Hei og hopp, her er jeg!


Innså at det har gått en stund siden forrige oppdatering, så tenkte det var på tide med en ny. 

Jeg må ærlig innrømme at første semester har flydd av sted! Tenk at over halvparten har gått allerede, og at jeg om 7(?) uker sitter på flyet på vei hjem til jul. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hva jeg har brukt tiden på haha. Det har gått mye tid til skole, gamle og nye venner, og uendelige transfer essays til forskjellige skolesøknader. (Er forresten 110% sikker på at 99.9% av hva jeg har skrevet til nå er grammatisk feil, yay for norsken min da!).

Nå skal jeg si noe jeg vet mamma og pappa ikke liker, men: USA er bare så sykt meg. Jeg trives så ekstremt med studiet. Til de som ikke vet hva jeg studerer, så er det Communications. Det vil si advertising, public relations, og media generelt. Jeg har lyst til å spesialisere meg innen PR & advertising da. Faktisk, så jobber noen av professorene mine i bransjen så det er jo OK+. Jeg studerer 16 units dette semesteret, selv om normen er å ta kun 12 units per semester. Grunnen er så enkel at når jeg valgte meg ut fag, så glemte jeg å passe på at alle var transferable til UC-skoler og USC. Det ene faget som ikke var transferable, var selvfølgelig det faget jeg digger mest, så da tar man heller litt flere units. Hvert fag er 3 units ved unntak av counseling som er 1 unit, så det vil si at jeg tar 5 fag + counseling dette semesteret. USC er drømmeskolen, så jeg må gjøre det jeg kan for å nå kravene.

Fagene jeg har er:

ENGL 1: Reading and Composition

COM ST 35: Interpersonal Communication

MEDIA 10: Race, Gender and Class in Media

BUS 33: Broadcast Advertising


Vil også snikskryte og si at jeg kun har fått A's and B's til nå da. Yay me!

Jeg har blitt så utrolig glad i alle menneskene jeg har fått blitt kjent med de siste månedene, og lurer virkelig på hvordan jeg har levd et liv før jeg møtte dem. So much loooooooove.

Må også innrømme at det var veeeeldig kos å ha besøk fra Norge her for noen uker siden! Snille gode Kristine og Kjell <>

 

Tenkte å avslutte med et aldri så lite bildedryss nok en gang. 

 

 


Grunnen til at jeg tok dette bildet var at vi hadde en intens diskusjon om likestilling i engelskklassen min, og på veien hjem innså jeg hva det sto på t-skjorta mi. GIRL POWERRR


Det er seriøst få ting som slår en joggetur langs stranda på en sen ettermiddag. SE SÅ FINT DA!


Jeg og to av mine roomies var på Universal Studios Halloween Horror Nights, som er når de holder parken åpent på kveldstid og det er forskjellige spøkelseshus og trails fra filmer og serier. Må innrømme at The Walking Dead kanskje var den mest creepy å komme seg igjennom. 


Dette skulle egentlig bli et kult bilde, men øvre halvdel av kroppen min bare: Nei, ikke i dag, Rikke, ikke i dag Velger å dele dette for å vise fram hvor fotogen jeg egentlig er da. Hvem kan si seg uenig i det???? Ingen??? Ja, var det jeg trodde. 

 

Og sånn at jeg kan si meg helt sikker på at ingen av dere blir å få mye søvn mye i natt, her er meg som Harley Quinn på Halloween.- Rikke

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

HALLA. Jeg har siden sist flyttet til Santa Monica, hvor jeg skal studere Communications ved Santa Monica College.Jeg har så lenge jeg kan huske drømt om og sagt at jeg vil studere i USA. Det er nesten uvirkelig at jeg _endelig_ kan starte det kapittelet. Santa Monica College er bare et community college, så får å oppnå en bachelorgrad må jeg transfere til et 4årig universitet. Drømmeskolene er University of Southern California, UCLA, Chapman, UC San Diego, og Loyola Marymount University. 

Skolen starter nå på mandag, og jeg kjenner på kroppen at jeg virkelig ser fram til det! Orientation for international students var for 6 uker siden, så har hatt mye dødtid, men hva er egentlig dødtid når man bor i LA? JEG BOR I LA, HALLO SYKT. 

Litt bildedryss fra hva jeg har gjort de siste ukene:

Tenk at denne sjarmøren spurte meg om jeg ville kjøre en av berg- og dalbanene i Six Flags med han. Sukkerklump!

Kan informere om at det var en ellers kjølig dag da, minnet mye om sommeren i Bodø. 


Skolen starter som sagt på mandag og jeg kan ikke få sagt det nok ganger hvor mye jeg gleder meg! Skal skrive et mer utdypende innlegg om skolen min, hva jeg studerer og systemet i USA, men følte bare for en enkelt og kort oppdatering denne gang!

 

xoxo, 

Rikkus

 

 

 

Likes

Comments

Brace yourself fordi her kommer blogg-comeback #8940357894

Den siste måneden har vært fullpakka! Noe som jeg har syntes vært ekstremt herlig. Det er så deilig å vite at man får noe ut av dagene og virkelig får utnytte mulighetene livet byr på. Også kjent som: SPRAAAANG BREAAK Y'ALL *Alien voice*

Først og fremst må det nevnes at denne jenta ikke går under kategorien tenåring lengre. Roaring 20's, here I come!

I mangel av bedre bilder av meg på den storedagen, så blir det selfies. 

Bursdagen tilbringte jeg på Steve Jobs-filmsettet. Faktisk, så hadde American Authors gratiskonsert i en av parkene i området og i det vi gikk passerte, så sang de 'Best Day Of My Life'. Kunne ikke vært mer passende. Det var slitsomt, men verdt det å tilbringe dagen på settet! JEG VAR 5 METER UNNA SETH ROGEN. Fikk dessverre ikke hilset på han ettersom han var kun med i én scene for så og forlate settet. Seth Rogen er Seth Rogen da. Han er ene halvdelen av min favorittduo i hele verden. Nemlig: James Franco og Seth Rogen. 

Etter innspillingen var ferdig for dagen, så dro jeg og noen av jentene ut og spiste. Siden bursdagen min var i spring break, så var flertallet bortreist, men jeg klager ikke! Hadde en super dag og kveld! Vi dro til Japantown på koreansk(?) BBQ. San Franpsycho logic. 


<>
Og til de av dere som ikke gitt meg gave, her kommer et lite tips over hva som er på ønskelista: 

One James Franco swimsuit, please. You are welcome. 

 

Nå, dere, ja nå altså. 31. mars hadde jeg gleden av å sikle over Adam Levine live. Vi var 3 jenter fra skolen som dro. Jeg og Marie kjøpte billetter allerede i oktober, så har gått i lang tid og sett fram til konserten. Maroon 5 leverte varene! De er helt sjuke live! Musikken deres er musikk som virkelig har vært en stor del av de siste ti årene av livet mitt. Marie(Norge), Maria(Venezuela), og meg(ukjent).

SAP Center er bare hakket mindre enn Bodø Spektrum da.

---> (fordi vi alle vet at vi er et steg nærmere verdensfred når Adam kaster skjorta)

Oppvarmingsartistene var Rozzi Crane(tidligere The Voice-deltaker?) og MAGIC! Siste nevnte hadde æren av å være stuck i hodet mitt hele fjorsommer. Why you gotta be so ruuuuuuuuude.....

 

Ferien ble også brukt til å være litt turister. Er det noen Full House-fans der ute?

Full House-huset er det mørkeblå bak oss. Det var originalt gult, men eierne malte huset for noen år siden. Oppdaget at huset ikke er så alt for langt unna hostelet hvor vi bor, så det er nå en del av joggeruta mi. Ekstra passende ettersom det for noen dager siden ble kunngjort at Netflix er i ferd med å starte produksjon av en Full House-spin off serie. Can't wait! 

 

Tok meg også tid til å besøke slektningene mine i ferien, men etter som mobilen min bestemte seg for å kortslutte i Palm Springs for to uker siden så mistet jeg alt av bilder og videoer fra siste uken av ferien. Det er så utrolig kjipt...men slenger med de jeg fikk reddet siden jeg har insta-addict. 

Påskelunsj med verdens søteste Chloe.

 

NCAA Tennis. USC at Stanford. Fikk gleden av å se fjorårets national champions USC spille, men surt at det måtte bli tap mot Stanford.
Warriors vs. Grizzlies. Jeg kan nå si at jeg opplevd 3 av The Big Fours. Nemlig MLB, NHL, NBA og NFL. Har enda til gode å se en NFL-kamp, men den dagen kommer.

 

Ladies and gentlemen, det er nå tid for å fortelle om Coachella. Sjukeste helga everrrr. Coachella kan ikke beskrives. Coachella er Coachella, OK? OK+

 

Coachella vibes coming your way in 1-2-3:


 Greit nok at det er en musikk- og kunstfestival, men vi alle vet at det kryr av kjendiser på festivalen hvert år. Noe sier meg at Marie aldri kommer til å glemme ansiktsutrykket mitt i det jeg innså at Sean Faris var mannen som sto rett framfor meg. Holy macaroni. Utrolig hyggelig fyr da! Vi delte faktisk en aldri så liten samtale hvor Texas var samtaleevne av alle ting. Kanskje fordi Sean er fra small town Texas og jeg bodde i en knøttby i Texas for to år siden. Jaja, awkward situations take place. 


 Kudos til Kygo for å ha æren av å avslutte hele festivalen da. Patriotismen er sterk. Avslutter med et bilde av meg og Gaspard Ulliel som jeg hadde gleden av å møte her om dagen i anledning San Francisco International Film Festival. 

 

xoxo until I meet my next celeb crush 

Rikkus

 

Likes

Comments

Føler jeg skylder dere en skikkelig oppdatering, så nå jeg skal jeg fortelle litt om interessante og uinteressante events fra den siste måneden. Jeg innså at jeg faktisk har gjort en del, på tross av at jeg følte at vi ikke hadde gjort mye. Oh how I'm loving Cali life. 

Kan starte med at det er ikke uvanlig å tilbringe en ettermiddag eller lørdag/søndag på denne måten her. Vi sløver ofte rundt i en av de mange parkene som er i San Francisco.

 

 

Noe annet som ikke er en uvanlig aktivitet i helgene er lange lange gåturer. For ikke så altfor lenge siden var det Land's End som sto for tur. Land's End er en trail som går langs kysten med en helt fantastisk utsikt uansett hvilken retning man ser. Jeg er dessverre verdens dårligste på å huske og ta bilder, men poster de jeg har. 

Hvor ekstraordinært er det ikke å utsikt mot Golden Gate Bridge uansett hvor man er? Okei, må innrømme at jeg syns ikke brua er fullt så imponerende lengre ettersom jeg ser den hver eneste dag. En annen ting som er rett ved siden av skolen er et Cable Car-stopp. Noe som gjør lunsjen underholdene er å se alle turistene som ser ut som de er i ferd med å falle ut av vognen i håp om å ta den beste selfien. 

Anyways, etter rundt 3-4 timer til fots fant vi ut at vi hadde gjort oss fortjent til en aldri så liten pause. Jeg må innrømme at jeg ble så sinnsykt solbrent etter denne dagen. Har fortsatt et veldig markert skille på ryggen. Superkult med et hvitt kors på ryggen da:(


 

Sterk sol og varmere temperaturer betyr bare en ting da: ENDELIG er det varmt nok ute til å sløve på stranda! Baker Beach er en liten strand like nedenfor Golden Gate Bridge. Igjen, den derre røde brua er overalt. Svært lite slår å ligge på stranda med frukt, musikk og gode venner. Time of my life even though I burn easily.... #palepeopleproblems. Flaks for dere var jeg flink til å ta bilder denne dagen, så slenger med et par!

Forrige fredag dro vi på Ryan Cabrera og Secondhand Serenade -konsert. En artist og et band jeg var totalt hekta på mens jeg gikk på ungdomsskolen. Konserten var nostalgi på sitt beste! Gjett om jeg fortsatt kunne alle sangtekstene utenat da. 

Når man er jente er det ulovlig å fikse seg for så å ikke ha en selfie session. Her er roomien min Thekla og meg. Oh the fun of being a girl. 

Åja, vi sto helt framst. Best night everrrr. Flott gjeng, ikke sant?
Ryan Cabrera <>


John, Secondhand Serenade's vokalist <>


<3fall for=""><3 seriøst="" en="" av="" de="" beste="" låtene="" jeg="" noen="" gang="" har="" hatt="" muligheten="" til="" å="" høre="" live.="" john's="" vokal="" er="" så="">
Ain't nobody messin' with mah clique.

 

Jeg har også besøkt flere universiteter siden sist. Stanford og UC Berkeley. Begge to utrolig fine skoler med ubeskrivelige campuser, ikke minst prestisjefylte. Fun fact er at det er en port på UC Berkeley til ære og minne for en nordmann, Peder Sæther. 

Stanford:
Noe av det kuleste å besøke ved amerikanske universiteter er Greek Row. De fleste skoler har det, og det er gata hvor alle sororities og fraternities har sitt chapter house. Sororities og fraternities er søster- eller brorskapene som styrer campus i så og si alle collegefilmer, selvom det ikke er helt sånn i virkeligheten da.Lazy days at Stanford yo.

Siden jeg er tidenes James Franco-fanatiker og Palo Alto er hans hjemby, så bare måtte jeg ha et bilde ved skiltet. Selvom det ikke skulle vise seg å være det enkleste og få gjennomført her i verden.

Introducing photobomb #1: Bella. 


Photobomb #2: Thekla. 

Berkeley:


Oss tre norske jentene ved Sather's Gate. Klein skriveleif a, Berkeley. Vi alle vet det er Sæther.  

Må også nevnes at jeg igjen har vært statist i Steve Jobs-filmen. 80's fashion ftw!
Skal virkelig prøve å bli flinkere til å oppdatere, men det blir litt glemt oppi alt som skjer her borte. Jeg er nå inne i siste uke før det blir spring break i to uker! Wiii, noe som betyr at det kun er ÉN UKE igjen til MAROON 5-KONSERTEN!! Og kun tre uker igjen til COACHELLA!!! Excuse me while I pinch my arm. Det er så rart at det er så nært. Det føles som om det var i går at jeg gikk rundt og sa "Wæææ kun 2 måneder igjen nå!", mens nå er det istedenfor to måneder til jeg forlater San Francisco.

Noe annet som er verdt å vite er at jeg er inne i min siste uke som tenåring. Winning. Jeg blir 20 år på søndag! Ikke at det kommer til å gjøre så stor forskjell så lenge jeg er i USA. Kan nesten litt sammenlignes med å fylle 17 år hjemme i Norge. Jaja, tar igjen feiringen når jeg er tilbake på norsk jord til sommeren.

Avslutter med et aldri så lite throwback til når jeg var 10 år og hadde stil (siden dette innlegget ikke inneholder nok bilder liksom). 
xoxo Rikkus

Likes

Comments

Den siste måneden har jeg vært ekstremt opptatt med alt mellom himmel og jord! Kan begynne med at siden siden sist har jeg vært i LA på college tour. Noe som virkelig var et høydepunkt! Jeg skjønner nå hva alle mener med at man kjenner ikke skolen, eller skolene, man virkelig liker uten å ha besøkt campus. Favorittene er University of Southern California, Chapman University, UCLA, og CSU Long Beach. Siden jeg er for seint ute til å søke meg direkte inn på et 4-årig universitet, så nå jobber jeg aktivt med søknaden til Santa Monica College, som er blant de beste 2-årige collegene i USA, også kjent som community college. Har bare diverse visumpapirer som må sendes inn så er skoleplass i boks!! Tenkte at jeg ved en senere anledning kan skrive et innlegg som går litt dypere inn i hvordan det amerikanske skolesystemet fungerer.

Santa Monica College - Home of the Corsairs (Santa Monica, CA): 

Første skole ut er mitt første stopp som collegestudent i USA. Santa Monica College er blant community collegene med flest antall transfer students til universiteter. Hvis man velger å gå community college for så å søke seg videre inn på et 4-årig universitet, så er det smarteste å velge et CC i nærområdet til universitet du ønsker å søke deg inn på. Ettersom universitetene som interesserer meg er i LA, Orange County og Long Beach, er SMC det desidert beste valget. SMC sitt campus gir deg heller ikke følelsen av et community college, men heller et lite universitet, og er veldig hjelpsomme og imøtekommende mot internasjonale studenter.

 

Chapman University - Home of the Panthers (Orange, CA): 

Chapman ga meg et hardcore collegecrush! I det jeg satte første steg på campus følte jeg at dette var et sted jeg kunne henge og være hver eneste dag. Det er en middelsstor privatskole i Orange County med et utrolig nydelig campus! Kjære mamma og pappa, denne skolen skal vi besøke igjen i juni. Jeg hadde i utgangspunktet sett for meg Chapman som en del av topp 5-lista mi, men etter å ha besøkt skolen og deltatt på campus tour tror jeg plasserer denne skolen som en god nr 2! Administrasjonen er utrolig hjelpsomme med forskjellige spørsmål en måtte ha, og svarer på mail samme dag som du sender. Noe som bare er helt fantastisk! Fun facts er at campuset har blitt brukt til innspilling av mange mange filmer, noe som er utrolig kult for en movie buff som meg. Noe annet å nevne er at ofte kan privatskoler være mer begeistret for internasjonale studenter enn statlige skoler som f.eks. UCLA, ettersom de ikke har statlige regler som må følges over hvor stor prosentandel av studentene som kan være fra andre steder enn California. 

 

Pepperdine University - Home of the Waves (Malibu, CA):

Pepperdine var en av mine topp 5-skoler, men det var før jeg faktisk fikk sett og opplevd følelsen skolen ga meg. Skolen er en kristen privatskole som ligger i Malibu, så en skulle tro at den ikke kan være sååå ille. Jeg hadde på forhånd blitt fortalt at selv om skolen er ansett som en religiøs skole, så betyr det ikke at man merker så mye til religion på campus. Jeg tror ikke jeg kunne ha blitt mer feilinformert. Det skal nevnes at skolen interesserte meg på grunn av sitt akademiske rykte, og at ettersom jeg har bodd ett år i bibelbelter (sørstatene) tenkte jeg at dette kunne ikke være noe jeg skulle ha vanskeligheter med å tolerere og leve med. Etter å ha sett campus og bibelversene på så og si hver eneste vegg, merket jeg fort at dette ikke var en skole for meg. Det er ikke for å være dømmende ovenfor religion, for alle har sin rettighet til å leve etter sitt troskap, men jeg vet av erfaring hvor tungt det er å leve etter en troskap du har svært lite tillit til. Så kan si at Pepperdine er en skole med et helt fantastisk campus og akademisk rykte, men det blir litt for mye for meg når det faktisk er satt bestemte besøkstider og foretrukkende leggetider til de forskjellige dorm hallene. Nei, vet du hva. Gikk fra å være 110% innstilt på at dette var en skole jeg ville søke meg inn på til å ikke en gang ha tenkt å ta en titt på søknaden. No hate, but we're just not a match, Pepperdine. 
 

Santa Barbara City College - Home of the Vaquero (Santa Barbara, CA): 

SBCC var mitt andre alternativ for hvilket community college å transfere videre fra. Skolen er et veldig godt valg for internasjonale studenter som ønsker å gå college i USA, men spare penger med å gå på et community college først. SBCC er som SMC veldig imøtekommende mot internasjonale studenter, faktisk så tror jeg det er community colleget med flest internasjonale studenter uten at jeg vet helt sikkert. Det var også en av grunnene til at jeg ikke valgte SBCC. Det kryr av skandinavere overalt. Jeg flytter ikke til USA og går skole, så skal jeg ende opp med svensker eller nordmenn i alle fag. Jeg vil kjenne på kulturen. Haha burde kanskje nevnes at flertallet av skandivaverne som er der er der kun for ett år, som om det er et friår. SBCC er også beste alternativ for de som ønsker å transfere til UC Santa Barbara a.k.a. #2 party school in the US. Så hvis du er en festglad person så er Santa Barbara stedet for deg! Skolen er ikke bare fest og moro, men har også en sterk historie for å transfere studenter videre til mange av Californias kjente skoler som f.eks. igjen UCLA. Så om du ønsker å gå på UCLA eller en av de andre UC-skolene, så er SBCC et veldig godt alternativ for deg.  

University of California, Santa Barbara - Home of the Gauchos (Goleta, CA):

Ja, hvor mye mening gir det egentlig at skolene heter UC Santa Barbara når skolen ikke en gang er i Santa Barbara? Svært lite, men Goleta er omkring 20 minutter nord for Santa Barbara. Dette er en veldig bra skole, som faktisk har et veldig sterkt akademisk tilbud, på tross av at skolen er mer kjent for Isla Vista, Deltopia og alt annet av fest og fyll. Jeg syns campuset var fint, men så sinnsykt stort! Jeg besøkte campuset sammen med Sofie, og vi gadd ikke å ta en titt på noe annet enn media-, kunst-, og communicationbygningene. UCSB er en fin back up tenker jeg. Skolen er veldig sterk på ingeniørfag og lignende. 
California State University, Long Beach - Home of the 49ers (Long Beach, CA):

Til og begynne med så må det nevnes at dette er skolen til Steven Spielberg, på tross av at han viser all sin støtte til University of Southern California som avslo han som student to ganger tror jeg. I utgangspunktet så var CSU Long Beach min #1 back up-skole, men jeg anser den nå som mitt fjerde valg. Campuset er veldig stereotypisk av collegene du kan se i filmer. Hallo skolen har et eget bassengområde til et av de mange food courtene på campus, hvor kult er ikke det?! Dessuten er skolen veldig bra til å være en del av CSU-systemet og ikke UC-systemet. Kort forklart, så er UC-skolene mye mer prestisjefylte enn CSU-skolene. Long Beach er uten tvil en skole jeg kan se meg som student ved!


 

University of California, Irvine - Home of the Anteaters (Irvine, CA):

UC Irvine var en skole som jeg ikke hadde undersøkt mye før jeg kom til San Francisco og studieveilederen min Matthew ba meg ta en kikk på skolen. Skolen er den fjerde beste skolen i UC-systemet, hvor Berkeley er nr 1, UCLA nr 2, så UC San Diego som nr 3. Må innrømme at jeg fikk mer følelsen av å være på et forskningsinstitutt enn et universitet når jeg besøkte campus. Det er til å ta og føle på at skolen har et sterkt fokus på computer science, biology etc..  Så for meg blir det nok et nei til UC Irvine. 

 

University of California, Los Angeles - Home of the Bruins (Westwood, CA):

UCLA er universitet i USA med flest søkere. Skolen er verdens berømt både på grunn av sitt akademiske tilbud, flotte campus, de utallige berømte personene som har gått her og at skolen titt og ofte er å se i filmer. Det å besøke UCLA var en magisk opplevelse. Må innrømme at jeg ble smålig starstruck av å se berømte Royce Hall i virkeligheten. UCLA er den nestbeste filmskolen i verden etter USC, dette mye på grunn av sine berømte tidligere studenter som viser støtte til skolen og fordi den ligger i Westwood, som faktisk er midt i mellom Bel Air og Beverly Hills. Ikke den typiske college locationen. Skolen er også i ferd med å ta over som den beste UC-skolen. Ja, Berkeley er i ferd med å falle av tronen sin. Du har faktisk større sjanse for å komme inn på Berkeley enn UCLA, noe som er helt sykt ettersom Berkeley blir ansett som en statlig Ivy League-skole. UCLA har blitt utrolig sterk akademisk innenfor alle retninger og utfordrer derfor Berkeley. Jeg eeeeeelsket campuset! Men igjen, som alle andre UC-skoler er campuset gigantisk, så jeg tok bare en titt på liberal arts and science og filmbygningene. Filmskolen var som å besøke et ekte filmstudio, noe som virkelig var kult!
Loyola Marymount University - Home of the Lions (Los Angeles, CA): 

LMU er en liten privatskole i LA som egentlig blir ansett som katolsk, men som jeg ble fortalt da jeg besøkte skolen at det henger mer igjen fra at de som grunnla skolen var katolske. Likte skolen veldig godt, og kommer definitivt til å søke meg hit. Den er ikke førstevalget mitt, men uten tvil topp 5. Jeg likte at skolen ikke hadde et så altfor stort campus. Til å være en veldig liten skole holder den et høyt akademisk nivå, og man får tett oppfølging ettersom det er lettere for professorer å holde følge med færre studenter. Tror ikke det er så mye mer å si om denne skolen. 

 

University of Southern California - Home of the Trojans (Los Angeles, CA): 

Dette er uten tvil drømmeskolen. USC School of Cinematic Arts er verdens eldste og beste filmskole. Faktisk så var det Motion Picture Academy of Arts and Science som grunnla skolen. Utrolig vanskelig å komme inn på, men hvorfor ikke? USC har uten tvil det fineste college campuset av alle skolene! Og som UCLA, så blir skolen titt og ofte brukt i diverse filmer og serier. Man kan si at å gå rundt på campus er som å være i en film og du føler du er på en av skolene du har sett på film, men det er fordi dette faktisk er skolen som er i flertallet av filmer. Og hvorfor er det? Jo, fordi flertallet av filmskapere er tidligere studenter ved USC og noen velger å undervise på skolen som en ekstrajobb. Du skal lete lenge etter et universitet med mer school spirit enn USC! Hvis skolen hadde vært sin egen nasjon og man teller hvor mange OL-medaljer tidligere USC-idrettsutøvere har vunnet, så ville USC vært det tolvte mest vinnende landet i verden. Blant tidligere utøvere fra USC så finner man OJ Simpson(kanskje ikke verdens beste eksempel) og Packers Clay Matthews. Utenom mitt besøk til LA, så har det skjedd en del i San Francisco også. Mange av vennene mine her er allerede ferdige med sitt studie, så har vært kjipt å måtte ta farvel, men that's life. Ellers så skal Alessandro og jeg ta del på nok en filming av Steve Jobs-filmen. Eeeeelsker mulighetene California har å tilby meg! Planene for i morgen er å grille meg på stranda med gode venner. Jeg skal prøve å bli flinkere til å oppdatere bloggen, ettersom jeg vet at alle hjemme i Norge er innom bloggen daglig og vil vite hvordan jeg har det. Jeg stortrives, og er så glad for at jeg i framtiden kan se tilbake på dette halvåret som et lykkelig USA-kapittel av livet mitt. 

 

Er du interessert i å studere i USA og har spørsmål om hvordan det fungerer, så svarer jeg gjerne på spørsmål! rikkeholand@gmail.com 

 

Until next time,

Rikkus

 

PS. JEG SKAL PÅ COACHELLA MUSIC FESTIVAL!!!!!!!!!!!!! Hvor awesome er ikke det da? Gleder meg så syyyyykt. 

Likes

Comments

Titt tei, her er jeg!

Fredag 6. februar var internasjonal dag på skolen, som vil si null undervisning. Siden EF er en internasjonal skole, så hadde alle skolens nasjoner en stand med hva som typisk ditt land og din kultur. Vi er rundt 800 studenter på skolen, hvor kun 4 av oss er nordmenn sammenlignet med Saudi Arabia eller andre asiatiske land som har flere titalls studenter. Men vi alle vet at det er typisk norsk å være best! Neida, joda. *host* Magnus Carlsen *host* Martin Ødegaard (som forresten har vært et navn på manges lepper her borte den siste tiden. Stolt nordmann)*host* 

Noe jeg har lagt merke til med meg selv hver gang jeg er langt borte fra Norge, er hvor patriotisk jeg blir. Tror det må ha noe med at man virkelig får kjent på hva som er din kultur når du lever i en annen. 

På den norsk standen, så serverte vi brunost, spilte norsk musikk, fun facts om Norge, og visste fram forskjellige Youtube-videoer om russetid, og jeg spradlet rundt i Mariuskofta mi. Brunost falt virkelig i smak hos de fleste, selvom så og si alle var ganske så skeptiske til at en ost faktisk var brun i fargen. Til og med danskene og svenskene hadde ikke smakt eller hørt om brunost før(!!). Noe som overrasket meg veldig fordi jeg har alltid tenkt at brunost var et skandinavisk fenomen, men det er altså kun i Norge, folkens. Lenge leve Norge! Når det kom til musikken vi spilte så gikk det i Aha, Ylvis(selvfølgelig), Kygo, Karpe Diem og Alexander Rybak. La meg bare få sagt at The Fox er minst like populær blant asiatere i dag, som det den var på verdens basis mot slutten av 2013. 

Marie og Victoria. 


Meg og min studierådgiver Matthew, som faktisk ble så overrasket over at ost kan være en annen farge enn hvit at han sa, og la meg direkte sitere: "I've lived 32 years and never ever did it cross my mind that cheese could be brown and taste this delicious". 10 poeng til Norge. 


Meg og den supersøte klassevenninnen min Tran fra Vietnam. Tran har på seg sin nasjonal drakt, mens jeg har på meg Mariuskofta. Sometimes the best friendships starts as two cultures collides. 

Nå er det bare to dager igjen til LA, og herreguuuuud som jeg gleder meg!!!

 

Until next time, Rikkus

PS. vil gjerne beklage for mulige grammatiske feil, ettersom norsk ikke er min sterkeste side lengre. Blir faktisk sykt forvirra hver gang jeg må skrive norsk. What even is my mother language anymore????
Likes

Comments

Hei igjen! Den siste uken har vært like interessant som den har vært uinteressant. Jeg må bare få sagt at jeg virkelig elsker hverdagen jeg har her borte, og alle mulighetene den bringer. Jeg er også utrolig takknemlig for alle menneskene jeg har fått blitt kjent med. Det føles som om hver og en av dem alltid har vært en del av livet mitt, men at det bare måtte ta litt tid for meg å oppdage dem. Hva jeg vil fram til er vel at jeg for øyeblikket er ubeskrivelig takknemlig med livet mitt. Jeg har ikke alt jeg noen gang har drømt om enda, men det er lov å trives med reisen dit.

En annen ting som slo meg her om dagen, er at jeg har kun TO(!!!!) måneder igjen som tenåring. Herregud jeg begynner å bli gammelt. Når jeg ikke lengre er tenåring, hva skal jeg skylde på da? Jaja, nok om det. Dette innlegget var ikke ment å være noe dypt og emosjonelt om hvordan det er å bli voksen. 

Tenkte jeg kunne legge ut noen bilder å prøve og gi et innblikk i min hverdag her borte, ikke bare mine utflukter. 

Ventetiden er alltid evig lang når man gjør laundry. Her to laundry selfies med verdens søteste og herligste roomie, Daniela. Vil også nevne til mamma at til nå har jeg ødelagt et eneste plagg i klesvasken. Klapp på skuldra til meg som har blitt voksen da.

Vaffelkos med Johannes, min kjære nordlenning, hos den norske sjømannskirken som er like i nærheten av skolen. Jeg har til nå kun vært innom kirken to ganger, men kommer garantert til å dra innom titt og ofte, ettersom man som nordmann får gratis vaffler, kaffe og saft, men også fordi det er godt å kunne møte andre nordmenn. Johannes(råkule duden på bildet ovenfor) går på skolen min, og faktisk samme studie, men best av alt er at han er nordlenning. Fra Mosjøen da, vel og merke, men man kan ikke være kresen i California haha. Nordland er Nordland! (Go Salten!!)

En av grunnene til at jeg virkelig digger skolen, er denne jenta her. Karina er fra Russland, vi går begge to University Preparation og har derfor alle klasser sammen. Vi sitter sammen i så og si hver klasse. Haha merker nå at jeg får det til å virke som jeg kun har én venn i klassen, noe som ikke er sant! Har typ 2 eller 3 venner, kommer helt ann på dagen haha. 

Selfies er alltid og kommer alltid til å være sykt kleint, men vi alle gjør det. Jeg klippet og farget håret på fredag! Er kjempekjempefornøyd med resultatet. Man føler seg alltid så fresh etter en hårklipp. 

På fredag dro vi også ut og spiste og feiret Sebastians bursdag! Haha jeg poster dette bildet fordi Sebastian selv misliker det, og vil derfor være en god venn å poste det for allmennheten:) Porque nosotros todos saben te encanta este cuadro, Sebastian;) Liker å tro det er grammatisk rett spansk. Får forresten testet ut det lille jeg kan av spansk her borte, siden mange av vennene mine kommer fra spansktalende land. Hvem hadde trodd at man skulle få så stort utbytte av spansk i USA? Jeg, fordi det generelt kryr av meksikanere her, hehe. 

Men nå, dere, ja nå, så kommer vi til den virkelig utenom ordinære hendelsen. På lørdag(i går), så var jeg statist i en Danny Boyle-film!! Wææ føler meg som en 14 åring som akkurat har sett sitt favoritt boyband live(no hate for boybands tho). Jeg har skrevet under på en kontrakt som gir meg liten tillatelse til å skrive eller poste mange bilder fra dagen, men jeg har noen som er innenfor reglene. Kan si at det er Boyle's kommende Steve Jobs prosjekt med blant annet Michael Fassbender, Seth Rogen, Kate Winslet og Jeff Daniels på rollelista. Jeg må også få sagt at hele opplevelsen var for meg en bekreftelse for at jeg sikter mot riktig retning her i livet. Gleder meg bare enda mer til å komme i gang med studier og alt! 

Meg, Alejandra og Alessandro. Mine damer og herrer: dette er meg og Danny Boyle, mannen bak blant annet Slumdog Millionaire og 127 Hours. Siste nevnte film har et av mine aller største idoler i hovedrollen, James Franco. Noe som betyr at nå har rettigheten til å si at jeg har jobbet med en av James Franco's tidligere kollegaer, right? Vil også be dere om å vennligst overse photobombinga av fyren i bakgrunnen:( Men herregud, for et stort øyeblikk for meg! Det var for meg svært fascinerende å få se hvordan en stor filmproduksjon virkelig fungerer. Igjen, jeg ble så inspirert til å vil hoppe ut i det og bare starte med studiene mine allerede. Det er virkelig vanskelig for meg å ordlegge følelsen det hele ga meg, først og fremst fordi jeg virkelig begynner å slite med å skrive norsk, og nummer to fordi det var bare helt surrealistisk. 

Meg og Alessandro. Min kjærekjære fellow movie buff. Alessandro, som meg, har ambisjoner om å studere film, men i London. Han går også Uni. Prep med meg, men har vært her siden september og er derfor ferdig i løpet av februar:( dislike x1000. Får bare nyte tiden som er igjen, I guess. Funny story, en gang dro jeg og Alessandro til Starbucks for å se over og jobbe med de forskjellige skolesøknadene hans. Vi endte opp med å se og diskutere forskjellige kortfilmer, aldri faktisk kjøpe kaffe, før vi så på klokken at "oi kanskje på tide å dra hjem nå". Time you enjoy wasting is not wasted, indeed. 

I dag var Super Bowl Sunday, jeg fikk selvfølgelig med meg kampen, men ingen av lagene er mitt lag, så holdt med Patriots fordi Tom Brady og at jeg det er kun ett West Coast-lag for meg: Niners. Noe som ikke visste seg å være en så dårlig idé ettersom Patriots vant! Woohoo. Vi var en gjeng som så kampen på Hard Rock Café, hvor stemningen var på topp. Meget vellykket kveld må jeg få sagt. 

Siden dette innlegget ble veldig langt, så slenger jeg bare med en internvits som avslutning. Forstår du den, så er du virkelig en del av eliten.
Nå er det bare 1 og en halv uke til min lille college turné til LA, herregud som jeg gleder meg! 

Until next, Rikkus. 

Likes

Comments

Klapp på skuldra til meg selv for å oppdatere bloggen to dager på rad. I dag har jeg ikke gjort særlig mye interessant, enn å henge litt på dormet og en liten treningsøkt i parken. Lørdag og søndag er de to dagene i uken jeg virkelig får gjøre hva enn jeg vil, og etter gårsdagens lange utflukt tenkte jeg det var best å ta det litt med ro i dag. Nok om det. 

Jeg fikk endelig bestilt med fly og hotell til jeg skal til LA i februar. Gleder meg syyyykt! Bortkjemt som jeg er så har jeg vært i LA et par ganger før, og turen blir derfor kun skolerelatert, uten at jeg skal stresse med å få med meg forskjellige attraksjoner.Har hele 10 skoler jeg skal besøke på bare 6 dager, ser virkelig fram til det!  

Lista mi består av:

- Santa Monica College

- University of Southern California

- University of California, Los Angeles (UCLA)

- University of California, Irvine

- Chapman University

- Loyola Marymount University

- California State University, Long Beach

- Pepperdine University

- Santa Barbara City College

- University of California, Santa Barbara 


// University of California, Los Angeles

// Santa Monica College

// Loyola Marymount University


// Pepperdine University

En litt annerledes ferie som forhåpentlig kommer til å hjelpe meg med å bestemme meg for hvilken skole jeg vil gå på!

Xoxo soon to be College Girl

Likes

Comments

Jeg skal prøve å bli flinkere til å blogge og holde dere hjemme oppdaterte på hva jeg driver med her borte. Er overrasket over at det faktisk er folk innom bloggen hver dag, på tross av få oppdateringer. Much love!

Anyways, siden sist har jeg faktisk gjort noe interssant! Torsdag denne uken arrangerte EF og mange andre språkskoler her i San Francisco et All White Party. Hvor det som tittelen forteller er meningen å ha kun på seg hvite klær. Festen var på et utested i downtown. Kjempegøy fest! Har ikke så mange bilder fra kvelden, men slenger med noen av de jeg har da!

Meg og min skjønneste roomie Daniela!


Daniela, Thekla og meg. 


Nothing but love for my tequila <>
 

I dag var jeg i Muir Woods National Monument med Caroline og Victoria. Muir Woods er et landområde som er en stor nasjonalpark, utrolig fin natur! Føler bildene beskriver dagen bedre enn ord kan, så her kommer litt av et bildedryss. 
Ha en fortsatt god helg alle sammen!

 

Love, Rikkus

Likes

Comments

En uke siden sist, så tenkte det var på tide med en liten oppdatering! Jeg har vært opptatt med skole for det meste, men også mye annet kult. Det er to uker siden jeg flyttet inn i dormroomet og inn til byen, og merker at rutinene begynner å falle mer og mer på plass. De to første ukene har gått mye ut på å finne ut hva jeg får tid til i den hektiske skoletimeplanen min, så er ikke så mye mer enn trening og skole i hverdagene, med unntak av gåturer til Fisherman's Wharf i fritimer eller lunsjen en gang i blandt. 

Dette Alta Plaza Park som er like i nærheten av hvor jeg bor, og jeg funnet ut at det er verdens fineste park å trene i. Kjipt at jeg pga stram timeplan kun har muligheten til å dra hit rundt 3 ganger i uken. Parken har en stor lekepark for barn, to tennisbaner, en basketballbane og er ellers stor og fin. Det er alltid mange hunder som løper rundt. Får meg til å savne Dinosnusken da:(

 

 

Jeg og jentene stellet i stand tacokveld på fredag før vi dro på kino senere på kvelden for å se The Wedding Ringer. En kjempemorsom film! Planen var egentlig å se American Sniper, men det er alltids neste helg om så. Vi er en stor gruppe med jenter som fort knyttet oss sammen fra og med første skoledag, og nesten hele gjengen bor i samme dormhall også, noe som er utrolig kjekt. Når det kommer til miljøet mellom studenter på skolen er det bare så utrolig herlig! Alle er med alle uten at det skal virke rart. Det spiller ingen rolle om man startet i forrige uke eller allerede har vært her i 4 måneder. Elsker det!

 

På lørdag dro vi en tur i Golden Gate Park og trasket rundt fra formiddag til ettermiddagen. Kjempefin og stor park! Parken er større enn Central Park, men ble designet av samme designer. Vi koste oss med frukt og potetgull, mens vi slappet av på gresset. Utrolig digg lørdag!På lørdagskveld dro jeg, Marie og Caroline på Roller Disco. Det var kult, men det er beregnet hvor gøy det er å skate rundt i en ring, så etter en times tid dro jeg og Marie til Union Square før vi dro hjem igjen. 

Kult å ha prøvd ordentlige 70talls-skøyter da! 
Og nå til søndag, som uten tvil var ukens sykeste dag. JEG HOPPET I FALLSKJERM FRA 5000 METERS HØYDE!!! Til mamma og pappa vil jeg bare fortelle at jeg allerede i begynnelsen av desember visste om fallskjermhoppingen, så jeg hadde allerede bestemt meg før avreise hjemmefra at jeg skulle hoppe i fallskjerm 18. januar 2015, men valgte å ikke fortelle dere om det før søndagskveld fordi hihihi. 

 

 

Vi blogges!

PS. for øyeblikket sitter jeg og planlegger en college trip til LA og Santa Barbara i februar, hvor jeg skal besøke flere universiteter! Åhh som jeg gleder meg!

Until next time, Rikke.

Likes

Comments