Header

Torsdagens besök på MVC var samma som veckan innan. DOm var osäkra på läget så det blev en tid för ultraljud på fredagen i Borås. På ultraljudet såg dom att huvudet var ner. Vilken lättnad på något sätt. Igår måndag var det dags för vanligt Mvc besök. Allt såg bra ut. Nästa Mvc besök är om 2 veckor igen. om inte bebis redan kommit. Vi får se. 24 dagar kvar idag..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Japp då var det torsdag igen och en veckasen som vi har hos Bm sist. Skall dit idag igen då för extrakoll hur bebis ligger. Jag är 99,9 % säker på att bebis fortfarande ligger i Säte. Så blir väl antagligen att boka en tid för Ultraljud för att konstatera till hundra hur den ligger. Många tankar har snurrat i mitt huvud den senaste veckan. Tänk OM det blir snitt. Vill jag göra vändningsförsök osv. Allt återstår att se..

Likes

Comments

..eller a, det som man kan förbereda för väskan är i stort sett klart. Känns skönt! Nu e även nästan allt inhandlat som behövs. Det enda jag inte har är babymonitor. Men tror inte vi kommer behöva det i början ändå. Och har även en bröstpump kvar att köpa. Det kommer säkerligen behövas. Det gjorde det sist väldigt mycket i alla fall. Nån som har några tips på bra men lagom billig bröstpump?

Likes

Comments

Imorse var det dags för besök hos barnmorskan igen. Det var även med en barnmorskestudent. Studenten började med att känna efter hur bebis låg. Och jag har själv inte listat ut hur bebis ligger. Hon kände sig väldigt osäker. Så då kom min riktigt barnmorska in och kände, och inte heller hon var säker på hur bebis ligger. Så hon kallade på en tredje barnmorska, som inte heller hon kunde känna exakt. Jag har hela tiden misstänkt att bebis ligger i säte och Inte vänt sig heller för jag känner bara sparkar neråt och ut mot höfterna samt i sidorna på magen. Inga sparkar uppåt alls. Känner heller inget tryck neråt så misstanken har hela tiden funnits där.  Vi fick en tid för att kolla igen hur bebis ligger, om en vecka. Hjärtljuden var dock höga runt 170 slag / minut. Dom lyssnade efter att alla vart där o klämt så bebis var nog lite irriterad. Vi pratade lite och lyssnade igen, men dom var fortfarande höga. Fick gå ut o vänta i väntrummet i nästan en halvtimme för att göra en ny koll igen, och hjärtljuden hade då lugnat sig lite och låg mellan 145-160 slag / minut. Tidigare gånger har dom legat ca 145 - 155 nånstans där ememellan.

Jobbar ju 50 % nu sen 3 veckor tillbaks och känner att det verkligen är bra för min kropp. Inte bara för foglossningen utan även för stress osv.

Googlade upp en bild om hur jag själv tycker att det känns som om bebis ligger. Såhär tror jag bebis ligger just nu:
Alltså storleken har inget med bilderna o göra utan bara Läget som bebis eventuellt ligger i.

Likes

Comments

Efter Onsdagens Mvc besök så bestämde jag mig för att kontakta en läkare på vårdcentralen angående sjukskrivning för mig. Jag orkar verkligen inte mycket nu och det är jättejobbigt för min rygg & foglossning att jobba långa dagar. Så fick en tid torsdag morgon. Träffade en läkare jag träffat innan och hon bedömde att vi skall prova att gå ner 50 % av vad jag jobbar nu. Det tycker jag känns bra så det blir lite kortare dagar så att man inte ligger helt hemma. Sedan efter ett par veckor skall vi se hur det gått. Hoppas försäkringskassan godkänner denna sjukskrivning.

Likes

Comments

Imorse var det dags för Mvc besök igen. Vecka 32 (31 +4 idag). Mitt järnvärde hade ökat och var på samma nivå igen som innan i stort sett. Så bra! Och hjärtljuden låg på ca 145 slag/min. Allt var bra och vi pratade lite om jag hade några frågor inför förlossningen. Jag vill ju inte att det ska bli som min förra, så skall försöka undvika att ta ryggmärgsbedövning denna gången. Det är något jag själv vill. När jag födde elvira fick jag EDA när jag var öppen 8-9 cm. Alldelles försent så det var ett fel dom gjorde, vilket gav en del komplikationer och lång utdragning på förlossningen. Jag vill ha lustgas så länge jag kan. Klarade jag mig med det sist tills jag var öppen 8-9 cm så skall jag klara det nu tänker jag. Det sägs ju att förlossning nummer 2 är avsevärt kortare också. Annars har jag inte så många andra tankar kring det just nu i alla fall.

Likes

Comments