Psykisk ohälsa
Hej!

Det här kommer vara en blog om min resa mot återhämtning från psykisk ohälsa, bland annat depression, ätstörning och ångest. Kommer att vara anonym på grund av att detta är rätt personligt och vill därför inte namnge mig. Osäker om någon ens kommer läsa denna blogg, men det är ett sätt för mig att skriva av.

I nuläget har jag kontakt med BUP där jag träffar en psykolog, sjuksköterska och läkare. Psykologen för min depression samt ångest och sjuksköterskan för ätstörningen. Går på antidepressiva, ångestdämpande och sömntabletter. De antidepressiva heter Sertralin och är ett SSRI preparat. Tar Atarax mot ångesten och Propavan mot sömnen. Alla dessa tycker jag funkar utmärkt.

På grund av den psykiska hälsan har stressreducering behövt vara aktuellt och därför studerar jag halvtid på gymnasiet. Läser 6/10 ämnen, de andra kommer jag läsa nästa år i tvåan igen. Det är riktigt skönt då jag endast går i skolan några timmar. Slutar tidigt två dagar i veckan och resterande börjar jag sent.

Det var lite om hur min situation ser ut i dagsläget. Har ett möte imorgon (tisdag) med psykologen och på onsdag med sjuksköterskan. Ska även berätta för min klass att jag valt studera halvtid vilket har blandade känslor.

Det var allt för denna gången. Ta hand om dig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments