Krönika - en målvakts historia


Malmö hade spelat en säsong i SHL... så inför denna säsong visste man att det skulle kunna bli tuffare. Då passade det bra att man, efter lite om och men, kunde värva hemvändaren Cristopher Nihlstorp.

Efter första säsongen tillbaka i högsta ligan hamnade man på en tolfte plats... när experterna sa sitt inför denna säsong trodde de flesta att Malmö skulle hamna på en tionde till elfte plats. Själv trodde jag att Malmö skulle gå lite bättre och sluta på en sjätte till åttonde plats och sen ta chansen att komma till slutspel.

Nu slutade Malmös säsong på en åttonde plats... därefter tog de sig till slutspel när de slog ut Luleå i åttondelsfinalen, som det så fint heter. I kvartsfinalen fick de möta årets segrare i grundserien Växjö Lakers. Då Malmö hade ångan uppe så vann de med 4-2 i matcher. Sen var det dags för semifinal och motståndarna var HV71. Denna gång gick det inte hela vägen utan de förlorade med 1-4 i matcher. Här började nog energin tryta plus att HV71 blev ett nummer för stora. Så var säsongen slut för denna gång...

Men Malmö som lag ska ändå sträcka på sig och känna stolthet då de tog sig längre än storlag som Färjestad, Växjö och Skellefteå. Bra jobbat!

För Cristopher Nihlstorp blev det kanske en lite jobbigare säsong än väntat... resultaten var många gånger emot honom. Men Nihlstorp själv gjorde ändå bra ifrån sig. Och trots alla förluster i bagaget så skramlade han ihop till hela 90,1 i räddningsprocent. Men andra ord, helt godkänt resultat.

Fast att ha en bra räddningsprocent är nog föga tröstande när man vill vinna matcher. Och allra helst stå där i slutet på säsongen och få höja Le Mat. För det är en sak som Nihlstorp aldrig stuckit under stolen men och det är att han älskar att vinna. Fast vem gör inte det.

Men nu är den här säsongen till ända så nu är det bara att blicka framåt mot nästa säsong... och jag har en känsla att det skulle kunna bli en av Nihlstorps bästa säsonger. Och då finns ju chansen till att gå hela vägen.

Glöm nu inte att gå in och rösta på Cristopher Nihlstorp i "Årets räddning" på SHLs officiella hemsida.

Avslutningsvis...

Då mitt lag Färjestad inte kunde ta sig till kvartsfinal så hoppades jag att Malmö skulle gå till final och vinna... Men nu blev det inte riktigt så. Men innan vi vet ordet av det är det dags för nästa säsong igen. Då sitter vi alla där igen och hoppas att just vårat lag ska gå hela vägen.

Nu vill jag passa på att tacka Cristopher Nihlstorp för att jag fått följa dig ännu ett år. Vill tacka alls om gillat min fan-sida på Facebook. Tack för alla tummar och kommentarer. Tack till alla er som läst min nystartade blogg.

Tack för visat intresse... vi ses snart igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Krönika - en målvakts historia

Jag har haft många hockeyspelare som favoriter som kommit och gått genom åren... den enda som har hängt med hela tiden, oavsett vilket lag han spelat i, har varit Cristopher Nihlstorp.

Varför?

Den frågan kan man ställa i evigheter, men det finns inget enkelt svar på den. Men han är killen som ständigt överraskar. Han blandar det tekniska med stor känsla. Han utvecklar sig ständigt som spelare, både fysiskt som psykiskt. Han är alltid trogen det lag han spelar för. Han har förmågan att bjuda på sig själv både på och vid sidan av isen. Och hur mycket han försöker påstå att han är en vanlig kille så är han faktiskt speciell, på ett bra vis såklart...

Första gången jag Cristopher Nihlstorp spela var den 26 mars 2008 när Rögle hade tagit sig till Gävle för att ta sig an Brynäs... tyvärr förlorade Rögle den matchen med 6-1. Ändå så såg jag stora potential i den något sprattliga målvakten. Och det blev mera påtagligt ju fler matcher jag såg.

Den säsongen var Cristopher Nihlstorp ett bidragande orsak till att Rögle kunde avancera upp till SHL... och nu så har Cristopher fått chansen att spela i slutspel och varit med och bidragit till att Malmö nu tagit sig till semifinal., för första gången sedan 2001. Och Nihlstorp är alltid bäst när det väl gäller. De som blev utslagna var just det laget som han vann SM-guld med 2014, Växjö Lakers.

Avslutningsvis...

Nu vill jag passa på att tacka Cristopher Nihlstorp att jag fått hänga med i nio år... i med som i motgång. Och jag hoppas få göra det i många år till. Dessutom nästa år så är det 10-års jubileum, det måste firas. Nått ska jag väl ändå kunna hitta på åt dig. Dessutom vinner Malmö SM_Guld lovar jag att fixa en liknade tröja som du fick när du vann i VLH fast nu med finaste texten Malmö Redhawks.

Jag är tacksam att jag får chansen att får ta del av ditt liv... accepterad på Instagram, vänskap på facebook. Visst hade det varit kul om du kunde följa tillbaka på Instagram. Men hej, man kan inte få allt och ibland får man vara glad för det man har. 

Sen vill jag påminna er andra om att Cristopher Nihlstorp halkade in som wildcard i finalen "årets räddning" så gå in nu och rösta på Cristopher Nihlstorp på SHLs officiella hemsida.

Tack för visat intresse...

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för slutspel... för Malmös del så är de det första slutspelet sen 2002. Och att redan efter att bara varit uppe i högsta ligan för andra säsongen så är det bra jobbat.

Det som nu väntar är en så kallad åttondelsfinal där man möter Luleå i bäst av tre. Och givetvis hoppas vi alla på att Malmö ska klara av sitt första motstånd, så de kan ta sig till kvartsfinalen. Kommer man så lång kommer mötet bestå av antingen Växjö Lakers eller HV71.

Cristopher kom till Malmö redan som ungdom och spelade där fram till 2006 när han fick veta att han inte längre fick plats i laget. Anledningen till det är nu gammalt och glömt. Och jag är riktigt glad att han inte slutade då (som han nästan gjorde) för nu efter tio års frånvaro så har Nihlstorp äntligen fått återvända till Malmö inför denna säsong.

Jag minns hur glad han såg ut när han presenterades... det verkligen glittrade i hans ögon och hans leende var lite större än vanligt. Att han köpte sig ur Frölundas kontrakt för att kunna spela med Malmö borde också säga en del i hur mycket han ville hem igen.

Men den här säsongen blev kanske inte som Nihlstorp hade hoppats på... Den blev nog tuffare än han någonsin kunnat tänka sig. Och när positiva resultaten lös med sin frånvaro tog han det personligt. Kan inte tänka mig att det blev bättre av att han fick kritik av vissa av de egna supportrarna.

Sen var inte heller de så kallade experterna så snälla heller... mycket av den kritik han fick var helt obefogat. Ibland undrar jag vart de fått sin kunskap om målvaktsspel ifrån, när jag som en glad amatör förstår bättre. För Nihlstorp själv gjorde väldigt få misstag. Han kämpade på och slet hårt varenda match. Kanske hårdast av alla.

Cristopher Nihlstorps säsong i Malmö Redhawks

spelade i 22 matcher (inbytt/utbytt i vissa matcher)
goal against average - 2,87
räddningsprocent - 90,5
förlorade 11 matcher & vann 6 matcher

Trots alla dessa förluster så har Nihlstorp en helt godkänd räddningsprocent, vilket är snäppet bättre än säsongen innan i Växjö Lakers. Då låg räddningsprocenten på 89,8.

Men Nihlstorp är en tuff kille. Han kämpade på även om resultaten grinade honom illa rakt i ansiktet. Men de senaste matcherna har man börjat se den gamla Nihlstorp igen. Den målvakten som jag är så van att se. Dessutom kallas han för slutspelsmålvakt av en anledning... för att han är bäst när det gäller.

Avslutningsvis...

Men en sak kan alla Redhawks-supportrar trösta sig med... nästa säsong kommer Cristopher Nihlstorp spela mycket bättre. Och det kommer att bero på att laget framför honom känner han bättre och att han känner spelarna framför sig bättre. Det kan bara gå uppåt nu...

Nu vill jag passa på att önska Malmö Redhawks, men framförallt Cristopher Nihlstorp lycka till i slutspelet nu... Hoppas att er resa blir lång. Go Malmö!

Tack för visat intresse...

Likes

Comments

Övrigt - lite om inget och allting annat

Foto: Diana Ramkvist i Gavlerinken

En dag som denna för 33 år sedan föddes en liten påg långt söderut i detta avlånga land Sverige. Närmre bestämt Åkarp. En liten gosse som gjorde en man och en kvinna till stolta föräldrar.

Nu känner jag inte till så mycket om Cristophers barndom... förutom det lilla han själv sagt i nån enstaka intervju. Att den skulle ha vart trygg. Vill man dessutom bli något inom idrotten, i det här fallet blev det tillslut hockey, så bör man ha en trygg plattform att utgå ifrån där ens familj finns med och stöttar en. Men inte bara det, utan även finnas där för att trösta i motgång, pusha när det känns tungt och hylla när man vunnit.

Den stöttningen tog Cristopher först till Malmö... och för att göra en lång historia kort, tillslut ända upp till NHL. Nu blev det bara sex matcher i protokollet, men hur det än är så är det få förunnat att ens ta sig så långt. Och då i synnerhet om du är målvakt

Livet erbjuder en massa valmöjligheter och det är just en sådan valmöjlighet som nu tagit Cristopher ända hem till Malmö igen... därmed så är cirkeln sluten. Givetvis hoppas vi på många fler sköna säsonger.

Men idag är nu inte vilken dag som helst utan idag det är Cristopher Nihlstorps födelsedag...

Så stort grattis på din dag... hoppas du får en underbar dag!


Avslutningsvis...

Glöm inte att gå in på SHLs sida och rösta på Cristopher Nihlstorp i delfinal 3 i veckans räddning. Röstningen pågår fram till den 20 februari.

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Alltid lätt att vara efterklok och säga att Malmö borde ha vunnit den matchen mot Luleå... men nu gjorde man inte det.. Men ska Malmö hitta tillbaka till sitt vinnarspår finns det en del saker de bör förbättra. Målskyttet till exempel. Inte stirra så mycket puck. och så vidare-

Och ni som fortfarande envisas med att beskylla Nihlstorp för förlusterna vill jag bara säga... målvakter ska absolut vara mångsidiga i sitt spel, men kan aldrig belastas med att laget inte klarar av att göra mål framåt. Visst kan man vinna med 1-0 men då måste försvaret vara långt mycket bättre.

I denna match så storspelade Nihlstorp från start... och jag kände igen den där beslutsamma, lugna killen som jag har sett så många gånger förut.

För att citera Andreas Eriksson, målvaktstränare i Malmö Redhawks "Hans prestation i dag var väldigt bra. Det tror jag alla tycker som var i arenan. Han hade ett bra tålamod, höll sig lugn i kassen och det var inga stora yviga rörelser. Jag tycker att han var väldigt fokuserad."

Visst denna match skulle kunna ha slutit annorlunda men tyvärr så blev det tillslut en förlust. Men hade det inte varit för att Nihlstorp höll kvar Malmö i matchen så hade det inte ens gått till förlängning.

Här kan ni läsa mer om Nihlstorps insats i den här matchen i 24 Malmö...

Avslutningsvis...

Här var det ytterligare en sån där målsnål historia. Tyvärr så förlorade Malmö i förläningen. Men det första Nihlstorp fick göra i denna match var att rädda en straff... och givetvis gjorde han det riktigt bra.


Enda målet under fulltid: Där får Luleå till en bra kontring där Malmö låter dem åka in i deras zon lite för enkelt. Snabb sidledspassning och så var det mål. Målet i förlängningen: Luleå spelade upp till Malmös zon där de spelade runt ett ögonblick tills de hittade en helt bortglömd spelare att passa, som i sin tur då gjorde mål. Här stirrar man puck istället för spel.

.Tack för visat intresse!! och tack alla ni som stöttar Cristopher Nihlstorp...

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Jag önskar att jag kunde stå framför dig på barrikaderna och skydda dig från alla påhopp, men det kan jag inte... jag är bara en liten människa och de är så många. Och min röst är dessutom inte särskilt stor.

Men jag ger inte upp! Jag kommer att stå där längst fram och höja min röst så mycket det går och försvara dig med allt jag kan. Stå där tills folk både ser och hör mig. Det kan ta ett tag, men jag är envis.

Nu startade jag denna blogg för att skriva om trevliga, roliga och kanske intressanta händelser... men nu får man skriva försvarstal istället. Det var inte såhär det skulle bli.

Nu vänder jag mig till vissa av er Malmö-supportrar...

Vad tror ni att kommer att hända när ni skriver ner Nihlstorp till fotknölarna? Att han per automatik ska bli bättre? Ja, för alla som får kritik blir genast så mycket bättre... presterar på topp, direkt. Eller kanske inte! Man snarare börjar må sämre, vilket i sin tur leder till att man kanske inte kan prestera på topp.

En målvakt måste vara mentalt stark hela tiden för att klara av att stå match ut och match in... och då är det viktigt att målvakten känner stöd från hela laget. Men också av supportrarna. Dessutom trodde jag att man som supporter stöttade hela laget (oavsett vad man tycker om enskilda spelare), inte bara utvalda delar. 

Denna "häxjakt" måste sluta Nu! För ni kan inte få en målvakt med större hjärta för sitt lag än just Nihlstorp. Var stolt över att han är en Malmöprodukt som dessutom har rötterna i trakten. Och ger ni han chansen så kommer ni förstå vilken värdefull målvakt han kan bli för laget.

Läs också inlägget Hockey är en lagsport...

Avslutningsvis...

Alsenfelt startade matchen och var också den som släppte in det första målet. Nihlstorp byttes in eftersom Alsenlelt inte kände sig helt på topp.

Andra målet: Kanske kan se enkelt ut... Men först och främst får Ryno åka näst intill helt fritt in i Malmös zon. Försvaret kändes lite nonchalanta och Ryno kunde enkelt slänga in en slumppuck mot mål.

Tredje målet: Här drar Malmö på sig en utvisning. Färjestad höll i spelet bra och kunde tillslut göra en snygg, snabb passning till en spelare på andra sidan målet, en spelare som fick står där helt omarkerad... så mål i öppen kasse.

De båda sistnämnda målen är ett resultat av att försvaret inte var helt på tårna. Dessutom så lyckas Malmö bara göra 2 mål framåt. Och de som gör flest mål vinner... i det här fallet kunde inte utespelarna leverera framåt, hur kan det då bli målvaktens fel?

Tack för visat intresse...

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna


Det har varit delade meningar bland vissa supportrar om vem som är den bästa målvakten att stå i Malmö Redhawks. De flesta röstar på Oscar Alsenfelt för att han har vunnit flest matcher. Men det är sällan så enkelt...

För de båda målvakterna har ett lag framför sig som också ska fungera. Fungerar inte laget framför så fungerar sällan målvakten heller. Däremot så är det oftast målvakten som blir utpekad som boven i dramat, oavsett...

Nu finns flera anledningar till att det blir mål... En studspuck. Skott från blålinjen. Skymd målvakt. Snabb sidledspassning. Tappar markering på spelare. Skott från slottet. En stökig situation. En styrning. En fladderpuck. Målvakt satt ur spel/hindrad. Sistnämnda ska dömas bort, men det gör man inte alltid. Sen kan det hända att en målvakt gör ett misstag med förstås.

Men ska man nu börja jämföra Oscar Alsenfelt med Cristopher Nihlstorp så är det ett par saker som slår mig...

Av 33 matcher så har Alsenfelt stått 19 hela matcher och Nihlstorp har stått 14 hela matcher... Matchen mot Örebro började med att Nihlstorp stod men blev utbytt. Med Nihlstorp i mål drog Örebro iväg med 3-0. När Alsenfelt stod blev började Malmö göra mål vilket resulterade i 2-4. Tyvärr räckte det inte utan det blev en förlust med 5-4.

Hur som helst...

Alsenfelt har släppt in 1,4 mål i genomsnitt per match, vilket är ett bra resultat. Mmen då har Malmö gjort 2,5 mål framåt i genomsnitt per match.

Nihlstorp har släppt in 2,8 mål i genomsnitt per match, vilket är lite sämre än han brukar. Men då har Malmö bara gjort 1,9 mål i genomsnitt per match.

Varför denna skillnad? Varför gör Malmö fler mål med Alsenfelt i mål kontra Nihlstorp. Blir laget för spända? Blir laget för avslappnade? Har de fortfarande inte förstått Nihlstorps spelstil? Hur som helst känns det onekligen lite udda. Men det kan förklara varför Alsenfelt har fler vinster än Nihlstorp.

Det betyder dock inte att den ena målvakten är sämre än andra, utan att laget spelar olika framför dem. Frågan är bara varför...

Avslutningsvis...

Senaste matchen Leksand-Malmö blev resultatet 4-3. Alltså vinst för Leksand.

Det första: det får Nihlstorp ta på sig. Han täckte inte stolpen riktigt ordentligt.
Andra målet: skott utifrån rätt upp i krysset. Dessutom delvis skymd av egen spelare.
Tredje målet: en styrning precis framför mål.
Fjärde målet:: en retur som hamnar hos en omarkerad Leksandsspelare som lätt kan göra mål.

Ja det var alltså lite tankar från mig en söndagsnatt... Tack för visat intresse!

Likes

Comments

Målvakt - utveckling, spel och framtid

Bilderna är kopierade från videon "Målvaktskamp på Rosengård" av Malmö Redhawks.


Sen Cristopher Nihlstorp började spela för MIF Redhawks J18 har det gått över 16 år, så han börjar få en gedigen karriär bakom sig... Men karriären är inte över än på länge.

I allra sämsta fall är den över om 2-3 år och i bästa fall (som jag hoppas på) över om 6-8 år. Nu tillhör Nihlstorp de så kallade "late bloomer", därför har jag också en stark känsla att han har möjligheten att hålla på tills han är åtminstone 38-40 år.

Allt beror på hur motiverad han känner sig, såklart. Men så länge han vill spela så ska han spela. Det är min åsikt. Men en dag (efter många till givande år) så kommer karriären ta slut och vad ska en målvakt hitta på då. Jag har ett förslag...

I mellandagarna var Malmö Redhawks med och arrangerade en tvådagars camp för unga målvakter i Rosengårds ishall... på ett av ispassen så passade Christopher Nihlstorp på att vara med och ge tips och råd.

Han påpekar vikten av att få specifik målvaktsträning redan i unga år - precis som utespelarna få sin specifika träning så behöver målvakterna sin. Att det är jätteviktigt att de unga målvakterna får sätta en grund tidigt i sin träning och grundspel, för det är något man ska kunna luta sig mot genom hela sin karriär. Nihlstorp påpekar också vikten med att ha tålamod i sin träning... att det viktigaste är att rädda puck, men att det i slutändan går det hand i hand med teknik.

Nu hoppas jag att de unga målvakterna tog till sig av Nihlstorps visdomsord då han ändå besitter en hel del kunnande. Något som han fått med sig via betydande personer och egna erfarenheter. Så mitt förslag... Målvaktstränare! Men förhoppningsvis dröjer det många år innan Nihlstorp tvingas ta ett beslut vad han vill göra när karriären som målvakt börjar närma sig ett slut.

På Malmö Redhawks officiella Facebook-sida kan ni se klippen Målvaktscamp på Rosengård...

Avslutningsvis...

Ja, jag ser en framtida målvaktstränare i Nihlstorp... något jag tycker Nihlstorp ska begrunda riktigt noga, för jag tror att han skulle bli briljant.

Han har en förmåga att få sina målvaktskollegor att bli bättre. Här är det egentligen ren spekulation från min sida men jag har sett denna tendens några gånger nu. Först med Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestad. Sen såg jag det med Jack Campbell i Texas stars som tog klivet upp till att bli riktigt lovande. Något som han tappade lite (även pga av skador) när Nihlstorp vände hem. I Växjö gjorde han Stefan Steen bättre. Och nu i Malmö känns det som han varit en bidragande orsak till att Oscar Alsenfelt utvecklats till att bli en av de bästa målvakterna just nu i SHL.

Så med detta i åtanke så tror jag att hans framtida yrke är målvaktstränare. Det är inget jag bara säger, utan något jag tror med bestämdhet på! Jag tror att han har förmågan pusha och få ut det bästa hos andra... att förmedla och lära ut sina kunskaper och erfarenheter på ett bra och pedagogiskt vis.

Tack för visat intresse!!

Likes

Comments

Krönika - en målvakts historia

Foto: Diana Ramkvist (18 oktober 2016 Gavlerinken Arena)

Välkomna till min nya blogg!

En blogg som enbart ska handla om Cristopher Nihlstorp. En hockeyspelare som jag följt överlägset längst av alla. Varför? bra fråga.. men till frågan så har jag inget bättre svar än "det bara blev så".

Men i denna blogg så kommer jag dela med mig av händelser, tankar och funderingar kring hans liv som målvakt. Men jag börjar med min resa (i korta drag) från upptäckt till Malmö...

Första gången jag såg han spela (tyvärr bara på tv) var den 26 mars 2008.

På den tiden spelade han i Rögle som hade tagit sig till kval och chansen till avancemang till, som det då hette, Elitserien. Och med hjälp av Nihlstorp tog sig Rögle hela vägen upp tillsammans med Brynäs som lyckades hålla sig kvar. Tyvärr stannade de uppe i bara två säsonger...

Så när Rögle åkte ner till hockeyallsvenskan igen så signade Nihlstorp för Färjestad i april 2010.

Många höjde ögonbrynen, men jag var en överlycklig Färjestadssupporter... Jag trodde på han direkt! Nihlstorp tog också de där nödvändiga stegen i sin utveckling, fortare än någon räknat med. Så när Färjestad tog sig ända till final mot Skellefteå var det mycket tack vara Nihlstorp (som fick hoppa in istället för en skadad Salák) som Färjestad kunde stå som vinnare den 14 april 2011. Och vidare som vinnare på torgen i Karlstad.

Jag som aldrig brytt mig om att träffa kändisar (och få autografer) tidigare började helt plötsligt fundera på att vilja träffa denne målvakt. Och ja, jag skulle ha åkt ner då de vann men tänkte att jag kan alltid träffa han sen, nästa säsong. Jag tog Nihlstorp för given... Det misstaget lär jag inte göra om!

För NHL lockade och i juni 2012 hade han skrivit på för Dallas Stars. Här var mina känslor blandade. Å ena sidan var jag fruktansvärt ledsen att han skulle lämna Färjestad, samtidigt var jag också oerhört glad att han skulle få chansen i världens bästa liga.

Nu blev det mest spel i Dallas Stars AHL-lag Texas Stars... och han kom aldrig tillräckligt nära för att ta sig in i NHL. Efter två säsonger återvände han hem till Sverige igen. Men inte tomhänt. För den andra säsongen var han med och bidrog till att Texas Stars kunde vinna Calder Cup.

Väl hemma i Sverige blev det spel för Växjö Lakers... Och nu så fick jag möjlighet att äntligen få träffa honom. Jag och min man hyrde en bil och tog oss dryga 30 mil ner till Karlstad för en match mellan Färjestad-Växjö. Efter matchen så signerade han en teckning som jag själv ritat och en t-shirt. Denna händelse är ett av mina bästa minnen och nån gång hoppas jag få chansen att träffa honom igen. Lite längre den gången, kanske...

Hur som helst...

Men med Växjö så blev det sm-guld redan första säsongen. Nihlstorp gjorde en favorit i repris där han blir som allra bäst när det väl gäller. Andra säsongen var en annan historia, då gick det inte riktigt lika bra och Nihlstorp klargjorde strax innan säsongen tog slut att han skulle lämna.

Men nyheten vart han skulle hamna lät vänta på sig...

Avslutningsvis...

Då dök det upp indikationer på att han skulle hamna i Frölunda. När jag kommenterade det fick jag höra (av ett par stycken) att jag var ute och cyklade. Men tillslut stod det dock klart att Nihlstorp skrivit på för Malmö Redhawks i juni. De fick rätt och jag var tydligen ute och cyklade...

Eller?

Det visade sig efter ett tag att Nihlstorp varit klar för Frölunda och att han köpte ut sig från kontraktet bara för att kunna få återvända hem. Och jag var oerhört lättad och glad att han tillslut hamnade i Malmö... enda som hade varit bättre hade varit Färjestad... förstås.

Så var min nya blogg igång...

Tack för visat intresse!

Likes

Comments