denna bildlektionen v.19 har jag arbetat med temat drömmar. Har vart ute och fotat i naturen och använt ett nytt material till kameran som gör att man kan ta kort på föremål väldigt nära. Det har gått jätte bra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Leonardo Da Vinci var och är en av de mest kända konstnärerna över hela världen. Han är född den 15 april 1452 i Italien och dog den 2 maj 1519 i Frankrike. Han har ju gjort en hel del målningar som också är väldigt kända som t.ex. nattvarden och Johannes döparen men jag har valt att skriva om Mona Lisa. Men när han gjorde Mona Lisa så var det speciellt, han gjorde den mellan åren 1503-1506 som tog 3 år. Och 3 år är ju rätt lång tid att måla på. 


Jag har valt att skriva om leonardos mest kända verk, mona Lisa. Detta är den kända målningen mona lisa som är en målning som ska föreställa en kvinna, men enligt olika rykten så har det även sagts upp att det är en man, och mannen ska föreställa Leonardo Da Vinci själv. Men egentligen är det en kvinna, som det ser ut som. Mona Lisa har mörkt hår och mörka ögon. Hon är rätt ljus, även rätt mullig. hon har även en grön klänning på sig. Och bakom henne ska det föreställa berg och vatten och massa vägar av sand.


När jag tittar på denna bilden så får jag en konstig känsla, ibland så kan det vara en äcklig känsla på ett väldigt konstigt sätt. Jag kan faktiskt bli lite rädd av henne, det ser ut som att hon vill göra något mot mig, med en äcklig blick. Det jag menar med att den ser äcklig ut är att det ser lite ut som en skräckbild, som att hon precis har dödat någon. Därför kan jag få lite konstiga känslor.


Mona Lisa bilden är ju uppbyggd av mycket skickliga former, som har målats på ett mycket proffessionellt sätt, speciellt med hennes former på ansiktet. man har använt olika färger som man har blandat som har kunnat skapa dessa otroligt fina färger. Därför har man använt sig av kanske blyerts, krita och massa olika andra sätt att måla en tavla som den här. 


Det man kan tänka på när man tittar på denna bilden är på massa olika saker, ibland kan man tänka på att hon kanske ska döda någon,eller att hon redan har gjort något, hon ser väldigt skyldig ut. Vissa kan ju tänka helt olika, vissa kanske tänker på en man eftersom det har hörts mycket rykten om det. Det är väldig svårt att se vad hon visar. Det jag tänker på när jag ser denna bilden är ju skyldighet och hennes leende. Hennes leende kanske är det märkligaste som finns på bilden, folk kallar ju henne för kvinnan med det vackra leendet. Så det är ju en sak även alla andra också kan tänka på när man ser denna målningen.


Syftet med konstverket är i självaste fallet att visa upp kvinnan Mona Lisa.

Men jag tror även Leonardo försöker visa ett djup i målningen när han målar en sådan speciell bakgrund med landskap och annan natur.

Likes

Comments

idag har jag photoshopat ihop en bild med min identitet. På bilden får man se 3 saker jag gillar, ronaldo asap och GAIS. Jag är väldigt nöjd.

Likes

Comments

idag har jag blivit klar med mitt politik projekt! Jag har fokuserat på Sverige politik! Min inspiration till detta projekt är stefan löfvens felaktiga politik. Budskapet blev lyckat tycker jag! Jag kom på min idé när jag hörde att vi skulle ha temat politik, då dök ISIS upp i huvudet på mig direkt. min teknik jag använt är collage. Har arbetat med pennor papper och datorn. Jag vill uttrycka att vi alla måste öppna ögonen, vi blir ofta lurade i sverigge. Mitt uttryck syns klart och tydligt så behöver inte förklara det. Har inte haft några problem med arbetet. Är nöjd med att jag fick fram mitt budskap så tydligt på ett så enkelt sätt.

Likes

Comments

Idag har jag varit väldigt trött så det har varit svårt att tänka samt agera. Tack var det har jag inte fått gjort så mycket. Jag håller fortfarande på att tänka på den idé om vad jag ska göra, men har inte kommit på nåt bra. Dock funderar jag på ett budskap som jag skrivit ut men får suga på den karamellen helt enkelt.

Likes

Comments

Tjatja bloggen mitt namn är robin och jag är med i bildgruppen 9B på kapareskolan. Ni kommer få följa min process i bilden genom att jag kommer blogga ut om mina arbeten här. Jag kommer att berätta vilka tekniker och idéer jag använder och resonera kring dessa. Hoppas ni kommer trivas.

Likes

Comments