Hejsan igen!

Tovas träningsperiod har fortsatt och det är roligt att se hur löpsugen hon är, i måndags var hon in på travet och fick springa ett litet snabbare jobb. Det kändes bra trotts att hon inte har sprungit på i tävlingsfart på över två månader. För att komma igång och starta så hittade vi ett lämpligt p21 lopp på Östersund nu på måndag den 16/1. Det ser ut som ett bra lopp för henne efter tävlingsuppehållet. Springspår passar henne bra då hon är startsnabb, förhoppningsvis kan hon komma fram fint och sedan få springa på i ett lagom tempo så hon går vidare till nästa lopp. 13.38 går loppet, är ni i närheten kan ni ju passa på att ta en lunch på travet, annars är det bara att slå på atg live. Blir ny information efter loppet.

Likes

Comments

Hej igen! Nytt år nya möjligheter.

Allt gick bra efter vaccinationen förra veckan, hon är fortsatt pigg i träning och i hagen. Vi planerar en start på Östersund den 16. Hon kommer att gå ett jobb inne på banan en vecka innan för att få sig en genomkörare och få lite tempo i kroppen. Ser ut att kunna bli en rolig årsdebut. Så taggad och löpsugen som hon är för dagen är det inte så många äldre ston som brukar visa. Dock så har vi ju alltid haft känslan att hon blir bättre och bättre med åren, och med träningsperioden som hon fått i några månader nu så tror vi att hon efter några lopp i kroppen ska ha tagit ett litet steg till. Nu laddar vi i alla fall upp till den 16 och hoppas att allt ser fortsatt bra ut.

Likes

Comments

Tillslut blev det bara två jobb som Tova hoppade över, hostan gick över relativt snabbt, nu ska hon vaccineras under veckan och sedan är det tänkt att hon veckan efter det ska in till Östersund och få gå ett jobb på banan och sedan letar vi upp första bästa punkt21 lopp och försöker skaffa oss lite poäng för att komma med i riktigt lopp sen. De senaste jobben har hon känts väldigt bra och löpsugen i. Att det blev lite paus från tävlandet nu kan bara vara en fördel för Tova då hon har tävlat på konstant i flera månader med lopp hela tiden. Så det ska bli roligt att få se henne komma igång nu under januari, först för att skaffa poäng och sedan vara med och köra om lite mer pengar. Gott nytt år!

Likes

Comments

Vintern är här på riktigt nu, vi har haft flera dagar med över tjugo minusgrader. Tova har fått tränat på rejält under de senaste veckorna. Vi hörde dock en hostning från henne i slutet av förra veckan efter ett jobb, så därför fick hon hoppa över en joggingtur idag. Vi är hellre på den säkra sidan och ser till så att hon blir av med hostan istället för att satsa och det blir värre. Idag har vi dock inte hört något från henne, så förhoppningsvis är den snart borta. Då kan vi även börja titta på nya lopp åt henne igen, vilket det inte funnits så mycket av den senare tiden. Samtidigt så det varit extrema banor de senaste veckorna, så vi hoppas på kyla så är vi snart på ute och tävlar.

Likes

Comments

Strax över en månads vila från start blev perfekt för Tova, hon har startat på tätt och sprungit fint hela våren och sommaren. Det blev väldigt bra tid då hon har kunnat tränat på bra de senaste veckorna nu när det är vinterunderlag. I jobben som hon har gått så har hon varit extremt pigg, att hon har brodd i skorna verkar hon mest vara glad över när hon ska springa. Blir ett nytt jobb imorgon onsdag och sedan får vi hoppas att det finns något lopp till henne. Har varit dåligt med passande lopp den senaste tiden. Tack vare att vintern kom så snabbt så har hon kunnat gått alla jobb här hemma, veckan innan hon startar så åker vi antagligen in till Östersund och trycker av henne lite så att allt känns ok. Tycker hon känns väldigt fin i travet för dagen, så ska bli roligt att få låta henne komma ut på tävlingsbanorna.

Likes

Comments

Hejsan! Har varit många dagar utan uppdatering nu. Tova fortsätter att träna på och vi letar lopp, fina vintervägar här hemma nu. Hon verkar pigg och glad, ny uppdatering när vi hittat ett passande lopp till henne för att få poäng

Likes

Comments

Hej igen! :)

Tova är verkligen avundsjuk nu när det är/har varit, så många av stallets hästar som har åkt runt och startat. Igår kväll drog hon två skenturer genom hela hagen innan vi fick tag på henne. Vilket brukar vara ett bra tecken. Efter behandlingen ser allt bra ut och hon kommer få börja skritta under veckan och kanske springa igen i slutet av veckan. Sedan får vi börja leta lopp igen, inget är planerat så vi får väl se var nästa start blir. Vi får dock komma igång med att jaga lite poäng, vilket Tova inte brukar ha något emot. Inatt kom det lite snö, så under morgonen hade hon fullt upp med att gå och nosa runt i hagen och leta upp gräs. Vi uppdaterar så fort vi har nu information.

Likes

Comments

Under dagen har vi farit in och gjort en vanlig undersökning på Tova, var ju flera månader sedan förra. Hon blev behandlad i ett framben, så nu hoppas vi att allting ska vara bra med henne.

Likes

Comments

Tova har skrittat idag, tråkigt väder med regn den senaste tiden.

Likes

Comments

Hej! Under helgen fick vi det siffran som behövdes för att Tova ska få bli kvar :D Vilket är väldigt roligt och intressant. Fortfarande en hel del kvar som inte svarat än, så vore bra om ni kunde göra det så kan vi som är kvar börja fokusera på en spännande vinter!

Likes

Comments