Vecka 28+4 nu. Imorse var det dags för MVC besök igen och idag fick jag alla tider som är bokade inför BF. Det är nu 6 gånger kvar planerat och då är en tid planerat Efter BF som vi hoppas på att inte behöva gå på. Vi lyssnade på hjärtljud och tog blodvärde igen, även järnvärde och blodtryck osv. Järnvärdet låg på 103 och är dålig. Typiskt. Så nu blir det 1 järntablett om dagen och så skulle blodet iväg på analys så att inte värdet sjunkit av någon annan anledning än för lite järntabletter. Då förstår jag varför jag vart så himla trött till och från det senaste. Annars såg allt bra ut!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I Lördags var det äntligen dags för skridskoskolan start för Elvira. Eftersom jag själv åkt i många ånga år på elitnivå när jag var lite yngre så kändes det som ett självklart val för mig att börja skridskoskolan för mina barn. Och när jag frågade elvira så ville hon självklart. Vi har vart och åkt flera gånger innan på allmänhetens åkning så jag visste ju att hon inte var helt hundra nybörjare. När jag släppte ut henne på isen i lördags höll jag på att börja gråta. Jag fick kämpa för att inte börja böla. Så jäkla stolt är jag. Och Elvira var så duktig. Gjorde både köttbullen, storken, hoppade och åkte framåt & bakåt. Så kul att sitta som förälder och se.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många timmar totalt man suttit och planerat vad för mat man skall göra kommande vecka och alltid blir det samma ändå. Jag älskar att göra nya rätter så länge dom inte är krångliga. Det ska vara enkelt och det ska gå snabbt att fixa ihop middag när man kommer hem sent på eftermiddagen efter jobb & dagmamma vid strax innan 17.00 tiden, men samtidigt skall det inte vara halvfabrikat. Jag gillar inte snabbmat och vi äter sällan det (när jag lagar maten i alla fall, min kille e inte så noga). Här är det aldrig några snabbsåser från blåband eller liknande.

Jag skall för mig egen del försöka lägga upp lite mer Vardagsmats inspiration här, så jag snabbt och enkelt kan blicka tillbaks och få inspiration när man lätt glömmer. Och även kanske lite mer vardagsinspiration för er också..


Dagens matlåda på jobbet bestod av Gårdagens resten såklart.
​Köttfärssoppa med potatis och den gick superfort att göra. Nyttigt och gott!

Länk: https://www.koket.se/mat-for-liv-och-lust/margit-eliasson-och-gunilla-lindeberg/kottfarssoppa-med-morot-och-potatis/ ​Jag utgick ifrån detta recept.Just för grunderna. Sedan går jag aldrig fullstängt punkt o pricka efter ett färdigskrivet recept sålänge det inte gäller bakning.

Likes

Comments

Inatt fick jag kramp i vaden när jag sträckte ut benet. Idag känns det som träningsvärk.
Jag har läst om att det kan förekomma kramp i benen eller vaderna osv när man e gravid. Och förstod direkt att det var det jag fick inatt.

"Förutom alla andra graviditetskomplikationer som du stöter på när du är gravid kan du dessutom uppleva att du får kramp i vaden oftare. Detta beror på att graviditetshormonerna gör att kalciumomsättningen i kroppen ökar.
Kalcium har en central betydelse för musklernas förmåga att dra ihop sig och arbeta normalt. Om du får kramp ska du prova att töja muskeln. Det gör du genom att sträcka benet samtidigt som du drar tårna mot ansiktet. Du kan även göra denna töjning i förebyggande syft."

Likes

Comments

Gjorde en beställning då jag fick nys om att denna amningskudden var så billig på kampanj på Babyland.se och så idag kom den hem. Jag beställde även amningsnapp och en salva i förebyggande syfte ifall man skulle få helt såriga bröstvårtor vid amningen.

Jag vill verkligen amma denna gång. hoppas bebis också vill det. Sist med Elvira så gick det inget vidare. Och efter ett pat veckors pumpning så började vi med ersättning. Hoppas hoppas denna gång, hade vart så smidigt och bra!

Likes

Comments

Hej på er. Det är onsdag och mitt i veckan. Skönt. Jag är så förbaskat trött på morgonen nu för tiden inna jag fptt mitt morgonkaffe som jag brukar ta på jobbet. Så känns som jag håller på att somna i bilen varje dag. Fick stanna härommorgonen och blunda och vila lite, innan jag körde vidare. Funderar på om mitt järnvärde börjar bli sämre. Det märker vi på nästa Mvc besök som är nästa vecka.

Hittade denna bilden från i början av året. Herregud vad fina naglar man hade. Där skötte jag dom verkligen. Nu ser dom ut som Hej kom & hjälp mig. Måste börja sköta dom igen.

Likes

Comments