Hej hej!
Allt är toppen just nu. Det vill säga om jag inte tänker för mycket.
Jag tänker alltid på allt och överanalyserar saker. Får försöka leva i nuet.
Imorgon ska jag ev bada med min syster och lilla A. Det ser jag fram emot 😊
Sen blir helgen lugn, bara massa mys.
Jag gillar vädret nu, 5 plus och lite regnigt. Bättre det är snö och 9 minus.
Fan va jag längtar till sommaren!!
Trevlig helg på er 😊

Likes

Comments

View tracker

Blir så trött på denna skiten.

Likes

Comments

View tracker

Jag mår fortfarande bra :-)

Innan jag var hos läkaren så hade jag planer på att ta upp om det var nödvändigt att äta alla dessa tabletter. Men så blev jag stabil och mådde bra så jag struntade i det. Onödigt att mixtra med det när jag mår såpass bra av dom :-)

Idag hade jag ett telefonsamtal med kuratorn och fick lite tips och råd angående olika saker. Jag ska även kolla upp om det finns något ställe i närheten där jag kan få ljusterapi. Många tycker det är jobbigt med vintertiden för den är så mörk men det jag upplever är något annat. När vår och sommar kommer inser jag hur dåligt jag mår under vinterhalvåret och i mitten av sommaren kommer paniken över att det snart är vinter igen. Det är fruktansvärt jobbigt, och hade jag jobbar så hade vi flyttat utomlands. Seriöst.

Idag har jag dammsugit och våttorkat och är nöjd med det :-) Det tog på krafterna men nu är det skinande rent! Nu tittar jag på ett av mina favorit program att slötitta på, Top Chef. Det dåliga är att man blir sugen på allt gott dom lagar. Idag fixar jag bara lite makaroner och korv för vi ska iväg till vänner vid 17. Hade dock inte suttit fel med en räksallad!

Jag funderar på att börja plugga igen, och denna gången ska jag fixa det! Jag läser då på distans. Men man måste vänta ett år efter det man avbröt en kurs innan man får börja om. Och det har bara gått ca 9 månader. Men det fanns tydligen speciella undantag och jag skulle tro att psykisk sjukdom räknas in där. Så jag har kontaktat rektorn och ska skicka in ett läkarintyg så får vi se :-) Vore kul att plugga engelska och ha något att göra på dagarna.

Ni får ha det så bra! Här kommer en somrig bild på A <3

Likes

Comments

Ligger här i sängen och känner mig en aning upprymd. Redo att ta tag i mitt liv och göra upp planer på hur detta ska gå till. Hoppas jag inte blir FÖR uppåt och sen kraschar!
God natt!

Likes

Comments

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att jag fortfarande är ganska stabil. Något jag försöker att njuta av.

Jag var i onsdags på psyk och fick träffa min nya läkare, en kvinna från Rumänien som även i grunden är psykoterapeut. Hon sa att hon kommer vara min läkare från och med nu och att hon inte har några planer på att flytta :-) Hon sa även att hon ville lära känna mig istället för att bara läsa min journal. Och att hon inte tror på att bara skriva ut mediciner, utan att medicinerna hjälper till 40% och resten är annat man får göra för att må bra. Hon var verkligen underbar. Och verkade verkligen bry sig! Det är inte vanligt.

Vi pratade lite och hon kom fram till att jag har bipolär typ 2 och skulle skriva denna som min huvudsakliga diagnos istället för autismen. Det känns väl okej förutom att jag inte vet om jag är bipolär, haha! Jo men det är jag väl. Bara jag som tänker för mycket, och ifrågasätter allt. Ursäkta mitt svammel om att vara eller att inte vara bipolär :-P

På torsdag ska jag ha ett telefon"möte" med kuratorn och det är jag lite nervös för, jag gillar inte att prata i telefon! Hade som svar på röstbrevlådan "Hej ni har kommit till L, jag kan inte svara just nu men det är ingen idé att lämna ett meddelande för jag kommer troligtvis inte att ringa upp" Men vi har en tid bokad och jag måste svara!

Något som jag skäms över är att ända sedan jag låg inne så har jag fått sådan ångest över allt. Att diska, duscha, lämna A på dagis mm Jag vet inte vad det är som gör det, det kommer bara en stor klump i magen och jag mår så fruktansvärt dåligt. Speciellt med att lämna på dagis. Så N har fått göra det. Men jag fattar inte varför!? Jag tänkte ta upp det på torsdag när jag pratar med kuratorn. Hoppas hon har något vettig idé om varför det är så... :-/

Något som är roligt är att jag fått kontakt med två gamla vänner igen. En som jag gick i högstadiet med och en som jag gick på folkhögskola tillsammans med. Så det känns jätte kul! :-D

Nä nu ska vi försöka hitta någon film att titta på. Trevlig helg på er!

Ps Hade visst en del att skriva ändå, haha!

Likes

Comments

View tracker

jag bloggade. Har varken orkat eller velat. Men nu måste jag dela med mig av att jag är stabil i måendet! Det slog mig precis 😊
Jul och nyår har varit bra, lite mycket så jag har varit helt slut men annars bra.
Nyårslöfte är egentligen ingen idé att ha men jag ska försöka sova mindre, även om jag obviously behöver mer sömn än normalt så vill jag dra ner på det.
Vill även sluta med socker men det ÄR en drog som är lika svårt att sluta med som annat beroendeframkallande. Rekommenderar verkligen dokumentären Fed Up, skrämmande om hur farligt och beroende socker är!
Nä nu ska jag sova.
Gott nytt år på er 😊

Likes

Comments

Facebook är så jävla ytligt. Där mår alla bra, allt är toppen och bla bla bla.
Jag är trött på skiten. Jag vill ha riktiga människor med åsikter och djup.
Och jag har fan inte många som verkligen bryr sig. Max en handfull och då är familjen inräknad.
Ja det är en pisskväll.

Likes

Comments

Idag orkade jag faktiskt diska och laga mat. Även om det tog emot en hel del. Jag tänkte på att göra en liten sak i taget, skära löken, sedan kasslern mm istället för att direkt tänka på hur många moment maten tog. Så magen blev klar och som vanligt när jag lagar var det gott 😉 jk.
Sen åkte vi och handlade, hem och duscha A och i säng med henne.
Och nu är jag helt slut! Lite små ångest och trött.
Helgen som var låg jag inne igen. Bröt ihop totalt på torsdagen och tänkte göra något dumt så N ringe psykakuten och in åkte vi. Som en liten välkomstgåva fick jag mer medicin. Denna gång Escitalopram, mot depression och ångest. Sov mig igenom några dagar och åkte hem på söndagen.
När jag träffar läkare nästa gång ska jag ta upp om man inte borde sätta ut alla tabletter och se hur jag egentligen mår. Jag har lixom ätit tabletter sedan jag var 16 och man vet ju knappt vem man är eller hur man mår. Vad händer om alla mediciner tas bort? Blir jag självmordsbenägen eller mår jag kanske bra? Antagligen kommer dom inte tycka att jag ska sluta med medicinerna men borde man äta så många?
Först får jag väl se när jag får en läkartid.
Ha det bra!

Likes

Comments

Eller så gör jag den privat så bara jag kan läsa i framtiden.

Skammen över att må som man mår är stark.

Likes

Comments

Jag har verkligen INGEN ork! Orkar knappt gå ur sängen idag. Igår sov jag hela dagen näsan, 07-16. Idag har jag iaf fått tummen ur att baka lite muffins. Nästa vecka är det lucia på dagis så jag ska baka lite bullar och kanske en sockerkaka med smak av apelsin/choklad.
Jag sade upp mitt boendestöd. Det gav mig bara mer ångest än vad det skulle gjort mig gott. Men ska iaf gå på lite aktiviteter, måla och så. Ska bara ta mig för att ringa också 😧
Nu kanske jag tar en tupplur med Lovis. Hon ligger dock på mitt täcke och alla kattägare vet att man inte bara flyttar på katten 😉
Ha det bra!

Likes

Comments