CHIAFRØ: En porsjon chiafrø er en god kilde til antioksidanter, proteiner, fiber, sink, kalsium og omega-3 fettsyrer – og gir bare 140 kilokalorier. Tilsett det gjerne i yoghurten din eller lag lekker kjøleskap av det.

Chiafrø har blitt stemplet som «den nye supermaten». Det lille frøet er fra Mellom-Amerika og er fullt av viktige næringsstoffer.

Det finnes mange grunner til hvorfor du bør inkludere chiafrø til kosten din.

Først og fremst inneholder chiafrø lite kalorier og godt med fiber, og de har en unik evne til å fylle magen og gi metthetsfølelse.

Men det stopper ikke der - frøet kan nemlig gi deg mer energi, øke styrke og utholdenhet. Det skal i tillegg ha en positiv innvirkning på vekttap, og kan senke blodsukkeret.

Spis chiafrø - få i deg omega-3
Chiafrøene er i tillegg svært rike på omega-3- og omega-6-fettsyrer som er viktige byggesteiner for kropp og hjerne. To spiseskjeer chiafrø inneholder faktisk mer omega-3 enn en hel laksefilet!

Chiaplanten er medlem av myntefamilien, og er fortsatt uvanlig i Norge. Frøene selges i helsekostbutikker, og kan brukes til det aller meste.
Men best av alt: De selger dette MYE billigere på thaibutikkene:)
Og siden jeg er inne på det så kan man kjøpe kokos olje til under halv pris der og, bare nevner det :)

jeg prøvde akkurat ut chia frø i smoothien min, det smakte himmelsk 😚
Har du ikke prøvd det ut, bør du :)

Ha en fin kveld.

~Tonje

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Solen skinner og det er lørdag, med fri fra jobb.. Passer vell egentlig ikke bedre å ta ibruk grillen da?

Vårfornemmelse 🐞

Vi hsr alltid hvert så heldige å ha en sønn som elsker fisk. Kan han velge så velger han fisk. #luxusproblem 😄

Vi valgte å grille laks med marinerte småpotet, agurksalat og asbargies 👌 Det var fort gjort:)

Si ifra om dere trenger oppskrift:)

Ha en god lørdag 😄

Likes

Comments

HeiogHå 😆

Da er treningsøkten ferdig, kjørte ben og rumpe i dag og 😂 Fikk ikke trent i går, da dagen var fullbukket med jobb,utviklingsamtale og dugnad på ishallen for skolen til Troy:)
Blitt trening kunn 2 ganger denne uken, så må nok peise på litt i helgen også:)
Skal du trene i helgen?

Følg med på bloggen i helgen😁 Det vil bli lagt ut noen matretter som er både sunt og godt :D

God helg alle 😋

~Tonje

Likes

Comments

Hva med å prøve å lage spaghetti sausen selv? Det er mye bedre og absolutt mye sunnere. er et hav av sukker i glass man kjøper på butikken:) Man kan jo ha i hva som helst av hva man vil ha i den!

Her har dere oppskrift om dere vil prøve:

3 båt finhakket hvitløk
1 stk løk
2 ss olje til steking
2 ss tomatpure(kan sløyfes)
1 ts sukker
1 boks hermetiske tomater
1 dl kjøttbiljong(utblandet)
2 ss finhakket frisk basilikum
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Fremgangsmåte:
fres hvitløk og løk i en kjele med olje på middels varme, til løken har fått en fin og gyllen farge. Tilsett tomatpure og sukker, og stek videre i ca 1 minutt.

Tilsett hermetiske tomater og kjøttbuljong. kok opp og la sausen trekke på svak varme i 15.minutter. Ha i basilikum og smak til med salt og pepper. Vil du ha den litt spicy, tilsett litt chili;)

og woallah👌  Bon appetitt 😙

Likes

Comments

God morgen kjære lesere 🌞

Ny dag nye muligheter

Jeg har alltid syntes det har hvert hardt å få i seg frokost om morran. kan ærlig innrømme at jeg aldri har hvert noe flink til det, før nå i det senere:) Det er jo det absolutt viktigste måltidet man tar iløpet av dagen, så jeg er glad jeg har fått smaken på havregrøt og smoothie.

Denne smoothien er bare så lett å få ned og kjempe god👌 Lettvind er den også. og det gjør jo ingenting om morran;)

.

Grunnen for at den kanskje er mer lettvind enn andre smoothier, er fordi jeg kjøper en smoothie pose på coop. i den er det posjonert ut små bærposer. Den jeg laget av nå er med bla. mango og banan. eller får du den i bla. bringebær og jordbær.

jeg starter med å kjøre havregryn i blenderen i noen sekunder. så tar jeg oppi bærene samt eplejuice og revet ingefær, topper den med litt tine naturell youghurt.

Det jeg syntes er kjekt med smoothie, er at man kan bruke hva som helst i den:)

Sliter du med å få i deg frokost, anbefaler jeg å prøve ut en smoothie:)

Nå skal jeg møte Rikke på Elixia der det venter en benøkt 👌

Likes

Comments

GOD SØNDAGSKVELD:-)
Iogmed at skituren vår ble sløyfet idag, Pga dårlig føre i løypa. tok jeg likesågodt en hviledag fra trening og lot kroppen få slappe av etter en god uke på gymmen:) Nå er det snart ferie og påskefjellet som gjelder så da får jeg heller spenne på meg skiene og la det stå til på fjellet
✌🏽️😄 Satser på knallføre, sol og noe godt i koppen!

Fler som har påskeplanene klare?:)
🐣🐣.

Iogmed at hviledagen ikke skulle bli brukt til noe annet enn og bare slappe av hjemme, og treningskompisen min var flink på cardioøkt 06.00 Idag tidlig, ( noe som ble I tidligste laget for søndagsmennesket som jeg er, fikk jeg litt dårlig samvittighet og tenkte jeg illefal måtte få svingt meg og både vasket hus og lagd masse mat! Jeg elsker og prøve ut nye oppskrifter og kokkelere på kjøkkenet! I hovedsak liker jeg best og prøve meg frem på forskjellige matretter men hender jeg prøver meg på baking og! ( dog ikke alltid et god resultat på sistnevnte, baking ligger rett og slett ikke for meg😅) øvelse gjør mester, har jeg hørt!! Fikk så utrolig lyst på noe godt til kveld så dette ble resultatet:

Idag prøvde jeg ut en supergod sunn!! pizza som jeg bare må dele med dere!! Du trenger:

Fullkornsdeig:
1/2 Ts salt
25 G fersk gjær
2 1/2 dl vann
1/2 ss olivenolje
400 gram sammalt rugmel

Hjemmelaget tomatsaus:
1 gul løk
1 ss olivenolje
1 boks flådde tomater
2 friske store tomater
Salt og pepper.

Fyll er jo helt opp til hver enkelt, jeg er superglad i karbonadedeig så dette brukte jeg Idag, sammen med mais, ananas, løk og cherrytomater og lettost, rik på kalsium og proteiner :) En annen versjon jeg ofte lager er med spekeskinke og ruccolasalat, det er også supergodt
😍
Pizzaen stekes på 220 grader i ovnen, ca i 15 min:-)

Vil også slenge med dagens lunsj, noe jeg lager minst 3 ganger i uken! Dette spiser jeg som regel etter trening og middag OG kveldsmat! Blir aldri helt lei.. Nemmelig wok!!
Bytter ofte på kylling, biff, svin og laks så det skal bli litt variasjon. Bruker som regel ferske grønnsaker i wokpannen men Idag måtte jeg ty til fryseren! ( Bensinstasjon har ikke det bredeste grønnsaksutvalget
😂😂)
Idag ble det svinewok:
* 2 pk strimlet svinekjøtt
* 1 boil in bag pose fullkornsris
* wok classic
* litt kikkoman

Dette ☝🏼️ er jo så enkelt og greit som man overhodet får fått det! Det tar typ 12 min! To minutt og woke, og 10 min for risen og koke! GENIALT og putte i matbokser og ha utover dagen, om man er på farta. Iogmed at jeg omtrent lever av wok blir det ikke alltid woksaus på, ihvertfall ikke i uka men en liten dæsj soyasaus og masse krydder blir det alltid:) jeg elsker og fylle matboksen med wok og alltid ha tilgang på mat på farta. Nå har jeg gudskjelov lagd opp nok til 3-4 dager så da kan jeg bare mumse, som matvraket jeg er:)

Nå skal siste rest av hviledag og helg tilbringes i sofakroken med tekoppen min og helt perfekt på TV, før uken starter og jobb og trening er igang igjen!
HA EN FIN KVELD:)

- Rikke

Likes

Comments

Oh yees, du leste riktig!

Som jeg har nevnt tidligere er jo døynrytmen min helt i u-tur etter Thailandturen. Klarte å drøye med legging til 21.00 i går da, så vil jo si det er forbedringer 👏😄 Våknet 05.30, å huet begynte allerede da, å kverne om hva i huleste jeg skulle ta meg til så tidlig på en SØNDAG! Så slo det meg, "kanskje jeg rett å slett skal dlå til med en cardio økt" Jeg dro på meg fillene og musikken på øra, og kom meg ut:)

Dette var skikkelig godt:) Noe jeg helt klart skal fortsette om døgnrytmen forsetter slik!

Nå skal jeg innta frokost og en kaffekopp ☕
Ha en fin og deilig søndag alle 😄

Likes

Comments

I går hadde vi grilllag. Kan vell trygt si at jeg aldri har hatt det så tidlig på året før, men gud så godt det var!! Vårfølelsen strømmet på når lukten fra grillen kom sigende, fuglene kvitret, og det drypp vann fra takrenna. i det øyeblikket jeg fikk denne følelsen, tok jeg meg selv i å ønske at tiden stoppet opp litt. Den tiden som er nå er så utrolig fin. Lysere om morgnen, og vi kan se frem til sommeren. Sommeren er desidert min favoritt tid, selvom vinteren har sin sjarm den og..

Hva er det du liker å gjøre om sommeren?
Jeg er veldig glad i å stå på rollerblades:) stått i to sesonger nå, men har aldri lært meg å bremse. Tror jeg har hatt sånn ca 1000 fall, og nesten blir kjørt på to ganger. jeg stopper med å enten rulle til det stopper, eller så huker jeg tak i en lyktestolpe😂 er igrunn ikke så trygt, men er det jeg liker ved det.Det og at jeg elsker å trene ben.

Jeg har alltid holdt meg i fysisk aktivitet på en måte, men først nå har jeg startet å trene styrke. Og jeg DIGGER det:) Som dere ksnskje vet så er jeg mamma, og det krever jo en god del av meg,som slle andre mammaer, men jeg har nå funnet min greie, noe jeg liker å drive med, som jeg kan gjøre helt alene eller med RIKKE:) Dette kaller jeg kvalitetstid! Det å reise opp på Elixia etter jeg har levert Troy om morran, ta en hard treningsøkt etterfulgt av dusj og bastue, da er jeg mildt sagt i himmelen.. Jeg anbefaler dette til alle mammaer der ute, utentvil!

Pleier som regel ikke å trene i helgene, men i dag fikk jeg det til siden Troy skulle i bursdag til en i klassen:)

Ha en fin kveld:)

~Tonje

Likes

Comments

Hei :-)
Vi dro igang med en rygg-økt Idag og avsluttet med mage! En super'digg økt som varte i litt over en 1 time.

Dagens program var som følger:
Rygg:
1 sett: sittende nedtrekk
1 rep: 30 kg *10
2 rep: 35 kg * 8
3 rep: 35 kg * 8


2 sett: sittende roing
1 rep: 30kg * 10
2 rep: 35 kg * 8
3 rep: 35* 8

3 sett: face pull
1 rep: 20 kg * 10
2 rep: 25 kg * 8
3 rep: 30 * 8

4 sett: foroverbøyd sidehev med manualer
1 rep: 8 kg * 10
2 rep: 10 kg * 8

5 sett: markløft
1 rep: 15 kg * 10
2 rep: 24 kg * 8
3 rep: 24 kg * 8

Så over til mageøvelsen vår! :

Her prøvde vi oss frem på slynge Idag, og fant oss noen perfekte øvelser!

1: hoftefleksjon i slynge

3* så mange reps du bare klarer!!

2 : planken i slynge

3* så mange reps du bare klarer!!

Disse øvelsene trener hele kjernemuskulaturen, noe som er utrolig viktig, når man driver med tradisjonell styrketrening. Og trene kjernemuskulaturen er nemmelig med på og rekruttere flere muskler, og gir en variabel bevegelsesbane. Ved veekttrening og særlig med apparatene låser vi bevegelsesbanen vår og musklene må ikke jobbe for og korrigere og stabilisere leddene.

Disse kjerneøvelsene vi prøvde i dag var utrolig effektive og gode, de anbefales på det sterkeste! Video av de blir lagt ut, men enn så lenge får det holde med et bilde 😀

NÅ er det treningsfri frem til mandagen men imorgen skal vi jammenmeg satse på en skitur i løypa!! Jeg har ikke stått på ski på 10 år, så gudene skal vite at Tonje er heldig som får vært vitne til det! Lørdagskvelden vår skal bestå av god mat og litt godis! Viktig og kose seg den ene dagen i uken vi har gitt oss selv lov, så motivasjonen holder seg på topp!! :))

VI ØNSKER ALLE EN FIN LØRDAG!✌🏽️

Likes

Comments

Jeg og Rikke er som vanelig oppe før fuglen om morran:) Jeg er jo helt i u-tur etter Thailand ferie,siden det er tidforskjell på 6 timer mellom Norge og Thailand:) Etter jeg kom hjem har jeg sovnet 20.00 senest! og oppe igjen klokken 05.00. skal si jeg får mye ut av dagen 😄 Idag sto havregrøten klar på bordet til meg og Troy 05.30.:) Leverte troy på skolen og møtte treningspartneren Rikke klokken 07.45. Vi hadde en super bra ben økt i 1.5 time! Deilig følelse når man har slike dager:) Skal du trene før helgen?

Vi startet med å varme opp på Elipsemaskin i 15 min, så var det rett på benpress. Dette var forholdsvis hardt med støle ben😄

1 sett Benpress:
1 rep: 100*8
2 rep:120*8
3 rep:120*8
2 sett Back pack i kabel
1 rep:40*8
2 rep:40*8
3 rep:40*8
3 sett knebøy med stang
1 rep:30*8
2 rep: 30*8
3 rep: 30*8
4 sett Gluten bridge
1 rep:30*8
2 rep:30*8
3 rep:30*8
5 sett Lårcurl i maskin
1 rep: 30*8
2 rep: 30*8
3 rep 30*8
6 sett liggende Lårcurl i maskin
1 rep: 35*8
2 rep: 35*8
3 rep: 35*8

Og da var vi ferdige og deilig blir det med helg:) jeg slenger ved et bilde av maten etter trening og jeg 😛

Enkel kyllingsalat med ruccola, avokado,løk,tomat, paprika og gresk dressing, toppet med revet ost. Dette var skikkelig namm 😆

Jeg og rikke ønsker dere alle en riktig god helg😎

Likes

Comments