...är det äntligen dax för mig och H att trädgårdsnörda oss riktigt! Vi ska på trädgårdskväll med Gunnel Carlsson på Ljungstedt Plantskola. Som vi har längtat.
Det blir mingel, lite gott och en massa inspiration.. det ska bli så roligt.
Mer update efter kvällen...😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

...har jag köpt till mig själv idag! Jag fick blomstercheckar av min faster när jag fyllde 30 och har ännu inte utnyttjat dessa.. fram tills idag. Äntligen.
Jag har lixom väntat tills jag skulle hitta något jag verkligen tyckte om.. nu är det ju inte så svårt att hitta kanske.. men dessa checkar gällde bara i en viss butik här i stan. Jag har varit inne och tittat några gånger men inte hittat just det "där" ... men NU har jag.. rakt innanför dörren stod den. Med all sin prakt, och färgstyrka.. alltså denna vackra blomma. Jag pratar såklart om en hortensia...💜

Med hem fick också en ny eucalyptus följa med, då min gamla från ifjol antagligen lämnat mig.

Likes

Comments

...sig upp genom jorden! Min squash!
Tänk att de lilla fröet öppnar sig och trycker sig upp ur jorden och blir en stor ståtlig växt tillslut! Häftigt! (Nördvarning på de)!

Likes

Comments

...i trädgården!
Idag har varit en riktig utedag, trots att solen aldrig tittade fram! Jag har börjat vårstäda så smått, klippt ner vissna växter, röjt undan all bråte i "skräphörnan", fixar några nya brädor till staketet.. äntligen!

Klippte även ner julgranen till smådelar och slängde det.. och det visade sig att det inte är bara Musse pigg som har hyresgäster i julgranen! Det har vi också haft, för jag hittade ett litet fågelbo bland grenarna.. ett litet fågelbo som nu får ny nytta i min vårpyntning vid trappan. Har även plockat fram min fina höna!❤

Den härliga planteringen med snödroppar har jag fått av min fina mamma! Hon vet vad jag gillar!Försökte även få en bra foto på Mona dubbla snödroppar i rabatten som slagit ut!

Likes

Comments

...små bebisar. Omskolningsdax!
Chili, aubergin och petunia som jag sådde allra först fick efter att de tittat upp ur jorden flytta ner i källaren. Där har de bott svalt men med extra lampa i några veckor. Och de har verkligen vuxit bra i år, inte vuxit iväg och blivit rangliga och petuniorna har verkligen bildat små små fina plantor. Så nu va de dax att flytta dem från sina små krukor med såjord till lite större krukor med plantjord.

Nu har alla små plantor fått en egen kruka... nästan.. några fick bo kollektivt i stor kruka ett tag till. Krukorna tog slut helt enkelt.. får nog blir lite nya krukor till nästa år... dessa har snart gjort sitt!

Denna veckan har även lite fler frö kommit ner i jorden, tomat, squash, gul squash och minigurka. Dom bor i mina små växthus i köket tills de tittar upp. Då får de också flytta ner i källaren!

Upptäckte ett litet misstag i tomatodlingar också... jag har satt två olika sorter. En busktomat och en spräcklig sort... men på min lilla "lapp" som jag har för att skilja sorterna åt har jag skrivit busktomat.. PÅ BÅDA... återstår att se om jag kan se skillnad på mina plantor?!?

Likes

Comments

...på vår himmel. Efter några riktigt gråa och trista dagar kom äntligen solen. Även om vinden ändå är kall och det trots allt va ganska rått ute så kändes det skönare med solens strålar i ansiktet. Passade på att ta en liten titt i rabatterna för att se vad som är på gång just nu...mmm..de börjar hända grejer minsann.

Jag försåg mig med en massa tuvor snödroppar för ett par år sedan...men inte en enda har kommit tillbaka.. trist. Men en liten överlevare har vi, dock är den från ett annat tillfälle för den är en "dubbel snödroppe" Kommer antagligen från lilla mamma som har sådana i sin rabatt. Och så de klassiska krokusarna som bjuder på massor med färg när de dyker upp. Mina krokusar kommer från lökar som jag köpte i lösvikt för många år sedan. En sådan klassisk blandning med gula,lila och vit-lilaspräckliga. Så när de blommat klart sorterade jag dom färgvis, och det visade sig att de gula blommar alltid först och sen de lila och till sist kommer de spräckliga.
Även den fantastiska dagliljan är på god väg upp, det lite märkliga är att de dagliljorna är en sort som blommar senare än de tidiga med gula blommor. Men ändå är det dom som tittat upp först..:)

Ska jag äntligen lyckas med minipåskliljor? Varje år sätter jag ut de överblommade påskblommorna i rabatten, men minipåskliljorna har aldrig riktigt kommit tillbaka. Men här (vänster bild)verkar det som det är små påskliljor på väg upp. Till höger har jag också petat ner något under hortensian, blir spännande att se vad de kan va? En narciss kanske?

Akleja, löjtnantshjärtan, daggkåpa och vårkrage är också på gång! Nog är våren på intåg...☀️

Likes

Comments

...med bloggen idag! Är faktiskt lite imponerad ändå att jag fortsatt blogga..även om det inte blir särskilt mycket under vinterhalvåret. Men jag trodde faktiskt jag skulle tröttna och lägga ner de.. men de blir liksom en dagbok där jag själv kan gå tillbaka och kolla och minnas. Sen att några vill läsa det också är ju bara kul och ett plus.
Jag önskar att jag hittat fler "trädgårdsbloggar" att följa här på Nouw...men dom är svåra att hitta, några tips??

Älskar denna bilden från min köksträdgård, där va den grön och frodig och träfliset mellan pallkragarna va färskt och täckte markduken. Annat är det nu, när fliset torkat och blivit mindre...lite har sprätts bort av barn och fåglar. Men jag har äntligen hittat ett ställe som säljer nytt träflis..så det ska investeras i lite nytt sånt nu till våren. Känns som detta året kommer bli ett "förbättringsår"... ska försöka att inte köpa en massa nytt utan göra det som finns bättre och frodigare. Förbättra jorden och piffa till allt som finns. Och eventuellt en ny rabatt..😊

Nu längtar man ju verkligen efter värme och vår efter de senaste kyliga dagarna.. jag tittar ut varje morgon på mina rabatter och längtar efter att få sätta händerna och spaden i jorden. Rensa väck allt gammalt och öppna upp för allt nytt som börjat växa. Och längtar så efter alla mina härliga tulpaner som jag planterade inför förra årets säsong!

Denna vår och sommar ska vi verkligen utnyttja vårt nybyggda uterum som blev klart framåt sensommaren ifjol. Eftersom det inte stod klart förrän i september så blev det inte så mycket fix där då. Det blir desto mer i år.. lite panel ska sättas upp på innerväggen och sen lite pynt och krukor så de blir sådär riktigt mysigt och hemtrevligt! Sen ska det även läggas lite plattor runtom och vid trädäcket. Och på baksidan av uterummet är det tänkt att den nya rabatten ska få ta plats!

Tack för att ni läser och nu ser vi fram emot ett nytt härligt trädgårdsår!🌱🌷

Likes

Comments

...ändå i krukorna! Jag hittade en massa tulpanlökar i garaget som aldrig kommit ner i jorden! En del hade till och med börjat "gro" och skjuta nya skott. Så jag gjorde en chansning och planterade ner alla lökar i krukor. Tänkte att de kunde bli fint att placera ut i trädgården nu till våren.. så får de förhoppningsvis komma ner i jorden till hösten!
Men nu har de tittat upp ur jorden.. sö jag hoppas de ska bli blommor också och inte bara blad!:)

Fick även två fina tulpanbuketter i lördags av vänner!❤

Likes

Comments

...i källaren! Nu 3 veckor efter att mina första frö har kommit ner i jorden så börjar det grönska så smått.
Det är så roligt och snart ska fler frö sås, tomat bland annat.

Likes

Comments

...drömmer och planerar!

Likes

Comments