View tracker

livet

Fortfarande dunder förkyld, så varit ledig idag med tanken att vila upp mig. tänkte jag iaf! Men rastlös som jag är blev det inte länge, då rotade jag fram framkälken under snön.
sen tog jag och zäta oss en tur, och så pigg o glad man kan bli för o få springa i snön är ju för härligt! vi tog oss en tur och på hemvägen lastade vi ett lass ved. blanda nytta med nöje. och ja fast man sprungit sig trött har en viss liten ponny ändå världens sämsta tålamod...
sen städade jag upp gamla hinkar från mitt nerblåsta växthus, blir nog inget växthus i år, kanske fönster mot vägg med stor risk att det blåser omkull.. altanen får ju lite plats på oxå. i år funderar jag på amplar där

.
Nu är det nova mys som gäller, får "lagad mat att äta" som ost o skinka ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

livet
Mitt 2016

​Ja mitt 2016.. nej jag kommer inte ha massa mål och löften, utan däremot planer och drömmar på en rimlig nivå!! så att jag har nått och sträva efter men som jag inte blir nedstämd av att inte klara.
jag har ju som vanlig stora drömmar för mitt liv men som är på en 5-10 års plan innan jag är där.. så 2016 är ju bara ett år med drömmar som jag kan ordna i år eller förbereda inför 2017.

Hemmet, huset
jag är en kaos människa, haha ja precis så, vårt hus, som vi hyr, är antingen jätte stökigt eller kliniskt rent, tills det är kaos igen, 2015 och innan dess, var det kaos hela våren sen blev det bättre och bättre. Nu och kommande år vill jag att det är rent den mesta av tiden, alltså inte kaos med saker överallt, kläder i alla rum disk och smutstvätt och jackor, skor över hela golvet och papper överallt, behöver inte vara kliniskt rent med skurade golv och fönster, utan jag vill bo i ett hem som är rent! med var sak på sin plats! 

trädgård 
samma här lite kaos, så under våren ska vi städa upp och åka till tippen med massa saker som inte blivit av.
sen är det ju att mer regelbundet klippa gräset, (speciellt nu när jag ska testa o lära mig täckodla så går det ju åt gräsklipp, vi har en stor gräsmatta som det tar 1-2 timmar att klippa åt gången)

odling, årets nya dröm 1
Ja efter ett år som nyinflyttade, och ett år med misslyckande och nybörjarmisstaget, att vilja odla allt och inte läste på nått om plantorna för dålig näring mm. så i år blir det mycket mer planering och påläsning om det jag vill så, sen ska jag fokusera på bara några växter så får jag utöka nästa år. 

Djur
ja mina två hästar, en nordsvenk, zäta på sju och en ardenner, pax på fyra. Z kommer att få arbeta mer, dåligt tålamod på den där så mer skogsjobb med träning på att stå still vid lastning, så jag hoppas hon får sköta ved hemkörningen även i år, med punka på vagnen och tid innan snö till släden så ligger det lite efter. När jag övertygat sambon kanske det blir en lite fölis nästa år...pax  som fortfarande är unghäst är det ju fortsatt träning, ridning bara för att komma ut för skojs skull, men jag är ju kör människa så mer fokus på inkörningen, bara tömmkörd just nu.  
hundarna, ja dom stackarna vill jag komma igång att träna och med mina hundvänner som kan hjälpa till att få fart på mig, så kommer det att komma på rutin igen. 
Årets nya dröm 2
Kaniner, barndomsminnen, så ska jag börja med köttkaniner igen! dels för att kaniner är roliga och nyttodjur på min gigantiska gräsmatta, så är det ett gott kött, billigt för mål att bli självförsörjande, och största anledningen så är det till hundfoder, det är en stor kostnad till tre hundar, som jag vill få ner men ändå ge dom en bra och näringsrik kost. så som komplement till torrfoder är tanken., lite att göra betes lösning och vinterburar...
årets nya dröm 3
grisar har vi och grannen pratat om sen vi flyttade hit, så i år hoppas jag att det blir av, dock inte förens i vår/sommar. lite att göra till det med såklart med bostad och uteliv, varför, för att det känns bättre med kött från djur man själv fött upp och vet vad de får i sig, fläsk är ett kött som man kan göda olika och märker skillnad på smak, nu är sveriges grisproduktion inte dåligt skött, det är det utländska som vi Måste se upp med och få ner importen från! jag vill ha gris för självhushåll, får ner matkontot,, vi äter mycket kött och kommer fortsätta med! mycket mindre kompostavfall, som kan bli gödsel till odlingarna istället, kommer andväda till mycket så tänker prova göra buljong mm sen i vinter ska bli spännande!
årets nya dröm 4
Höns, ett par stycken hade ju varit kul om jag äntligen fick hit! äter mycket ägg så också en vara som går åt som vi kan försörja oss med själva. och dom är ju mysiga! deras bo plats ordnade jag ju 2014 när jag hade ankor som räven tog... men nu har sambon snart jägarexamen så han kan skydda mina höns.

Träning och Hälsa
Kost

Kommer fortsätta att äta herbalife till FRUKOST och LUNCH, två mellanmål och middag med förhoppningsvis mat vi tagit fram själva. har ett schema som jag följer för att få bäst resultat, och jag vill ju fortfarande gå ner men kommer hålla på hela livet då jag är alldeles för lat för att laga flera mål mat om dagen, räcker med ett! o mina grönsaker och kött kommer slinka ner som både mellis och middag!
tidigare så åt jag för sällan och för onyttigt när jag väl åt, därför såg jag ut som jag gjorde när jag bestämde mig att nu får det vara nog! Nu äter jag regelbundet och det tog ett tag innan jag gick ner när min kropp var van att spara på det den fick. Och min kropp behövde och behöver mycket energi under dagen, jag har en hög förbränning och ett fysisk arbete och vardagsliv,  nu händer det, jag går sakta ner i vikt och min energi är på +++ dog om jag inte fick sova tio timmar om dagen, jag vet att sömn är viktig och sover åtta timmar om jag kan men är lika pigg efter fem, och det klarade jag inte tidigare.​ 
​träning
jag har inte varit träning typen tidigare, noll kondition, så nu är det främst tabata med fitcamp som jag kör, då det är sååå min grej, du behöver hitta något som du tycker är kul för annars kommer du inte att fortsätta! sen gymmar jag i den mån jag hinner, med mycket muskler är det alltid kul att testa dom i att lyfta skrot haha! Kondition har aldrig varit något för mig, eller jo längdskidor har jag alltid hållt på med men det är kort tid på året och det hinns helt enkelt inte, nu har jag inga skidor kvar heller så till 2017 kanske det kan vara nått att införskaffa. men springa... tyckte om orientering men med dålig kondition tappade jag intresset, nu konditionstränar jag i form av joggning en gång i månaden drygt så det ska jag bättra, kanske börja med en gång i veckan. 

Nu skulle jag inte ha några nyårslöfen, men med min vikt och häls kommer det nog några ändå, speciellt efter en utmaning från mina vänner... så dom ska jag fundera ut!

För mig är det viktigt med rutiner för att jag ska fortsätta och tycka det är kul och att jag hinner med, är oxå en så kallad list person som gillar skriva listor på massa papper. får helt enkelt skriva en lista och kryssa det jag gjort så jag får in allt på rutin. Det tar minst 21 dagar att bryta en vana och med måna ovanor att bryta får man börja med en. 

Likes

Comments

View tracker

livet

Precis som alla andra gör nu vid nyår, startar om, nollställer, planerar nyårslöften, eller allmänt planerar det nya året. Vad vi vill hinna med, utbyggningar, livsförändringar, kärleken, träningen, kosten. Även går igenom det förra året 2015. vad vi faktiskt gjorde, hur det gick, vad vi ska göra om, ändra på osv. Jag ska väl inte vara sämre.

Året som gått
2015 har varit ett udda år, saker har ändrats, jag har haft upp och nedgångar, och fruktansvärt stressigt men ändå inte kommit ifatt i något. som vanligt var förra årets löfte att gå ner x antal kilo, men nej det hann jag helt enkelt inte med. Däremot började jag min stora kostförändring precis innan årsskiftet, som jag hållit och tänker fortsätta med: Herbalife! Det har hjälpt mig så otroligt mycket mer än bara viktkontrollen, energin och det stora beviset, att jag faktiskt orkat ta mig igenom detta året.
​Jag har jobbat lite i perioder 20-40h/veckan och MYCKET i perioder, vi snackar 70-90h/v plus tre hundar, två hästar, och ett barn. men Nej jag kan inte fortsätta så, då det tär på mig även om jag står ut. så redan sista januari har jag sagt upp mig till på mitt Älskade jobb hos korna, torkar lite tårar, haha vem lurar jag kommer nog vara där o springa när jag hinner. men jag kommer inte vara schemalagd där längre. kommer nu att satsa på nya jobbet på fabriken för att få lite pengar helt enkelt, även på företaget och då främst som herbalife coach på fitcamp, och hjälpa andra mot en bättre, friskare och energirik livsstil.
Kärleken. Blev tillsammans med älskade Patrik igen i år <3 efter ett uppehåll som på sina vis behövdes. Men nu är vi en familj igen och det är så tacksamt för lilla Nova! Att Faktiskt få ha mamma och pappa tillsammans är ju inte självklart för alla barn längre... och Kärlek är ändå kärlek!!!
Djuren. varken sålde eller utökade skaran något i år, eller faktiskt, en katt får bo här åt min vän så det räknas kanske. men Nej mina drömmar om höns och får blev det inget av i år, vi har inte haft råd eller tid helt enkelt. men nästa kanske...
Hälsan. även om jag inte gick ner alla kilona jag tänkte mig, så har jag gått ner!! Jag har kommit igång att träna och jag har fallit för kärleken till träning och kost. Super i mig allt jag kan och hinner med, jag håller i fitcamp och har fått chansen att hjälpa andra att må bra. Jag har vunnit på energi, styrka, kondition och kommer i många av mina gamla kläder igen. och jag är mätt! jag orkar långa fysiska dagar! jag bättrar min självkänsla och självförtroende! Nej det är inte samma sak. och i november hade jag hållit igång i ett helt år! så tack mina fina coacher och kollegor för detta!

2016
ska bli mitt år och jag ska börja jaga mina drömmar, får börja med dom små...


kram Marona

Likes

Comments