Jeg merker at det begynner å nærme seg med å flytte hjem igjen. Om 3 måneder i dag så har jeg faktisk ikke hybel mer her på Hamar og bor hjemme i Lier igjen. Studentlivet begynner å nærme seg en slutt og bare tanken er rar. I går begynte jeg med å pakke ned litt som klær i søplesekker, og i dag så har jeg pakket ned både pensumbøker som jeg ikke trenger å bruke fremover, gamle skrivebøker som jeg ikke trenger og vanlig bøker jeg liker å lese ned i banankasser.

Så langt så har jeg 4 søplesekker med klær og to kasser med bøker. Mamma sa i går at de kanskje må komme en tur snart og hente dette, og ja det tror jeg de bør. Blir spennende å se hvor mange esker til sammen det blir, for tro meg jeg har masse igjen som skal pakkes ned!!!

Det har vært stille fra meg en stund nå på grunn av mye skolearbeid som har vært i fokus, og slik vil det være fremover. Jeg prøver å sette av tid til å blogge, men skolearbeid må komme i første rekke. Jeg skal tross alt skrive en bacheloroppgave, og den skal jeg gjøre litt med over helga. Jeg er egentlig ferdig med det jeg skal gjøre før jeg kan skrive oppgaven, men må bare renskrive. Så med et annet arbeidskrav samtidig, så her blir det multitasking på to oppgaver.

Nå begynner kvelden å senke seg, og med tanke på at det er fredag så blir det filmkveld frem til senkveld starter. Jeg er alene på Hamar denne helga, og tror kanskje dette enten er siste eller nestsiste helg på Hamar generelt for meg. Den tanken har faktisk ikke streifet meg før nå, så denne helga skal nytes til det ytterste med 3 mila, 5 mila, hockey og ikke minst filmer. Det er mange filmer ute på Viaplay nå som jeg prøver å komme meg gjennom. Helga skal brukes til å kose seg og slappe av, ikke skolearbeid. Det kan jeg ta igjen til mandag. Jeg vil utnytte det siste jeg har igjen å gjøre her på Hamar.

Så med det sier jeg riktig god fredagskveld, så får jeg se hva jeg får blogget i helga 😊

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Endelig er det blitt mandag 20. februar, og nå kan jeg endelig si at jeg har fullført 50 dager uten godteri! Jeg er så stolt av meg selv for at jeg faktisk har klart dette, for å være helt ærlig så trodde jeg at jeg kom til å sprekke ganske tidlig. Men det har jeg faktisk ikke, og det har gjort store forandringer hos meg, og disse tenkte jeg at jeg skal dele med dere:

  • Fått mer energi. Jeg har fått masse av overskudd av energi etter at jeg bestemte meg for å delta i denne utfordringen. Spesielt i praksisukene så har jeg hatt masse energi til overs, så dette har jo gått til å gjøre masse i hybelen som å støvsuge, vaske og rydde der, og hatt hjemmetrening. Jeg har vel nesten ikke sittet mye stille de 3 siste ukene fordi jeg har hatt så mye energi til overs.


  • Merker en forandring med kroppen. Jeg har gått ned noen kilo, og dette kan bekreftes i hvert fall av Anders. Jeg ser det godt selv når jeg står i speilet og ser på meg selv, når jeg tar på meg bukser og overdeler faktisk. Det har satt meg en motivasjon til å fortsette med å spise mye mindre godteri. Jeg må begrense meg på hvor mye jeg får i meg, så når jeg skal på kino tenkte jeg å kjøpe bittelitt godteri på Europris. Det er tross alt kino. Men fortsatt, det har gitt meg en motivasjon det å se meg selv i speilet hvordan kroppen min har forandret seg. Nå har jeg faktisk et mål for dette året om hvor mye jeg skal gå ned.


  • Ser mer i perspektiv. Jeg trenger ikke å ha godteri i livet mitt sånn egentlig, det er jo der bare for kosens skyld. Men i forhold til i fjor og nå, så skal jeg kutte ned masse på inntak av godteri. Kanskje gi bort litt til noen eventuelt? Jeg vet ikke, er jo koselig å ha en neve godteri på lørdagskvelden. Men da bare en neve, for trenger ikke mer en det.


  • Motivasjon til å fortsette. Jeg har jo fått en motivasjon til å fortsette et liv uten godteri, men også tenker jeg at jeg kan jo ikke legge bort alt heller. Som jeg skrev tidligere så holder det med kun en neve godteri på en lørdagskveld. Tar du det en annen dag i uken så holder man seg unna godteri på lørdagskvelden. En neve godteri i uken (godt jeg ikke har så store hender i tillegg).


Jeg er så stolt av meg selv etter å ha fullført 50 dager uten godteri, spesielt da jeg ikke trodde jeg ville klare det. Men nå har jeg faktisk klart det, så nå kan jeg gi meg klapp på skulderen.

Likes

Comments

I går var min aller siste dag i praksis. Jeg har nå fullført 100 dager praksis, 15 lederdager, og en del oppgaver i regi av høgskolen. Det er veldig rart å tenke over at jeg er ferdig med praksis, og neste gang jeg skal i barnehage da blir jo når jeg skal jobbe og stå på mine egne bein.

Praksisen gjennom høgskolen har virkelig lært meg så utrolig masse gjennom disse 3 årene. Jeg har innsett at jeg valgte det riktige studiet for meg, og det er dette jeg virkelig vil gjøre resten av livet. Nå må jeg bare bli ferdig med resten av skolen, søke jobber og komme meg ordentlig gang med livet mitt.

Nå har jeg kommet meg til Oslo, og her skal jeg tilbringe vinterferien. Jeg skal ikke bare slappe av denne uken, jeg har planer om å komme meg godt i gang med et arbeidskrav som skal leveres om ikke så lenge, begynne på et annet arbeidskrav også, og ikke minst skrive mer på bacheloroppgaven. Jeg har fått observert nå mens jeg har vært i praksis, og det har gått veldig bra så nå gjenstår bare renskriving og legge til teori. Bare tanken på at jeg har kommet meg så godt i gang på ting, er så godt! Jeg gleder meg til å sette meg ned og skrive på arbeidskravene og bacheloroppgaven min, bare tanken får meg til å smile.

Nå skal jeg faktisk sette meg ned og begynne litt, selvom det er lørdag, men det blir jo verdt det til slutt. Ha en fin lørdag alle sammen

Likes

Comments

For en helg dette har vært! Denne turen ble bestilt i høst opprinnelig med 9 andre pluss meg, men endte opp med at vi ble 8 tilsammen. Altså, vi var 4 kjærestepar på tur til Hemsedal. Det ble så suksess at det er planer om å dra tilbake neste år. Jeg ville jo ikke dra hjem i går, det var så nydelig der og ikke minst idyllisk. Når vi våkna opp, så var Anders og jeg så heldige å ha rom ut mot fjellet, så det var jo bare så utrolig deilig å våkne opp til.

Vi dro virkelig med en fantastisk gjeng i helga, kunne ikke byttet ut denne helga med noe annet. Vi var ganske sent fremme til hytta på fredag. Vi dro 14.00 fra Blindern i Oslo, og var fremme noe over 19.00. Når vi skulle lete etter denne hytta, så var det både mørkt og det snødde en god del. Men vi kom oss trygt frem, og det ble en skikkelig god kveld med god mat og brettspill.

Halve gjengen dro i bakken, og resten tok seg en tur til sentrum og var på hytta hvor vi skravla om masse forskjellig, lagde kake og varmet opp både hytte og badstu. Når de i bakken kom tilbake så ble gikk alle utenom en i badstua. Den ene personen skulle lage mat, og da kunne man drepe tid med å kose oss i badstua og ikke være i veien. Svigerinnen min og jeg fant ut at vi skulle ta en liten pause fra badstua, og så kom vi på at vi ville snøbade! Så nå kan jeg stryke det av bucketlista mi, jeg har snøbadet!! Men vi løp selvfølgelig inn i badstua igjen med en gang for å bli varme igjen, for det var kaldt. Men nå har jeg faktisk gjort det, og det er jeg glad for. Lørdagen ble også brukt til god mat, brettspill og kos.

Søndagen var her, og nå skulle vi hjem. Ingen hadde lyst til å dra derfra for vi hadde storkost oss, og ikke minst så var det så utrolig nydelig der. Jeg kunne gjerne blitt igjen der, men så har jeg praksis i barnehage og det må jeg gjennomføre. Det er tross alt siste uken min med praksis gjennom høgskolen uansett, og så er jeg i en herlig barnehage.
Vi pakket ned mens Anders stekte bacon og ordnet til frokost. Vi fikk støvsugd og vasket ut hytta før klokken 11, men på grunn av en bil som ikke ville starte så ble det ikke avreise før 12.00. Vi kom oss i hvert fall hjemover, og jeg kom meg på Hamar. Men dette var virkelig en fantastisk tur, og dette vil jeg gjøre igjen. Tusen takk for turen til dere som var med, håper vi kan gjøre det igjen.

Likes

Comments

Endelig er det blitt søndag igjen, og i morgen starter jeg på mine 10 siste dager i praksis gjennom Høgskolen. Det har gått så utrolig fort, og bare tanken på kun 10 dager igjen av praksis gjør meg nervøs. Etter 17. februar så er neste gang jeg skal i barnehage så skal jeg faktisk i egen jobb. Det er en veldig rar tanke egentlig, men så gleder jeg jo meg så utrolig masse også da.
Men over til selve ukens innleggene så er det jo faktisk 2 uker siden sist jeg skrev et slikt innlegg. Så dette innlegget blir da basert på de to siste ukene hvor jeg ikke har hatt ukens innlegg.


Ukens Tanke

Endelig er jeg i gang med bacheloroppgaven og fått sendt inn noe som skal godkjennes av veileder før jeg kan gå ut i feltet og observere. Jeg fikk svar faktisk her om dagen at jeg var på god vei men måtte fylle inn litt mer. Så i går så skrev jeg inn det jeg fikk forslag om å legge til, så er spent på hva veileder sier nå om det. Men tanken denne uken er at jeg i hvert fall endelig er kommet meg godt i gang i dette!


Ukens Opptur

I går så kom Anders oppover til meg for en liten tur. Han blir til i dag rundt 20.00 før han så må reise til Oslo for jobb i morgen tidlig. Det har jo vært koselig å ha han her, i tillegg til at vi lagde god mat. Eller, JEG glade god mat. I går så ordnet jeg med biff med fløtegratinerte poteter og bearnaise saus, og i dag ble det taco. Jeg har rett og slett stått helt alene med å lage maten denne helgen, men synes det var gøy. Vi har sett filmer, sett på tv, spilt kort og snakket masse. Nå sitter vi og ser på kamp mellom Manglerud Star og Storhamar og krysser fingrene godt for seier for Manglerud Star. De har tross alt vunnet de 2 siste kampene, og da mot den ene seieren mot Storhamar forrige søndag. Krysser fingrene for ny seier i dag. I akkurat dette øyeblikk så er stillingen 0-2 til Storhamar.


Ukens Film

Trailer lånt fra Youtube


Ukens Sang

Lånt fra Youtube
Hvor fin er ikke denne fra Ariana Grande og John Legend? 😍


Ukens Fritidsaktivitet

TRENING!! Hver eneste smutthull jeg finner så tar jeg styrkeøvelser, og ikke minst dise sidesparkene. Jeg har nå rundet 1000 merket mitt, og har nå 9000 sidespark igjen.


Ukens Motivasjon

Denne ukens motivasjon har i og med at jeg forrige helg fant ut at jeg har gått ned ca 3 kg siden 1. januar. Nå er det 5. februar og har dessverre ingen vekt her på Hamar, så jeg må vente til jeg kommer hjem om ca 3 uker til å se hvor mye igjen jeg har gått ned. Jeg har et mål om å gå ned så mye som mulig for å bli fornøyd med min kropp, og det ved å kutte ned på godteri, trene mer hjemme, kutte ned på brus, og ikke minst tenke over hva jeg putter i munnen. Jeg har droppet vanlig brød og spiser helst knekkebrød, og slik skal jeg fortsette med inntil videre. Jeg har et mål, og det skal jeg klare!! 💪


Ukens Oppdatering 50 dager uten godteri

Det går veldig bra faktisk! Jeg har nå fullført 37 dager uten godteri, og det er jeg stolt av. Det vises godt på vekta at jeg ikke har spist godteri på lenge, og nå sitter tanken på å fortsette videre uten godteri etter disse 50 fullført dagene? Hvem vet, jeg har jo en del godteri etter jula her, så jeg skal nok sette en regel etter disse 50 dagene: Kun en neve godteri på lørdagskvelden,og that's it! Men jeg er stolt av meg selv at jeg har klart å unngå fristelser. Det har vært tøft, men jeg har faktisk klart det 😍


Det var litt å si ja, men nå starter endelig enda en uke og ikke minst så skal jeg i barnehagen igjen i morgen. Jeg gleder meg masse, men kan og si at jeg har en del som skal gjøres disse 2 ukene. Jeg skal fortsette med utviklingsarbeidet og jeg skal ha lederdager. Jeg skal prøve så godt jeg kan med å oppdatere hver dag om hvordan det går, men kan ikke love. Så vi får se hva som skjer. Men nå må jeg være sosial med Anders, så blogges når han har dratt

Likes

Comments

Da er jeg endelig i gang med bacheloroppgaven min. i dag sendte jeg noen skjemaer som veilederen min må godkjenne før jeg kan gå ut i feltet å skaffe meg data til oppgaven min, så nå må jeg bare vente på godkjennelse. Eller så må jeg bare vente til jeg har vært ute i feltet til jeg kan skrive mer på oppgaven min, så det gleder jeg meg til.

Jeg har vært fraværende i noen dager nå da jeg har måttet sitte med denne oppgaven min, men nå så ser det litt lysere ut til å kunne blogge mer. I tillegg så var jeg i bryllup i helgen til et vennepar av Anders og meg så da ble det heller ingen tid til blogging.
Bryllupet var utrolig fint og bruden var utrolig nydelig. Jeg merker jeg gleder meg til de dagen det er min tur, om det skjer da. Ja jeg er forlovet, men det har jeg jo vært i snart 3,5 år så egentlig kan alt skje.

Men nå skal jeg få ryddet her etter at jeg har fått ny tv-boks og da måtte jeg ta å rote litt her. Stakkars fyr som skulle installere dette som fikk se alt rotet, men sånn går det når stikkontakten og nettverksboksen i veggen er gjemt bak litt ting. Så det ble en kort oppdatering fra meg i hvert fall, så blogger jeg mer senere i kveld.

Likes

Comments

Nå er jeg virkelig i gang med bacheloroppgaven merker jeg. Jeg var på veiledning på mandag hvor jeg fikk ny problemstilling, og nå må jeg skrive dokument om observasjon, etisk reflektere min observasjonsmetode og lage samtykkeskjema slik at jeg kan observere i barnehage. Dette må jeg gjøre i løpet av de neste dagene slik at jeg snart kan komme meg i ordentlig gang, og kan snart begynne å skrive på oppgaven.

Jeg merker at å skrive en bacheloroppgave er krevende. Det tar mye av tiden, så det betyr at jeg må sette mye til side. Fridager, helger, "ferier" må jeg bruke på å skrive, så hver gang jeg har mulighet til å sette meg ned og skrive litt, eller lese litt for den saks skyld, så må jeg det. Sist jeg var i Oslo så var jeg og på hockeykamper, og under den ene kampen så satt jeg i begge pausene og leste. Jeg fikk med meg hva jeg leste spesielt fordi jeg satt alene og fokuserte på hva jeg leste. Å bruke alle slike smutthull er viktig!

Om 3 måneder har jeg planer om å levere oppgaven til veileder slik at hun kan se gjennom, og forhåpentligvis skal jeg klare det. Det betyr at jeg må begynne nå slik at jeg har noe til hver eneste veiledning jeg har med henne. Dette er virkelig det viktigste semesteret jeg har, og dette SKAL jeg klare!!

Så nå skal jeg sette meg godt til rette og lese litt slik at jeg kan begynne på dokumentet som skal leveres til veileder slik at jeg kan gå ut og observere, og etterhvert skal jeg begynne på selveste oppgaven min 😍

Bloggen blir ikke glemt, men kan bli litt mindre blogging. Ønsk meg gjerne lykke til, for det tror jeg trengs! 😊

Likes

Comments

Nok en uke av 2017 er over, og dette har vært en spesiell uke med praksis blant annet, mye planlegging, skolearbeid, og mye mer som jeg ikke klarer å sette fingeren på. Noe har det vært, men vanskelig å forklare rett og slett. Men det har vært mye tanker denne uken, mye jeg har gjort for meg selv. Mye som jeg vil komme med i dette innlegget.


Ukens Tanke

Nå begynner virkelig ting å bli reelt her for meg. I går var jeg på butikken en tur for å hente ut noen kuponger jeg har på coop, altså da 2 gratis brus som jeg ville ha, så hadde jeg en tanke mens jeg var på vei til butikken. Kanskje jeg skal ta med meg et par banankasser for å begynne å pakke ned litt? Jeg var på tanken på å spørre om å få noen kasser, men backet meg ut. Jeg tørte rett og slett ikke.
Her om dagen og så hadde vi veiledning med praksislærer, så begynte hun å lure på om vi hadde begynt å søke jobber. Shit, vi skal faktisk gjøre det snart!! Til høsten har jeg forhåpentligvis en jobb i barnehage! Det er så urealistisk, men det er faktisk virkeligheten.
I dag når jeg gikk tur så tok jeg en del bilder av frosten på greiner på trærne og vinterværet her på Hamar, og så slo det meg. Dette er min siste vinter som boende student her på Hamar. Det er så rart å tenke på. Neste vinter bor jeg i Lier, og neste vinter der igjen bor jeg forhåpentligvis sammen med Anders et annet sted. Disse årene på Hamar har endret meg virkelig. Flere i vennegjengen i Oslo sier det selv, jeg har forandret meg og blitt mer voksen. For meg er det hyggelig å høre, men vil gjerne høre det av mamma og pappa. Er det sant mamma??
Dette har vært ukens tanke, og dette kommer til å være en tanke i en god stund fremover ❤


Ukens Opptur

Denne uken hadde jeg første praksis uke av 3 for dette semesteret. Det har vært noen fantastiske dager, samtidig var det observasjoner vi skulle gjøre i henhold til et utviklingsarbeid. Dette er ganske spennende, men det var utrolig koselig å se barna igjen og være med dem igjen. Gleder meg allerede til neste gang!

Anders og jeg har denne uken begynt å legge planer for fremtiden. Hvis ting går slik vi vil, så kan det hende vi flytter sammen sommeren 2018. Håper dette blir oppfylt, vi har allerede begynt å legge planer og sette av penger. Jeg er så glad for at vi kan begynne å tenkte på fremtiden. Alt henger på om jeg har jobb og penger til å flytte ut. Men enn så lenge er det et ønske og en drøm for oss i 2018!


Ukens Film

Trailer lånt av YouTube

Ukens Bilde

Bilde tatt på vei til praksisbarnehagen på torsdag. Veldig heldig med dette bilde da det ble varmere utover dagen og det smeltet bort!


Ukens Sang

Film lånt av YouTube


Det har faktisk ikke vært noen som helst som nedturer denne uken så da valgte jeg å legge bort denne kategorien i dette ukens innlegget.
Jeg er veldig spent på hva neste uke har å tilby. Det er mye som skal skje denne uken, som for eksempel så har jeg veiledning i morgen og skal sitte igjen litt på skolen, så er det litt skole, så er det praksismøte med praksislærer på fredag og andre studenter med praksislærer og faglærer, før jeg da skal til Lier. Neste helg skal jeg i bryllup til et vennepar, og jeg gleder meg veldig. Gleder meg masse til å se bruden i brudekjolen sin 😍

Så ja, mye som skjer, og selvfølgelig skal jeg blogge denne uken samtidig som jeg gjør alt det andre jeg skal gjøre. Så da skal jeg først og fremst starte med å bli ferdig her, pakke sekken, og gjøre meg klar for i morgen. Samtidig skal jeg se ferdig en film som jeg ser på nå så blir det tidlig i seng. Vi blogges mer i morgen ❤

Likes

Comments

God søndag alle sammen

Her er jeg så godt i gang som bare det! Jeg har fått gått meg en tur, satt på en del klesvask, lest til veiledning som jeg har i morgen med tanke på Bachelor oppgaven. Så ja, dette er ikke en helt rolig søndag.
Akkurat nå mens jeg skriver er jeg ferdig med tre maskiner som henger til tørk, og en som er i gang i vaskemaskinen. Det er så greit å bli kvitt all skittentøy nå mens man har mulighet til å vaske. I tillegg så trenger jeg mer klær nå, det har gått masse klær denne uken på grunn av praksis. Så da var det på tide med en klesvask.

Jeg har en del jeg skal gjøre til uken på grunn av skole, og ikke minst bachelor oppgaven. Etter veiledning i morgen tenkte jeg å sitte igjen på skolen for å lete etter bøker og artikler jeg kan bruke i oppgaven og komme meg ordentlig i gang, samt sitte hjemme og lese masse. Slik er livet som student, og spesielt når man er i sluttspurten. 26. Mai i år så er jeg ferdig, rett og slett. I juni så flytter jeg hjem til Lier, så da blir det å lage et ordentlig oppholdsrom til meg. Jeg gleder meg masse til å komme meg hjem, helt ærlig. Jeg gleder meg masse!

Denne søndagen skal jeg også se hockeykamp på tv mens jeg spiser middag. Denne dagen er vel stappa nå så nå får jeg komme meg i gang med andre ting. Jeg skal gripe dagen og lese gjennom masse pensum før jeg legger meg. Så da kommer jeg tilbake senere med flere innlegg, jeg har en del på lur ❤

Likes

Comments

Hei alle sammen.

Nå var det lørdag her som har gått til ikke minst å sove lenge, se masse serier mens man driver med husarbeid. Akkurat nå går håndball-VM på tv, og selvfølgelig må man jo heie på Norge.
Men som jeg skrev så har det gått til husarbeid. Jeg fikk vært på butikken og panta flasker, fikk tatt ut 2 gratis brus jeg hadde, måtte bare betale panten på brusen så det er jo ikke ille, i tillegg så kjøpte jeg meg litt potetgull til kvelden. Så var det hjem for å stryke litt klær som har ligget klar til stryking i et par uker så nå var det på tide for å bli kvitt dette. Jeg fikk tatt oppvasken så vasken er klar og tom for skitne tallerkener og slikt etter dagens middag. Jeg har også fått støvsugd litt her slik at jeg i morgen kan ta å vaske gulv her og vaske badet. Merker det da var godt å kunne sette seg ned etterpå og tenke at det er nesten rent her, bare mangler litt småtterier igjen.

I dag er det også en stor begivenhet innenfor norsk hockey. Det er duket for et event som heter Winter Classic, der hvor to lag (Stjernen og Sparte i Østfold) skal spille mot hverandre på en utendørsbane som er rigget til på FFK fotballstadio, og det er sagt at det kommer flere tusen der. De kommer til å slå publikumsrekorden garantert! (Usikker på hva den er, men den kommer nok garantert til å bli slått i dag!)
Den skal bli sett på tv for min del. Jeg er på Hamar denne helgen da jeg har hatt to oppgaver som skal leveres henholdsvis på begge sidene av helga, altså fredag og mandag. Derfor har jeg da bestemt meg for å være her, i tillegg så har jeg ikke penger til det. Jeg skal tross alt til Lier neste helg, og i bryllup til et vennepar, og så skal jeg nedover igjen den 10. februar da jeg og den vennegjengen jeg er i skal til Hemsedal. Så da må man jo spare penger, for det er tross alt mye annet man må bruke penger på.

Snart skal jeg forhåpentligvis spise middag, må bare la kyllingen tine litt mer, men det gjør det nok. Så håper jeg alle får en fin lørdag videre.

(Bilde tatt på vei til barnehagen på torsdagsmorgen. Glad jeg gjorde det, for den dagen smeltet det bort på grunn av det begynte å bli litt varmere)

Likes

Comments