan Rheborgs karaktär "Percy Nilegård" på, dessutom med skrot i munnen". Låter kanske lite sjukt, men så är det verkligen!

Jag glömmer aldrig en dag i klassrummet när jag gick i nionde klass. Jag satt i en hörna av rummet och en av pojkarna i klassen satt i den andra hörnan, vi satt alltså en bra bit ifrån varandra. Plötsligt slänger han ur sig så att alla kan höra, "Ida, har du underbett?". Det var nog den dagen som jag verkligen blev medveten om mitt förbannade underbett. Jag har lärt mig att inte skratta eller le på vissa sätt, för då syns det mer. Bara vetskapen om att jag inom ett par månader kan just skratta och le utan att tänka på hur jag ska dölja underbettet, är helt fantastisk.

Det jag kommer att göra nu tar emot, men känslan av att sen kunna se tillbaka på dessa bilder och jämföra med dem när underbettet är borta kommer bli HELT jävla amazing! Här har ni mina "förebilder" innan operationen!

Likes

Comments

Vilken härlig dag det har varit. Solen har skinit på oss med väl behövt ljus! Eftersom jag pluggar heltid på distans går mycket av dagarna ofta åt att sitta med huvudet i skolböckerna. Så därför var det skönt att sätta på mig min svarta hatt och åka in till lund för en intervju med Skånska Dagbladets gratistidning "Mycket mera Skåne"! Jag träffade en väldigt trevlig reporter och vi pratade om den största händelsen den här tiden på året, nämligen JULEN. Jag fick berätta om hur mitt förhållande till julen ser och hur jag firar den. Tidningen kommer ut 5 December! Väldigt skojigt.

Resten av kvällen kommer jag sitta med gitarren, penna & block och skriva på lite nya låtar som jag har sådär i luften. Jag har haft en lång "låtskrivarkramp" så det här känns helt fantastiskt. Det är rätt sjukt faktiskt, hur viktigt det är för mig att få skriva och sjunga. När jag inte har skrivit på ett tag eller inte fått stå på en scen blir jag så satans rastlös. Och tom på nåt sätt. Det är verkligen som om en viktig kroppsdel fattas mig! Så därför hoppas jag att jag och mina fantastiska tjejer i VA!? kommer igång och spelar mer efter nyår. Vi har alla tre fullt upp med skola och jobb just nu och har haft det hela hösten. Speciellt trummisen, Frida, som tillsammans med sin sambo kommer att flytta till sin nya lägenhet i December. Grattis till er ❤

Rock och kärlek!

Likes

Comments

Det är just det hon är, Marie Fredriksson. I mitt hjärta. På ett sådant sätt som våra idoler kan vara. Trots att Marie's & Roxette's musik har varit en stor del av mitt liv har jag ännu inte fått uppleva dem live. Men nästa sommar ska jag, tillsammans med min bästa vän, äntligen se Roxette i Halmstad.

Marie slog genom stort med "Ännu doftar kärlek" -84 och är sedan dess en av våra mest folkkäraste artister. Två år senare, 1986, bildade Marie tillsammans med Per Gessle popduon Roxette som har levererat hit efter hit.

Jag minns så väl när jag satt vid tvn tillsammans med mamma och såg dokumentären på TV4. 2002 blev Marie svårt sjuk i cancer. Hjärntumör. Ett helvete. Gång på gång säger Marie i dokumentären hur tacksam hon är för att hon lever idag.
Därför är det en ren och skär lycka att se Marie nog förbannat stå på scenen idag med Per vid sida igen. Jag har en sån enorm respekt för denna kvinnan. Rösten, skönheten, styrkan. Hon har det.
Marie, tack för allt. Du och din musik kommer fortsätta att vara den stora inspiration som den länge varit för mig!

Länkar Roxette live "Travelling the world" från 2013. Värd att ses!

Likes

Comments

Wow, det här med att blogga känns verkligen som en djungel för mig. Men jag ska nog f*n få ordning på det som allt annat! Hej och välkomna som sagt. Ida var namnet och jag är 21 vintrar gammal. Som ni ser i den korta presentationen om mig så är jag kort sagt ett sjungande vårdbiträde med passionen för musik och skapande i fokus. Det stora intresset för musik väcktes när jag som sjuåring upptäckte AC/DC i pappas skivsamling. På måfå plockade jag fram en cd som råkade vara "Ballbreaker" av just AC/DC. Från och med att jag hörde introt till låten "Hard as a rock" var jag såld på rockmusik.

Tillsammans med Frida Rosén på trummor och Klara Wedding på bas bildar vi bandet VA!?. Vi har spelat tillsammans i många år och vår dröm är att fortsätta med det. Inget går att jämföra med känslan och adrenalinet som fyller hela kroppen när vi spelar ihop. Att ha hittat bandkamrater som även står mig otroligt nära är en ynnest och jag är otroligt tacksam för det! Att hitta människor att spela ihop med är inget lätt uppdrag. Jag älskar er tjejer!

Jag tackar för mig tillsvidare. Nu ska jag få ordning på den här bloggen! Gå gärna in på Spotify och lyssna på vår, VA!?s, EP. Länk: http://open.spotify.com/album/4vh7GygsrsVivXD8ILyYOw

Rock & Kärlek.1. Sweden Rock Festival 2014. Foto: Björn Olsson, Festivalphoto.net. 2. EP-omslaget till "KISS THIS". 3. Rock Against Cancer- konserten Malmö 18 Nov 2014. Foto: Madman, Access Rock.

Likes

Comments