Ikväll var vi iväg på ett hälsoevent jag blivit inbjuden till på Blodomloppet i torsdags när jag hejjade på M med lilla F. Jag skulle också ha sprungit, men hade feber & förkylning. Jag skulle nog inte kalla det ett hälsoevent, men vi fick varsin vägning på tanitavåg. Jag gjorde en vägning i början av juni på jobbet & det var roligt att jämföra resultaten. Min plan är att väga mig i slutet av året med.

Resultat & jämförelse av vägning 14 juni samt 30 augusti
Värdena inom parentes är från 14 juni

Längd: (180 cm) 180 cm
Ålder: (23 år) 23 år
Vikt: (73,9 kg) 77,4 kg
BMI: (22.8) 23,9

Kroppsfett: (39,0%) 32,7%
Vattenhalt: (45,6%) 50,4%
Muskelvikt: (42,8 kg) 49,4 kg
Benmassa: (2,4 kg) 2,6 kg

Bukfettsbedömning 1-59: (4) 3
Metabolisk ålder: (38) 37
BMR: (1434 kcal) 1607 kcal
Fysisk grad 1-9: (1) 5

Det har ändå hänt en del på resultatet, även om det inte är 100% & ska tas med en nypa salt. Det är en bra fingervisning om hur kroppen är sammansatt & jag är både nöjd samtidigt som jag är lite missnöjd.

Vikten & BMI ligger högre än tidigare, muskelvikten har ökat samt fettprocenten gått ned. Det är en god utveckling ändå, trots att vågen pekar uppåt. Ännu ett tecken på att BMI-skalan inte riktigt fungerar. Kroppens förbränning har ökat & fettet på magen. Det jag stör mig på är den metaboliska åldern, där har det bara skett ett års förbättring & på tidigare tanitavägningar har jag alltid legat under min verkliga ålder. Det blir spännande & se hur siffrorna ser ut i slutet av året.

Efter sprang jag 6 km på 33 min & benen gick på automatik. Jag kände när jag kom hem att jag kunnat gett lite mer, men det är så svårt att komma ur "bekväm"-tempot. På torsdag ska jag äntligen på min första löpträning & det ska bli väldigt spännande.

Nu ska jag fortsätta plöjandet av Stranger Things & ladda upp med sömn inför en lång jobbdag imotgon.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vilken fantastisk kväll sommaren bjöd på!

Jag kunde inte låta bli att ta mig ut på en PW för att rensa huvudet, trots att kroppen fortfarande inte var helt i form efter senaste veckans förkylning. 7,63 km slutade promenaden på efter ungefär en timme & det kändes riktigt bra i kroppen efteråt. Imorgon hoppas jag kunna pallra mig iväg till gymmet för en rejäl genomkörare.

Nu väntar en härlig skål med ölkorvar & nötter till Stranger Things, en grymt bra tv-serie vi snart har plöjt. 

Likes

Comments

Så var det dags, igen!

Det första inlägget är alltid absolut svårast eftersom det ska innehålla vad bloggen kommer handla om & gärna beskriva vem bloggaren är. Jag har inga bra svar på den frågan, ingen plan eller strategi. Ni får helt enkelt läsa om det faller er i smaken & så ser vi vart resan bär.

En sak som däremot är viktig för mig när jag bloggar är what you see is what you get-filosofin. Det som syns är vad som finns, utan dolda agendor. Från början kommer begreppet från den tidiga datavärlden där WYSIWYG-program användes av layoutare/ordbehandlare, där exakt samma bild skärmen gav, avbildades som slutresultatet på papper. Inga dolda filter & överraskningar med andra ord. Sen har begreppet växt vidare in & används som en livsfilosofi. Varför vet jag just sånhär relativt onödig information? Jo, för att jag vill. Jag älskar kunskap & att lära mig nya saker.

Sådär nu har ni lärt känna en liten, liten del av mig.

Likes

Comments