Det är ju absolut inte min dag idag.. Kan ju börja med att jag vakna runt kl 5 i morse med skyhögt blodsocker och ett mående som jag vet inte vad.. Så det blev att gå upp, gå på toa, byta insulin och infussionset på pumpen och dricka en hel del vatten innan jag bestämde mig för att gå och lägga mig och försöka sova igen. Lyckas efter mycket om och men att sova någon timme till tills "H's" alarm ringer.. Yay.. Vägrar ändå att gå upp då jag fortfarande mår pyton, tar en enhet insulin och lyckas somna om igen.

När jag väl går upp märker jag att min kind/käke har svullnat upp ordentligt igen.... Inte så mycket att göra åt just nu så jag fortsätter min morgon i vanlig ordning. Blodsockret är okej men mår fortfarande lite sådär och så TAPPAR JAG MOBILEN I TOALETTEN!!! alltså.. på riktigt.. Testar nu att lägga den i en påse med ris och hoppas på det bästa!

Fortsätter med dagen och vad händer då? Jo jag märker att tvättmaskinen är trasig! Nu kan det väl ändå inte bli värre?

Blir lite låg i BS, fixar snabbt till det för att sedan dra och handla lite just som "H" kommer hem. När jag kommer tillbaka från affären börjar vi ju så klart bråka och mitt BS åker ner igen. Och igen och igen.. Känner verkligen att jag borde ha stannat kvar i sängen i morse...........

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har haft rätt så fullt upp hela dagen idag. Städning, varit och handlat, små fixat och "studerat" lite. Och än känner jag mig inte riktigt klar trots att både huvud och krop börjar bli slut.

Hann även med ett litet bråk med "H" idag.. Lite tröttsamt att ingen utav oss verkar kuna föra en normal diskussion utan att det ska braka loss. Men huvudsaken är väl att man (jag) försöker i alla fall. Vad han gör vet jag inte. Och ingen av oss verkar heller vilja ta steget riktigt för att vi ska lösa vårt lilla tjaffs just nu. Vi får väl se vem som är envisast kanske?

Sitter även och har lite beslutsångest över mitt hår! Håler just nu på och försöker ha tålamod att låta min sidecut växa ut (ser inte riktigt klok ut f.ö) men funderar lite på om man kanske ska klippa håret så det blir jämnt på sidorna.. Känns lite som jag komer ångra mig bara.. Ah jag vet inte.

Nä, kanske ta en liten lånkörare med Bella i mörkret och sedan fortsötta med mitt bestyr så kanske man kan gå och lägga sig snart!

Likes

Comments

Jag har funderat en hel del på det här med rädslor de senaste dagarna. Varenda människa är väl rädd för något, även fast en del kanske inte låtsas om det. Jag har länge varit rädd för att misslyckas, att liksom inte vara bra nog. Men det är ju ett lite dumt synsätt på sig själv ändå eftersom den enda personen jag måste vara bra nog för, är ju mig själv.

En annan sak jag är rädd för är min diabetes. Eller.. Det är väl inte riktigt min diabetes som jag är rädd för utan mer vad som kan hända om jag inte lyckas sköta den till 100 %, vilket lätt kan hända om jag blir sjuk, sover dåligt, ja, det mesta påverkar ju. Jag har läst en väldans massor av diskussioner och inlägg på nätet om tex att vården gör fel med en del som kommer in och söker hjälp för sin diabetes. Jag har läst om döttsfall, komplikationer ja, you name it! Och man blir ganska mörkrädd och samtidigt arg. Det ska ju inte vara så. Åker man in till akuten så ska man ju få hjälp. Och tänk om man själv hamnar där, med högt blodsocker och syraförgiftning och läkarna inte tar rätt beslut..? Nu förstår ju jag så klart att all sjukhuspersonal inte kan veta allt och det är långt ifrån alla som gör fel i sitt arbete. Det är ju bara den att jag har fått mig en ordentlig tankeställare efter allt. Tänk om, tänk om...

Likes

Comments

Var igår på en av bilträffarna som anordnas vid mitt jobb på tisdagar! Mycket trevligt trots att min förkylning jag har nu slog till riktigt ordentligt... Men de gick ju ändå! hörde nåt om att det i alla fall var minst 200 bilar där!

Likes

Comments

Det har varit mycket upp och ner gångar i mitt liv. de senaste månaderna har det mest bara gått ner.. Jag har tappat motivationen, glädjen med att göra saker, synen på mig själv, lusten att vara jag.
Har varit ett helt virrvarr med läkare, psykologer och medicin.
Men det är okej. Jag skriver detta mest för mig själv. För att få ut i ord att det är okej att må dåligt. man får faktiskt det! Ibland måste man släppa tanken om att man måste vara glad och trevlig, ha allt på plats och allting i sitt liv ordnat. det är okej.
Det är okej att må dåligt. Jag vet ju det och att det är lite dumt att få ångest för att man har ångest. Men det är okej.
Det är okej att inte klara av att kolla på tv för att man får ångest av vad människorna i programmet gör. Det är okej att inte orka träffa sina vänner. Det är okej att ligga kvar i sängen till kl 1 på dagen vissa dagar. Det är okej att vara uppe halva nätterna för att man inte kan sova.
Det är okej att inte orka vara.

Likes

Comments

Ja då var man tillbaka igen! hehe
Som vanligt mycket som har hänt.. Fått in nya månniskor i mitt liv, blivit av med människor jag trodde var nära, fått ett nytt jobb osv osv! Mycket bra och lite mindre dåligt! så ganska bra balans i mitt liv just nu!
Trivs fortfarande i huset! Trots att det e lite skumma saker här men det får vara så!

Det är väl som det ska vara nu

Likes

Comments

Nu har vi kommit ganska bra i ordning i vårt nya hem! Trivs väldigt bra här men börjar fundera lite på vad man kan göra för att förbättra innuti, väggar o golv osv! men det hör väl till!
Katterna trivs också! O lilla Dixie har börjat bli rn riktig kelgris fast båda två är fortfarande lite osäkra när man går förbi dom! Dom fick träffa en hund för några dagar sen vilket dom inte gillade men det börjar också fungera nu (har Bella hos mig igen) och ja.. Dixie verkar bli mer hund än katt.. Går iväg med små pinnbitar och nu även äter hundmaten (stora torrfoder bitar) och ligger o ser ut att vänta när Bella tuggar på ett ben.. Hehe ja hon e speciell den där lilla damen!
Har för mig varit mycket jobb intervjuer och dom flesta har gått bra! Men har tyvärr inte kunnat stanna på nåt jobb.. Min diabetes har krånglat otroligt mycket och jag blev sjukskriven pga att jag halka och slog mig riktigt ordentligt flr någon vecka sen.. Tant.. 😅😂
Börjar fundera på vad jag egentligen vill göra.. Har inte riktigt kommit underfund med det ännu men jag kämpar på!
Det börjar ljusna i alla fall med det mesta.. Jag ska bara hitta mig själv tror jag och få ordning på min diabetes.. Det är inte lätt men det ska gå!

Firade 2 år med min karl härom veckan å.. Fan hela 2 år!! Helt otroligt

Likes

Comments

Känner att det börjar bli dags för att tänka lite på min hälsa nu.. Vet att jag på senare tid har gott upp en del i vikt o jag trivs verkligen inte med detta just nu..
Så! Tack vare att jag här om dagen fick tag på en yoga matta (gratis) så ska jag först och främst börja med det varje dag! Hitta nåt på youtube som är som en 30 dagars utmaning så varför inte tänkte jag! Är på dag två nu hehe
Har ju hört en hel del hur yoga ska påverka en så det känns som det kan passa mig o min situation rätt bra!
Ska även försöka dra ut o gå minst 45 min varje dag! så en timme motion på ett eller annat vis varje dag måste jag väl ändå ta o palla med tycker jag.
det är ju en börjn i alla fall.. Nästa steg e väl att börja tänka på mat intaget.. Men det blir lite svårare i o med min diabetes.. Men ska fundera o pröva mig fram så kansle den också kan ta o lugna ner sig lite o få ordning på till slut!

Likes

Comments

Trött ångestfylld och taggad. Ja det är jag just nu.. Men vi kör på o packar o fixar för nu är det bara 10 dagar kvar tills vi flyttar! Hurra!!
Blir så irriterad eller nej... Mer frustrerad på karln jag bor med.. Vem packar? jo jag.. Vem fixar det mesta som behöver fixas innan flytt? jo jag.. Vad gör han? inte mycket.. Han har inte packat en enda låda.. Är det bara mitt jobb? det tycker jag inte men han verkar tycka det för så fort jag frågar om han ska hjälpa till så blir han antingen irriterad eller så hjälper han till i 5 min o sen sätter han sig ner o en stund efter det så är han trött o ska lägga sig o vila.. va fan händer??? har aldrig sett han på detta vis o det är inte en sida jag gillar speciellt mycket.. Men vet inte alls vad jag ska göra.. Blir bara trött..

men men en annan sak har hänt! Syrran var här en sväng o blev förälskad i vår nyaste katt Dixie, som aldrig riktigt vågar sig fram för att umgås med oss.. MEN efter syrran åkt så har kissen börjat vara med oss och hon hoppar till o med upp o sover med oss eller sitter här vid bordet.. Vet inte vad som har hänt men jag klagar då inte! Verkar som hon har accepterat sitt öde med oss nu så välkommen till familjen på riktigt älskade Dixie!

Likes

Comments

Nu planerar vi faktiskt för att flytta.. Äntligen! Det kommer bli lite hårt med ekonomin men vi hoppas på att lösa det o ja kämpar för det.
Men det måste gå. Ingen av oss vill uppleva en vinter till i husvagnen... Det blir för kallt... o det blir också bättre för våra små katter!
Tror också att det kommer hjälpa min o pojkens relation... vi är inte tillsammans längre tekniskt sett men vi jobbar på att vi ska bli det igen o få det att funka  fortfarande finns kvar
Blodsockret är lite bättre! är inte hög hela tiden nu så verkar som jag börjar få fason på det nu!
Hoppas på ljusare tider

Likes

Comments