Header

Sommarlovet drar sig mot sitt slut och snart är hösten här. Jag som driver Ridsportsbloggen, har haft fullt upp. Hästar och jobb sammanfattar väl det som bäst antar jag, men det är ju det sommaren går ut på, plus lite sol, bad och glass såklart! Hoppas att ni inte har lämnat och glömt bort Ridsportsbloggen trots att det varit tomt här, nu är vi i vilket fall tillbaka efter vårt lilla sommar uppehåll.

Det finns olika planer för hösten 2016, på Ridsportsbloggens front. I september så kommer jag att vara gästbloggare på tidningen Min Hästs hemsida. Detta kommer vara en chans för er att lära känna mig bättre, veta vem ”jag” som faktiskt driver Ridsportsbloggen är. Jag kommer skriva om mitt liv och vara mycket mer personligen vad jag är här, sen får vi se vad ni tycker bäst om och hur jag kommer fortsätta med Ridsportsbloggen. Om jag ska vara mer personlig eller om jag ska fortsätta som jag gör nu.

Jag håller på att planera inlägg och göra olika analyser för att se vad ni tycker om och vill ha, skulle bli väldigt tacksam om du skulle vilja hjälpa mig genom att svara på dess frågor nedan.

Om jag får 10 svar eller mer kommer jag att publicera ett inlägg där jag berättar om min hästolycka som ägde rum i början av sommaren vilket ledde till tre sjukhus besök, ett tandläkarbesök och en dålig start på sommaren.

Frågor:

Vad tycker du om Ridsportsbloggen?

Vad tycker du är roligt att läsa om? (fakta,tips, roliga saker, intervjuer osv.)

Har du några idéer på hur Ridsportsbloggen kan blibättre?

Har du några inlägg du skulle vilja läsa om?

Vad är roligast att se på vår Instagram?

Skulle du svara på dessa 5 frågor skulle jag bli väldigt glad!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Du har säkert hört talas om Design By Kiiwi. Företaget som säljer bland annat dom unika och snygga hästbrickorna, smycken för oss ryttare och nyligen har dom även släppt en ny kollektion med snygga lindor, huvor och så vidare. I detta inlägg har skaparen av Design By Kiiwi, Sofie Svensson inspirerat oss med sin resa och delat med sig av sina bästa tips och erfarenheter för dig som också vill ha ett eget företag, i slutet finns även en rolig tävling som du inte vill missa.Bakom företaget Design By Kiiwis snygga smycken finner viden nytänkande entreprenören Sofie Svensson. Tillsammans med sin sambo och två hundar bor Sofie i den lilla staden Oxelösund. Idag har Design By Kiiwi funnits i tre år och det växer hela tiden, men resan dit har varit lång och inte alltid så lätt.

Sofie började sälja handgjorda smycken till familj och vänner. Hon alltid älskat att pyssla och att vara kreativ, det var i det som idén började växa fram. Att starta ett företag kan kännas som något stort och svårt, och även fast det är mycket jobb är det inte så svårt som folk tror. Sofie gick en starta eget företag kursgenom arbetsförmedlingen, något som hon rekommenderar alla som har en tanke på att starta eget företag att göra. Det är ett väldigt bra sätt att komma igång,även om man bara lär sig grunderna.Redan från början satsade Sofie på Design By Kiiwis sociala medier, vilket har varit ett bra sätt att marknadsföra sig. Men marknadsföringen som gett bäst resultat, är också den som är dyrast, är marknadsföring på bloggar. Tanken med Design By Kiiwis teamryttare är desamma,att marknadsföra sig. Teamryttarna är företagets ansikte utåt och syns på tävlingar och träningar med produkter från deras sortiment.

I deras webbshop hittar man smycken till både häst, hund och ryttare. Nyligen utökades sortimentet även med hästiga prints och DBK Summer Collection 2016. I den nya kollektionen finns luvor, lindor och stigbygelpåsar, med tema spets. Alla deras produkter är gjorda för hand, och är unika.

Hästbrickan har varit en storsäljare, vilket är otroligt förståeligt. Den snygga lilla brickan, med hästens namn inristat är lätt och stör inte hästen. Brickan kan hängas på grimma, träns eller martingal och är en otroligt snygg detalj. Hästbrickan finns i olika former och färger. Liknande produkter finns även för hundar, hundbrickan (missa inte att du kan vinna en egen hästbricka, längre ner i inlägget).”Har du en idé så tycker jag att det bara är att köra! Du behöver inte förlora massor bara för att du startar företag men måste vara beredd på att satsa lite. Ska man göra något så ska man göra det fullt ut! Gå starta eget kursen till att börja med. Mejla till något företag som inspirerar dig och fråga om hjälp och tips. De flesta är villiga att hjälpa och i slutändan så kan man ha hjälp från varandra! Det är inte så svårt och krångligt att starta företag som de flesta tror. Det finns alltid hjälp att få bara man frågar. Man ska lita på sin idé och inte lyssna så mycket på vad andra tyckeroch tänker, kör bara!” ´-Sofie SvenssonNu kan du vinna en valfri hästbricka från Design By Kiiwi. För att delta måste du ha instagram.

R E G L E R

1. Följ @ridsportsbloggen på instagram

2. Följ @designbykiiwi på instagram

3. Kommentera klar på bilden som finns på Ridsportsbloggens Instagram (samma bild som ovan).

(4. För en extra vinst chans dela bilden ovan på din blogg/instagram/facebook. Skriv då även i din kommentar på ridsportsbloggens bild att du delat bilden och klistra in en länkadress).

Det kommer publiceras en bild söndagen den 26 juni där den lyckliga vinnaren taggas. Lycka till!

Likes

Comments

FALSTERBO COLLECTION 2016


Den populära klädkedjan Gina Tricot har två stycken ridkläders-kollektioner, som dom uppdaterar varje år. Nyligen har dom släppt den nya Falsterbo Collection som du hittar HÄR (klick).

Gina Tricot beskriver själv sin nya kollektion såhär: Årets Falsterbo kollektion är färgstark och sportinspirerad. Perfekt för sommardagar på hästryggen.

Det finns allt från strumpor, shorts, kabelstickade tröjor till mobilskal , smycken och pikéer. Allt för relativt bra priser, om man jämför med andra ridsports märken.

Vad tycker ni om årets Falsterbo-kollektion? Hiss eller Diss?


(detta inlägg är inte sponsrat)

Likes

Comments

Snart är det sommarlov, och det finns massor av roliga saker man kan göra med sin häst. En bra idé är att skriva en bucketlist, med mål och saker man ska göra innan sommaren är slut.

Här är en bucketlist som vi skrivit, för att du ska få inspiration. Om du sedan vill kopiera hela eller skriva en egen med förslag från denna listan, väljer du själv. På våran lista finns det förslag för dig som ryttare oavsett nivå, och om du så är en dressyrryttare, hoppryttare, hästägare, ridskoleryttare eller medryttare spelar ingen roll.

När du är klar så kan du ta en bild på din bucketlist, lägg upp den på Instagram och tagga oss @ridsportsbloggen så kanske vi repostar ditt foto.

Är ni redo? För nu kommer den...

Bucketlist sommaren 2016

1. Ha en photoshoot med din häst i kvällssolen.

2. Hoppa högre med din häst än vad du någonsin gjort tidigare.

3. Bygg hinder i skogen och hoppa sedan. Du kan använda stockar, grenar och bäckar, oftast tycker hästarna att det är väldigt roligt att hoppa ute och blir väldigt taggade.

4. Ta en fixardag då du duschar din häst ordentligt och smörjer sadel, ridstövlar, sporremmar och träns. Passa på att tvätta smutsiga ridkläder, schabrak, lindor, benskydd, täcken och allt som kan behöva en tvätt.

5. Rensa alla dina hästsaker och ridkläder, sälj allt du inte behöver, inte använder eller har växt ur och köp istället något nytt till din häst eller till dig för pengarna du tjänat.

6. Tävla, åk på en pay and jump eller en pay and ride Även om du rider bara för att det är kul och inte har som mål att bli tävlingsryttare kan det vara roligt och nyttigt att komma iväg med din häst och träna på ny plats.

7. Skaffa en medryttarhäst om du inte redan har det. Om du vill läsa exakt hur du ska få en medryttarhäst läs vår ultimata guide här (klick)

8. Rid på långritt med en kompis och ta med matsäck.

9. Simma med din häst.

10. Åk eller rid till någon strand med en kompis och galoppera i strandkanten.

11. Byt häst med din kompis, det är alltid roligt att testa nya hästar.

12. Konditions träna din häst med galopp intervaller. Passa på att styrketräna dina ben genom att ha riktigt korta läder och stå i lätt sits.

13. Rid barbacka mycket.

14. Samla ihop ett gäng hästkompisar och kör tävling, det kan vara gymkhana eller hopptävling bara för kul.

15. Baka ditt eget hästgodis recept hittar du här(klick).

16. Läs hästböcker.

17. Träna för en ny tränare.

18. Ha galopptävling på en åker med en kompis, men ta det försiktigt och kolla innan så du får rida på åkern.

19. Lär dig och träna på olika dressyrprogram även om du inte har för avsikt att tävla.

20. Hoppa studs för att stärka hästen, här(klick) hittar du en bra bas studsövning, som leder till spänstig och liksidig häst.

21. Lär dig knoppa om du inte redan kan. Finns massor av bra videor på Youtube.

22. Starta en hästblogg.

23. Ta med din häst och åk till din kompis som har sin häst i ett annat stall så ni kan rida tillsammans. Passa på att låta hästen sova över om det finns möjlighet.

24. Testa något nytt, kanske ett nytt bett eller att rida med sporrar om du inte brukar det. Vem vet, din häst kanske blir superfin.

25. Löshoppa! Din egen häst, din medryttarhäst eller kanske den tjocka shettisen i stallet som aldrig sett ett hinder i hela sitt liv.

26. Som ridskoleryttare kan du fråga runt i olika stall om dom behöver hjälp med något, säg att du kan pyssla med hästarna, mocka eller hjälpa till med vad som behövs, även om du inte känner ägaren till stallet. Säg att ridskolan är stängd översommaren och att du bara vill få vara med hästar. Om du har tur kommer du få rida också, vem vet du kanske hittar den perfekta medryttarhästen. Oavsett vad kommer du säkert att lära dig något nytt.

26. Hoppa bana!

27. Baka fika ta med till stallet och bjud dina stallkompisar, det kommer uppskattas! 

Likes

Comments

Är du en ponnyryttare, storhästryttare, ridskoleryttare eller en kanske en medryttare? Oavsett vad, så har du kommit rätt, för detta är en alldeles ny blogg, ridsportsbloggen. Som riktar sig till dig som rider och älskar hästar. Ridsportsbloggen kan liknas med ett digitalt hästmagasin där man kan hitta intervjuer, ridövningar, tips, och en massa massa mer, allting handlar såklart om just hästar.

Det kommer att dyka upp ett par inlägg i veckan, men för en daglig uppdatering så har vi även en instagram, @ridsportsbloggen heter vi där. Så glöm inte att följa oss där, och självklart följer vi dig tillbaks, vi är ju intresserade av vem just du är. För kanske just du har något speciellt att dela med dig av som kan inspirera andra ryttare.

Vårt mål är att våra läsare ska vara engagerade i bloggen, för att vi ryttare ska kunna inspirera varandra. Därför är även tanken att intervjua ryttare, så dom ska kunna dela med sig av sina erfarenheter och tips.

Så om du har några frågor, tips, idéer eller bara vill säga något mottages det tacksamt, du kan nå oss på vår mejl: ridsportsbloggen@gmail.com eller i kommentarsfältet, här eller på instagram.

Nu är första inlägget skrivet, nu drar vi igång på riktigt. Välkommen hit, vi hoppas att just du är här för att stanna!

Likes

Comments