Det evige maset hvert år, menneskene som løper rundt i handlegatene til siste sekund i jakt på den perfekte julegave. Eller kanskje bare den letteste løsningen?

Jeg har i år tenkt litt over på at jeg får mindre gaver med årene, og det er egentlig helt greit. Særlig når det kommer til venner, ikke fordi jeg har mindre venner. Tvert imot. Men fordi vi har blitt enige om å droppe det, en liten del av det er økonomisk. Studentlivet er hardt, og det svir godt i lommeboka selv om det er snakk om kanskje 200 kroner? Men hva er egentlig poenget? For ofte ender man opp med å gi en litt halvveis gave, så lenge det ikke er noen du velger å bruke en ekstra stor sum på - slik som for meg blir min aller beste venninne. Ja, det er kanskje tanken som teller men jeg tenker det er så mye mer viktige saker vi kunne brukt de pengene på. For når man tenker over det, trenger personen du kjøper en bok til virkelig den boken? Eller trenger personen kanskje den toppen du kjøpte? Nei, det er sjeldent ja som er svaret.

Ikke at jeg ikke ville blitt glad for en bok, eller topp - ikke misforstå. Men jeg tenker at det er en fin ting og kanskje avtale at alle vennene skal dra ut og spise sammen? 200 kroner hver, og det var det. Så kan man enten gi resten av pengene til veldedighet, eller legge det i noe med litt mer mening og betydning.


Virker kanskje svært lite positiv, og jeg skal ikke si jeg aldri har kjøpt masse unødvendige gaver. For det har jeg! Men i år har jeg valgt og la det være, og ikke streve etter å få så forferdelig masse gaver. Det er greit med nærmeste familie, og et par av de aller nærmeste vennene. Men det er kanskje noe som kommer med alderen? Det at man ikke fokuserer så mye på julegavene. 

God jul da dere! 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments