Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för match igen efter en ledig helg... denna gång är det Luleå som kommer på besök i Malmö Arena. Här är det ett par lag som ligger jämt i tabellen. Malmö kommer med tre förluster på raken och Luleå kommer med att få till sin första vinst i full tid. Så vem ska då dra det längsta strået?

I den första perioden så var Luleå snabbast med att göra mål. Malmö kämpade på och fick allt eftersom mer fart under skridskorna men de har svårt att komma i samlade anfall. I den andra perioden är det Malmö som gör första målet, dessutom med en man kort. Men Luleå kom tillbaka och fick ut spelet mot sargerna vilket gjorde att Malmö hade svårt att komma igenom Luleås försvar. I den tredje perioden så fick Malmö tag i spelet igen vilket stressade Luleå. Samtidigt lägger Luleå på sig ett bra försvarsspel vilket resulterade i att Malmö inte får chansen att göra mål.

Summering:

I mål för Malmö Oscar Alsenfelt
I mål för Luleå Filip Gustavsson

Period 1

00:43 0-1 Luleå EQ mål - Isac Lundeström, assist - Einar Emanuelsson
02:40 utvisning Luleå 2 min hooking - Patrick Cehlin
02:48 utvisning Malmö 2 min holding - Nichlas Hardt
08:40 utvisning Luleå 2 min hooking - Joonas Jalvanti

Period 2

03:44 utvisning Malmö 2+2 min higsticking - Kim Rosdahl
05:59 1-1 Malmö SH mål - Robin Alvarez, assist - Fredrik Händemark & Stefan Warg
11:01 1-2 Luleå EQ mål - Gustav Rydahl, assist - Brendan Mikkelson & Emil Larsson

Period 3

09:53 utvisning Luleå 2 min interference - Daniel Sondell
14:00 utvisning Malmö 2 min elbowing - Tuukka Mäntylä

Så förlorade Malmö igen... i en målsnål historia. Men trots att Malmö kanske rent av var det bättre laget så hade de svårt att ta sig igenom Luleås försvar. Så denna match slutade med att Luleå kunde hålla undan och dra det längre strået. Med denna match har man nu förlorat 4 matcher på raken, och den tunga perioden fortsätter. Frågan är när kan Malmö bryta förlusttrenden, redan i nästa match?

Nästa match spelas den 19 oktober när man tar sig an Växjö borta.

och kom i håg - man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för lottningen för de lag som gått vidare i CHL... och som vi alla vet så vann Malmö sin grupp och en av de som gick vidare. Under dagens lottning blev det också klart att det blir det tjeckiska laget HC Oceláři Třinec man möter i 16-dels final.

Nedan ser ni först bild på utlottningen av vilka lag som möts i 16-dels finalen. Och bilden nedanför det är slutspelsträdet.

Här nedan är datumen för slutspelet... Heja Malmö!

Round of 16

1st Leg: 31 October & 1 November 2017
2nd Leg: 7 November 2017

Quarter-Finals

1st Leg: 5 & 6 December 2017
2nd Leg: 12 December 2017

Semi-Finals

1st Leg: 9 & 10 January 2018
2nd Leg: 16 & 17 January 2018

Final

Single Game: 6 February 2018
The CHL Final is to be played at the home venue of the team with the best accumulated Group Stage and Playoff record.

*Texten är kopierad från CHLs hemsida.

Om CHL utvecklas åt rätt håll kommer det bli en turnering att räkna med... men då måste man få till bättre speldagar. Men bättre datum är nått man jobbar med och efterstävar. Dessutom är vinstpengarna alltid ett välkommet tillskott i kassan. Sen är det alltid intressant att få se lag man annars inte får chansen att ens höra talas om.

Även om man är för eller emot CHL så är det intressant att se vart denna turnering tar vägen. Vem vet, en dag sitter vi alla här och har glömt bort hur det var när inte CHL fanns.

Nu hejar vi fram Malmö till en vinst i CHL!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för pågarna att ta sig norröver och för ett par timmar sedan anlände de till Linköping med tåget. Här är det två lag som söker efter trendbrott, här är det två lag som är på jakt efter en 3-poängare. Men bara en kan vinna.

Båda lagen börjar första perioden tempostarkt. Spelet vänder hela tiden fram och tillbaka. Men målvakterna håller pucken i spel. När man passerat halva perioden kan Linköping göra mål vilket gav dem energi. I den andra perioden fortsatte Linköping att sätta press på Malmö. Men allt eftersom så kom Malmö allt mer in i matchen igen. Och tillslut fick Malmö med sig en utvisning där de kunde göra mål i power play. I den tredje perioden så startar Linköping med att göra mål. Men det mattas inte Malmö av utan de kämpar vidare. Trots det kan Linköping göra mål igen. I slutminuterna drar Linköping på sig an utvisning. Då laddar Malmö med att ta ut målvakt och gå in med en extraspelare, tyvärr resulterar det i att Linköping gör mål i tom kasse.

Summering:

Period 1

I mål för Linköping Jonas Gustavsson
I mål för Malmö Oscar Alsenfelt

13:12 1-0 Linköping EQ mål - Jimmy Andersson, assist - Chad Billings & Niklas Persson

Period 2

09:58 utvisning Malmö 2 min puck out - Fredrik Händemark
16:49 time out Linköping
17:17 utvisning Linköping 2 min holding the stick - Emil Sylvegård
17:57 1-1 Malmö PP mål - Nichlas Hardt

Period 3

00:27 2-1 Linköping EQ mål - Derek Roy, assist - Andrew Gordon & Eddie Larsson
08:09 utvisning Malmö 2 min tripping - Niklas Arell
17:16 3-1 Linköping EQ mål - Niclas Lundgren, assist - Chad Billings & Derek Roy
17:40 utvisning Linköping 2 min tripping - Niklas Persson
17:40 time out Malmö
17:40 målvakt ut Malmö - Oscar Alsenfelt
19:44 målvakt in Malmö - Oscar Alsenfelt

Ja det här var ingen rolig match... kan man tycka. Trots att Malmö kämpade så kunde de inte få hål på Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet. Man chansade dessutom med att ta ut målvakten i hopp om att kunna kvittera, friskt vågat hälften vunnet, tyvärr gick det inte vägen denna gång.

Men nu var det här trots allt två lag som hungrade efter en 3-poängare men den här gången var det hemmalaget som drog det längre strået. Malmö däremot får lov att vänta på sin första bortavinst.

Nästa match spelas den 17 oktober när Malmö Tar emot Luleå hemma. Matchen spelas som vanligt klockan 19:00.

och kom i håg - man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag

Likes

Comments

Målvakt - utveckling, spel och framtid

När ett lag går dåligt, vinsterna uteblir och målen bara trillar in i baken borde inte då mannen med huvudansvaret få ta skulden, det vill säga coachen. Ska inte coachen få sparken då när laget inte kan vinna? Nej men det är inte rättvist... eftersom coachen får ta hundhuvudet för något han inte kan rå för. Det är sportchefens jobb att få ihop ett vinnande lag, eller hur? Borde inte inte sportchefen få sparken då om laget inte går ihop? Men herregud, utespelarna har väl ett ansvar också. De måste göra sitt jobb med, kan man tycka. Borde man inte gå ut på marknaden och hitta bättre spelare då, bara byta ut dem, en efter en? Fast det håller inte ekonomiskt. Men nån måste får skulden att laget ständigt förlorar. Vänta lite nu, killen längst bak släpper in en massa mål, borde inte han få ta skulden? Borde vi inte bänka den målvakten? Ja men herregud klart det är målvaktens fel. Det är alltid målvaktens fel!

Puckens väg in i mål då? Fast det är ju målvakten som släpper in dem så...

Målvakter sitter alla i en mycket svår position... de får ofta ta skulden för mer än vad de ska behöva göra. Det intressanta är att en målvakt kan bli uthängd när laget förlorar med 4-3 men hyllad när man vinner med 5-4. Lika många insläppta mål men olika många mål framåt.

Jag minns starten av säsongen 2011/2012 för Färjestad... har för mig att det tog upp till 12 matcher innan första 3-poängaren kom. Trots det var Färjestad det lag som släppte in minst mål. Fast kan man inte göra mål framåt så kan man inte vinna heller. I det fallet var det inte Cristopher Nihlstorp som fick ta smällen. Han gjorde trots allt ett förbannat bra jobb. Den här gången bytte man ut coachen. Givetvis började vinsterna trilla in efter det och man tog sig ända till semifinal.

Men första matchen i semifinalen mot Brynäs fick Nihlstorp en klubba i ögat och kunde inte spela mer den säsongen. En omatchad Fredrik Petterson-Wentzel fick ta över och det gick inte så bra. Det kan man inte skylla på målvakten utan på ett föråldrat tankesätt där man envisas med att ha en uttalad förstamålvakt och en omatchad backup. Det är därför jag förespråkat jag att alltid ha båda målvakterna igång under grundserie så att man inte hamnar i en situation där man måste stoppa in en omatchad målvakt i en avgörande match. Det slutar sällan som man tänkt sig.

Nu har Nihlstorp bara fått stå 3 matcher i år, alla i CHL dessutom. Det är för dåligt! Jag har frågat mig är varför man matchar Oscar Alsenfelt så hårt? Jag kan inte svara på det. Men det är förbannat tråkigt för Nihlstorp som inte får spela. Dessutom vet jag att desto fler matcher han får i benen desto bättre blir han. Men nu blir han bänkad match efter match. När Nihlstorp fick frågan "Du har haft lite skavanker under hösten?" igår i en intervju svarade han – Ja, det har varit allt möjligt om jag ska vara ärlig. Fast jag undrar jag. Nihlstorp är inte den som låter sig stoppas av små skavanker. Nu sitter jag här och vet inte hela historien men kan ändå inte låta bli att tycka att nått känns lite avigt.

Nu höll Nihlstorp nollan igår när Malmö tog emot Kometa. Bra jobbat! Dessutom såg han otroligt lugn och trygga ut i målet som om han inte gjort något annat än att spelat matcher. Nu fick han bra hjälp av försvaret, men det är så det ska vara med. Med försvarets hjälp och att han spelade suveränt så lyckades han stoppa Kometa från att göra mål. Ja hockey är trots allt en lagsport.

Och det leendet han hade igår efter matchen säger väl allt... det var en oerhört nöjd och glad målvakt som klev av i sen igår. Och en vinst ger alltid en skön känsla i kroppen. Att dessutom få hålla nollan ger en extra boost till självförtroendet. Hur som helst hoppas jag att vi får se han mer på isen från och med nu.

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för den andra matchen mot Tjeckiska laget Kometa men också den sista matchen i CHLs grundspel... Och den avslutar men givetvis på hemmaplan.

Det första perioden var det lite avvaktande spel där båda lagen skapade en del chanser trots allt. Allt eftersom Så kom Malmö allt mer in i spelet. I den andra perioden så kunde Malmö tillslut göra matchens första mål. I den tredje perioden var Malmö det lag som höll i pucken mest men Kometa fick till några vändningar men Nihlstorp höll alla puckar ute på isen. Men så fick Malmö till ytterligare ett par mål varav det sista var i tom kasse. Den här matchen var det Malmö som drog det långa strået.

Period 1

Goalie in! MAL Cristopher Nihlstorp in.
Goalie in! KOM Karel Vejmelka in.

00:51 MAL Nils Andersson called for Holding. 2 Minutes.
18:22 MAL Niklas Arell called for Tripping. 2 Minutes.

Period 2

20:25 MAL Christoffer Forsberg called for Slashing. 2 Minutes.
23:09 MAL Fredrik Händemark called for Holding the stick. 2 Minutes.
27:14 Goal -1-0 MAL Equal Strength.
- Goal by Christoffer Forsberg, assisted by Nils Andersson.
30:13 Goalie Change! KOM Karel Vejmelka out, Lukáš Dostál in.
33:16 KOM Lukáš Vágner called for Hooking. 2 Minutes.

Period 3

42:36 KOM Alexandre Mallet called for Interference. 2 Minutes.
49:52 Goal 2-0 MAL Equal Strength.
- Goal by Malte Setkov.
59:46 Goal 3-0 MAL Equal Strength.
- Goal by Fredrik Händemark.
59:46 MAL Daniel Zaar called for High-sticking. 2 Minutes.

I och med att Malmö vann denna match så vann man i sin grupp... bra jobbat! Dessutom så fick Cristopher Nihlstorp hålla nollan. Även om han gjorde en bra match så var han uppbackad av utespelarna som offrade sig ett flertal tillfällen. Här såg man att Malmö spelade mer som ett sammansvetsat lag. Alltid något att jobba vidare på helt klart. Kanske till och med låta Nihlstorp stå nån match i SHL. Ja det här bådar gott för framtiden.

Hur som helst så är grundserien klar. Nu väntar sextondelsfinal. Den 13 oktober kommer man ha lottning om vilka lag som ska mötas. Här på CHLs sida så kan ni läsa vilka datum som sen gäller.

Nästa match som nu väntar är den 12 oktober då Malmö tar sig an Linköping borta.

och kom i håg - man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för Malmö att ta emot Örebro på hemmaplan... i jakt på den fjärde raka hemmasegern. Givetvis känner man sig extrataggade när man kommer hem med en sur förlust i ryggsäcken.

Första perioden startar lite tamt... men det är tillslut Örebro som kan göra matchen första mål. Sen när Örebro kan börja sätta press har Malmö svårt att hålla dem ute ur sin zon. I den andra perioden började Örebro som det bättre laget då de lyckades hålla Malmö ute längs sargerna. Malmö kämpade med att komma i balans men det ville sig inte riktigt. Alsenfelt gör en hel del viktiga räddningar men tillslut får han kapitulera då Örebro får in en puck i power play. Man skam den som ger sig och tillslut så lyckas också Malmö göra mål. Det målet piggade upp Malmö vilket resulterade i en jämnare start av den tredje perioden. Det resulterar i att Malmö får till en kvittering. I förlängningen var det sen tyvärr Örebro som drog det längre strået och kunde ta med sig två poäng hem.

Summering:

Period 1

I mål för Malmö Oscar Alsenfelt
I mål för Örebro Eero Kilpeläinen

05:18 utvisning Malmö 2 min highsticking - Erik Andersson
09:46 utvisning Örebro 2 min interference - Daine Todd
14:00 0-1 Örebro EQ mål - Jere Sallinen, assist - Sakari Manninen & Gustav Backström

Period 2

06:33 utvisning Malmö 2+10 min checking from behind - Anton Mylläri
06:33 utvisning Örebro 2 min roughing- Tyson Spink
09:20 utvisning Malmö 2 min interference - Nils Andersson
11:16 0-2 Örebro PP mål - Viktor Ekbom, assist - Tylor Spink & Tyson Spink
16:00 utvisning Örebro 2 min holding - Christopher Mastomäki
17:12 1-2 Malmö mål - Fredrik Händemark, assist - Daniel Zaar & Nils Andersson

Period 3

03:53 utvisning Örebro 2 min interference - Tyson Spink
14:49 2-2 Malmö EQ mål - Andy Meile, assist - Johan Olofsson & Nils Andersson

Övertid

01:47 2-3 Örebro EQ mål - Tyson Spink, assist - Jonathan Andersson & Tylor Spink

Så var hemmasegersviten bruten i och med att Örebro vinner på övertid... men en poäng är dock bättre än ingen poäng alls även om det är en klen tröst. Men som tur är, är det bara början av säsongen och än så länge finns det många potentiella poäng att plocka innan det är dags för slutspel.

I morgon den 10 oktober så spelar Malmö sin sista match i CHL när man tar emot Kometa Brno hemma. Nu är Malmö redan klara att gå vidare till slutspel men vinner man matchen i morgon så vinner man gruppen som en bonus. Matchen spelas klockan 18:30.

Men nästa match i SHL spelas den 12 otober när man tar sig an Linköping borta.

och kom i håg - man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag

Likes

Comments

Så var det dags för Malmö att ta sig norrut... ända upp till Skellefteå.

Men så fort matchen startade visade sig Skellefteå vara på ordentligt spelhumör. Efter 20 spelade minuter så ledde hemmalaget med 2-0. I den andra perioden kom Malmö ordentligt in i matchen vilket jämnade ut spelet i matchen. I den andra perioden producerades inga mål. I den sista perioden jagade Malmö mål men Skellefteås målvakt var som en vägg. Det hjälpe inte en att ta ut målvakten utan Skellefteå gjorde ännu ett mål.

Summering:

Period 1

I mål för Skellefteå Joni Ortio
I mål för Malmö Oscar Alsenfeldt

02:52 utvisning Skellefteå 2 min tripping - Jonathan Pudas
11:49 1-0 Skellefteå EQ mål - Adam Pettersson, assist - Michael Kostka
14:21 2-0 Skellefteå EQ mål - Pär :ondholm, assist - Mark Katic & Morgan Ellis
18:01 utvisning Malmö 2 min slashing - Tuukka Mäntylä

Period 2

13:08 utvisning Skellefteå 2 min roughing - Joakim Lindström
17:44 utvisning Skellefteå 2 min tripping - Michael Kostka

Period 3

19:53 3-0 Skellefteå EQ mål - Jonathan Pudas
19:28 Skellefteå 2 min roughing - Emil Djuse
19:28 Malmö 2 min roughing - Robin Alvarez
20:00 utvisning Malmö abuse of officials

​Ja det var en sån där match... oavsett hur mycket man jobbar så vill inte pucken gå in i motståndarkassen. Det blir en sån oerhörd tråkig förlust. I synnerhet när hemmalaget fick in tre skadeglada puckar. Men som tur är går det nya tåg och det här är bara början av säsongen. 

Nästa match spelas redan på måndagen den 9 oktober när man tar emot Örebro hemma. Matchen spelas klockan 19:00. Sen är det revanschdags när man tar emot Kometa Brno hemma den 10 oktober. Matchen spelas klockan 18:30. 

och kom i håg - man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Då var det dags för match nummer 5 och den här gången tar man emot Färjestad på hemmaplan. Senaste matchen man spelade var i Tjeckien där man förlorade på övertid. Innan dess så har man en förslut på övertid med Rögle så nu var man ute efter en vinst.

Men första perioden hände det inte så mycket statistiskt sett trots att det bjöds på fartfylld hockey. I den andra perioden så hände det lite mer, det bjöds på 1 mål och en rad utvisningar. I den tredje perioden så kom Färjestad tillbaka och gjorde ett par mål. Men Malmö lyckades med en kvittering som tillslut ledde till övertid. På övertiden var det Malmö som drog det längre strået.

Summering:

Period 1

I mål för Malmö Oscar Alsenfelt
I mål för Färjestad Lars Haugen

Inga mål
Inga utvisningar

Period 2

02:48 1-0 Malmö EQ mål - Nichlas Hardt, assist - Fredrik Storm & Tuukka Mäntylä
06:55 utvisning Färjestad 2 min interference Jesse Virtanen
09:01 utvisning Malmö 2 min higsticking - Robin Alvarez
13:43 utvisning Malmö 2 min holding - Erik Forsell
13:43 utvisning Färjestad 2 min diving - Michael Lindqvist
14:00 utvisning Färjestad 2 min interference - Anton Grundel

Period 3

01:13 1-1 Färjestad EQ mål - Anton Grundel, assist - Michael Lindqvist
06:22 utvisning Malmö straff för Färjestad - ej mål
07:47 1-2 Färjestad EQ mål - Dick Axelsson, assist - Michael Lindqvist & Rasmus Asplund
10:23 2-2 Malmö EQ mål - Christoffer Forsberg, assist - Fredrik Storm & Lukas Haudum

Övertid

03:43 3-2 Malmö EQ mål - Fredrik Storm, assist - Anton Mylläri & Nichlas Hardt

Så Malmö kunde vinna dagens drabbning på hemmaplan... och den spelare som utmärkte sig i kväll var Fredrik Storm som också var den som gjorde det avgörande målet. I en annars ganska så målsnål match där båda målvakterna gjorde ett riktigt bra jobb. 

Men oavsett om man vinner på på övertid eller under fulltid så är det en vinst ändå. I Cmore sa Fredrik Storm dessutom "Vi har en gemensam idé hur vi vill spela och har hittat ett sätt som fungerar. Vi är bra på hemmaplan men inte lika bra borta tycker jag, där har vi en del att jobba med."

Nästa match spelas den 7 oktober när man tar sig an Skellefteå borta. 

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för den femte rundan i CHL... Och man tog sig ner med plan från Köpenhamn ner till Wien för att set ta sig vidare med buss till Brno. Dagens möte sker i just Brno mot HC Kometa Brno. Detta är näst sista matchen i CHLs grundserie.

HC Kometa Brno är ett ishockeylag från Brno som spelar i den tjeckiska extraligan och deras hemmaarenan är Kajot Arena. Säsongen 2016/2017 blev dom Tjeckiska mästare efter att ha vunnit med 4-0 i matcher mot Bílí Tygři Liberec

Period 1

Goalie in! KOM Marek Čiliak in.
Goalie in! MAL Cristopher Nihlstorp in.

0:27 KOM Jan Hruška called for Tripping. 2 Minutes.
1:03 Goal 1-0 KOM Short Handed Goal.
- Goal by Leoš Čermák assisted by Martin Dočekal.
4:45 Goal 2-0 KOM Equal Strength.
- Goal by Martin Zaťovič assisted by Martin Erat.
15:27 KOM Vojtěch Němec called for Interference. 2 Minutes.
19:28 MAL Daniel Zaar called for Interference. 2 Minutes.

Period 2

29:45 KOM Michal Gulaši called for Interference. 2 Minutes.
29:51 Goal 2-1 MAL Power Play Goal.
- Goal by Max Görtz assisted by Nils Andersson.
31:56 KOM Leoš Čermák called for Tripping. 2 Minutes.
32:42 Goal 3-1 KOM Short Handed Goal.
- Goal by Martin Erat assisted by Martin Zaťovič.
33:05 KOM Tomáš Malec called for Tripping. 2 Minutes.

Period 3

40:52 Goal 4-1 KOM Equal Strength.
- Goal by Tomáš Svoboda assisted by Vojtěch Němec.
42:28 Goal 4-2 MAL Equal Strength.
- Goal by Nichlas Hardt assisted by Erik Andersson.
43:45 Goal 4-3 MAL Equal Strength.
- Goal by Tuukka Mäntylä assisted by Erik Andersson and Lukas Haudum.
45:08 Goal 4-4 MAL Equal Strength.
- Goal by Daniel Zaar.
45:32 KOM Jan Štencel called for Tripping. 2 Minutes.
46:11 MAL Andy Miele called for Cross-checking. 2 Minutes.

Övertid

61:10 MAL Fredrik Händemark called for Slashing. 2 Minutes.
62:28 Goal 5-4 KOM Power Play Goal.
- Goal by Martin Erat assisted by Jakub Krejčík and Tomáš Svoboda.

Avslutningsvis...

Tyvärr blev det en förlust på övertid för Malmö... fast en tröstpinne får man ändå med sig hem. Tyvärr var det hemmalaget som fick in målen i första perioden och efter den andra perioden stod det 3-1. Tredje perioden började Kometa med ett med ett mål men sen kom Malmö ifatt med 3 snabba mål.

Men sen på övertiden så var det Kometo som drog det längre strået och vann. Just nu så ligger Malmö tvåa i gruppen med 10 poäng medan Kometo som ligger etta har 12 poäng. Vinner Malmö nästa match vinner de gruppen. Hur som helst så är Malmö ändå klara att gå vidare. 

Nästa match i CHL spelas den 10 oktober när man tar emot Kometa på hemmaplan. Matchen spelas kl 18:30. Men innan dess så möter Malmö Färjestad hemma den 5 oktober klockan 19:00.

och kom i håg - man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för Skånederby igen... och nu var det ett revanschsuget Rögle som tog emot ett vinstsuget Malmö. Rögle hade inte tagit en enda poäng innan denna match och jagade förstås en vinst, men förra gången lagen möttes så vann Malmö övertygande med hela 5-0. Så hur skulle denna match sluta då, ja inte riktigt som man hade väntat sig.

Rögle startade matchen mycket bättre än väntat vilket gjorde att Malmö halkade efter och fick jaga... men ju närmre slutet man kom i matchen så började det rassla in mål från båda lagen. Och Malmö kämpade på för att komma ifatt och det gjorde de tillslut. Man kan lugnt påstå att denna match blev ett målkalas utan dess lika.

Summering:

I mål för Rögle Emil Kruse
I mål för Malmö Oscar Alsenfelt

Period 1

01:36 utvisning Malmö 2 min Lars Bryggman
02:58 1-0 Rögle PP mål-Sebastian Collberg, assist-Craig Schira & Ludvig Rensfeldt
03:41 2.0 Rögle EQ mål-Edwin Hedberg, assist-Mathias From & Kevin Gagné
07:23 3-0 Rögle EQ mål-Bryan Lerg, assist-Juhamatti Aaltonen
07:42 3-1 Malmö EQ mål-Nichlas Hardt, assist-Fredrik Storm
11:17 utvisning Rögle 2 min tripping-Jesper Williamsson

Period 2

01:25 utvisning Rögle 2 min hooking-Jesper Williamsson
07:54 utvisning Rögle 2 min holding-Juhamatti Aaltonen
14:04 4.1 Rögle EQ mål-Mathias From, assist-Edwin Hedberg & Craig Schira
14:27 4-2 Malmö EQ mål-Jens Olsson, assist-Fredrik Storm & Erik Forsell
16:26 5-2 Rögle EQ mål-Jack Connolly, assist-Bryan Lerg & Kevin Gagné
16:50 5-3 Malmö EQ mål-Fredrik Storm, assist-Erik Forsell & Nichlas Hardt

Period 3

02:09 utvisning Rögle 2 min-too many players
06:15 utvisning Rögle 2 min holding.Jack Connolly
07:09 5-4 Malmö PP mål-Robin Alvarez, assist-Daniel Zaar & Jens Olsson
07:26 6-4 Rögle EQ mål-Edwin Hedberg, assist-Craig Schira
13:06 6-5 Malmö EQ mål-Andy Miele, assist-Johan Olofsson & Niklas Arell
13:33 7-5 Rögle EQ mål-Edwin Hedberg, assist-Ted Brithén
16:41 7-6 Malmö EQ mål-Max Görtz, assist-Nils Andersson & Erik Forsell
17:51 7-7 Malmö EQ mål-Robin Alvarez, assist-Andy Miele & Johan Olofsson
20:00 utvisning Malmö 2 min tripping-Erik Forsell

Period 4

00:30 8-7 Rögle PP mål-Craig Schira, assist-Johamatti Aaltonen & Ted Brithén

Vilken match det blev... hela 14 mål gjordes under ordinarie tid. Max Görtz och Robin Alvarez var de två sista målskyttarna i matchen och de som såg till att Malmö kunde gå till förlängning. Tyvärr drog Malmö på sig en utvisning i slutsekunden av matchen, något som Rögle drog fördel av i förlängningen.

Ja som sagt, denna gång drog Rögle det lite längre strået i en helt galen match där Malmö i låg under ända in i slutet. Malmö gav inte upp utan kämpade in i kaklet och lite till. Det gav dem tillslut en tröstpoäng att ta med sig hem.

Nästa match spelas den 5 oktober när man tar sig an Färjestad på hemmaplan. Matchen spelas klockan 19:00.

Tack för visat intresse!

Likes

Comments