Konditorista

Hon är ju så snygg!!

Våran chef var inte så förtjust i mitt namnförslag: Lady in red! Men nu heter hon det ;) och jag tycker att det var ett supernamn och jag har redan en namnidé på nästa tårta*hihi* Hoppas att han gillar det bättre då.

Anmälde mitt intresse för två kurser igår, så det är bara att hålla tummarna för att de blir av.

Jag har så länge känt mig uttråkad och försökt att komma på vad det är jag ska göra för att ändra på den känslan. Men ingen idé har känts bra i magen. Och jag lyssnar oftast på magkänslan. De här två kurserna känns hittills bra. Jippi!!! Behåll den säger jag!

Jag måste hitta en ny rutin för yogan! Nu har orken tagit slut gällande att kliva upp 03.40 för att hinna med innan jobbet. Så eventuellt mellan barnhämtning och matlagning? Det är ju värt ett försök :) Så vi kör några tester på det.

Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Härlig födelsedag!

Vi hade den årliga glöggkvällen med bästa människorna. Vi tävlade informellt om vem som sjunger Stad i ljus högst och dansade till all sorts musik. Jag fick mig till och med en vals. Stört roligt med kanske något för hög volym. Blev ju ett år äldre! *hihi* Älskar att få ha så många favoriter samlade under en kväll. Mina ❤️

Det fick härliga efterdyningar också! Igår överraskade Isabelle och Nicklas oss övriga med att åka mot Åre när de hade placerat oss i bilen. Så vi tillbringade en natt på Holiday Club med bad, gotta och sänghäng.

Wee... Jag känner mig på toppen av mågott-skalan just nu. Den här helgen har varit en ren energiboost för familjen. Min äldsta dotter följer sällan med när vi åker bort (av diverse anledningar) men den här gången var hon med och hela familjen var i synk. Jaja... med de där tillhörande gnälliga attackerna från ett barn då och då.

Världens bästa present! Hela familjen på ett hotellrum med glada miner..

Blev bortskämd med presenter! Fick blommor, vin, hemgjord glögg, presentkort på Saluhallen, fyra olika Pukka chai-teer, en gåbortpåse fylld med; halsduk, raggsockor, filt, mysbrallor och tröja (jag fryser jämt :), presentkort på massage, tre böcker och en mjuk My little Pony

Nu är det dags för ett bad tillsammans med Pukkas relax-chai och en ny bok. Big Love säger jag bara.. Big Love.

Likes

Comments

Åh.. Vilken dag! Vi öppnade lucka nummer två i våran Snällkalender i morse och där stod det: Sprid positiva budskap! Sätt upp en lapp för att sprida glädje, exempelvis i trapphuset eller på anslagstavlan i mataffären.

Både jag och min Alicia tog det på allvar. Alicia fick till och med 7 tjejer till i sin klass plus fröken att skriva fina saker som de hängde upp i matsalen och jag satte min på dörren ut till butiken på jobbet. Jag ÄLSKAR den här kalendern!!!!! Allt överskott går till Friends och deras arbete mot att stoppa mobbning och ni kan haka på samma sak redan nu om ni inte köpt en kalender. Det är aldrig fel att göra lite skillnad :)

Gå in här: http://snallkalendern.nu

Men nästa år kan ni stödja Friends med pengar samtidigt genom att köpa kalendern. Så fint initiativ..

Likes

Comments

Vardagsliv

Ljungdalen <3

Fredag... Vi kom fram vid 18.00 och lagade Italienskt och åt med mormor. Färsk Basilika visste hon inte riktigt vad det var, men inte tyckte hon att det luktade gott :). Parmesan och Mozzarella var också nytt men Mozzarellan påminde om något hennes mamma hade gjort som liten så det verkade ok. Efter maten tittade vi på filmen; En man som heter Ove och momma glömde bort lite av filmen allt eftersom vi tittade. Så jag pausade och uppdaterade allt eftersom.

Igår tände vi ljus för moster vid kapellet, åkte madrass, byggde snögubbe, kastade boll med Sappo och låg i snön och tittat på snöflingorna som faller. Umgicks med morbror och särbon och min mosters man Åke.

Idag åkte vi till morbror igen och åt kolbullar i hans rökkåta. Ljuvligt..

Det är otroligt vad miljöombyte kan göra för själen. Vad Ljungdalen kan göra för min. Att umgås med släkten som man får träffa allt för sällan. Det är anspråkslöst och enkelt! Rofyllt att fly vardagen en liten stund och bara vara.

Tänk vad många olika sorters liv vi kan välja att leva. Beroende på vilken by, vilken stad, vilket land, vilket jobb etc vi väljer kan vi förändra allt i vardagen.

När jag är här önskar jag att jag hade ett litet hus här, med kamin. Jag vill hugga ved och skotta snö och åka till Tuvan på lunchen för att vara en del av det nära bandet man har till varandra. Tänk att ha möjligheten att äta lunch med sina närmsta vänner varje dag. Om man nu vill...

Här trivs jag så bra i stunden att hjärnan blir tom på tankar och fylls med enbart ro. Antagligen är det en romantiserad bild av ett alternativt liv. Men det är o så trevligt i stunden. Tack för den här helgen fina familj. Nu åker vi hem till resten av barnen och vardagen. Puss

Likes

Comments

Konditorista

Vårat Trollfönster! Nu hoppas vi att barnen kommer att tycka om det vi gjort. Det vi som hänger från taket är juliga kokonger som vi har pysslat ihop. Men det förstår ju vilken människa som helst ;)

Likes

Comments

Konditorista

Från en djup dag igår till en lättsinnig dag idag! Levt i nuet och i positiva känslor hela dagen. Babam!!!!

Så bra dag!!! Åh ❤️ Bästa starten på morgonen med Yoga i 20 min och varmt gott citronvatten. Kroppen pigg och stark direkt! En kort 5-minuters meditation till mina fåglar och sen plingade klockan för hämtning. Svidande om fort! Ur mysbyxor och in i jeans.

På jobbet vinterpimpade våra klassiska tårtor och förberedde inför julskyltningen i fönstret och jag har en känsla av att barnen kommer att älska det! Vi ska börja morgonen 05.00 imorgon med att arrangera dekorationerna, hänga, spraya snö och glittra tills vi är nöjda.

Likes

Comments

Vad!!!!? VAD????

Det är den stora frågan som gör mig rastlös nästintill konstant!

Vad är hemligheten? Vad är koden som behöver knäckas?

Vad behövs för att jag ska komma tillbaka till den där okomplicerade känslan som bodde i mig som barn? Då jag kunde känna glädje i allt! I första snöflingorna.... I gråa dagar med regn, till och med i att vara olyckligt kär. Jo, visst finns den kvar. Den kommer och hälsar på ibland. Men jag vill ha mer av den och jag vill att den dröjer sig kvar längre.

Omkring mig finns människor som fightas, gråter och inte lyckas leva i nuet! (Samhället möjliggör det inte heller). Och jag har levt i det så länge, i oförmågan att ta mig loss, att jag har börjat bli likadan. Det ska vara tvärtom! Det är/var jag som skulle vinna! Ibland tror jag också att jag kommer att göra det tillslut. Eftersom jag tror på mig själv och mitt förstånd.. Men ofta känner jag också: En människa kanske inte kan stå emot allt utan att undgå att färgas av sin omgivning.

Vill vara i nuet! Och just nu vill jag sitta på en äng i solen, blunda, le och höra olika fåglar sjunga. Till värmen.. solen.. Jag skulle så behöva koppla bort! Men det går inte! Jag måste hitta min äng, min sol, mitt leende och mina fåglar i vardagen där jag är. För jag har en familj.. Och min familj behöver att jag är den starka och positiva.

Åh.... tänk när saker lagt sig och pusselbitarna börjar falla på plats omkring mina nära. Då.. Då kommer jag att få andas utan tyngd igen. Ork.. Den där otömmliga energin som jag vet bodde där inne. Lust och entusiasm för livet!

Hur håller jag om mig själv fram tills att omgivningen kommit ikapp? Hur kan jag samtidigt fokusera på mig själv i allt? Hur hittar jag min balans mellan ytligt och andligt!

VAD krävs för att jag ska hitta hem?

Likes

Comments

Konditorista

Igår dekorerade vi våra pepparkakshus! De är såå söta! Vi ska bygga upp en Trolls-by i skyltfönstret. Jag längtar tills vi får placera ut dem och lägga till trollen. Åh... Ni måste gå och se filmen! Vi spelar filmmusiken på jobbet och har blivit som barn på nytt tror jag? :) Mer av sånt i livet!

Jag hade hand om Poppys hus! Rosa såklart...

Här har vi hus inspirerade av Poppy, Glittertrollet och Kvist. Ska försöka få till någon bild på hela byn när vi är färdiga. Som vanligt med mobilen. Ni får väl blunda när bilderna kommer om kvalitén gör er blinda ;)

Puss

Likes

Comments

Idag är jag trött! Trött på att vara stark! Trött på att ha hela världen på mina axlar. För det är så det känns.

Och jag är ledsen för så mycket! Jag är ledsen över att min minsta lillebror inte får den hjälpen han behöver. Att vi inte längre kan nå varandra och att han inte har den sociala färdigheten att vara känslomässigt nära sin familj. Jag saknar honom så... Min fina lilla pojke är varken liten eller min längre! Och jag är ledsen över att jag inte kan förändra eller hjälpa honom. Bara låta tiden gå.

Jag är ledsen över att så många mår dåligt! Alla våra fina ungdomar och barn som inte bara kan få vara just ungdomar och barn. Det är så förbaskat tungt! Och som ungdom tar inte alla till sig det som måste ändras på för att hjälpa sig själv! Bara som att sova, äta och gå ut! Vara snäll med sig själv! Inte ställa för stora krav!

Idag gråter jag för allt och känner mig maktlös!

Jag vill spola tillbaka tiden till när det var så bra! När människor omkring mig var mer glada än ledsna.

Vet att jag måste plocka ihop mig själv! Snart ska barnen sminkas till katt och hund och vi ska bege oss ner till stan för att äta, handla godis och titta på Trolls. Jag behöver plocka fram den där positiva, glada och bästa jag! Om jag bara kunde få lägga mig i sängen i total tysthet i ett dygn och få gråta ut allt jobbigt först.. Och sen... Sen få plocka fram den där styrkan!

Man måste vara svag ibland för att kunna vara stark! Allt har motpoler! Inget ljus utan mörker! Ingen värme utan kyla! Inget glad utan ledsen.. Livet är väl så.

Idag förstår jag bara inte meningen! Jag hoppas att jag förstår igen snart... Det här är egentligen inte jag. Mitt jag! Mitt jag då jag inte påverkas av andra är stort! Så stort! Så glatt! Så positivt och ger värme.

Men inte just nu.....

Likes

Comments

Återupptar dejten med Dalai Lama och Desmond Tutu!

Hur kommer det sig att det finns så pass många genuint vackra, förståndiga människor i världen och ändå är den/samhället uppbyggt på pengar, makt, materialism?

Jag förstår inte alls! Varför har yttre egenskaper och prestation ett högre värde än medmänsklighet och kärlek?

Varför delar vi in oss och andra i fack och har behov av att passa in när vi alla olika och därmed unika eftersom det bara finns en utav just oss? Det är ju otroligt och något att värna om. Mig! Mitt jag! Du.. och ditt du! Det vi alla har gemensamt är att vi är människor.

Och hudfärg, läggning och status kvittar! Vårat behov är mat! Vårat behov är kärlek! Vårat behov är en jord som går att leva på och av. Borde vi inte börja där..?

Som enskild går det att göra den bättre genom att börja med sig själv. Att leva så som man önskar att det var och göra så gott man kan av det och låta den känslan sprida sig. Ju fler som landar i känslan, desto finare värld.


Likes

Comments