Nok en uke er over, og nok en uke med oppgaver. Det er ikke bare bare å være student i 3. året med Bacheloroppgave, utviklingsarbeid, og ikke minst masse forarbeid til dette. Til uken er det også praksis, så da må man jo få ordnet av det man skal gjøre i forhold til utviklingsarbeidet og få gjort noe til Bacheloroppgaven. Jeg prøver å få ta meg tid til å blogge litt, men skolearbeidet må først og fremst være i førsteprioritet, bloggen blir nummer 2 i rekken. Men selvom jeg ikke har blogget så har det jo selvfølgelig skjedd litt da.

Ukens Tanke

Vi hadde førpraksismøte på torsdag hvor vi møtte praksislærerne igjen og fikk informasjon om hva som skulle gjøres i praksis nå. Så kom hun som er ansvarlig for praksis på høgskolen frem og fortalte: "15 dager igjen av praksis perioden så er det fullført 100 dager i praksis!" 15 dager igjen bare, så har jeg vært gjennom 100 dager i praksis, og det er og da med lederdager, ha opplegg sammen med barna, opplevd å lede en samlingsstund, og ikke minst ha det gøy sammen med barna. 15 dager igjen, så er jeg ferdig med praksis, og neste gang jeg da skal ut i barnehage er da å jobbe i barnehage. Det er en tanke som har gått hos meg siden torsdag nå, 15 dager igjen av praksis!


Ukens Opptur

Jeg har fått vært mye med nevøen til Anders og meg. På fredag var vi der til middag og da ble det både spill og leking med lego sammen. Og i går så var både Anders og broren hans i utdrikningslag, så da var jeg sammen med nevø og hans mor/svigerinne for meg. Vi var en del timer på 2 sentrer, vi var hos dem hvor det ble leking med lego, spille spill, spiste middag, og ikke minst så hadde vi kino. Det spille vi spilte sammen brakte masse minner hos meg. Det er et spill som min farmor hadde når jeg var mindre og dette spilte broren min og jeg ofte når vi var der. Så nå nevøen min kom med dette spillet så ble jeg så utrolig glad. Jeg måtte jo ta bilde og sende til mamma, broren min og tanten min for å se om de husket dette. Alle 3 husket det spillet, og nå vet jeg hvor jeg kan spille dette, og med hvem.


Ukens Sang

Lånt fra YouTube

Ukens Film

Lånt fra YouTube

Ukens Nedtur

Jeg fikk en utrolig kul bukse av mamma rett før jul fordi en bukse jeg hadde spjæret. Her om dagen vasket jeg denne buksen, og etter å ha hengt på tørkestativet i over ett døgn s ser jeg noe ved denne. Den hadde spjæret halve rumpa!! Denne buksen var brukt kun 4 ganger og dette skulle skje? Jeg la ut bilde med tekst på denne butikken sine sider om at blant annet at buksen kun var brukt 4 ganger frem til dette skjedde. Jeg fikk melding av ei i klassen som jobber i denne butikken om at dette er reklamasjonsfeil så selv uten kvittering kunne jeg komme til en butikk og bytte. Det gjorde jeg, og nå er buksen like hel. Men typisk at dette skal skje meg. Nå i det siste har jeg hatt altfor mange bukser som har blitt ødelagte, jeg er vel oppe i 4 bukser som er spjæret på grunn av dem er slitte og så er det denne som spjæret i vaskemaskinen. Nå får det holde vel?


Det var jo litt da om denne uken, en grei og fin oppsummering. Nå er det mye som skjer i ukene fremover, og jeg skal gjøre alt mulig ferdig før det skal leveres inn, og det betyr jeg må fortsette å skrive i dag. Håper alle får en fantastisk søndag alle sammen ❤

Likes

Comments

I romjulen meldte jeg meg på en challenge på facebook om å være unna godteri i 50 dager. Det er jo forskjellige måter å være borte fra godteri, så mitt hovedsak er godteri som sjokolade, vingummi, surt og søtt og slikt. Popcorn og potetgull er for meg innenfor, men under en viss grense.

Jeg er nå på dag 15, og virkelig holdt meg unna! Det har ikke fristet med godteri i det hele tatt disse dagene, frem til nå. Sa til Anders i sted at nå frister det noe skikkelig godt som sjokolade. Men nå mens jeg skriver så merker jeg at det frister egentlig ikke allikavel. Noe som knaser hadde vært mye bedre, som kjeks eller potetgull for den saks skyld.

Kan jeg være stolt av meg selv? JA, selvfølgelig kan jeg det!! Jeg aner ikke hvor mye godteri jeg har etter jula (det er en del), men det frister ikke engang å røre det for tiden. Hvordan blir det når de 50 dagene er over? Hvordan vil det da smake? Det er jeg veldig spent på. Min motivasjon til å gjennomføre dette har med at jeg vil ned i vekt, eller jeg MÅ ned i vekt. Jeg er med i en challenge til for å ha motivasjon til dette, og det er 10 000 sidespark i stil fra Taekwon-do. Der er jeg godt i gang og allerede tatt 250 spark, og de siste 50 tar jeg i dag. Målet mitt der er også å være foran pappa som for øyeblikket ligger hakket bak. Tror jeg må sette i gang der nå!!
En annen motivasjon er at jeg vil bevise for meg selv og andre at jeg kan klare det. Vet ikke hvor mange som har troen på meg at jeg kommer til å klare det, men jeg vet at JEG har troen på meg selv. Jeg har 35 dager igjen til jeg kan smake godteri igjen, og kanskje jeg kommer til å vente enda lengre med å spise godteri? Hvem vet!

Er det flere som er med på slike challenger?

Likes

Comments

En ny uke er over, og for en uke dette har vært. Denne uken kan jeg si har vært preget av både oppturer og nedturer, så egentlig er jeg glad denne uken allerede er over.


Ukens Tanke

Herre gud, jeg har startet på siste semester på høgskolen. Bare noen måneder til så er jeg så og si ferdig der. Det har gått så utrolig fort fra jeg startet der høsten 2014 til nå. Det skal bli utrolig godt å flytte hjem igjen.


Ukens Opptur

Jeg startet på skolen igjen denne uken og er klar for hva det siste semesteret har i vente. Det er Bacheloroppgaven, utviklingsarbeid og mye mer som står på planen.

Nevøen til Anders og meg fylte 4 år denne uken så jeg var og feiret denne gutten. Han har blitt så fort stor, og tenk om allerede 2 år så skal han begynne på skolen. Han er en virkelig gledesspreder, så er utrolig glad for å være i denne guttens liv ❤


Ukens Film

Trailer lånt fra Youtube


Ukens Sang

Lånt fra Youtube


Ukens Nedtur

Hvor skal jeg starte? Jeg drev å vasket klær her om dagen, og da en Ulvang genser jeg hadde fått av mamma og pappa til jul. Jeg sjekket vaskelappen og det sto at den skulle vaskes på 30 grader, men det jeg ikke så etter var at det var 100% ull og skulle vaskes på ullprogram. Så jeg vasket på vanlig program, og hva skjedde? Genseren hadde krympet! Jeg var helt knust og fra meg for hva som hadde skjedd, men ting har ordnet seg nå da jeg har har fått ordnet meg ny en. Det ble fort yndlingsgenseren min så jeg var utrolig knust når dette skjedde, men er bare utrolig glad for at alt endret seg til slutt og at jeg har ordnet meg en ny en. Denne gangen skal jeg være mer forsiktig på hvordan jeg vasker den!

Mac'en min har begynt å gi varsel om at det må byttes batteri på den. Her om dagen var jeg innom Eplehuset for å spørre hva det koster for å bytte dette, og prisen er helt slående! 2000 kroner for å bytte batteri pluss arbeidet for dette!!! Jeg fikk et tips av onkelen min å prøve Eplehjelp, men dessverre så gjorde ikke dem slike arbeid, så da var så og si valget på å bruke 2000 kroner for å bytte. Men så sier Anders at han har funnet noe batteri til 649,- på nett, og dette var jo slik at man kunne bytte batteri selv. Så etter å ha søkt rundt på nett om mulighet med å bytte batteri selv og om det var mulig, og snakket med pappa, så kom jeg frem til slutt å bestille det. Til sammen så ble dette en pris på 817 og IKKE 2000 kroner. Så nå får man bare vente på delene og smøre seg med tålmodighet, dette skal jeg klare!

Det tok hardt på å begynne på skolen igjen, og derfor har jeg ikke blogget noe særlig denne uken. Men nå har jeg vært gjennom de værste dagene (håper jeg) så nå håper jeg virkelig å være for fullt tilbake.


Så nå skal jeg snart dra avgårde til Hamar igjen, men jeg skal faktisk tilbake til Oslo allerede til torsdag igjen så det gleder jeg meg allerede til. Men først har jeg skole som jeg skal på samt at jeg har en del jeg skal gjøre på hybelen. Så vi blogges mer i morgen, og ha en riktig fin søndagskveld videre.

Likes

Comments

Woho, klar for årets første oppsummering, men selvfølgelig er det oppsummering av 2016's siste uke. Mye skjedde denne uken så da blir det jo noe å blogge om.

Ukens Quote

Det er ikke prisen som teller, men tanken!


Ukens Opptur

Denne ukens opptur er vel at jeg fikk vært på to hockeykamper denne uken, og Manglerud Star vant begge så dette var jo selvfølgelig noe å juble over. Når det var kamp i Manglerudhallen på fredagen så kan man godt si at det ble full jubel når Manglerud Star scoret det siste og avgjørende målet. Jeg skrek av lykkerus, hoppet på tribunen der. Jeg har enda ikke ord for opplevelsen den dagen.
En annen opptur var når jeg var på kino med nevø og svigerinne og så på Dyrene i Hakkebakkeskogen. Dette var så utrolig koselig og håper virkelig det kan gjøres igjen.

Ukens Film

Det må jo være Dyrene i Hakkebakkeskogen. Ingen over, ingen under ❤


Ukens Sang

Ukens Nedtur

Forrige uke hadde jeg virkelig fulgt med på nyhetene på nett. Mange kjendiser har gått bort denne uken, men det har vært ett spesielt dødsfall som har vært utrolig trist. Jeg er en skikkelig Star Wars-fan, så når nyheten om at Carrie Fisher hadde gått bort så må jeg helt ærlig si at jeg ble ganske så lei meg. Så når jeg fikk høre om dette så var det pappa jeg ringte først, for så at jeg satte meg ned for å se de 4 siste filmene hvor Carrie Fisher er med. Jeg gleder meg veldig til at film nummer 8 kommer i år faktisk (holdt på å skrive neste år, men er i desember dette året filmen kommer), så nå blir det nok masse Star Wars maraton på meg.


Ukens Innkjøp

Jeg har dessverre ikke fått tatt bilde av det jeg har kjøpt den uken, men jeg kjøpte meg en genser, en god og varm innejakke, litt undertøy, en bukse og en serie. Serien heter Nissene på låven og Nissene over skog og hei, og mange vet vel at dette er en julekalender som har gått på TVNorge. Jeg kjøpte denne boksen for kun 64,- på Platekompaniet da dem har begynt med Januarsalget. For et kupp jeg fikk!


Nå er jeg virkelig klar for ny uke og hva den har å gi. Så bring it on, jeg er klar!!!

Likes

Comments

Vi er allerede på dag nummer 2 av 365 i 2017 og er ingenting som tyder på at det akkurat har vært både jul og nyttårsaften. Eneste man merker at det er ett nytt år er salgene i butikkene for tiden, noe som å merkes på lommeboken. Jeg tok handlingen forrige uke for å slippe det kaoset i dag, men måtte jo ut da den ene genseren jeg kjøpte forrige uke var ødelagt. Men det er jo ikke det dette innlegget skal handle om, for nå som det er nytt år så kommer det med ny mål. Jeg har satt av noen mål som jeg skal klare!

🏃 Jeg skal bli mer aktiv og gå turer minst en gang i uka. I tillegg skal jeg gjøre øvelser hjemme minst annenhver dag, og det vil si øvelser som går utover mage, rumpe, lår, armer og rygg.

🎓 Jeg skal lese pensum hver gang jeg har fri og ikke minst være forberedt til timene. I tillegg skal jeg skrive på Bachelor oppgaven og komme meg gjennom den.

💰 Jeg skal bli mye flinkere på å sette av penger på sparekonto og ikke bruke dem på unødvendige ting.

🍰 Først og fremst skal jeg klare meg gjennom 50 dager godterifri, og etter dette skal jeg kun spise godteri på lørdager. Ikke minst skal jeg kutte ned på godteri, en neve godteri på en lørdag.

🍺 Kutte ned på brusdrikking! Skal kun drikkes i helger, og helst kun en halvannen liter flaske på en hel helg. Ellers blir det bare vann og saft i ukedagene.

🍔 Jeg skal kutte ut Junkfood. Dette gjelder både Anders og meg, så dette skal også gjennomføres.

💰 Jeg skal søke på jobber fra og med Mars, og gjøre det frem til jeg får meg en jobb.


Det er mine mål for i år og disse skal jeg klare! Har man riktig innstilling så klarer man det.

Har dere noen mål for 2017?

Likes

Comments

Godt nytt år alle sammen. Nå er det endelig 2017 og tiden for å starte på nytt, og ikke minst gjøre 2017 bedre enn 2016. 2016 var litt av et år med masse oppturer, og kan så vidt huske at det har vært lite med nedturer.

Januar starta med et brak med muntlig eksamen allerede første uka i Januar. Jeg bestod denne eksamen og kunne da dra til Oslo og feire nevøen min som fylte år. Samme uka dro vi til Stavanger på hockeytur. Denne turen hadde en kjedelig slutt da Anders og jeg måtte sitte i hvert fall 40 minutter på flyet før det kunne lette.


I Februar så ble det en lang busstur for meg fra Hamar og helt til Kirkenær da jeg skulle på Rally. Anders og broren hans kom også, og vi bodde hos kusinen deres. Det var veldig koselig å være sånn sammen, og spesielt ute i skogen når vi tente bål, grillet pølser og så på Rally.
Pappa hadde i tillegg bursdag denne måneden og da lagde mamma og jeg en veldig lettvint og en litt sunnere type sjokoladekake. Den var utrolig god, og den kommer jeg nok til å prøve selv etter hvert.

Her sitter jeg på bussen på vei til Kirkenær

Dette er kaken mamma og jeg lagde til pappa

I Mars måneden skjedde det en del. Anders og jeg var med mamma og dem til Sverige, jeg var på vitensenteret på Gjøvik sammen med klassen min, det var påskeferie og denne gangen var vi hjemme hos meg, Anders og jeg arrangerte Afterski-party hos han. Ja, og dette er kort oppsummert av denne måneden.

I April byttet jeg bloggplattform fra blogg.no til Nouw. Enn så lenge vil jeg heller ikke tilbake til blogg.no, for jeg virkelig trives på denne bloggplattformen, og i tillegg får jeg følge flere av de bloggene jeg leser.
Jeg så for ordentlig første gang elg i Lier. Jeg var så glad for jeg har aldri klart å se ordentlig en elg ute i skog og slikt, kun i dyreparken. Så dette var et stort øyeblikk for meg.
Jeg avsluttet en 4 ukers praksis i April, og jeg kunne da dra fra barnehagen med en fin tegning, et krus med alle navna på og en twist pose. Vi fikk også is på pauserommet, så dette var koselig gjort av barnehagen. Jeg trivdes så godt i denne barnehagen, men jeg er i en like fin barnehage nå.

I Mai så var det duket for konfirmasjon til fetteren min. Han har blitt så stor, og ikke minst så har det gått utrolig fort siden han var født. Snakkete rundt dette i går og om når vi barna var små og hvordan de voksne så det ut ifra deres syn. Det har virkelig gått utrolig fort.
I tillegg var det Norges nasjonaldag og denne gangen feiret jeg hjemme hos mamma og pappa. I 2015 feiret Anders og jeg den på Hamar, og det er noe vi angrer på. Men nå fikk jeg vært hjemme med mamma og pappa med masse god mat, så det har blitt tatt igjen.
Jeg hadde 2 hjemme eksamener denne måneden, og dette kan jeg jo bare si med en gang at det gikk veldig bra og kom ut fra dette med karakter C på begge hjemme eksamene! Jeg var utrolig glad når disse karakterene kom, for så bra har jeg aldri gjort det før.
Anders og jeg ble med Svigermor til Sverige, og det var godt i og med jeg hadde da hatt 2 hjemme eksamener, så da fikk jeg i hvert fall slappet av masse.

I Juni så var vi på Rally sammen med svoger og nevø. Solen skinte som bare det, og dette resulterte med å bli skikkelig solbrent på ryggen. Men vi fikk badet, kjølt oss ned og koste oss skikkelig på hytta til svoger denne helga.
Mamma, mormor og jeg var på smykkeutsalg fra Nora Norway og kom unna med masse smykker for til sammen 500,-. Selvfølgelig koster dette mye mer ellers i butikk, men når vi kjøpte i sånn pose som vi gjorde som kom alt sammen på 500,-. Jeg fikk masse nye smykker og det passet perfekt i forhold til at jeg elsker å ha smykker på meg, både til hverdag, fest og selskaper.
Jeg hadde den siste eksamenen for andre året av utdanningen, og dette var muntlig-praktisk eksamen. Gruppa våres fikk en karakter C, så da kunne jeg virkelig være glad for å ta sommerferie.
Vi var på sommerkos på hytta til svogeren min hvor vennegjengen var med. Jeg var dessverre veldig uheldig den første dagen med å brenne av vipper og øyenbryn ved et uhel når jeg skulle starte grillen. I tillegg denne helga så tråkket jeg over alt for mange ganger som til slutt endte med skrubbsår på det kneet jeg har operert før. I dag sitter jeg med arr på kneet etter dette, men synes lite opp i mot arrene fra operasjonen. Så slik endte Juni måneden.

Endelig kom Juli måneden og jeg kunne endelig fylle 22 år. Og 2 dager etter at jeg fylte 22 år så dro mamma, pappa, broren min og jeg på en laaang biltur. Vi skulle kjøre fra Lier til Kirkenes, og vi startet søndag klokken 09.00 og var fremme hos tante og onkel tirsdag klokken 18.00. Vi var der litt over en uke og fikk møtt masse familie, og ikke minst vært på graven til farmor.
Når vi dro hjemover møtte vi på reinsdyr midt i veien blant annet, røyskatt så jeg, og hare mener jeg vi så. Men vi skulle jo ikke kjøre til Lier, vi skulle kjøre til Trondheim. Det var første gang alle vi 4 var i Trondheim, og vi fikk faktisk 2 netter der. Og der skilte vi veier hvor pappa og broren min skulle videre til treningslei i taekwon-do og mamma og jeg skulle hjem til Lier. Mamma og jeg tok fly til Gardermoen og tok så videre flytoget til Asker hvor morfar hentet oss. Når vi kom hjem var det å pakke ut og pakke inn igjen, for neste dag skulle jeg til Oslo og dagen etter der igjen skulle Anders og jeg bli med eldste broren til Anders med følge til Ullared og Uddevalla.
På Ullared så ble det masse shopping, mye klær men masse annet og, og vi leide hytte der. Vi sov der bare en natt, så da dro vi videre til Uddevalla hvor vi skulle sove to netter. På de dagene skulle vi blant annet til Liseberg og kose oss masse, og vi bestemte oss også for å ta en tur innom Universeumet der med masse dyr. Det var en utrolig koselig tur, mer har jeg ikke å si.

I August dro Anders og jeg med danskebåten til København. Vi hadde bestilt an ganske stor lugar med balkong, og det var deilig å sitte der når båten kjørte fra Oslo. Vi koste oss med litt casino, hesteveddeløp, shopping og masse kos. Jeg synes det alltid er koselig å dra på slik tur med Anders, og håper vi kan dra på flere slike.
Når vi kom tilbake fra København så dro vi like gjerne på Allsang på Grensen. Vi angrer på at vi dro samme dag som vi kom hjem fra tur da vi ikke var hjemme før 00.30. Da hadde det blitt en utrolig lang dag for oss begge, vi var gretne og slitne, og ville hjem ikke minst. Men vi fikk sett Bonnie Tyler, Atle Pettersen, Stian Blipp, Bobbysocks, Morgan Sulele, Alexander Rybak og fler. Samtidig som vi angrer at vi dro, så angrer vi ikke. Det var utrolig koselig å kunne dra på dette da det har vært en drøm for oss begge lenge.
Skolen startet igjen, og har da nå begynt på siste året mitt på høgskole.
Og vi var ikke minst på Tusenfryd. Vi var en god gjeng som dro dit, og da med 2 barn på 3 og 6, så vi koste oss masse.

I September var jeg på min aller første landskamp i hockey. Det var OL-kavlifisering, og dessverre var jeg på kampen hvor Norge tapte. Men de vant de to siste kampene sine og ble kvalifisert til Norge. Jeg fikk se de store stjernene som Mats Zuccarello, og det var gøy!
Vi var også på Rally igjen, men denne gangen på Hamar. Da bodde vi på hotell med andre og hadde det kjempe koselig å med spise sammen, bade og rett og slett bare være sammen.

I Oktober startet jeg i praksis for første gang på småbarnsavdeling. Denne gangen var jeg der dessverre bare i 2 uker, og neste gang blir ikke før januar 2017. Men det gikk veldig bra, og jeg vet nå at jeg vil jobbe på småbarnsavdeling.
Det skjedde ikke så veldig mye denne måneden. Jeg var på togtur i slutten av oktober til Stavanger med Anders og ei til. Det var koselig, men var utrolig slitne når vi kom hjem. Vi tok tross alt nattog, og med slike svinger som det var så ble man jo reisesyk. Men det gikk jo ellers bra. Det var en utrolig koselig tur, det var det virkelig!

I November så ble det mye med skole. Det nærmet seg eksamen og jeg ville være godt forberedt, spesielt når det skulle være på PC og vi fikk ha med oss notatene vi hadde på PC. Men denne måneden gikk også til å feire familie som hadde bursdag som broren min, morfaren min, onkelen min og Anders.
Den ene helga i November var jeg hos ei venninne på Hamar. Hun har to barn i tillegg, så da var vi masse ute, vi så film sammen, og koste oss masse. En av de beste helgene jeg noensinne har hatt.

Endelig Desember. Det nærmet seg veldig eksamen nå, og jul. Eksamen ble tatt og den ble bestått med karakter C, og da kunne jeg ta juleferie med god samvittighet. Jeg feiret jul sammen med mamma, pappa, broren min, Anders og tanten min med masse god mat og masse pakker. Romjula ble tilbrakt i Oslo med Anders med litt shopping, hockeykamper og ut å spise med et vennepar. Nyttårsaften ble feiret sammen med mamma og pappa med den nærmeste familien til mamma. Det var utrolig koselig! Vi spiste kalkun på nesten 8 kg, vi hadde iskake og multekrem til dessert, pakkelek hadde vi og fleste av oss gikk ut til fyrverkeri. Jeg kunne ikke hatt en bedre nyttårsfeiring enn det jeg hadde, og håper dette skjer flere ganger.


Nå er jeg veldig klar på hva 2017 har å gi meg. Jeg har den siste innspurten på høgskolen, mine siste måneder på hybel her på Hamar, og mye som skjer dette året. Enn så lenge så har jeg masse å oppleve dette året, så håper ikke på noen skuffelser.

Riktig godt nytt år alle sammen ❤🎉

Likes

Comments

God bittelille nyttårsaften alle sammen!

Om bare 3 dager så er vi ferdig med 2016 og begynt på 2017. Nå i disse dager er det jo romjulstid, og den brukes mest til å slappe av, shoppe, litt hockeykamper og være med familie. Anders og jeg dro fra Lier på mandagen da vi skulle på 2. juledagsmiddag hos bestemoren hans, og så ville jeg bruke 1. juledag på å slappe av og ikke stresse. Vi rakk middagen og vi fikk slappet av en del å.

Heldig som jeg var fikk jeg både gavekort og penger på julaften, så når senteret på Stovner åpnet 10.00 var jeg der. Ting jeg har kjøpt i romjula kommer på nyåret når jeg først og fremst har Mac og kamera, dette glemte jeg i Lier. Tirsdag brukte jeg gavekortene og litt mer penger før turen gikk til Fredrikstad og hockeykamp. Angrer ikke på at vi dro for denne kampen var spennende! Alt i alt etter 60 minutter og 24 sekunder ut i sudden så vinner Manglerud Star, og det var godt for oss som tok turen og for spillerne.
I dag så har dagen gått til bursdagsgave kjøp til nevøen vår som fyller år rett over nyttår. Han blir så fort stor 😢
Vi har vært å tittet litt rundt i sentrum før vi vendte nesen mot Grünerløkka og Ringen Kino. Jeg har vært på kino med svigerinne og nevø i dag, og vi så Dyrene i Hakkebakkeskogen! Det var gøy å se denne, dette er jo barndomsminner fra bok på lerret, og nå kunne vi lage barndomsminner for nevøen min.

De siste dagene av 2016 skal nytes godt. Allerede 1. Januar blir det å sitte og skrive innlegg og forberede meg for hva 2017 har i vente.
Så da vil jeg med dette bare ønske dere et riktig godt nyttår, så ses vi i 2017 ❤🎉

Likes

Comments

God lille julaften alle sammen.

Endelig er det dagen før dagen, men dessverre lite julestemning. Jeg tenker at slik vil jula være en del år fremover, og spesielt da uten snø. Det er det eneste jeg savner med julen her jeg bor. Da jeg var på Hamar forrige uke så hadde jeg skikkelig julestemning, men når jeg nærmet meg mer og mer Oslo og Lier så mistet jeg den. Men med forberedelser som å finne juletre, pepperkakebaking og ikke minst pynte juletre med julesanger i bakgrunnen hjelper mye på å få den.

Jeg har alltid hatt et godt forhold til jula. Mamma, broren min og jeg pleide å bake pepperkaker i hvert fall helga før jul. Lille julaften pleide mamma, broren og jeg å pynte juletre sammen, til middag hadde vi risengrynsgrøt med mandel i med marsipan gris til premie, og på kvelden så vi alltid Kvelden før kvelden på NRK1 med Grevinnen og hovmesteren. Det er enda tradisjon her med å se dette, og det skal vi i kveld å!
På julaften våknet vi til at det lå strømper på rommet vårt eller på stua. Her lå det julehefter, godteri og mye annet spennende. Vi så på TV alt fra barne tv til filmer, koste oss med frokost og det vi fikk i strømpene og pakkekalenderen før vi skulle pynte oss og gjøre oss klar til å dra ned til mormor og morfar på mølje. Mølje er flatbrød i en slags kraft, og dette har vi hatt som tradisjon i alle år sånn klokka 12 på julaften. Vi pleide å få gaver fra Wien, altså oldemor, og en liten godtepose av mormor og morfar etter vi spiste mølje. Vi så tv og var sammen med familien før vi skulle hjem igjen og mamma skulle begynne med ribba.

Annen hvert år har enten mormor og morfar hvert her eller farmor og tante og onkel fra pappa sin side. Selvom farmor gikk bort så kommer enda tante og onkel på pappa sin side, og det gjør dem i år, og da kommer mormor og morfar neste år. Middagen er rundt 17, og da hører vi sølvguttene i bakgrunnen. Til dessert har vi moltekrem, men det er jeg ikke helt fan av men synes det er godt. Etter hvert slapper vi av før vi endelig kan åpne julegaver.

Alt som er tilfelles for dette, er familie! Det er det viktigste for meg med jula, det å være med familien. Merker jo at de årene farmor skulle ha vært her så er det et savn, men vi mimrer jo ofte om henne så hun er ikke glemt. Hun er jo med oss, men skulle ha gjort mye for å få henne tilbake hit igjen.

Denne julen har alt gått veldig tregt, og ikke før i dag var pepperkakene kjevlet ut, formet og stekt. Og i år så er jeg veldig spent på hva mamma synes da deigen i år er laget av meg. Jeg har for aller første gang i mitt liv lagd pepperkakedeig fra bunnen av, og jeg ble veldig fornøyd. Nå skal juletreet snart få litt pynt på seg før man kan igjen slappe av og vente på grøt i kveld. Jeg merker at nå som jeg er eldre og de andre jobber mye, så blir alt forskyvet. I dag jobber Magnus til sent så grøten blir ikke før han er hjemme. Pepperkakene ble bakt ut i dag, og ofte pleier dem å bli bakt ut en del dager før julaften. Men så lenge det blir gjort så blir mamma fornøyd.

Så nå skal jeg sette i gang, så vil jeg ønske alle sammen en riktig God Jul 🎅🎄🎁

Likes

Comments

Det har tatt litt tid med å komme i gang med dette innlegget, men så har jeg og vært veldig dårlig med å blogge forrige uke først og fremst fordi jeg skulle ha fokus på eksamen. Etter det har det vært masse avslapning hjemme med serier, men litt å gjøre som det siste av julehandel og mye mer. Men så er det vel bedre å komme litt sent med innlegget enn aldri, så her kommer det.

Ukens Quote

Carpe Diem - Grip dagen

Ukens Høydepunkt

Det var når jeg hadde levert eksamen ca 13.15 på onsdag, og kunne dra hjem på juleferie! 🎅🎄


Ukens Nedtur

Ukens nedtur var at jeg ikke ville prioritere bloggen de dagene etter eksamen hvor jeg heller ville slappe av, sove lenge og se masse serier. Men nå er jeg tilbake igjen, og gleder meg til å blogge i jula


Ukens Innkjøp

Juletreet vårt 😍 Her har pappa akkurat saget treet vårt og poserer for bildetaking av både mamma og meg. Så iløpet av denne uka skal treet inn i stua og det skal pyntes, og ikke minst skal det legges pakker under treet når det er pyntet. Jula er min favoritt høytid


Ukens Film

Pappa lurte på om jeg ville være med å se denne filmen, og det var verdt det! Jeg elsker Star Wars-filmene fra før av, og denne gir litt mer mening mellom den tredje og fjerde filmen. Denne anbefaler jeg alle Star Wars-fans å se.


Ukens Serie

Jeg ble ferdig med Grey's Anatomy serien denne uken, men begynte allerede på en ny en. Jeg har sett på Råskap som gikk på TV3 denne høsten. Det er en serie med toppidrettsutøvere som skal konkurrere mot hverandre gjennom rekke tøffe konkurranser. Hockeyspillere, snowboard kjørere, padlere, håndballspiller, spydkaster, bokser, tungvektløfter, UFC-utøver og noen fler er med i denne serien. Den er ganske tøff, så denne anbefaler jeg. Du får se den Viaplay om du har bruker eller Viafree gratis.


Denne uken er allerede godt i gang, og her skal det bakes, pyntes og pakke inn resten av julegavene. Ha en riktig fin kveld alle sammen, i morgen er det en ny dag ❤

Likes

Comments

Hva kan jeg si om denne mandagen?

Jo, rene kaos og ulykkefull. Alt funket ikke når jeg var hjemme ved pakking, dusjing, frokost. Ja, ingenting ville ikke slik jeg ville, kan jeg rett og slett si. I tillegg så finner jeg ikke plastikk juletreet mitt, som SKAL være hjemme i Lier et sted.
Ikke nok med det så holdt pappa å kjøre i en bil som ikke holdt vikeplikten sin i en rundkjøring i Asker når pappa skulle kjøre meg til toget. Denne bilen så seg ikke om i det hele tatt og så ikke at vi kom, så han kjørte inn og pappa holdt på å kjøre inn i siden på han. Takk Gud pappa fikk dette med seg, for en sånn kjøring er skummel fra han andre sin side.

Så begynner ting å gå greit på toget. Jeg finner meg en 4-seter og får sitte der hele veien til Hamar, alene. Men når jeg kommer til Gardermoen ca så merker jeg at jeg begynner å bli litt dårlig. Jeg hadde ikke noe å drikke på og ikke noe ordentlig å spise så jeg sendte melding til mamma om jeg kunne få noe penger til mat og drikke. Det fikk jeg, men så var selvfølgelig disse automatene ute av drift. Svarte tenkte jeg da, men kom til å tenke på at jeg har jo enda sånne poletter fra jeg har sittet på komfort, så tar i bruk en slik til en kopp med kakao og finner en brødskalk fra brødet jeg har fått av mamma og pappa. Nam, brød uten pålegg på 😖

Endelig kommer jeg meg på Hamar og begynner å gå mot hybelen. Sånn ca halvveis så merker jeg at det er ganske glatt så jeg prøver å være forsiktig. Så når jeg da skal gå over en vei som samtidig er litt skeiv så skal jeg dette. Hofta og albuen var det som tok i mot kroppen i fallet og som traff bakken først. Ikke første gang jeg har dettet på isen i år, men det gjorde ganske vondt og dette vil jeg merke i morgen. Hva mer skal skje i dag enn dette nå? Jeg var så lei og ville bare komme meg hjem til sofaen og TV, slappe av med noe varmt i koppen og teppet mitt med Mac'en i fanget og skrive notater til eksamen.

Det har virkelig ikke vært en gøyal mandag, for å si det slik. Denne dagen kan for min del bare bli ferdig slik at jeg kan stå opp i morgen og ta tak i en ny dag.
Nå fikk jeg i hvert fall en utblåsning her, og det var godt. Håper dere alle har en fin mandag ellers, og ikke har en slik blåmandag som jeg har.


Likes

Comments