Vardag

Blev väldigt sent ikväll så jag tror jag går och lägger mig. Imorgon har jag ett långt pass men ska försöka samla energi till imorgon! Har massor av saker att blogga om! Framför allt lite om den psykiska sidan men även saker jag har gjort! Vi hörs imorgon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Egna starka åsikter, Vardag

Som många vet så har jag verkligen legat jättelågt med min blogg de senaste veckorna. Bland annat har jag skyllt på jobb eller mycket att göra. Jag har alltid varit så himla glad över att blogga och jag har alltid varit så öppensinnad och berättat hur jag mått och de sämre dagarna så har jag alltid fått en sådan drivkraft och positivt bemötande av er läsare. Jag är så himla glad över att jag har er.

Men någonstans så har jag låst in mig själv samtidigt. Det har hänt något så fruktansvärt mycket under ett års tid snart som gjort att jag är där jag är idag. Både positivt och negativt på samma gång. Innan har jag kunnat berätta om mer ytliga problem. Men jag har samtidigt bevarat och stängt in en hel del känslor. Känslor som funnits sedan jag bara var ett litet barn.

Förutom att min mamma är alkoholist och druckit sig igenom alla mina år som barn och gör än idag, (tur är dricker hon inte varje dag), så förlorade jag min hund som jag sökte vård för samtidigt för att jag hade starka suicide tankar. Suicide tankar har jag haft sedan jag var 10 år, lite till och från. I samband med min hunds död så medicinerades jag och fick psykolog som jag också avslutade kontakten med samt att medicineringen avsluta jag på egen hand för bara någon vecka sedan. Jag har varit iblandad med soc så många gånger, familjeterapi och gud vet vart jag inte har hamnat. Jag fick aldrig min röst hörd eller någon hjälp. Det var en utredning och ingenting mer. Jag har alltid känt mig sjukt hjälplös och jag är faktiskt ganska glad för det samtidigt, jag är en oerhört stark människa med stark karaktär. Mig spottar absolut ingen på.

Men under dessa veckor, ja kanske sedan 2-3 månader tillbaka så har jag verkligen varit på botten. Jag har inte orkat ett skit. Jag har varit så sjukt ohygieniskt när jag inte jobbat och verkligen inte brytt mig ett skit om något. Mina nätter bestod antagligen av att jag var ute och rände på nätterna för att tömma mig på energi så att jag kunde sova eller att jag låg i sängen och grät, skrek och panikångest. Jag har verkligen inte kunnat hantera mina känslor. Och jag ser min framtid som väldigt ljus och framgångsrik och vill ingenting annat än att jag ska lyckas i mitt liv. Men när dessa situationer kommer fram så får jag även s-tankar och jag förlorar kontrollen helt. Jag är rädd att jag någon dag förlorar mitt psyke och ser svart. Så att igår kväll ringde jag till akutpsykiatrin i hopp om att få vägledning. Jag har redan tagit till med hjälp som inte hjälpt mig. Jag skulle ringa omgående om mina s-tankar återkom eller blev värre och åka in på psykiatriska akutmottagningen. Som tur var så behövde jag inte det, jag är rätt feg och rädd för att visa mig svag. Jag hatar att be om hjälp, jag har alltid klarat mig själv. Men även de starka och tuffa behöver ibland hjälp. Jag blev även inbokad till psykiatrin akutmottagningen. Men innan dess hade jag varit på najaden och sagt hej. Då jag trodde först att jag skulle dit. Men de sa att min journal berättade att jag behövde akuthjälp. När jag väl kommer till mottagningen så säger receptionisten att mitt ärende låter mer som vårdcentralsärende. Att jag skulle söka mig dit, men jag blev så irriterad och sa att de får gå in och läsa min journal för att jag står inte och berättar rakt upp och ned om mina besvär. Det är inte många som vet hur kasst jag egentligen mår, Jag har alltid varit en självsäker människa.

Till slut blev jag insläppt och fick prata med sköterska och sedan med läkare som till och med tog till med överläkare. Jag fick direkt tid till Najaden (psykologer och dylikt) redan imorgon bitti. Läkaren berättade att jag behöver stark hjälp och att jag från och med idag har papper inskrivna hos psykiatrin för att få lov att komma in. Om jag får s-tankar som jag inte kan styra eller känner att jag (som jag förklarade för dom) är rädd att förlora kontrollen helt och enda sättet att stoppa mig är att jag buras in, spärras in med uppsyn. Så idag har jag varit med om det mest ofattbara, jag trodde aldrig att jag var så psykiskt sjuk att jag är med andra ord inskriven på psyket. Men det känns bra ändå, då vet jag att jag är i goda händer. För att under några veckors tid så har det varit väldigt mycket som triggat igång mitt mående, framför allt relation. Filip har uppmärksammat på att jag har starka drag till borderline och att han kommer att vara med på utredningen för att berätta utifrån en närståendes perspektiv. Men snart kommer jag äntligen att få göra utredningen för borderline. Bipolär typ 1 och 2 är redan undersökta. Det hade varit skönt att se om borderline finns på mig, då vet vi iallafall vad som är fel på mig och hur vi lindrar det framöver. Nu vet vi ingenting mer än att jag har konstaterad depression.

För övrigt så har jag alla symptom för borderline förutom en. Så jag tror verkligen att borderline är starkt möjligt. Och med min uppväxt sedan jag bara var ett litet barn har jag fått uppleva allt. Alkoholism, våld, mobbning, utstötning och ensamhet. Ni förstår att dessa händelser och känslor har byggt på rejält efter alla dessa år? Jag är så full att känslor att det bubblar över och blir okontrollerbara.

Så, tufft att berätta detta men ibland är det skönt att skriva av sig också, och just därför har jag legat väldigt lågt med bloggandet och allt annat runt om mig pga att jag har inte alls mått bra. Mina känslor har svängt så dramatiskt att jag inte kunnat kontrollera dom och att allt känts så sjukt hopplöst. Men nu kanske jag får hjälp. Det kändes verkligen som om att jag togs seriös och att fallet var allvarligt. Inte bara för mig utan för människor runt om mig också.

Likes

Comments

Vardag

Nu har jag varit så sjukt duktig igen och samlat på mig massor med saker som har hänt både i skrift och bildligt. Men ni kan nog förstå att sedan jag fick mitt körkort så har jag varit ute och kört hela dagarna haha! Idag var nog min första dag då jag inte spenderade mer än en timme i min bil! Så får det också vara!

Idag så kom Alexandra över och vi drack te, gott! Snackade lite skit och sedan körde jag henne till jobb. Däremot fick jag ett samtal från banken om att de har hittat mitt bankkort och att jag kan komma och hämta det. "Ömh? Har jag tappat bort mitt bankkort?" - jag har inte ens märkt att jag tappat bort det. Så fick köra ned och hämta det. Sedan var jag hemma och vila lite och sedan spela. Sedan ringde Stefy och jag körde ut och träffade honom en kort stund.

Nu ligger jag i sängen och ska upp och jobba imorgon. Har varit ledig nu några dagar så nu är det dags igen! Imorgon är det på hemmaplan!

För övrigt så har jag hängt massor med kompisar, varit ute och kört, varit på street race/bilträff och träffat Ida efter många år. Mycket har hänt, jag visar er.

Likes

Comments

Vardag

Mitt återkommande och upprepande inlägg och Ben & Jerrys. Men jag dör för den glassen. Finns verkligen ingenting godare!!! Och denna vecka hade de sådan sjukt bra erbjudande på Ben & Jerrys på hemmakväll! 29 kronor!!! Som hittat!! Har aldrig lagt så lite pengar på denna glass! Så har ni hemmakväll i närheten av er så spring in och handla! Sista dagen på erbjudandet idag!

Så jag köpte med mig 3 nya smaker (jag har aldrig smakat dom...). Köper ju alltid cookie dough, men Filip har redan avslöjat och sagt att kanelbullen var verkligen top noch! Godare än cookie dough! Så slaffsar i mig den ikväll! Ska bli spännande! Men den låter verkligen supergod!!

Likes

Comments

Nouw Magazine