View tracker

...inför halloween!🎃👻
Idag har vi äntligen karvat ut och fixar våra pumpor här hemma! Brukar alltid bara ha en lite större på trappan, men i år blev de ytterligare tre små söta som fick följa med!
Tänkte att det skulle bli häftigt att ha dom på mina "metallpelare" som jag brukar ha kaffekoppar på!(som "smycke" i rabatten)
Och det blev de... vi är nöjda här hemma! Grannarna också kanske!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

...blev det denna eftermiddag! När regnet öser ner utanför får man hitta på saker inomhus! Plockade lite kastanjer på väg ner till förskolan som sen blev några spindlar!🌰🕷 Och gamla toarullar fick bli pumpa och dracula och en fladdermus! En fladdermus med två olika ögon..mycket viktigt enligt gossen här!

Likes

Comments

View tracker

...i alla dess former och färger!🍁🍂🍃
Det måste ändå vara lite vuxenpoäng att tycka att höstens löv är vackra! Ja, vårens också för den delen.. men hösten är nog allra finast. Köra längs vägar som är kantrade av röda,gröna,gula och orangea löv... vackert!
Trädgården är ju inte vidare vacker längre men det finns ändå en och annan färgklick! Den japanska lönen med sina fina limegröna blad har bytt till höstkostym och fått en härlig höstfärg.

Även min favorit alunrot kommer verkligen till sin rätt nu framåt hösten med sina fina mustiga färger. Och den vissnar inte ner direkt utan står fint i sin prakt!

En annan favorit som har fått en ny kostym är min ena hortensia! Men bara den ena.. de andra är fortfarande gröna i bladen och blomman har vissnat mer! Men inte denna..😍.. den hade fått en vacker röd färg hela växten!

Likes

Comments

...men nu när sommaren e slut och hösten är på intåg så glömmer jag lite bort trädgården! Det är likadant varje år. Fast jag tänker att i år ska jag pyssla om blommorna längre så de håller sig.. Men sen blir de för lite vattning och så börjar de se trista ut och då ger jag upp..!
Och nu börjar det verkligen "hänga" i rabatterna... Vissa växter har nästan helt lämnat in och vissnat ner och vissa står fortfarande fint. Och jag har lite svårt att låta de vissna löven ligga kvar, för jag tycker det ser lite stökigt ut. Men de säger ju att de e bra när vintern kommer för de skyddar växterna mot frosten.

Mina älskade hostor sjunger verkligen på sista versen, tack för i år! Vi ses nästa vår!🌷

Men mitt i alla vissna blad och hängiga blommor finns det ändå några godbitar kvar. Som "årets perenn"!! Så vacker nu när den blommar.

Likes

Comments

... Börjar närma sig lite smått. De känns så i mitt trädgårdshjärta.. För nu är det inte lika kul att rensa ogräs, de e tråkigt och jobbigt att vattna och det är inte lika roligt som början på säsongen. Men så är det varje år..
Men visst finns det fortfarande mycket att njuta av, som mina dahlior som äntligen börjar blomma.

Idag plockade jag snabbt ihop en liten bukett till min mormor med den finaste av dem alla. Finaste blomman till finaste mormorn!

Likes

Comments

... I grannstaden! Premiär för mig, då jag aldrig besökt just deras växtdag. Jag hade inga särskilda förväntningar då jag INTE skulle köpa något... Inte mycket iallafall. Bara ifall jag hittade något speciellt... Och de gjorde jag.. Såklart! En väldigt söt liten pelargon, ganska ovanlig enligt mig. Så nu måste jag försöka ta väl hand om den så den klarar sig till nästa sommar.

Såklart hittade jag ju ännu en alunrot, med en färg som jag egentligen har.. Men ingen i denna storlek. Vilka stora blad.. Jag va ju bara tvungen!

De tre bilderna ovan är från Ljungsleds Plantskola, de bjöd på flera olika sammansättningar av växter som va mycket tjusiga ihop. Men det blev inte mer shoppat denna dag och jag är ganska nöjd med att jag lyckats att hålla mig till endast 2 växter! Bjuder på lite fler bilder från dagen.

Likes

Comments

...är verkligen A och O när du ska odla och plantera. Det har jag ju förstått.. Även om de oftast funkat ändå.. Men de växer betydligt sämre. Jag har ett praktexempel på de...
För 2 år sedan köpte jag och mamma en fjärilabuske(buddleja).. En ny sort där
Blommorna skulle bli mer ljuslila och övergå i lite orange!
Vi har supertorr och "fattig" jord i trädgården.. Min buske har väll vuxit MAX en halvmeter på höjden och bredden, så den ser fortfarande ganska fjuttig ut.. Men den lever iallafall. Blommorna blir bara ljus lila.

Mammas buske däremot har vuxit säkert 2
meter på höjden och nästan lika mycket på bredden, och då har vi ändå beskärt den en hel del i våras. Blommorna är stora och vackra och den ljuslila nyansen övergår i orange!
ORÄTTVIST är bara förnamnet..:(.. Ibland önskar jag att någon bara kom och bytte ut all min jord.

Lite skillnad va????

Likes

Comments

...en blomma som nog alla känner till. Först köpte jag pelargoner för att de va en blomma man brukar köpa, sen tyckte jag inte alls om dom, året efter fick jag för mig att jag skulle ha många, sen skulle jag inte ha så många. Utan jag skulle bara ha en som jag sen skulle försöka övervintra... Men den glömde jag bort på trappan och sen kom frosten. I år har jag köpt en ny..men bara EN..så vi får se hur de går. Man kan ju hoppas att man ärvt mammas förmåga att ta hand om pelargoner. Hon har hela altanen full med vackra pelargoner! Jag bjuder på några godbitar därifrån.

Likes

Comments

...det är väll härligt när man kan gå ut i trädgården och plocka lite grönt som man kan ha till middagen. Idag stod det krämig citronpasta med lax på menyn. Så till de plockade jag ihop en squash, lite brytbönor och några morötter. Squashen och brytbönorna stekte jag och morötterna åt vi som som var.

Likes

Comments

...är ju en fantastiskt fin blomma på alla sätt och vis. För en månad sen ungefär stod jag nere i affären och stirrade på en så jättefin hortensia.. En lite ovanligare.. Den va SÅ fin! Men jag tyckte den va lite dyr och så skulle jag ju behöva hitta en plats att ha den på(angenämt problem egentligen). Så jag köpte aldrig den, men jag kunde inte sluta tänka på den och bestämde mig för att köpa den ändå...men då fanns den inte kvar!:(
Men när jag idag till min stora förtjusning hittade två stycken av dessa på "fyndavdelningen" för en tredjedel av priset tvekade jag inte! Jag tog dessutom 2 stycken, en som går i blått och en i rosa. Visst, de va ju inte superfina eftersom de va lite överblommade och hängiga... Men jag sparar ju dom till nästa år och hoppas kunna njuta av dom desto mer då!

Likes

Comments