Imorn går jag in i vecka 3 på psyk. Har inte orkat blogga alls under min vistelse här för jag har haft så mycket med mig själv. Tankar och känslor jag inte velat dela med mig av faktiskt.
På onsdag är det vårdplaneringsmöte och jag kommer troligtvis få åka hem på eftermiddagen. Håll tummarna för mig!
Dagarna här ser likadana ut, så tråkigt. Nästan inget att göra eller någon att prata med. Träffade dock en fin tjej som jag har så sjukt mycket gemensamt med som jag hoppas hålla kontakten med 😊
Hon har dock fått åka hem och nya människor kommer hela tiden. Alla med sina problem. Ibland känns mina problem så fjuttiga i jämförelse med andras, fast jag jag ju mått dåligt sedan jag var barn och jag måste ju få hjälp jag också. Även om jag viss dagar mår bra.
Det är en sak som är jobbig med att vara här, jag kan inte visa mina känslor. Jag är annars ingen människa som har svårt för det men eftersom man inte får någon direkt samtalskontakt här så håller jag mig på min kant. En gång i veckan får man prata med en ur personalen och då berätta hur man mår och hur det går här på avdelningen. Jag har bara haft ett samtal och då grät jag floder 😝
Man får ju givetvis be sköterskorna om att få prata med dom när som helst men det är inte min grej. Det är väldigt svårt för mig.

Jag hade permis från Torsdag tills idag och det var skönt! Att få komma hem och krama A och N och bara mysa och kramas. Fick dock lite ångest igår men tog en lugnande och sen lade jag mig tidigare. Idag var det riktigt tungt att åka tillbaka, och då vet jag att jag är redo att åka hem för gott ❤❤
Nä nu ska jag fortsätta med att bli galen av tristess 😛

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Jag hade då ett läkarsamtal igår. Jag hade skrivit ner allt på två A4 sidor men vågade aldrig öppna det. Jag fick beskriva för läkaren som hade svårt att förstå svenska hur jag mådde och varfr jag var där. Jag berättade då om mina humörsvängningarna, då jag kan vara överdrivet jag och sedan otroligt deprimerad. Men då sa hin att enligt henne låter det inte som om jag är bipolär. Mina toppar och dalar var ju inte så normala en hon trodde inte det var p g a den diagnosen. Jag blev så otroligt ledsen, här har jag gått och mått dåligt i 14 år och så får jag äntligen förklaringen, och börjar ändå förlika mig med den, så kommer hon och säger detta. Vet inte vad jag ska göra. Denna kvinna träffade jag i 20 min och läkaren som satte diagnosen träffade jag säkert 4 gånger och jag liter ju mer på honom då han var expert inom sådana diagnoser. Jag ligger på en av två allmän psykiatri avdelningar och jag har hört av många att läkaren på andra avdelningen är mycket bättre. Då är frågan om jag vågar fråga en sköterska om jag kan byta. Jag vill ju inte att min nuvarande läkare här får reda på att jag vill byta och sen att det inte går och hon då blir fientligt inställd till mig. Får se hur jag gör.

Hon sa i alla fall att jag skulle sluta med dom antidepressiva och börja med en annan sort (Läkaren på öppenpsyk ville att jag skulle sluta helt med antidep) och höja min abilify. Så från och med idag har jag bytt och höjt och kommer stanna här i ca 10-14 dagar medans tabletterna gör verkan. 

Skriver mer någon annan dag. Ha det!

Likes

Comments

Jag har inte orkar skriva innan och kanske heller inte velat, att ligga inne är det ingen som vill och visst skäms man. Men efter mitt blogginlägg i fredags så hörde finaste S av sig ochh var orolig och efter lite push från henne och mannen så ringde jag psykakuten i fredagskväll och fick komma in. Jag och mannen fick vänta från ca 21.00 - 03.00 men sen åkte han hem då det var kalas för A på dagen. Vid 04 fick jag träffa läkaren som beslutade att lägga in mig.
Det som ledde fram till detta var att jag helt enkelt inte orkade må så här. Ingen ork, livslust eller något. Min fina vän S sa åt mig att ringa, att jag kunde inte gå och vänta på att det ska bli så illa så jag gör något dumt. Kom in på avdelningen vid fyra halv fem på morgonen och slocknade direkt. Lördag morgon på psyk vaknade jag med ångest och var jätte vilsen, vågade inte ens gå på toa utanför. Så kom det en sköterska och sa att det var frukost. Jag vågade mig ut och satte mig vid ett bord ensam, åt snabbt och in på rummet igen. Sen ringde min vän S och pratade lite och hon förstod precis hur jag kände mig och övertalade mig till att trycka på knappen som gör att dom kommer in på rummet. När dom kom så sade jag det att jag inte vågade gå ut. Hon förstod det då jag aldrig varit här förut men var jätte go och visade mig runt och sen var det lunch. Alla är väldigt snälla och jag har vågat prata lite med några och till och med suttit i tv rummet om pratat lite. Det tag ju så klart på krafterna och man är väldigt nervös men jag tror bara det är bra.

Igår kväll var det väldigt jobbigt. Något som jag aldrig varit med om hände. Jag var rastlös. och inte på det vanliga sättet som man kan vara hemma för man har tråkigt. Utan rastlös och kom inte till ro, varken sitta eller ligga och väldigt nervig och på gränsen till att gråta hela tiden. Denna fråga brukar man få när man fyller i sådana dära papper hos psykologer, om man känner sig rastlös och orolig. Och igår gjorde jag det. Jag tog i alla fall mod till mig och bad om en Xanor som gör mig lugn men inte avtrubbad. Efter det blev det bättre.

Idag får jag bara vänta på att få träffa läkaren och göra upp en plan för mig. Vet inte riktigt vad det innebär dock. Jag har skrivit ner allt på ett papper vad jag ska säga men allt kommer nog inte komma med. Då är det skönt att jag kan be om att få träffa läkaren igen en annan dag, OM jag får stanna vill säga. Det är jag orolig för, att hon kommer skicka hem mig. Jag mår okej nu men jag vet ju hur fort det kan vända. Från att må okej, till att vara väldigt uppåt och glad till att vara otroligt deprimerad och inte veta vad man kommer att göra. Hoppas bara att läkaren förstår.

Det är hemskt att säga men det är lite skönt att vara här. Inte för att det är roligt eller något för det är det inte men för att jag slipper ligga hemma i sängen och ha dåligt samvete för att jag bara sover och inte orkar något. Men jag har även dåligt samvete för att jag är här. Jag försöker tänka på att det är just här jag ÄNTLIGEN kan få den bästa hjälpen, och lilla A har det toppen med pappa hemma.

Lite senare på dagen är det någon slags avslappnings grej som jag tänkte försöka att gå på, finns inte så mycket att göra här och jag känner att jag borde vara med på någon aktivitet.

Ha det så bra!


Don't we all now have
This deadwish crawling in our mind
Well I know I got mind
Together baby we will die

Likes

Comments

Ligger inne för första gången. Jätte skrämmande, känner mig ensam och vilsen. Skriver mer någon annan dag om jag orkar.

Likes

Comments

När jag fick veta för ett bra tag sedan att läkaren misstänkte att jag var bipolär så bröt jag ihop men började sen läsa på mer om sjukdomen och gick med i en grupp för bipolära och berättade då om mina symptomer. Frågade om man bara kunde vara deprimerad. Oja, det var många som aldrig hade haft maniska episoder utan bara långvariga depressioner. Det kanske kunde stämma då. Men sen kom jag att mer och mer tänka på mina toppar, dom väldigt få jag har. Kan vara sjukt uppåt några timmar men sedan ganska uppåt några dagar och planerar att ändra på saker och ting. Men det är väl normalt? Äsch, nu när jag skriver här orkar jag inte mer. Jag vet inte. Jag tror inte jag är bipolär. Jag kan inte se mönstret. Allt är bara upp och ner, inget självförtroende eller självkänsla. Känner mig bara jobbig och i vägen. Vardagen och livet så meningslöst, dag in och dag ut. Hur länge ska man orka?


                 "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" - Ann Heberlein

Likes

Comments

Jag har så otroligt dåligt samvete över hur jag mår. Hur det under en vecka kan skifta så i måendet. Dåligt samvete gentemot min dotter. Hur kommer hennes minnen bli av sin mamma? "mamma sov hela tiden" "mamma orkade inte leka så mycket" Alla dessa tankar tär på mig. Äter upp mig inifrån. Hon förtjänar en bättre mamma, en mamma som okar mer och inte behöver vila efter varje utflykt. Tankarna på om jag verkligen är sjuk eller kanske bara lat? Jag har varit hemma i 11 år ca utan någon speciell sysselsättning och det är klart man blir lite lat, eller? Man har inga förpliktelser eller liknande. Fram tills det att jag fick barn vill säga. Även om jag haft diagnosen autism i 10 år och vet att man som autistiskt person behöver återhämta sig efter man gjort saker och tagit in så många intryck så får jag ändå inte in det i min hjärna. DET ÄR NORMALT för någon med autism. Kan jag bara inte vara i ställer för alla dessa tankar som snurrar, all dåligt samvete som tär så på mig. Kan jag inte bara acceptera att det är så det är. Jag behöver vila mer än andra, jag blir trött efter en storhandling eller utflykt till lekparken. Snälla bara acceptera det, jag kan inte leva med dessa tankar, ångest och dåligt samvete. Jag gör så gott jag kan, varför är det inte tillräckligt?

Likes

Comments

Nej jag mådde tydligen inte bra. Ångest och orkeslös.

Likes

Comments

När läkaren ringde så pratade vi lite om medicinjusteringen och att jag skulle stanna på 20 mg paroxetin för han inte ville att jag skulle få mer biverkningar som jag haft av att halvera dosen. Så jag stannar på den dosen men kommer framöver sluta helt då han sa att jag inte skulle behöva äta mer medicin än vad jag behöver. En vettig läkare! Sen tog jag upp frågan om bipolär, att läkaren jag haft (som nu slutat) var säker på att jag var bipolär men inte hade satt någon diagnos. Han gick in i min journal och sa då att jo, han har fyllt i att jag är bipolär. Det är inte så att jag VILL vara det, men jag har varit sjuk på detta sätt sedan jag var 14 och det är klart jag vill veta vad som är felet. Så många år som jag mått dåligt över att jag inte är som andra. mår som jag mår och inte klarar av ett vanligt liv. Men nu är det satt på pappret. Han sade att huvudsaken är ju att jag mår bra, och det håller jag med om. MEN det finns dom som måste ha diagnosen på papper så dom kan få ersättning från fk om dom blir sjukskrivna mm. Jag slipper ju det för att jag redan p.g.a min autism får ersättning. Men ja, huvudsaken är att jag mår bra. Vilket jag gör, visst vissa dagar är sega och så men överlag tror jag att jag mår lite bättre. Time will tell.

Igår kom min fina syster på besök och vi hämtade A och åkte fram till stan. Väl där så klippte sig syster och jag och A gick till lekparken. Där träffade hon en kompis från dagis som hon sprang iväg och lekte med :)

Och allt går bra med vår jourkatt Heidi, hon är framme nästan hela tiden, är lite nojjig när vi går förbi eller rör oss för fort. Men så fort vi äter i tv rummet så kommer hon och sätter sig under bordet och fram med tassen och vill ha lite. Sen så kommer hon gärna och kurrar och gosar ibland, men på hennes villkor. Jag tror hon kommer bli en underbar kisse som någon lyckligt kommer att ta hand om. Hon kommer aldrig att bli någon katt man kan bära men absolut en kelen liten sak :-)

Nu ska jag få tummen ur och greja lite :-P

Likes

Comments

Min läkare hade slutat men hade skrivit i min journal att jag är bipolär. Så nu är det klart. Eller han hade inte skrivit vilken typ men att jag är bipolär är nu ingen tvekan om. Blandade känslor.

Likes

Comments

Bipolär, autism, depression. Alla dessa är dödliga. Jag har ingen statistik men jag vet att siffran av människor som tar sitt liv pga psykisk sjukdom är stor. Jag har aldrig försökt men var väldigt nära för ca 18 månader sedan. Same story another time.
Dödslängtan och jag går långt tillbaka. Jag var ca 7 år när mina panikattacker började men jag var 14 när jag inte ville leva längre. Allt blev bara svart och jag föll ner i en djup depression som varade flera år. Jag kommer ihåg i tonåren då jag kunde få sådana stunder då jag mådde så otroligt bra att min mamma och syster blev irriterade på mig. Jag kunde driva med dom, berätta skämt och sitta för mig själv och skratta i flera minuter och kippa efter andan. Sen kommer jag ihåg hur mörkt det kunde bli, ilskan och ångesten som tog tag i mig och fick mig att gråta i timmar. Som fick mig att med en slö sax rispa upp flera lager av hud tills små blodkroppar syntes. När jag ser tillbaka så förstår jag inte hur jag klarade det. Jag måste ändå vara stark på något sätt. Men depressionen höll i sig i många år och stegrade när jag skulle börja gymnasiet. Då tog det total stop och jag blev sjukskriven och spenderade större delen av följande 2 åren i sängen. Jag var så säker på att jag inte skulle leva för att se min 22 års dag. Fortsatte det såhär så skulle jag kasta in handduken. Men när jag fyllt 20 träffade jag N. Han drog sakta men säkert upp mig från mörkret och håller fast mig än idag. Eller så är det jag själv som gjort det men jag hade aldrig klarat det utan honom från början.
Även om jag under dom 8 åren vi varit tillsammans inte varit konstant deprimerad så har ändå dödslängtan funnits där. Jag kan ha mått bra men ändå velat dö. För jag vet att jag alltid kommer att bli deprimerad igen, för att jag inte orkar kämpa. Önskan om att dö men inte tillräckligt för att göra något åt det. Så skulle man kunna säga. Men det senaste året så måste jag säga att det har vänt. Jag har ingen dödslängtan längre. Visst kan jag ibland önska att jag kunde dö men det är bara när jag har mina korta stunder av total mörker. Och under dom stunderna är jag rädd för vad jag kan göra men överlag så vill jag nog leva. Ja, jag vill leva.
Let's leave it at that.

Likes

Comments