Header
View tracker

Jag hade egentligen bokat in mig på ett pass på gymmet för lite bodybalance vilket är en kombination utav yoga och styrkeövningar. I vanliga fall älskar jag detta passet är brukar vara taggad. Men idag ligger motivationen på noll.
Så jag avbokade passet och satte igång musik på högsta volym för att damma av polen en sväng!

Det är verkligen det roligaste men det jobbigaste jag vet på samma gång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Helgen har minst sagt varit monstruös. Som nämnt i tidigare inlägg så vart jag illa tvungen att avsluta min samhällskurs under helgen på grund av att komvux förväxlat datumen för sista kompletteringsdag.

Så i fredags var jag vaken mellan 06:00-04:00 för att hinna med så mycket på inlämningarna som bara möjligt. Sen upp efter 3-4 timmar igen för att fortsätta innan det var dags för ett 10 timmars pass på jobbet. Och så har det hållt på, jag har jobbat under dagarna och pluggat på natten. Allt annat än optimalt! Men jag fick i alla fall hjälp så min kära chef jobbade majoriteten utav min söndag och jag behövde bara ta sista timmarna.
Så i tisdags hade jag betygssamtal med min distanslärare och jag kan ju inte påstå annat än att jag vart så nervös att jag höll på att svimma, Jag lyckades trots allt att avsluta en 200 timmars kurs på cirka 80 timmar och med ett C i slutbetyg. Jag är så himla nöjd över att helgens slit faktiskt lönade sig i slutändan!


Likes

Comments

View tracker

​Ni vet när man blir så arg att man gråter av ren och skär ilska? 

Så känner jag för tredje gången i år över skolsystemet. Först och främst för att jag blivit lovad att jag ''aldrig någonsin kommer behöva samhälle 2'' kursen för att bli lärare och sen för att sista kompleteringsdagen absolut ska vara 8:e december. Så vad gör man? Jo men man litar på att människor förstår sig på sitt egna arbete och är ansvarsfulla människor. Och på  de baserna spenderar man 2 veckor på att jobba ihjäl sig för att hinna jonglera både jobb och sagda samhällskurs. Igår trillade jag in på antagningssidan och inser att det är något som är fantastiskt fel. Sista datum för komplettering är 1:a december. 

När jag sedan ringer komvux i ren panik för att dubbelkolla blir jag utskälld efter noter för att det är ju egentligen mitt fel tycker denna människan. Men ska man inte kunna lita på att komvuxpersonalen faktiskt har rätt information när detta faktiskt ingår i deras jobb? Alla gör fel, det är inte det. Men när man sen inte kan stå för det tappar jag allt tålamod.
Efter mycket om och men fick jag tag på en vettig tjej på komvux som faktiskt insåg att det blivit fel och vilken kaos det innebär för mig. Så med hennes hjälp och lite snällhet från min NTI lärare har jag nu 2 dagar på mig att avsluta en kurs som krävde 2 veckor till. Samtidigt som jag ska jobba hela helgen. Sleep is for the weak helt enkelt! 

Så med detta sagt, det kan komma att vara lite tyst här fram tills på måndag! 

  


 

Likes

Comments

Jag kan inte ens sätta ord hur galet härligt det var att se hårtussarna falla till marken igår.
Efter mitt lilla infall i Berlin där jag i princip blekte håret sönder och samman för att bli av med det bruna håret så har det inte återhämtat sig. Kört med inpackningar i timtal, oljor och så vidare. Så var skönt att bara kapitulera och bli av med det. Överhåret är såklart fortfarande lite bränt och skadat men inte alls i samma utsträckning som längderna var förut!

Hellre riktigt kort och någorlunda friskt hår än döda toppar!

Likes

Comments

Återigen spenderades dagen framför datorn i full fart i pluggandet. Så himla trött jag börjar bli på uppsatser nu, men jag har kommit halvvägs i alla fall! Tilda kom även över för att plugga ihop och ''barnvakta'' varandra till att faktiskt göra det vi skulle. 
Jag hann även få en tid hos frisören redan idag och kapade av håret i en klassisk 20-tals bob, men mer bilder dyker upp på frisyren någon gång under morgondagen. 

Likes

Comments

Det kan vara som så att ett nytt infall nalkas i 20-tals tappning!

Likes

Comments

I onsdags var jag på ungdomsmottagningen och bytte ut min spiral och hade såklart lite ont och sådär efteråt precis som väntat. Så i torsdags hade vi ''moshikväll'' med jobbet på itzakaya, åt, drack och bara umgicks med varandra vilket var fruktansvärt mysigt även om jag hade ont och var lite allmänt dåsig.

Så i fredags när jag vaknade kändes allt som döden, tyvärr inte på ett baksmällevis. Utan på det där febriga, kräkiga och andra hemskheter viset. Så jag försöker sova mig igenom det men tyvärr utan att lyckas och blir bara sämre och sämre. Just den där känslan när man sitter inne i badrummet och bara gråter för man inte vet vart man ska ta vägen. Jag är tyvärr väldigt mesig med just det där att känna sig liten och ensam. Så jag ringde Nina för råd om vad jag skulle ta mig till. 
Det resulterade i en akuttid på sjukhuset där de tyvärr inte hittade felet. Så jag har spenderat helgen i sängen och bara hoppats på att detta ska gå över snart. Jag har fruktansvärt svårt att tänka mig att det kan bero på spiralen. Men hur som hur blev jag lovad att träffa en kirurg som ska kika närmare på det imorgon om det inte vänt och börjat bli bättre!  

Likes

Comments

Idag har varit en riktig pluggdag, i och med att jag måste slutföra kursen 1 vecka tidigare än planerat så blir det många heldagar framför datorn nu!

Något Goliat helt klart inte tycker om.

Likes

Comments

Ett av mina absoluta favoritställen att köpa produkter ifrån är helt klart Lush.
Främst för att det är produkter som inte är djurtestade och att det allra mesta är veganskt, men även för att produkterna är helt fantastiskt bra!
Här har vi mina 4 all time favourites.

1. Deras läppfärg ''Santa baby'' som är en specialare som brukar finnas runt jul. Tar man ett lager med en läppenna under och sedan tunt med färgen så sitter det bokstavligen hela dagen. Jag brukar använda detta när jag jobbar långpass och har då på det runt 10 timmar utan att behöva fylla på! Ni hittar den här.

2. Vanishing cream heter hudkrämen jag varit besatt utav ända sen jag sprang på den i en butik i Japan. Tacka gudarna för att den finns att beställa! Den är super lätt på huden men återfuktar ändå hur bra som helst. Den hittar vi här.

3. Mask of magnaminty är en ansiktsmask/peeling som fungerar precis lika bra till kroppen och ger den där rena känslan som att kliva ut i kall luft när man är nyvaken om ni vet vad jag menar? Att den även finns som självkonserverande är ju bara ännu ett plus. Den finns här

4. Jag började för ett tag sedan leta runt efter alternativa deodoranter och fann då Aromaco som är en liten kaka man blöter lite lätt och applicerar i armhålan. Den funkade sådär första 1-2 dagarna men jag fick tipset att vänta lite och låta kroppen ''vänja'' sig. Helt klart bästa jag stått ut med, den är helt underbar. Luktar inte så mycket i sig själv men släpper heller inte genom något annat om man säger så!
Länken till denna deo har vi här!

Likes

Comments

Under tiden jag gick i skolan (på den tiden man hade tid)så pysslade jag fruktansvärt mycket med utseende relaterade ting. Hårförlängningar, naglar och så vidare. Men sen när arbetslivet knackade på dörren så rann det ut i sanden kan man säga. 

Så igår fick jag ett infall efter att ha kikat runt lite för mycket på WISH. Jag klickade hem ett starterkit för gelénaglar som innehåller nästan allt vad man behöver. UV-lampa, gelé, färger, dekorationer och diverse andra saker. 
Förutom paketet beställde jag en elektrisk fil vilket gör hela processen väldigt mycket enklare och effektivare. Såklart är blir det inte helt och hållet samma kvalité som på en salong men jag tror det kan vara en bra grund för att lära sig själv hur man gör. Och jag som faktiskt finner lite ro i att dona med dessa saker är super taggad. 
Tanken är att lära mig själv på denna bas och om det går bra investera i dyrare gelé och tippar för att sedan helt kunna slippa att gå till salong för att göra naglarna. Det är så roligt att faktiskt kunna själv! 

(Alla bilder är lånade från antingen WISH eller google)

Likes

Comments