Header

Roller derby, Motivation

Om du är intresserad av roller derby så rekommenderar jag podcasten Derbypussar.

Det är två coola brudar, Slinky och Thunder, som pratar om allt från jammers/blockers, regler, bouts (matcher) till föreningar, tips och känslor.

Likes

Comments

Roller derby, Träning, Rockabilly Mama #1477

Första träningspasset för i år och jag lyckades äntligen med transition (vändning) och åka baklänges!

För ett år sedan att jag hade skrattat åt den som hade sagt: "Madde, inom ett år så kommer du börja sporta och inte vilken sport som helst - roller derby. Där man åker med hederliga gamla rullskridskor och tacklas."

VÄLKOMMEN TILL ROCKABILLY MAMA 1477!
Jag heter Madde, 31 år och är fresh meat (nybörjare) i Västerås roller derby. Det här är min story:

1 januari 2015 började jag mitt nya liv och ändrade livsstil. Jag ville gå ned i vikt (från tresiffrigt till tvåsiffrigt), bli fit och stark - för att må bättre psykiskt och fysiskt, orka leka och busa med min lilla dotter.

Jag började äta hälsosammare och tänkte på vad jag stoppade i mig. Ingen diet eller pulver! Jag undvek bröd och kolhydrater, käkade mer frukt och grönsaker. Och jag började röra på mig. Promenader och gymma ibland.

Jag hade lyckats klara 100 pass innan midsommar, vilket jag var grymt stolt över. Sedan kände jag att jag behövde något annat i livet, där jag skulle röra på mig regelbundet, ha kul och träffa andra människor. Min systeryster tyckte rugby skulle passa mig eftersom jag är stor och stabil, men då berättade jag att det fanns roller derby, fast jag visste knappt vad det var för något. Och yes, dom skulle ha två prova på-dagar i augusti.

Än idag kommer jag ihåg känslan! Jag klev ur min trygghetszon för att prova på roller derby. Jag visste inte om jag skulle skratta, gråta eller spy - så nervös var jag. Derbybrudarna hjälpte mig med rullskridskor och skydd, dom fick t o m hjälpa mig ut på tracken. Bambi på hal is. Men kul hade jag!

Tack vare stödet från min syster och gubbe, för jag tvivlade enormt mycket på mig själv (mååånga ursäkter varför jag inte skulle börja!), så började jag med roller derby den 1 september 2015. Jag hade köpt sprillans nya Sure-Grip Rebel rullskridskor, rejäla knäskydd, även handled- och armbågsskydd. Och lila tandskydd!

Under 2015 har jag lyckats med:
- 100 pass innan midsommar
- 100 pass innan jul
- gå ned 20 kilo
- börja med roller derby
- må bättre psykiskt och fysiskt
- blivit mycket piggare
- uppskatta min kropp enormt mycket!

//Rockabilly Mama 1477

Likes

Comments