Mina resor

För tre dagar sedan började första halvan (2 veckor) av min semester. Jag hade en ovanligt stressig vecka innan jag åkte för att vara jag, så det har nog tagit mig tills nu att verkligen landa.

Resan hit var lite av ett äventyr eftersom jag skulle vara på Paris flygplats (Charles de Gaulle) från 22-07. Jag reste ju själv, men jag hade inte lagt en tanke på att det kanske skulle bli obehagligt att resa ensam som tjej och spendera natten på flygplatsen, men det blev det. Man fick inte vara ifred en sekund, och de va allt från en efterhängsen "taxichaufför", en klängig kille från Peru OCH en från Spanien, till ett gäng marijuanarökande ungdomar som skrek saker på oförståelig franska efter mig. Lyckades tillslut glömma mig i ett hörn och sova tre timmar den natten.

När jag väl kom fram till Tunis där jag landade blev jag insläppt i landet efter frågan "varför är du här? Har du en man här?" Och när jag sa semester var det inga problem. Min pojkvän mötte mig och så körde han och jag till Hammamet som ligger ungefär en timme från Tunis. Att köra bil i detta land är en helt annan sak än tex Sverige, men det är å andra sidan många länder.

Sen den dagen har jag och Yassin bara chillat vid hotellet som btw är WOOOW. Det är fem stjärnigt och jag har faktiskt aldrig bott så förut. Man får kall drink när man kommer in i lobbyn och blir skjutsade i golfbil till stranden.

Idag kom Yassins kompisar som också är från Sverige, och vi har bara hängt vid poolen, åkt och rökt vattenpipa och verkligen chillat.

Och btw, jag har ALDRIG varit med om en sån här sol någonsin. Jag har inga dåliga pigment men jag måste verkligen ha solskyddsfaktor 50+ för att inte bränna mig och ligga i skuggan så mycket som möjligt. Då har jag ändå varit i många länder bl.a Israel och Australien. Men detta är en helt annan nivå.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mina resor, Vardag

Jag och min kompis Hannah hade fem dagars ledigt utan att det egentligen var någon semester som tagits ut (blir ju så ibland när man arbetar på timme) och bestämde oss därför för att ta vara på tiden och åka över till min pappa på Gotland för att njuta av det gotländska vädret och bara ta det lugnt i fyra dagar.

På dit resan var det så soligt och skönt att vi kunde sitta utomhus på båten hela resan. Det händer verkligen inte ofta att man kan göra det på gotlandsbåten eftersom det ofta blåser för kallt när man är ute på öppet hav så det var helt fantastiskt.

Vi han med en dag på ljugarnsstranden som ligger två kilometer från där jag växte upp, på södra Gotland. Vi var två dagar i Visby, ena dagen för att njuta av solen i Almedalen, och andra dagen pga att vädret inte alls var bra och det fanns inte så mycket att göra på landet då.

Hemresan var ett helvete. Under 24 års tid har jag aldrig varit med om att båten gungat så mycket! Och när jag mådde som absolut sämst så spyr en okänd unge på mig från två meters avstånd?! Känslan går inte att beskriva. Till slut lyckades vi somna på golvet och vaknade upp när båten var i hamn. Det känns som att jag är utmattad fortfarande dagen efter.
Men förutom det var det en ultimat resa!

Hoppas på fler såna här dagar i sommar 🌸

Likes

Comments

Vardag

Jag älskar mitt område så otroligt mycket. Jag bor på ett sätt mitt i stan, men också en minuts promenad till detta!

Jag är för tillfället hundvakt åt lilla guldpojken chico och bestämde mig igår kväll för att ta en promenad med honom. Jag brukar ta (i vanliga fall min hund) ut på en timmes promenad så ofta jag hinner och lyssna på ljudbok i lurarna. Det är ett utmärkt sätt att koppla bort hjärnan från för mycket tankar och sådant när man har en stressig period.

Att bero på stressig period så ska jag berätta om min otroligt intressanta process med ansökan till högskola senare. Jag är så otroligt upprörd...

Här är lite fler bilder från igår!

Likes

Comments

Träning

Jag har blivit en sån där person som behöver släppa ut min energi i form av fysisk träning absolut minst en gång om dagen, och om jag inte gör det så mår jag otroligt dåligt (jag påminner om en överenergisk pitbull vid namn Chico jag brukar vakta, som beter sig som en galen tonårskille om man inte rastar honom ordentligt, lol). Därför är det extremt jobbigt nu när jag går på antibiotika och har en infektion i kroppen. Jag har därför inte rört mig ordentligt på en vecka, och har halva kuren kvar! Idag orkade jag inte bry mig och gick till gymmet ändå, men nu bara några timmar senare vill jag redan tillbaka för jag ligger här hemma och seriöst dör på grund av hur uttråkad jag är och hur mycket energi jag har som jag behöver göra av med.

Jag har blivit van vid att cykla till och från jobbet en halvtimme vardera väg (jag vet, jag har blivit "en sån"). Jag har blivit van vid att gymma. Jag vet att man kan bli beroende av träning. Eller så beror det på att jag tränat regelbundet sedan jag var ett litet barn, jag vet inte... Men det är inte förs än i den här åldern som jag verkligen KÄNNER hur jag får seriös abstinens efter att få röra på mig.

Ett otroligt irrelevant ämne, men det är vad jag ligger och tänker på så här om kvällen. Eftersom det är lördag. Och jag inte får dricka alkohol. Och därför hellre stannar hemma än att trängas med fulla människor, vilka jag avskyr om jag själv är för nykter.

Ciao!

Likes

Comments

Mina resor

Har verkligen haft en helt underbar långhelg i Paris med mycket mat och dryck men FRAMFÖRALLT bröllop! Min bästa morbror och hans bästa numera fru gifte sig och dom bor i Paris.

Det blev ett mycket vackert bröllop i svenska kyrkan (jag var brudtärna) och en minst lika vacker middag och fest på cercle suedois på kvällen där männen bar smoking och vi aftonklänning. Trerättersmenyn var inte heller helt fel. Eller för att inte tala om utsikten? Precis vid Louvren, med utsikt över Eiffeltornet, hôtel de ville, Montparnasse, notre dame och mycket mer.

Nu ligger jag och deppar över att jag inte bor i Paris och mår allmänt bajs.

Man måste börja leva lajf snart...

Likes

Comments

Mina resor

Jag befinner mig för tillfället i tel aviv, och som ni vet så har jag ett behov av att ta många bilder när jag är här och jag kan ju inte direkt lägga upp ALLA på instagram och Snapchat, så jag kommer att uppdatera här också så både jag och ni har någonstans att vända er om ni är nyfikna på min resa hit.

Likes

Comments

Vardag

Idag har vi mest åkt runt på Gotland eftersom det är STORM. Även fast det ser ut som att vi har haft tur med vädret så stämmer det inte för det har antagligen blåst eller varit mycket moln.
Men det gör inte så mycket!

Ikväll har vi bokat bord på en restaurang i djupvik som är väldigt trevlig. Så det ser jag fram emot.

Följ mig på snap för mer uppdatering! Linnirizzo heter jag där.

Kram på er!

Likes

Comments

Mina resor, Vardag

Idag drog vi in till Visby och bara vandrade runt. Sen satt vi på Leva och tog en kaffe (stället jag skrivit om förut sist jag var på Gotland).

Efter det visade jag Yassin en strand som heter Tofta (det var dåligt väder så kunde inte lägga oss där) och tog en omväg hem för att visa den vackra vägen längs havet i Västergarn där man kan se lilla och stora karlsö.

Likes

Comments

Mina resor, Vardag

Idag bar det av mot Fårö som är en liten ö tillhörande Gotland! Det är verkligen världens vackraste plats. Var så inne i det att jag knappt tog några bilder, men det är verkligen one of a kind.

Vi kör just nu runt i en merca från 98 med cab och två säten som är heeeelt underbar att åka runt i. Två timmar tog det att bila ner från Alskog där vi bor till Fårö.

Likes

Comments

Mina resor, Vardag

Idag har vi ätit lunch på ett ställe i Ljugarn, som är en "socken" eller ort som de annars heter två kilometer här ifrån, sedan drog vi till en strand i burs för att testa om vädret var bättre där! Sol fanns det, men det blåste. Låg i alla fall i bikini en timme när det var le i en sandgrop.

På kvällen grillade vi!

Imorgon bär det av tidigt för ett besök på Fårö.

Likes

Comments