Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för hemmamatch igen för Malmö... idag så blir det finbesök av laget från huvudstaden, Djurgården. Malmö som spelat ett par bortamatcher återvänder alltså hem med lika många segrar. Djurgården dyker upp med gott självförtroende efter en fin vinst mot Linköping. Så vem ska fortsätta vinna..?

Summering:

I mål för Malmö Jonas Gunnarsson
I mål för Djurgården Joacim Eriksson

Djurgården börjar direkt med att sätta press på hemmalaget. Trots det så är det Malmö som kan göra matchens första mål. Ett skitmål dock, men även de räknas i målprotokoll. I övrigt är det ett böljande spel mellan lagen där de periodvis kan sätta press på motståndarna. Som avslutning av perioden så kan Malmö göra mål igen, i power play.

Några minuter in i den andra perioden drar Malmö på sig två utvisningar på raken vilket leder till att Djurgården kan göra mål. Fortsättningsvis svänger spelet fram och tillbaka. Men när man passerat halva perioden tar Djurgården timeout men strax efter så kan Malmö göra mål. Som Malmö avslutade den första perioden så kan Djurgården göra i den andra med ett mål.

Tredje perioden handlade en hel del spel fram och tillbaka där Djurgården jagade kvittering. Det var även en hel del avblåsningar vilket sänkte tempot. Nä man passerat halva perioden med några minuter så kunde Djurgården kvittera. Det ledde tillslut till förlängning.

I förlängningen tar Djurgården initiativet och får också med sig en straff som de sätter...

Målskyttar:

1-0 Malmö EQ mål - Alex Wemmenborn
2-0 Malmö PP mål - Rhett Rakshani
2-1 Djurgården PP mål - Marcus Högström
3-1 Malmö EQ mål - Fredrik Storm
3-2 Djurgården EQ mål - Linus Johansson
3-3 Djurgården EQ mål - Jonathan Davidsson
3-4 Djurgården PS mål - Jonathan Davidsson

Malmö kände att det fysiska spelet passade dem bra... och Malmö började bra och ledde matchen ända in i sista perioden. Där tog djurgården chansen och kvitterade. Sen i förlängningen var det gästerna som kunde få med sig extrapoängen hem. Även om det inte känns tröstande nu så är en poäng bättre än ingen.

Nästa match spelas den 19 december när det blir Skånederby när man äntrar isen i Ängelholm för att ta sig an Rögle. Efter den matchen så har man spelat halva säsongen.

Tack för visat intresse!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags att dra på sig skridskorna igen för Malmö. Denna gång så gör man det på bortaplan när man tar sig an Örebro. Båda lagen kommer till denna match med vinst i ryggsäcken. Där Örebro vann mot HV71 och Malmö tog en viktig seger mot Frölunda. Så vem av dessa är mest sugna på att plocka 3 pinnar?

Summering:

I mål för Örebro Eero Kilpeläinen
I mål för Malmö Jonas Gunnarsson

Örebro började matchen bra även om Malmö kunde reda ut sin utvisning. Men efter att Örebro får en bar målchans så är det Malmö som kan göra matchens första mål. Men Örebro kämpar vidare och när man närmar sig halva perioden kan de kvittera. Men det är Örebro som kan pressa mest även om Malmö stundtals lyckas även de.

Örebro skapar en målchans inledningsvis av den andra perioden men strax efter det drog de på sig en utvisning. Men då kan Malmö börja sätta press på Örebro. Men det är tillslut Örebro som kan göra mål. Men Malmö kämpar vidare och tillslut ger det utdelning. Så var matchen kvitterad igen med dryga 2 minuter kvar av perioden.

Då Malmö avslutade den andra perioden med att dra på sig en utvisning så startar men den tredje med en man kort och då kan Örebro göra mål. Men bara minuten senare kan Malmö kvittera. Spelet är lite fram och tillbaka men det är Örebro som tillslut får utdelning. Men Malmö kämpar på och med halvminut kvar av perioden så kan Malmö göra mål eftersom man tagit ut målvakten. Och i och med det blir det förlängning.

Men på övertiden drar Örebro på sig en straff... en straff som Malmö kan förvalta väl.

Målskyttar:

0-1 Malmö EQ mål - Andy Miele
1-1 Örebro EQ mål - Tom Wandell
2-1 Örebro EQ mål - Glenn Gustavsson
2-2 Malmö EQ mål - Johan Olofsson
3-2 Örebro EQ mål - Tyson Spink
3-3 Malmö EQ mål - Fredrik Storm
4-3 Örebro EQ mål - Sakari Manninen
4-4 Malmö EQ mål - Daniel Zaar
4-5 Malmö PS mål - Johan Olofsson

Det här matchen var riktigt jämn om man ser på hur många mål som gjordes... en match där man satte press på varandra om vart annat. En match där Malmö kämpade in i kaklet där man tillslut fick med sig bonuspoängen hem. Bra jobbat! För 2 poäng är så mycket bättre än ingen poäng... och vilket målkalas det bjöds på.

Nästa match spelas den 9 december när man tar emot Djurgården på hemmaplan.

Tack för visat intresse!!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för Malmö att ta sig upp till Göteborg för att ta sig an Frölunda... Och här är det två lag som båda har en förlust i sin ryggsäck. Men senast dessa två lag möttes så var det tillslut Frölunda som kunde raka åt sig en vinst på straffar. Så hur ska det sluta denna gång

Summering:

I mål för Frölunda Johan Gustavsson
I mål för Malmö Oscar Alsenfelt

Frölunda börjar matchen starkt... och kan genast sätta press på Malmö. Men är inte utspelade och det är också Malmö som gör matchens första mål. Men Frölunda kan göra mål strax efter eftersom Malmö drar på sig en utvisning. Frölunda fortsätter sen att pressa Malmö och tillslut kan de göra mål igen.

I den andra perioden började Frölunda med att dra på sig en utvisning. Och då kan Malmö kvittera i sitt power play. Det målet gav Malmö energi så de kunde sätta press på Frölunda. Frölunda kommer tillbaka lite i matchen men det dröjde inte länge förrän Malmö tog över och med ett par sekunder kvar av perioden kan Malmö göra mål igen.

Malmö börjar den tredje perioden med att göra mål... men allt eftersom perioden går så sätter Frölunda allt mera press på Malmö. Så med sex minuter kvar så kan Frölunda göra mål. Det gav dem energin att fortsätta kämpa. Som ett sista försök att kvittera tar Frölunda ut målvakten men det räcker inte och Malmö kan hålla undan.

Målskyttar:

0-1 Malmö EQ mål - Lars Bryggman
1-1 Frölunda PP mål - Ryan Lasch
2-1 Frölunda EQ mål - Joel Mustonen
2-2 Malmö PP mål - Nils Andersson
2-3 Malmö EQ mål - Matias Lassen
2-4 Malmö EQ mål - Fredrik Händemark
3-4 Frölunda RQ mål - Rasmus Dahlin

Det här var en ganska så jämn match där Frölunda kanske var lite det bättre laget. Men det var ändå en ganska så bra laginsats av Malmö även om detta kanske inte var deras bästa match denna säsong. Trots det så kunde de ta med sig tre pinnar hem.

Nästa match spelas den 7 december när man tar sig till Närke för en match mot Örebro borta.

Tack för visat intresse!!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för Malmö att äntra isen på hemmaplan och denna gång tar man emot Blekingelaget Karlskrona... Ett Karlskrona som kommer med förlust i ryggsäcken till skillnad från Malmö som har en vinst med sig hem från Värmland. Frågan är om Malmö har fått vind i ryggen och kan fortsätta vinna eller om Karlskrona är tillräckligt revanschsugna.

Summering:

I mål för Malmö Oscar Alsenfelt
I mål för Karlskrona Johannes Jönsson

Det var Karlskrona som kom ut starkast då de gjorde mål efter 23 sekunder. Men efter det kom Malmö tillbaka och allt eftersom perioden förflöt tog Malmö över allt mer. Det enda som saknades av hemmalaget var ett mål, men där stod Jönsson i Karlskronas mål i vägen.

Malmö börjar den andra perioden helt klart bäst... och när Malmö satt press på Karlskrona i några minuter tar de time out. Den time outen gör att Karlskrona kan komma tillbaka in i matchen. Matchen svänger en del fram och tillbaka. Men det är som tillslut gästerna kan göra mål. Malmö kämpar på bra men målen uteblir.

Malmö har inte riktigt samma intensitet i start av den tredje perioden men ändå lyckas de göra mål. Men efter det är det gästerna som pressar Malmö som ändå kan hålla undan ett tag. För när man närmar sig halva perioden kan Karskrona göra mål. Men Malmö kämpar på och kan göra tillslut göra mål. Malmö jagar vidare och tar tillslut ut målvakten men då kan Gästerna göra mål igen.

Målskyttar:

0-1 Karlskrona EQ mål - Henrik Nilsson
0-2 Karlskrona EQ mål - Joachim Rohdin
1-2 Malmö EQ mål - Daniel Zaar
1-3 Karlskrona EQ mål - Morten Madsen
2-3 Malmö PP mål - Rhett Rakhshani
2-4 Karlskrona EQ mål - Emil Larsson

En match där Malmö kämpade på och som hade spelövertag i stort sett hela matchen... men man förlorar många kamper framför Karlskronas mål. Den tredje perioden var kanske inte den bästa spelmässigt men då kom målen men det räckte inte hela vägen denna gång. Det var Karlskrona som fick dra det längsta trået med att vinna sin första bortamatch denna säsong.

Nästa match spelas den 2 december när man tar sig till Göteborg för en match mot Frölunda borta.

Tack för visat intresse!!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för Malmö att ta sig upp till de värmländska skogarna för att ta sig an Färjestad... Färjestad som nu har 3 raka vinster rakt in på kontot medan Malmö inte har ett lika roligt facit. Frågan är bara vem som är mest hungriga på en seger denna kväll.

Summering:

I mål för Färjestad Stefan Steen
I mål för Malmö Oscar Alsenfelt

Färjestad inleder lite slarvigt vilket ger Malmö en bra målchans. Spelet fortsätter att vara lite fram och tillbaka även om Malmö känns snäppet vassare. Trots det så slutar den första perioden mållös.

I inledningen av den andra perioden så är Färjestads tur att vara nära mål. Färjestad fortsätter med bättre spel än i den första perioden. Men när Färjestad drar på sig en utvisning kan Malmö göra mål i power play. Några minuter senare så kan Malmö göra ännu ett mål vilket Färjestad svarar snabbt på med ett eget mål.

Till den tredje perioden så byter Färjestad målvakt.. Steen ut och Haugen in. Sen är det mest spel fram och tillbaka och ett ställningskrig nere på isen. Tillslut får Färjestad chansen att kvittera när Malmö drar på sig en 5 minuters utvisning men Alsenfelt räddar Malmö. Färjestad sätter press på Malmö som kan hålla undan.

Målskyttar:

0-1 Malmö PP mål - Rhett Rakhshani
0-2 Malmö EQ mål - Rhett Rakhshani
1-2 Färjestad EQ mål Martin Johansson

Så efter 3 raka förluster så kan Malmö åka hem med hela 3 poäng... En match dör Malmö inledde bäst men fick kämpa på för att inte förlora. Och den som räddade Malmö i den tredje perioden var Alsenfelt. Så denna gång kunde de hålla undan och vinna.

Nästa match spelas den 29 november när man tar emot Karlskrona hemma.

Tack för visat intresse!!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för Malmö att ta emot det ena laget från de mörka skogarna, Växjö Lakers. Ett Växjö som kommer med en förlust i bagaget efter att ha haft 8 raka vinster. Malmö däremot har haft en vinst de senaste 5 matcherna. Nu är det frågan om Malmö ska ta en vinst till mot Växjö eller om Växjö snabbt tar sig upp på vinnarspåret igen.

Summering:

I mål för Malmö Jonas Gunnarsson
I mål för Växjö Victor Fasth

Malmö börjar matchen med ett visst övertag... men Växjö tog över i en lång anfallssekvens. Tillslut ger det utdelning då Växjö kan göra mål. Men Malmö kämpar vidare men målen uteblir. Däremot kan Växjö göra ett mål till.

Växjö drar på sig ett par utvisning några minuter in i den andra perioden men trots att Malmö får power play lyckas de inte göra mål. Men Malmö fortsätter att sätta press på Växjö och tillslut resulterar det i ett mål för hemmalaget. Avslutningen av perioden är lite fram och tillbaka spel.

Inledningen av den tredje perioden svänger spelet lite fram och tillbaka. Tillslut kan Växjö sätta press på Malmö men drar också på sig en utvisning. Trots att Malmö inte får till sitt spel i power play så kan de ändå göra mål strax efter. Men när man inte kan komma närmre så tar Malmö en time out för att sen ta ut målvakten i ett sista försök att kvittera. Tyvärr är det Växjö som får sista ordet med ett mål i tom kasse.

Målskuttar:

0-1 Växjö EQ mål - Andrew Calof
0-2 Växjö EQ mål - Elias Pettersson
1-2 Malmö EQ mål - Marcus Sylvegård
1-3 Växjö EQ mål - Elias Pettersson
2-3 Malmö EQ mål - Christoffer Forsberg
2-4 Växjö EQ mål - Liam Reddox

Trots att Malmö kämpade på så ville det sig inte riktigt, spelet ville sig inte sitta till 100%. Växjö tog bättre vara på sina chanser. Men skam den som ger sig. Men ett sista desperat försök av Malmö när man tog ut målvakten gick inte heller hela vägen. Det här var en bitvis ryckig match där bortalaget tyvärr fick ta med sig alla poäng hem. Bara bryta ihop och komma igen...

Nästa match spelas den 25 november när tar sig upp till Värmland för att ta sig an Färjestad borta.

Tack för visat intresse!!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för en hemmamatch igen för Malmö... och denna gång tar man emot Frölunda. Första mötet denna säsong. Och inför denna match skiljer det bara två poäng mellan lagen så här gäller det att Malmö lägger på ett kol. Att vinna den här matchen innebär att man kan hålla Frölunda bakom. Men det återstår att se vem som lyckas dra det längre strået.

Summering:

I mål för Malmö Jonas Gunnarsson
I mål för Frölunda Johan Gustavsson

Malmö börjar matchen som det lite bättre laget. I övrigt var det en period som kantades av många utvisningar Ja sen fortsatte utvisningarna på båda sidorna även om Frölunda stod för de flesta. Men utdelningen uteblev. Men när man passerat halva perioden så är det Malmö som kan göra mål i spel fem mot fem.

Malmö börjar den andra perioden med att spela av en utvisning. Men sen när man närmar sig halva perioden så kan Frölunda göra ett par snabba mål. Sen blev det lite fram och tillbaka spel tills att Frölunda drar på sig en utvisning. I det power play kan Malmö kvittera.

I den tredje perioden infann sig lite av ett ställningskrig mellan lagen då båda vill vinna. Allt eftersom började Frölunda att sätta press på Malmö som räddas av Gunnarsson. I slutminutrarna kunde Malmö vända på steken och sätta press på Frölunda, i synnerhet när gästerna drog på sig en utvisning.

Men då det inte blev några mål i den sista perioden så väntade det förläning. Där får Malmö fortsätta sitt power play i spel 4 mot 3. Men trots att båda lagen kämpade på så blev det inga mål i förlängningen heller så man fick ta till straffar. Efter 7 omgångar så var det tillslut Frölunda som gjorde det avgörande målet.

Målskyttar:

1-0 Malmö EQ mål - Johan Olofsson
1-1 Frölunda EQ mål - Victor Olofsson
1-2 Frölunda EQ mål - Joel Mustonen
2-2 Malmö PP mål - Carl Johan Lerby
2-3 Frölunda PS mål - Victor Olofsson

Så var matchen slut... en ganska så jämn match där två lag kämpade om 3 poäng. Men i slutändan så var det gästerna som fick åka hem med 2 poäng. Malmö fick dock nöja sig med bara en poäng. Även om det inte är någon direkt tröst men 1 poäng är bättre än ingen alls.

Nästa matchs spelas den 23 november när man tar emot Växjö hemma.

Tack för att ni tog er tid!!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för returmatchen för Malmö som nu tagit sig upp till Gävle för att ta sig an Brynäs. Förra matchen vann Malmö trots att man kanske inte spelade sin bästa hockey. Ska man vinna idag så måste spelet upp ett par snäpp annars kan det blir lite för spännande kanske. Men det återstår att se vem som tar hem potten idag.

Summering:

I mål för Brynäs David Rautio
I mål för Malmö Jonas Gunnarsson

Det tar bara 15 sekunder innan Brynäs kan göra matchens första mål. Brynäs fortsätter att spela bra även om Malmö kan göra några avstickare. När Brynäs drar på sig utvisningar så kan Malmö pressa men målen uteblir. Däremot kan Brynäs göra ytterligare ett par mål.

Den andra perioden börjar med en del utvisningar för båda lagen. Men inga mål i power play även om Brynäs var nära så kan Gunnarsson rädda Malmö. Strax efter så är det Malmö som kan reducera. Efter hand steppar Malmö upp sitt spel men har svårt att hålla kontinuitet på grund av utvisningar. Och i slutet av matchen så kan Brynäs göra mår i sitt power play.

Den tredje perioden började i högt tempo... Malmö hade mycket puck men Brynäs kunde stänga igen. Men efter att Brynäs dragit på sig ett par utvisningar så kunde Malmö göra mål i spel fem mot tre. Malmö kunde fortsätta att sätta press på Brynäs. Men minuterna rullade ivåg utan mål. Tillslut tog Malmö ut målvakten och lyckades göra en reducering. Malmö jagade vidare på en kvittering men det var Brynäs som kunde sätta det sista målet i tom kasse.

Målskyttar:

1-0 Brynäs EQ mål - Kevin Clark
2-0 Brynäs EQ mål - Marcus Ersson
3-0 Brynäs PP mål - Jacob Blomqvist
3-1 Malmö EQ mål - Lars Bryggman
4-1 Brynäs PP mål - Lucas Carlsson
4-2 Malmö PP mål - Max Görtz
4-3 Malmö EQ mål - Andy Miele
5-3 Brynäs EQ mål - Aaron Palushaj

Tyvärr får Malmö åka hem utan poäng denna gång... och det var Brynäs som spelade lite bättre i de två första perioderna. Malmö kom igen i den tredje och satte press på Brynäs kunde också sätta ett par mycket viktiga mål. Man jagade sen vidare för en kvittering men Brynäs kunde hålla undan in i det sista. Denna gång får Malmö åka den långa vägen hem utan poäng.

Nästa match spelas den 21 november när Malmö tar emot Frölunda på hemmaplan.

Tack för visat intresse!!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för en hemmamatch igen för Malmö... denna gång tar man emot laget från Gävle, Brynäs. Två lag som är på jakt efter en vinst, i synnerhet Brynäs som kommer med en skadedrabbad trupp. Frågan är bara vem har det största viljan att ta hem tre pinnar.

Summering:

I mål för Malmö Jonas Gunnarsson
I mål för Brynäs Linus Fernström

Malmö börjar matchen med att dra på sig en utvisning men Malmö stod upp bra så det kunde inte bli någon utdelning för Brynäs. Men Brynäs är det bättre laget även om Malmö kämpar på bra. Dessutom är det en period där båda målvakterna gör ett bra jobb. Men hittills så är man inte nöjda då man inte kommer upp i den energin som man hade i förra matchen.

Bara några minuter in i den andra perioden så har lagen gjort ett varit mål. Matchen svänger en del fram och tillbaka tills Brynäs kan göra mål igen. men efter videogranskning så godkänns det ej. Men allt eftersom börjar det krypa fram lite känslor och i slutet av perioden så blir det några utvisningar för roughing.

I den tredje perioden så var Malmö det lite bättre laget... vilket resulterade i ett par mål. Varav ett av målen med en man mindre på isen. Men på slutet så pressad Brynäs på med att till och med ta ut målvakten. Men det räckte inte och Malmö kunde hålla undan.

Målskyttar:

0-1 Brynäs EQ mål - Aaron Palushaj
1-1 Malmö EQ mål - Christoffer Forsberg
2-1 Malmö EQ mål - Jens Olsson
3-1 Malmö SH mål - Fredrik Storm

Malmö kanske saknade lite energi inledningsvis men med stor kämpaglöd kunde man kriga sig till en vinst. Visst det här var inte Malmös bästa match ändå lyckas de få med sig tre poäng. Men Brynäs var inte helt ofarliga... de fick till målchanser men Gunnarsson i mål såg till att hålla pucken ute på isen. Så denna gång stannade poängen i hemmaarenan.

Nästa match spelas den 18 november när Malmö tar sig upp till Gävle för att ta sig an Brynäs borta.

Tack för att ni tog er tid!!

Likes

Comments

Information - lagen, statistik och utmärkelserna

Så var det dags för hockey igen efter ett kort uppehåll... Denna gång tar man emot Linköping på hemmaplan. Och med två raka vinster hemma så är Malmö givetvis ute efter ännu en vinst. Men Linköping kommer med gott självförtroende så de kommer inte att göra det lätt för Malmö så det återstår att se vem som plockar hem poängen ikväll.

Summering:

I mål för Malmö Oscar Alsenfelt
I mål för Linköping Jonas Gustavsson

Inledningsvis är det lite fram och tillbaka men det är Malmö som gör mål först efter att Linköping dragit på sig en utvisning. Men Linköping kontrar snabbt med ett mål. När Malmö sen drar på sig ett par utvisningar på raken så kan Linköping göra mål igen.

Malmö började bättre i den andra perioden och det dröjde bara några minuter när Malmö kan kvittera. När det sen var Linköpings tur att dra på sig två utvisningar på raken så kunde Malmö göra mål igen. Trots att Malmö spelade bättre så kan ändå Linköping smyga in ett mål.

Malmö fortsätter i den tredje perioden med att vara aktiva framåt. Trots det så svänger spelet lite fram tillbaka men målen uteblir. Tillslut tar Malmö en time out. Men i det sista så kan Linköping komma ifatt och gå förbi med två snabba mål. sista målet i tom kasse.

Målskyttar:

1-0 Malmö PP mål - Nils Andersson
1-1 Linköping EQ mål - Patrick Mullen
1-2 Linköping PP mål - Derek Roy
2-2 Malmö EQ mål - Anton Mylläri
3-2 Malmö PP mål - Andy Miele
3-3 Linköping EQ mål - Jakob Lilja
3-4 Linköping EQ mål - Ken Andre Olimb
3-5 Linköping EQ mål - Eddie Larsson

Det här resultatet var kanske inte det Malmö hade hoppats på. Även om Malmö spelade bra så var det ändå en svängig tillställning. Det kanske inte var nåt skönlir av Linköping med tyvärr kunde de sätta sina chanser. Och sista målet i tom kasse dessutom.

Nästa match spelas den 16 november när Malmö tar emot Brynäs på hemmaplan.

Tack för visat intresse!!

Likes

Comments