Vilken dag kick off blev! Varm vårdag och Tova var pigg och fick gå ett jobb innan på banan. Många delägare som kom och tittade på henne. Tidningen delade även ett snabbjobb från den dagen. http://op.se/sport/1.5731536-rikshastarna-i-centrum

Under de senaste dagarna har Tova som vanligt bara gått i hagen och ätit, hon äter väldigt mycket för dagen och magen bara växer, snart måste i börja titta på nya täcken åt henne.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I Tovas första provlopp var det många delägare på plats.

En annan rolig sak som Tova hade för sig då hon var yngre var att hon grävde direkt då hon såg snön. Kanske för att hon inte hade sett så mycket snö innan. Nu har hon slutat med det och är nog mer förvånad när snön är borta för vintern.

Likes

Comments

Efter några veckor blev det första banjobbet i Östersund. I hagen började hon redan på en gång visa hur pigg hon är.

Det första banjobbet var vi som sagt väldigt nöjda med

Likes

Comments

Rikstravet var starten. Jan-Olof var runt och kolla på en hel del hästar från Skåne i söder. Av de han tittade på var det några som sprang in en hel del i sin karriär och en del som inte fick till det. Det blev i alla fall tillslut Tova som den 15 januari 2013 fick komma till gården. Hon var speciell då hon kom, lite smårädd för andra hästar och reagerade starkt på saker som en häst inte ska reagera på. Men i travet var hon väldigt fin, för att stärka upp hennes självförtroende så släppte vi ihop henne med en kompis som hon fick bestämma över. Vilket nu i efterhand var ett smart drag.

På bilderna till höger har vi först då Jan-Olof lastar på Tova för första gången innan hon kommer hem till Hammerdal.

På andra bilden så har hon nyss kommit och står i stallet. Man ser verkligen hur fint huvud hon har redan här, vi får hoppas att det går vidare.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej igen! Eftersom Tova gillar uppmärksamhet så tänkte vi köra en nedräkning till Tovas fölning med minnen från hennes karriär som kommer att publiceras här på bloggen. Har ni något ni vill dela med er utav, kan var allt från bilder, filmer, texter, era minnen eller något helt annat, Skicka det ni vill ha publicerat här på bloggen till skoldpaddan95@gmail.com

Vi startar från och med imorgon lördag! Så välkomna till en tid av nostalgi!

Till bloggen --> http://nouw.com/robistova

Likes

Comments

Blodprovet fick vi svar på nu under kvällen! TOVA är fortsatt dräktig!! Vilket betyder att det är en stor chans att det faktiskt blir föl till början av sommaren! Jan-Olof kommer skicka ut ett mail med information till alla gamla ägare på Tova, är det någon som inte var delägare på Tova och är intresserad så kommentera här på bloggen eller skicka ett PM till Tovas eller Jan-Olofs Facebook sida.

Här länkar jag till det förra inlägget som skrevs igår där det står lite information om härstamningen på hingsten och även lite mer information. http://nouw.com/robistova/andelshast-32438252

Likes

Comments

Hej igen! Var ett bra tag sedan senast och Tova är som sagt preliminärt dräktig med Pojke Kronos! Förra veckan togs ett blodprov och då får vi det svart på vit inom två veckor ifall hon är dräktig. Annars så går hon runt och äter hela dagarna och styr och ställer över resten av hästarna på gården. Så fort vi fått besked från veterinären så kommer mer information ut om framtiden och hur ett eventuellt ägarkoncept kommer att se ut. Vi hoppas att många gamla ägare till Tova är sugna på att följa hennes avkomna från föl till tävlingshäst. Med Tova som mamma så kan det bli ett riktigt spännande föl som klättrar en bra bit upp i klasserna!

På Tovas sida springer de flesta in pengar och Pojke Kronos har Viking Kronos som morfar och Donato Hanover som far. Donato Hanover är bland annat far till The Bank, Uncle Lasse, D´One, Solvato och D.D.´S Hitman och då har jag bara nämnt några. Pojke Kronos första kull blev två år i år. Så det ska bli spännande att se under året vad dessa presterar på travbanorna.

Likes

Comments