Header


Yesterday I was at the office working with the the lovely Snapchat team. I love that there are Vogue magazines from all different countries just laying around for when you need some inspiration. They are in the middle of an office move so someone decided to leave a message for the people moving in. So looking forward to see the new office.

Tonight I'm having a very chill one. A friend is coming over for a movie night. Tomorrow I'm going to a house party. Great weekendplans so far.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


I've just been at a meeting with a client at Warren Street. Realised that I've actually never strolled around in that area before. Even though I go past it every day. The meeting was great! The client works with quite a few fashion brands so hopefully I'll get some fun projects from them.

I'm soon off to another meeting and then tonight I'm meeting my friend for drinks at Old Street. Have a lovely day!Likes

Comments


Det är så otroligt fint väder i London idag! Blir så glad av att äntligen få se lite blå himmel efter allt regn. Idag sitter jag och jobbar på en logga till ett företag sedan har jag en hel del administrativt jobb som jag måste ordna med. Men sen kan jag äntligen gå ut på en lång promenad i solen.

Igår träffade jag en av mina svenska vänner och hennes syster. Vi gick till Mnky Hse i Mayfair för att käka middag. Allt vi beställde var supergott! Helt klart värt att spana in om man är i krokarna.

I kväll ska jag träffa en annan kompis i Old Street. Det blir barhäng och förhoppningsvis något att snacksa på.Likes

Comments


Det är verkligen någonting särskilt med ett nytt år. Själv älskar jag att köpa en ny kalender där jag kan hålla koll på allt jag ska göra. Både förra året och det här året har jag köpt en kalender från Oliver Bonas här i London. Jag absolut älskar dem! Så fina och kreativa.

Den här veckan har jag ganska så mycket kul planerat med middagar både imorgon, på onsdag och på lördag. I morgon blir det troligtvis Burger & Lobster eller May Fair Kitchen.


Likes

Comments


Så jag vet inte riktigt huruvida alla vet vad en motion graphic designer gör. Men jag arbetar alltså med att göra animerade videos som den här ovan.

I det här inlägget tänkte jag skriva lite om vilken väg jag tog för att komma dit jag är idag.

På gymnasiet läste jag på det naturvetenskapliga programmet. Insåg ganska snabbt att det kanske inte var den bästa linjen för mig. Men jag hankade mig fram och valde till så många kreativa ämnen jag kunde som individuellt val. Det var nog mina kurser i rörlig bild och fotografering som gjorde gymnasiet uthärdligt för mig.

Efter gymnasiet tog jag en paus från studierna och jobbade ett tag. Jag visste inte vad jag ville läsa och kände att det inte var någon idé att hoppa på en utbildning bara för att. Tillslut fann jag dock en utbildning men insåg att jag aldrig skulle komma in med mina betyg.

Jag bestämde mig för att inte ge upp och sökte in till en folkhögskola. Där gick jag under ett år och såg till att jag fick de betygen jag visste att jag behövde. Året efter kom jag in på Journalistik och Medieproduktion på Linnéuniversitetet i Kalmar. Måste erkänna att jag kände mig ganska stolt över mig själv efter ett års hårt slit.

Under de tre åren som min universitetsutbildning pågick kände jag återigen att jag kanske inte hade hamnat helt rätt. Jag tyckte om att skriva och jag tyckte om att filma, göra inslag men inuti kändes det inte rätt. Det tillfredsställde inte min kreativitet. Under sista året fick vi prova på att arbeta i programmet After Effects för första gången. Jag var fast. Det var bland det roligaste jag provat på.

Under min sista termin spenderade jag otaliga timmar att lära mig After Effects. Jag signade också upp mig på en fristående kurs för att lära mig 3d. Dock var det svårt att hinna med allt då jag helt plötsligt studerade 200% den terminen.

Slutet på utbildningen närmade sig och på riktigt visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Jag planerade att ta sommaren för att fundera över det. Dock gick det bara några veckor innan ett mail dök upp i min inkorg. Antagligen det bästa mailet jag någonsin fått. Det var från Hyper Island och de berättade att det fanns platser kvar på deras Motion Graphic Design linje och undrade om jag var intresserad av att söka.

Jag slängde mig på den där ansökan. Kom med till uttagningen där jag fick genomgå diverse tester. Några veckor senare kom det där efterlängtade brevet. Jag hade blivit antagen till Hyper Island.


Likes

Comments


2018 är året då jag har bestämt mig för att börja blogga. För att få en ordentlig rivstart så kommer här 10 frågor och svar om mig och om varför jag har börjat blogga.

1. Vad heter du?

Jag heter Gabriella Erixon.

2. Vart bor du?

I London, north side.

3. Vad arbetar du med?

Jag arbetar som animatör och illustratör, dvs jag gör animerade videos och illustrationer för olika företag.

4. Vart är du född?

Strax utanför Linköping.

5. Vad var det bästa som hände dig 2017?

Jag bestämde mig för att sluta på mitt jobb och starta eget företag.

6. Vad kommer den här bloggen att handla om?

Det kommer att bli en kreativ blogg som handlar om min vardag som animatör och illustratör i London. Hur jag bygger på mitt företag, mitt arbete och även hur jag i allt detta tampas med mina hjärnspöken.

7. Vad gör du på fritiden?

Jag går gärna ut och äter och tar några drinkar med vänner. Skissar, planerar, lagar mat, ser på serier.

8. Hur länge har du bott i London?

Jag har bott här i tre år nu och har ingen tanke på att flytta.

9. Vad kan du inte leva utan?

Min dator, min mobil och min Wacom.

10. Vad har du för mål inför 2018?

Bli mer aktiv på mina sociala kanaler och fortsätta att arbeta på att få mitt företag att bli starkare och bättre. Jag ska också arbeta vidare på mitt självförtroende och försöka att låta 2018 bli ett lyckligt år.

Likes

Comments