Header


Vårt system i Sverige måste vara väldigt fel!

Då tänker jag på vården och försäkringskassan. Först vården, att det tar sån fruktansvärd tid att få tid till vårdcentralen, tid att få träffa läkare eller få tag i läkare ,eller att få sin sjukskrivning/ läkarintyg.

Det sparas i vården är inge nytt men när är gränsen nådd  när ska regeringen vakna, sjuksköterskor, undersköterskor  säger upp sig pga av för stor arbetsbörda. Vi blir mindre och mindre personal och mer arbetsuppgifter, vi sliter ut oss och blir sjuka och då kommer vi i kontakt med försäkringskassan.

Och dom får man hjälp av i 180 dagar sedan ska du ut och arbeta och kan du inte gå tillbaka till ditt arbete så ska du söka jobb, ett annat arbete som dom tyckte i mitt fal, att jag kunde bli tolk. Det borde jag klara av med min rygg. Efter som jag inte klarade av mina normala arbetsuppgifter. Så jag blev av med min sjukersättning 3 mars i år.

Att det finns folk som utnyttjar systemet och har förstört systemet är jag väl medveten om, men man måste väl kunna se fall till fall. Och vad läkarna säger för det gör dom absolut inte.

Dom skiter fullständigt i vad mina läkare skrivit, deras så kallade läkare som inte ens har träffat mig kan sätta en annan diagnos, vilket dom gör med alla som inte är dödssjuka!

Jag fick ett diskbråck hade en snäll chef och arbetsgivare, fick lättare arbetsuppgifter, utan tunga lyft och kunde sätta mig eller lägga mig i personalrummet när jag behövde vila ryggen ÄNDÅ fick jag ett till diskbråck.

När du blir av med din sjukpenning ska du skriva in dig på Arbetsförmedlingen som jobb sökande för att skydda din sjukpenningsgaranti.....fast du har en fast anställning.

Du ska alltså söka jobb fast du är sjukskriven , vem vill anställa någon som är sjukskriven och du är ju sjukskriven av en anledning...eller!?

Får du ens stämpla om du inte kan söka jobb??

Vem ska då betala mina räkningar??

Det Försäkringskassan gör är att se till att öka den psykiska ohälsan. Att oroa sig för ekonomin och framtiden, ovissheten är enormt påfrestande. Man ska försöka läka sig från sin sjukdom och rehabilitera sig och kunna gå tillbaka till jobbet. Men det är omöjligt när ens tid går åt till att få tag i läkare, sjukgymnaster, skriva papper , skriv ansökningar och bråka med FK och oroa sig för ekonomin. Sova är något man önskar för man ligger vaken på nätterna och funderar och grubblar.

Opererade mig den 15/9 och har fortfarande inte hört om jag får sjukersättning från försäkringskassa, min sjukskrivning gick ut i fredags, har skrivit i mina vårdkontakter 3 gånger , har inte hört något från läkaren än.

Jag är på god väg att bli bra men kan inte börja jobb riktigt en och heller inte börja jobba min fulla procent utan vill börja med en låg procent för att sedan öka och sedan kunna arbeta fullt så småningom.

Jag är ABSOLUT inte ensam och en sak är då säker, den psykiska ohälsan kommer att stiga om ingen gör något åt detta usla ( milt sagt) system och ser till så vi får rätsida på skola, vården och FK : s system!

Jag känner ingen trygghet när det gäller något av det och skeppet sjunker med en farlig fart.​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Några av färgerna

Finns både för hål och dig som inte har hål i öronen, utom dom små som endast finns för hål.

Likes

Comments


Bästa ljuset i huset på kvällen är i badrummet så därför blir det fotografering där ;)

Var på middag med mina arbetskamrater och sedan hem och fortsatte mysa med min älskling och fira vår treårsdag.

Likes

Comments

3 år (officiellt) av kärlek och många år till ska det bli.
Min bästa vän, sambo och livskamrat!
Älskar honom OÄNDLIGT mycket och är glad han kom in i mitt och barnens liv, vi knäckte kärlekskoden. ❤

Likes

Comments

Är lite nyfiken på vem du är som läser min blogg. Undrar vad det är som gör att du kikar in, gillar du stilen? är du en rockabilly brud? är du bara nyfiken?

Hur tycker du min blogg är, vad vill du se mer av ,något jag ska ändra på? Kom med förslag eller bara kommentera vad du tycker! 😃

Var inte blyg 💋

Jag är nyfiken och vill veta , det skulle vara roligt att höra vem du är.

Tack iallafall för att du kikar in, det är ju för att det finns läsare som jag fortsätter !

Likes

Comments

Hittade två bilder som är tagna i början på vårt förhållande, när det var pyrfärskt och ett någon månad senare.
Det första är taget när vi var och bowlade och är det allra första på oss två som jag delade på FB, Morgan håller handen på min mage, jisses vad det var många som trodde vi skulle ha barn 😀
Det andra är en lördag och jag skulle fira min 40årsdag.

Men jisses vad vi har förändrats, vi har bytt stil och det har hänt massor på 3år.

Likes

Comments

Hej på er!
Först måste jag bara visa er vägglamporna jag vann på tradera som vi ska ha i nya vardagsrummet.
Så himla söta!
Har inte fått hem dom än dock.

Och diskmedels burk från ginza. Det rann ner gägg från kompost påsen och paketet med maskindiskmedel blev blött och äckligt så då fick jag beställa en plåtbuk, snygg är den iallafall.

och en plåtskylt på rea åkte med också, men den gjorde sig bra där. Var väldigt tomt innan.

Tack för att du kika in!!

Likes

Comments

Hej på er!
Har fallit för Tradera men det är så roligt, jag har köpt och vunnit några dukar där.
Var ute efter juldukar förs men det blev lite andra dukar med.
Mig gör det inget att dom är lite slitna, det är charmigt och känns hemtrevligt med dessa gamla dukar, påminner om mormor.

Dessa söta salt & pepparkar hittade jag på tradera med, till ett fast pris. Tycker dom är super söta.

Likes

Comments