jag är en utav 6 admins för gruppen "rockabilly & rockabella vi som gillar stilen, musiken, bilarna o kännslan" på FB, något som var en kul utmaning. om ni läst mina tidigare inlägg så vet ni att jag älskar utmaningar och det är gott om dem i en grupp med 15 000+ medlemmar! För med varje person kommer det ytterligare åsikt och att få alla nöjda är näst intill omöjligt om inte folk lär sig kompromissa.vi försöker framförallt hålla isär raggarkultur och rockabillykultur då det redan finns stora grupper för raggare i sverige men inte fanns några ordentliga för rockabilly då skaparen utav gruppen Mathias gjorde den.När jag erbjöds möjligheten att bli Admin för gruppen fick jag även möjligheten o vara admin i 3 grupper till innom samma changer. Där ibland "Rockabilly, Rockabella single sverige". det var i den gruppen där en medlem kom med frågeställningen "hur alla tjejer hittade sina dröm män".
det är juat det jag ska skriva om nu och redan skrivit som kommentar till hennes inlägg trots att jag uppenbart är kille men har haft samma fundran om o om igen o dethär e alutsatsen jag kommer till varja gång:jag tror inte att "den stora kärleken" Ba kommer kommentera din bild, skriva en kommentar på ditt inlägg, gilla dina instagrambilder, följa din blogg eller bara dyka upp framför dörren. kan väll hända då inget är omöjligt men det är ytterst osanolikt!Jag är uppfostrad så att vill man ha något får man kämpa för det och jävlarimej vad mycket mer värt något är om man lagt ner blod svett och tårar för det.Detta gäller både saker du vill ha och personer du vill ha i ditt liv. låt mig ge er ett exempeö från mitt liv.När ja va liten ville jag ha en systemkamera. Töntigt kan tyckas men de va det ja ville ha mest utav allt just då. efterssom mitt stora intresse var att fotografera.
jag tjatade på mina föräldrar som aldrig hade så mycket pengar o lägga på något sådant o jag har ju även 2 syskon så de ska ju va rättvist.Istället för att bara ge mig en kamera "som jag säkert skulle tröttna på efter ett tag" så fick jag en slant på födelsedagar o på julafton, jag extraknäckte och slet med skitjobb för låg lön för att ha råd med kameran o när jag väl hade pengarna så undersökte jag väldigt noggrant o tänkte väl igenom mitt val innan jag valde ut kameran jag ville ha innan jag köpte den.Jag har ägt många kameror under min tid, flera har gått sönder, vissa pga hård hantering för att jag köpt dem i senare ålder när jag haft mer pengar och av någon anledning inte vart lika försiltig med dem. Andra av oförklarliga orsaker (systemfel eller nå).Nu lite mer än 10 år efter så här jag bara en som fungerar perfekt, som fortfarande ser ny ut även om jag haft den med mig när jag hållt på med urban exploration, utforskat grottor, gammla övergivna hus och bunkrar.
Den kameran jag använt mest o ändå är den som klarat sig allra bäst är den jag kämpat för att kunna köpa själv. Det är likadant när vi letar efter "Den stora kärleken", vi väljer noga ut en person som vi tycker mycket om o som passar oss o sen kämpar man, man gör det lilla extra, man blir osams men man ser till o kämpa sig igenom problemen för att bli sams. man löser problem och man kan ge andra changser.Det viktigaste är att har man slitit för en kamera vill man att den håller vad som utlovats i annonsen eller specifikationerna.
likaså lär man se till att man sliter o kämpar för en person som skulle lägga ner samma kraft för att behålla dig i dens liv.
Man ska inte testa varandra, tiden kommer pröva er ändå och en person som måste testa sin partner är en person som inte är säker i sigsjälv o hur ska det kunna vara attraktivt?det funkar inte att sitta hemma vid datorn o vara sur o skriva FB inlägg om hur "alla killar är svin" eller "alla tjejer är suggor". vem dras till sådanna personer? Vem vill umgås med sådanna negativa personer?Något viktigt att ta till sig är att försöka se possitivt på saker.
Ska man kolla på en solig sommardag med mörka filter kommer det alltid vara mörkt.Personligen så dras jag mer till possitiva personer, humör smittar, vi blir glada av att umgås med glada personer som i sin tur vill va runt glada personer. Det är som en cirkel, är du en glad person vill folk vara runt dig o ju fler som är runt dig ju större Changs har ni att träffa den rätta personen för ett förhållande och även "den stora kärleken" :)Ge inte bort er för lätt. För det första så skulle de motsäga allt jag just skrivit om att saker man kämpar för får ett högre värde för då blir du dendär 3e kameran som man köpte för att man hade pengar över o som fort gick sönder för att man inte va rädd om den.saker får ta tid, man kan inte förvänta sig att allt ska hända på en gång. av egen erfarenhet så kärlek som brinner allt för varmt i början brinner ofta ut lika fort som den startade. jag skrev ofta för att de alltid finns några undantag.Men Puss på er, nu ska jag mecka med Galaxien min som jag precis lika som systemkameran kämpat som en gris för att ha råd med och även renovera :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Måndag 2015-06-08 var datumet jag fick den Godkänd på registreringsbesiktningen och idag den 15e får jag lagligt framföra denna på svensk väg,

Har varit ett långt projekt och mycket slit för att hinna med det utöver de 100% jag jobbar men ja gjorde det så här står hon färdig och för första gången på svensk väg o jag e vrålstolt <3

Likes

Comments

Som du säkert märkt tycker jag om att fotografera, jag älskar även att utforska gamla övergivna platser. Besöker väldigt mycket övergivet och då allt ifrån bunkrar, bostadshus, grottor mm.

jag tar inte bara foton utan kan lätt vänta för att lyckas ta för mig det perfekta fotot där ljuset ligger absolut rätt i rätt vinkel osv, jag kan va rätt petig och då jag oftast e ute ensam så

får ja modella på mina egna bilder där jag skulle vilja ha en person på bilderna :P

Likes

CommentsDå jag inte kunde svetsa när jag började med bilen fick jag lära mig att göra det, resultaten vart inte så bra i början som ni ser här till vänster men de blev tack och lov bättre med tiden. Tanken monterades och när allt det som ska göras men inte synas är gjort kan ja nu äntligen börja göra saker för att förbättra utseendet, et sjujävla plåtriktande då bilen var rätt illa misshandlad då ja köpte den fick jag bula ut en massa karossplåt.

Plockade lös huv och baklucka o slipade insidorna rena för att sedan lacka dem, huven självklart med värmetålig färg.

allt spacklande var gjort på en vecka, slipat o klart för lackering

Likes

Comments

Ny Bensintank beställd och den verkar bli försenad. gamla tanken är allt för rostskadad för att kunna lagas så behöver verkligen en ny. passade på att köpa en större tank på 25 gallon vilket är exakt 94,5 liter och orginalet ligger på 60 liter.

så under tiden lär jag hitta på något annat o göra o då ett litet projekt för att ge bilen lite mer psychobilly stil och personlighet. så satt med skulpteringsleran o lekte lite o kom rätt fort med en ide´

med en skulptering och sen dela upp skallen i 3 delar som jag sedan gjorde negativa mallar utav i glasfiber gjorde jag en skalle som jag sedan gjöt i mallarna jag tidigare gjort o sen satte ihop bitarna. Här håller jag på att såga ur spår för att få den att sitta perfekt i grillen o mäta ut hur den ska sitta.

skallen är här fäst vid grillen och jag har börjat bearbeta den med spackel för o få den jämn och fin och få det att se ut som om skallen smälter ut ur gallret, fick spackla o slipa flera gånger för att få det att sitta perfekt centrerat och få bort eventuella skavanker

här e den, fäst vid grillen, lackad och käken montera, lär säga att jag blev rätt nöjd. Tanken som jag väntade på dök tillslut upp 8 veckor försenad utöver de två det skulle ta och efter att jag ringt flera rabiata samtal till kundtjänst för ett vist internationellt fraktföretag men jag fick hem den tillslut! 

Likes

Comments

Så, bilen hemma i garaget, jag hade köpt på mig en ansenlig mängd verktyg, då självklart de mest basic grejorna jag skulle behöva för att kunna inleda arbetet.

jag började med att montera isär bilen, Bort med lister, skära bort den trasiga caben och lyfta ur sätena som fästena var bortrostade för osv för att inspektera hur rost-äten den var.

vilket var rätt illa.. men då jag inte hade någon svets var jag tvungen o lägga de arbetet på hyllan för ett tag och började med elsystemet... eller ska jag kalla de råttbo det är nog ett mer passande namn på det.

i vart fall skulle de bort då jag hade flera problem med det som att interiörbelysningen inte funkade, bakljusen var helt taikon o allt man nu kan tänka sig var fel :P

något man lätt förstod när man väl började kolla närmre


Råttbot, jag försökte först att reparera de trasiga men kom rätt fort underfun med att det vore lättare o bara klippa bort allt och istället dra nytt så de vart o köpa kabel och dra om vart enda liten koppartråd för hand istället.

hade ju tur att det låg ett komplett kopplingsschema i bilen då jag köpte den.

när jag kapade ur rosten i sidan på bilen, mellan Dörren och bakhjulet ( ca 20x30 cm) hittade jag även felet på bakljusen, 

En tidigare rostlagning som gjorts i USA där de använt tigersåg så hade de kapat av 4 sladdar som ni ser här på intill liggande bild,  elsystemet var en total katastrof. Var var kodordet ;) 

Likes

Comments

9 februari 2014 åkte jag ner till Borås från södra Dalarna för att hämta hem Forden som jag ock kompisen min varit ner o kollat på en månad innan. så min födelsedag spenderade jag 13h i en skumpig landrover med biltrailer bakom.

jag kan erkänna att det inte va något toppenköp med tanke på hur my ket jobb det skulle krävas o hur mycket pengar jag lade ut för att köpa den men jag var väll hwlt enkelt lite kär i den, jag såg dwn inte för vad den var utan för vad den skulle kunna bli med lite tid och kärlek.

när jag sedan spenderat mina 13h i rovern o kommer hem sent så står farsan o väntar på mig med nycklar till nya garaget som jag ska få hyra utav en vän till familjen :) livet leker ;)

Likes

Comments

så det kan ju vara passande med en presentation såhär när man är helt ny i bloggvärlden, så vem är jag ?

jag är 24 årig grabbjävel från en småstad i Dalarna med ett brinnande intresse för rockabilly och Psychobilly och allt vad de innebär. för er som inte vet vad psychobilly är så är det en musikstil lätt beskriven som en hårdare form av rockabilly me tyngre basgång mm. vet ni inte vad rockabilly är så bör ni ta o lyssna på tidigare låtarna av Elvis Presley :p

som tidigare skrivet är jag 24 år, bilar har väll inte varit nått större intresse när jag va mindre, utan det jag brann för var musiken och det redan i tidig ålder. har väll alltid älskat gammla bilar och custom projekt. Lite av en allt i allo och har förmågan att lära mig av att plocka isär saker o se hur de funkar. Nyfiken som fan vad som får saker att fungera och hur folk fungerar.

mitt CV är en salig blandning utav olika yrkesområden, jag vuxit upp i restaurangbranchen med en egen företagare som mor o även en farsa som håller på med kaffemaskiner och har väll vart resande säljare med div olika produkter. Kort o gott jag har vart med på restaurangen sen ja va en liten Palt, åkt med pappa i lastbilen o även jobbat paralelt med skolan sedan 13 års ålder. jag älskar att laga mat åt andra men skittråkigt o ba laga om så ba e åt mig själv :P

Pluggade estetisk bild och formgivning i skolan, ville inte plugga vidare innom något liknande efter så hamnade på en verkstad för bussar där jag jobbade me o rekonda bussarna. jag lovar er det låter skittråkigt men de va skitmycket tråkigare än det låter. För er som inte förstår vad rekonda betyder så är de kort o gått städa ur bussarna som ni spyr i påväg hem från krogen på helgerna o vanlig städ vardagarna (skitjobb) men de betalade mina räkningar åtminstone ;p

när jag tröttnade på det (gick rätt fort) och första changsen jag fick tog ja jobb på en compositverkstad som lärling. kass lön hårda arbetstider men lagrade på mig otroligt mycket kunskap om kolfiber, glasfiber, kevlar och andra material som hjälpt mig avsevärt under min hempular karriär.

Fick erbjudande om ett mer välbetalt jobb o började då som lagerarbetare på centrallagret för en välkänd matvaro grossist. under tiden ja jobbade där pluggade jag på sidan av psykologi, beteendevetenskap och kropsspråk. väldigt intressangt o har gett mig en bättre förståelse av hur folk fungerar och även hur jag själv fungerar, saker som annars ligger instinktivt blir plötsligt mer tydliga :)

kände där för ett år sedan att någonting saknades i mitt liv, hade kommit in bra på jobbet, hade eget boende, underbar flickvänn, räkningar som betalades o allt dedär typiska svenson dyngan, allt gick numera på rutin o det som saknades var utmaningar. jag älskar att utmana mig med saker ja egentligen aldrig har hållt på med tidigare. ingenting är omöjligt brukar man ju säga o det är verkligen något jag tror på, allt går o genomföra bara man är motiverad nog.

så utan någon som helt meckarvana köpte jag mig en Ford galaxie 1965 cab. där tänker ni säkert att " de e väll ingen utmaning o köpa en bil" o nej absolut inte de va då satfläsk int svårt. 100 mil biltur tur och retur med en polare ner till Borås o kollade på den. sedan på min 23e födelsedag ytterligare 100mil och 13 timmar i en landrover för o hämta den i Borås men skicket var så Bedrövligt att enda changsen o få hem den va på trailer. 

Så dethär e jag o läser du fortfarande ska du ha en applåd, jag har en tendens o bli väldigt långdragen, har jag inte skrämt bort dig så ser jag fram emot fortsatta besök utav dig :) för dethär e bara början på storyn om mig, bilen min och mitt liv :) 

ps. jag lovar att inte vara så långdragen i fortsättningen ;)
Likes

Comments