Header

Hej igen. Nu blev det ett sånt där långt uppehåll igen. Men det blir väl så ibland antar jag. Har vart sjukskriven helt nu i exakt 2 veckor. Min kropp & framförallt foglossning mår så mycket bättre nu när den får vila.

Jag & Roy har planerat hur kommande år kommer se ut och gjort exakta planeringar om hur föräldraledigheten För oss båda samt semestrar skall se ut. Känns så bra att ha hela första året planerat och jag ser sååå himla mycket fram emot så mycket familjetid vi kommer ha alla 4 ihop, och vi kommer ha våren och sommaren framför oss.

Är i vecka 39 nu och igår var det 10 dagar kvar till BF. Känns sjukt att det är så nära nu. Igår morse var det MVC besök. Bebis huvud var fortfarande lite ruckbart och annars var det inga speciella saker vi gjorde på det besöket. Men igår på eftermiddagen började jag känna stickningar neråt så jag tror bebis håller på att fixera sig på riktigt nu. Känns även som bebis ligger längre ner nu också. Igår kväl började jag få sammandragningar som var väldigt täta. Har haft sammandragningar innan massa gånger såklart, men inte så tätt som dom kom plus med menssmärta både fram och bak. Klockade ca 10 st som kom med ca 3 till 5 minuters mellanrum och varade ca 1 minut. Sen orkade jag inte mer och somnade. Kroppen förbereder sig.

Med mitt första barn gick vattnet när det var 6 dagar kvar till BF och hon föddes 5 dagar innan BF. Så hoppas och tror det blir ungefär samma med denna bebis. Om det är så, så är det inte många dagar kvar. 9 dagar kvar idag...

så spännande men lite läskigt..

Likes

Comments

Torsdagens besök på MVC var samma som veckan innan. DOm var osäkra på läget så det blev en tid för ultraljud på fredagen i Borås. På ultraljudet såg dom att huvudet var ner. Vilken lättnad på något sätt. Igår måndag var det dags för vanligt Mvc besök. Allt såg bra ut. Nästa Mvc besök är om 2 veckor igen. om inte bebis redan kommit. Vi får se. 24 dagar kvar idag..

Likes

Comments

Japp då var det torsdag igen och en veckasen som vi har hos Bm sist. Skall dit idag igen då för extrakoll hur bebis ligger. Jag är 99,9 % säker på att bebis fortfarande ligger i Säte. Så blir väl antagligen att boka en tid för Ultraljud för att konstatera till hundra hur den ligger. Många tankar har snurrat i mitt huvud den senaste veckan. Tänk OM det blir snitt. Vill jag göra vändningsförsök osv. Allt återstår att se..

Likes

Comments

..eller a, det som man kan förbereda för väskan är i stort sett klart. Känns skönt! Nu e även nästan allt inhandlat som behövs. Det enda jag inte har är babymonitor. Men tror inte vi kommer behöva det i början ändå. Och har även en bröstpump kvar att köpa. Det kommer säkerligen behövas. Det gjorde det sist väldigt mycket i alla fall. Nån som har några tips på bra men lagom billig bröstpump?

Likes

Comments

Imorse var det dags för besök hos barnmorskan igen. Det var även med en barnmorskestudent. Studenten började med att känna efter hur bebis låg. Och jag har själv inte listat ut hur bebis ligger. Hon kände sig väldigt osäker. Så då kom min riktigt barnmorska in och kände, och inte heller hon var säker på hur bebis ligger. Så hon kallade på en tredje barnmorska, som inte heller hon kunde känna exakt. Jag har hela tiden misstänkt att bebis ligger i säte och Inte vänt sig heller för jag känner bara sparkar neråt och ut mot höfterna samt i sidorna på magen. Inga sparkar uppåt alls. Känner heller inget tryck neråt så misstanken har hela tiden funnits där.  Vi fick en tid för att kolla igen hur bebis ligger, om en vecka. Hjärtljuden var dock höga runt 170 slag / minut. Dom lyssnade efter att alla vart där o klämt så bebis var nog lite irriterad. Vi pratade lite och lyssnade igen, men dom var fortfarande höga. Fick gå ut o vänta i väntrummet i nästan en halvtimme för att göra en ny koll igen, och hjärtljuden hade då lugnat sig lite och låg mellan 145-160 slag / minut. Tidigare gånger har dom legat ca 145 - 155 nånstans där ememellan.

Jobbar ju 50 % nu sen 3 veckor tillbaks och känner att det verkligen är bra för min kropp. Inte bara för foglossningen utan även för stress osv.

Googlade upp en bild om hur jag själv tycker att det känns som om bebis ligger. Såhär tror jag bebis ligger just nu:
Alltså storleken har inget med bilderna o göra utan bara Läget som bebis eventuellt ligger i.

Likes

Comments

Efter Onsdagens Mvc besök så bestämde jag mig för att kontakta en läkare på vårdcentralen angående sjukskrivning för mig. Jag orkar verkligen inte mycket nu och det är jättejobbigt för min rygg & foglossning att jobba långa dagar. Så fick en tid torsdag morgon. Träffade en läkare jag träffat innan och hon bedömde att vi skall prova att gå ner 50 % av vad jag jobbar nu. Det tycker jag känns bra så det blir lite kortare dagar så att man inte ligger helt hemma. Sedan efter ett par veckor skall vi se hur det gått. Hoppas försäkringskassan godkänner denna sjukskrivning.

Likes

Comments