CHRISTMAS, FOOD & RECIPES

 · JULEBAKST ·

God lørdag! I dag var vi tidlig oppe for å lage smultringer! Jeg og bestemor lagde deigen i gårkveld, og lot den stå i kjøleskapet over natten. Det er så deilig å være litt borte og bare nyte oppi alt det andre julestresset! Vi har akkurat fått stekt ferdig hele deigen, og er på vei ut døren for å handle litt før jeg skal på julebord med jobben i kveld!

Ønsker deg en riktig god lørdag!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

HOME & INTERIOR, CHRISTMAS, INSPIRATION & TIPS

God kveld dere! I kveld befinner jeg meg hos bestemoren min i Kongsvinger med mamma og søsteren min. Vi kjørte oppover etter jobb i dag og skal bli over til i morgen! Vi tok turen innom en fantastisk julebutikk, få minutter herifra med navn ​Snoka. En utrolig flott butikk fylt av julestemning! Det kryr av julepynt, nisser, kuler, glitter og stas, hit må jeg igjen! Mamma har nevnt denne butikken tidligere til meg og endelig fikk jeg se og oppleve alt selv!

Ønsker dere en fin fredagskveld videre!

Likes

Comments

CHRISTMAS, FOOD & RECIPES

Det er vel ikke til å legge skjul på at jeg som de fleste er glad i søtsaker og karameller, men de må ikke være for myke! Da synes jeg det fort kan bli kvalmende, men er den kokt lenge nok og nådd sin riktige temperatur sier jeg ikke nei takk! Jeg prøvde derfor en oppskrift her om dagen og den falt i smak!

· Fløtekarameller ·
2 dl fløte
2 dl ly sirup
2 dl sukker
2 ss smør

Slik gjør du: Bland fløte, sukker og sirup i en kjele. Kok opp under omrøring. Jeg lot det koke opp til 125 grader. Tilsett så smøret og bland dette godt i. Hell blandingen over i en form med bakepapir. Sett så i kjøleskap til massen har stivnet. Skjær karamellen i ønskelig størrelse og pakk inn i cellofan eller bakepapir.

Jeg er svak for lakris, så i tillegg til vanlige fløtekarameller lagde jeg noen med lakris smak. Jeg tilsatte litt lakris- og salmiakkpulver i halvparten av blandingen. Mmm... De ble utrolig gode! Min nye favoritt!

Likes

Comments

DAILY LIFE, CHRISTMAS

God kveld dere! På fredag var jeg, søsteren min og moren min en tur i Oslo. Vi tok turen gjennom julemarkedet som er i Oslo og det var utrolig koselig! Det var som å komme inn i en liten by,  fylt med julestemning, juleverksted, julegodt, nisser og mye mer. Hvis du ikke får julestemning der, så vet ikke jeg! Anbefales! 

Likes

Comments

INSPIRATION & TIPS, DAILY LIFE, CHRISTMAS
 

1. Desember

En riktig god 1. Desember dere! I går pyntet jeg leiligheten og satt igjen med en god julefølelse. Det ble veldig koselig og nå gleder jeg meg bare enda mer! Jeg hadde planer om å lage julekake i kveld, men det fikk jeg beskjed om at den kunne jeg bare starte med rett etter jobb i går. Julekake ble det og den falt i smak, en stor suksess! 

Julekalenderen til kjæresten min lagde jeg ferdig i går også! Denne ble jeg veldig fornøyd med! De som kjenner meg vet jeg elsker svart og gull, så denne er jo bare helt perfekt hvert fall i mine øyne! Posene kjøpte jeg hos Kremmerhuset, klypene har jeg malt med lim og strødd glitter over og lappene har jeg printet og klipt ut selv fra nettet. Hva synes du? Har du julekalender?

Likes

Comments

DAILY LIFE, HOME & INTERIOR

God kveld dere! Jeg har akkurat tatt meg en dusj og brukt min nye deilig skrubb fra Rituals. Ahh.. Jeg prøvde Sakura skrubben for første gang før jeg dro på ferie i år og ble helt forelsket! Jeg fikk kjøpt meg en ny variant på black friday og den dufter fantastisk! Minner meg om en sitrus drink! 

Jeg gikk ned i boden tidligere i dag for å hente eskene med julepynt! Jeg mangler bare å vaske over hyller og overflater så er de klare for å pyntes! Nå er desember like rundt hjørnet og jeg gleder meg til å sitte under pleddet, drikke en god kopp kakao og se på julefilmer! 

Likes

Comments

HOME & INTERIOR, INSPIRATION & TIPS

God kveld dere! En stund siden sist nå.. Forrige uke var fylt opp, det sto noe på agendaen hver dag. Samboeren begynte å bli syk i slutten av uken og det smittet naturligvis over på meg. Så vi har vært ganske så slappe begge to. Noe som resulterte til at han har vært hjemme to dager fra jobb denne uken. Mens jeg har heldigvis kommet meg på jobb. Jeg kom hjem til ferdiglagd mat etter jobb i dag, noe som var utrolig deilig da jeg var veldig sulten og ikke minst sliten. Jeg sovnet ganske så raskt etter maten ett par timer på sofaen, noe jeg angrer på nå. Våknet av at det kjennes ut som maten fortsatt er i halsen, kjempe bra å sovne rett etter et måltid... Jeg har hvert fall fått kost meg den siste timen med fantastisk inspirasjon. Julen nærmer seg og jeg gleder meg masse! Det er så utrolig mye deilig inspirasjon og det gjør meg så utrolig glad, Jeg kan bla i timesvis, og jeg vil jo selvfølgelig ha alt/gjøre alt sammen jeg å!

Likes

Comments

HOME & INTERIOR, WANTIES

Jeg liker å planlegge hvordan jeg skal dekorere til hver årstid. Julen nærmer seg og jeg har allerede gått i innkjøp av noen juledekorasjoner. I fjor pyntet jeg juletreet med gull og alle pakkene var pakket inn med hvitt papir og gull bånd! For meg er det viktig at det matcher, en gjennomført stil i hjemmet. I år har tanken slått meg å ha svart papir på pakkene med rosegull/bronse bånd. Men jeg kunne også tenkt meg litt julerødt hjemme å. Så vi får se om det blir rosegull/bronse og brune kuler på treet i år eller om jeg faktisk går til innkjøp for røde! De fleste tingene på bilde over er fra Kid, og jeg fikk mail at senteret som åpner i nærheten av meg har gode tilbud i løpet av uken. Jeg skal ta meg en tur innom der, og kommer neppe tomhendt hjem!

​Ønsker deg en flott uke!

Likes

Comments

FOOD & RECIPES, INSPIRATION & TIPS

God søndag dere! Uken bare flyr forbi og høstmørket tar meg virkelig. Dagene virker kortere, mindre lys, mer slapp og mindre energi. For litt siden lagde jeg min egen oppskriftsbok. Jeg har lenge lengtet etter en bok der jeg kan samle mine egne oppskrifter med mitt eget preg. Tidligere har jeg hatt bilder på telefonen av oppskrifter eller ark som har vært over alt.

Jeg kjøpte inn en vanlig, "kjedelig" ringperm og plastlommer., samt fargeblyanter og dekorark. Jeg limte ark rundt hele permen for å dekke over den originale blå fargen. Farget og klipte ut forskjellige motiv jeg synes passet fint til boken min. Jeg kjøpte også gjennomsiktig bokbind som jeg tok rundt boken tilfelle søling, noe som sikkert kommer til å skje når jeg baker/lager mat. Inni har jeg printet ut oppskriftene mine og limt disse inn med passende motiv som jeg har fargelagt og klipt ut. Etterhvert som jeg skriver ut oppskrifter jeg ønsker å ha i boken min, limer jeg de inn som på bilde over. Jeg skal prøve å få plass til to oppskrifter på siden, samt to bak for å benytte plassen mest mulig!

Likes

Comments

DAILY LIFE

God søndag dere! I går hadde jeg og kjæresten varetelling på jobben, fra syv på morningen til senere utpå dagen.. Vi var så sliten begge to så vi sovnet et par timer, før vi måtte ordne oss og dra videre! Søsteren til kjæresten min har termin slutten av denne måneden, så det var på tide at vi fikk samlet de fleste for å lage en babyshower til henne! Vi var hjemme hos storesøsteren til kjæresten min, der vi fikk servert deilig mat hun hadde laget! Jeg pyntet bordet, hang opp «tørkesnor» med bodyer, banner, lagde bleiekake-sykkel og bakte cupcakes! En vellykket kveld, med ei ganske så overrasket og fornøyd frøken i godt selskap!

Likes

Comments