Hejsan!

Tova verkar ha tagit starten utan problem, hon har sprungit en hel del i hagen och njutit av det fina vädret. Första gången i år som hon kunde gå utan täcke, vilket hon uppskattade väldigt mycket. Trotts loppet som Tova gjorde så hade hon fortfarande krafter kvar för att hålla samma fart en bra bit till. Just därför så får hon starta på Östersund igen nästa vecka, hon håller sig fokuserad då hon får starta på och träna lugnt mellan starterna. I loppet på måndag så fick hon spår 2, voltstart och medeldistans. Inte så många hästar framför, så vi hoppas att hon får komma iväg i sin fart så Jan-Olof slipper ta för mycket i henne ifall någon häst framför drar ner farten för mycket.. Det som har varit problemet i de senaste två voltstartsloppen, men från spår 2 går det säkert hur bra som helst. Blev lopp ett och de kommer att gå tjugo över tolv på måndag. Som vanligt så finns det alltid bra hästar emot, men med lite tur i loppet så kan hon säkert vara med och slåss om de främre placeringarna!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tova gjorde ett utmärkt lopp på Östersund idag. Från spår 15 bakom bilen så hamnade hon som sagt långt bak och var sista häst 700 meter kvar då hon gav sig ut i fjärdespår och krigade på riktigt bra. När Jan-Olof sedan släppte på för fullt på upploppet så tog hon sig nästan förbi hela fältet. På bilden ser ni som inte sett loppet hur nära det var. Vi är dock glad över att hon fick visa i ett lopp nu igen hur fin hon är och att hon fortfarande har på tävlingsbanan att göra. Hon behövde förmodligen några lopp för att komma ihåg efter uppehållet hur hon ska agera på travbanan. Nu när vi fått lite poäng så hoppas vi kunna komma med i lite bättre lopp. Eftersom hon inte vill ha allt för länge mellan starterna så letar vi nya lopp snarast.

Likes

Comments

Tova kändes tokfin i starten på Leangen, och satt fast fram till sista meterna och hann då inte riktigt få upp farten. Hon gick en låg 15 tid i början av februari och kändes väldigt fin i travet, så Jan-Olof var nöjd och eftersom hon inte behövde ta ut sig något märkvärdigt, hon såg oberörd ut när hon kom in i stallet. Eftersom situationen såg ut som den gjorde så anmälde vi till Östersund nu på måndag, detta är också ett autostartlopp och hon har dubbelbakspår i spår 15. Vilket är ett bra läge för att få iväg henne felfritt, dock är det sämre läge för att skaffa sig en bra position. Dock så är hon någon klass bättre än många av hästarna som hon möter, finns några i samma form som henne. Vi håller tummarna på att det blir lite tempo i början av loppet så kommer hon sista 500 och spurtar ner många.

Likes

Comments

Efter förra starten så är Tova pigg som vanligt, vilket hon varit konstant den senaste månaden och nu hoppas vi att vi får se det i lopp också. hon visar fin form. Tova startar på Leangen nu på måndag, nu blir det bilstart istället för voltstart. Då har hon kommit upp i farten och man behöver inte ta i henne så mycket, vilket förhoppningsvis kommer resultera i att vi slipper någon galopp. Att hon är så känslig för att man tar i henne kan bero på mycket, men hon är väldigt taggad för dagen. Hon fick spår 9 bakom bilen, vilket förhoppningsvis är en fördel då hon kommer ha en annan häst framför sig, annars blir det lätt så att hon blir för ivrig. Ganska ojämn klass på loppet, några stack ut och har varit väldigt bra på slutet, samtidigt som det var några lite sämre hästar med. Får hon lätt lopp så kommer hon ändå kunna vara med och ta fina pengar känns det som. Hon får göra resan till Norge tillsammans med boxkompisen, vilket antagligen kommer göra henne lugnare och alltid skönt att ha med sig någon. Blev lopp nummer 5 och det går en bit innan klockan åtta Loppet kommer gå att se på atg.se på måndag.

Likes

Comments

Nästa start blir på Östersund nu på fredag, voltstart över distansen 2640 meter. Blev ett rätt så tufft lopp, men samtidigt är det fina pengar att tävla om. Förhoppningsvis kan hon komma ner fint och få rygg fram till upploppet.

Likes

Comments

Starten i måndags blev som den blev. När Jan-Olof tog i Tova så rullade hon över i galopp och blev alldeles för het. Sedan gick det för sakta så hon kom inte in i loppet igen. Nu har hon dock fått lopp i kroppen och ser allt bra ut så testar vi anmäla till Östersund den 27 nu på fredag. Bryter ihop och kommer igen nu!

Likes

Comments

Hejsan igen!

Tovas träningsperiod har fortsatt och det är roligt att se hur löpsugen hon är, i måndags var hon in på travet och fick springa ett litet snabbare jobb. Det kändes bra trotts att hon inte har sprungit på i tävlingsfart på över två månader. För att komma igång och starta så hittade vi ett lämpligt p21 lopp på Östersund nu på måndag den 16/1. Det ser ut som ett bra lopp för henne efter tävlingsuppehållet. Springspår passar henne bra då hon är startsnabb, förhoppningsvis kan hon komma fram fint och sedan få springa på i ett lagom tempo så hon går vidare till nästa lopp. 13.38 går loppet, är ni i närheten kan ni ju passa på att ta en lunch på travet, annars är det bara att slå på atg live. Blir ny information efter loppet.

Likes

Comments

Hej igen! Nytt år nya möjligheter.

Allt gick bra efter vaccinationen förra veckan, hon är fortsatt pigg i träning och i hagen. Vi planerar en start på Östersund den 16. Hon kommer att gå ett jobb inne på banan en vecka innan för att få sig en genomkörare och få lite tempo i kroppen. Ser ut att kunna bli en rolig årsdebut. Så taggad och löpsugen som hon är för dagen är det inte så många äldre ston som brukar visa. Dock så har vi ju alltid haft känslan att hon blir bättre och bättre med åren, och med träningsperioden som hon fått i några månader nu så tror vi att hon efter några lopp i kroppen ska ha tagit ett litet steg till. Nu laddar vi i alla fall upp till den 16 och hoppas att allt ser fortsatt bra ut.

Likes

Comments

Tillslut blev det bara två jobb som Tova hoppade över, hostan gick över relativt snabbt, nu ska hon vaccineras under veckan och sedan är det tänkt att hon veckan efter det ska in till Östersund och få gå ett jobb på banan och sedan letar vi upp första bästa punkt21 lopp och försöker skaffa oss lite poäng för att komma med i riktigt lopp sen. De senaste jobben har hon känts väldigt bra och löpsugen i. Att det blev lite paus från tävlandet nu kan bara vara en fördel för Tova då hon har tävlat på konstant i flera månader med lopp hela tiden. Så det ska bli roligt att få se henne komma igång nu under januari, först för att skaffa poäng och sedan vara med och köra om lite mer pengar. Gott nytt år!

Likes

Comments