Header

Hej på er! Jag hoppas att ni har haft en bra söndag! Min har varit bra ;) Jag har dock inte gjort sådär jättemycket, pluggat lite, städat och varit med min kompis Stina. Men i detta inlägget så ska jag berätta om fredagens ridpass!

Jag var som vanligt stallvärd i fredags men i fredags så satt jag faktiskt uppe på hästryggen också, jag brukar bara hjälpa till i stallet annars. Men i fredags så var det stallvärdsridning, man fick helt enkelt rida ett ridpass som ett litet tack för att vi hjälper till i stallet ;) Så det var jag och två andra stallvärdar som red. Vi hade lite markarbete/hoppning. Jag red faktiskt Boris igen, så det var ju kul! Vi jobbade på en övning hela ridpasset, och den var riktigt rolig! Jag kan inte riktigt förklara den utan att typ rita upp men det var i alla fall en övning på fyra hinder som krävde mycket ytterskänkel och var mycket bra för både häst och ryttare. Vi red fram på lite bommar och red hästarna mycket snett igenom och på bågar. Sedan så hoppade vi också fram på några travhinder innan vi satte igång med övningen. Men jag tycker i alla fall att ridpasset gick riktigt, riktigt bra! Det kändes mycket bättre än i torsdags och allting flöt bara på mycket bättre i fredags. Boris skötte sig så himla bra, är jättenöjd över honom. Han lyssnade jättebra och var helt enkelt superduktig, bytte ofta galopp över hinderna och hoppade bra.

Första gången vi hoppade övningen så red vi bra, ordentliga vägar, red ut rejält i hörnen och tog det bara lugnt. Andra gången så skulle vi tänka lite omhoppning och rida så snäva svängar som möjligt. Det gick inte superfort för mig och Boris men det blev ändå ganska snäva svängar och han skötte sig så himla bra! Riktigt roligt var det också!


Imorgon så är det stallet och ridning på Micra som gäller som vanligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra än, vi får så om jag rider lite markarbete själv på banan eller om jag kanske får hoppträna med Stina igen ;) Men ni får i alla fall ha det så bra så hörs vi, kram!

//Linnea

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Jag hoppas att allt är bra med er! Med mig är allt bara bra! Det blev inget inlägg igår- fredag, då största delen av dagen spenderades i stallet och när jag kom hem så tog jag mig bara en lugn fredags-mys-kväll. För att igår så var jag faktiskt inte bara och jobbade och hjälpte småbarn i stallet, utan jag red faktiskt också. Men mer om det berättar jag imorgon ;)

Idag så har jag faktiskt varit in till stan en sväng, eller ja, två svängar, haha! Vid ettiden så åkte jag och mamma in en liten sväng till stan och var bland annat in på hööks. Där köpte jag ett par nya chaps och ett pannband. Båda två sakerna var mycket välbehövliga! Vi åkte också in på coop och handlade mat och köpte några ramar till mig. Jag kan visa mer vad jag köpte imorgon ;) På kvällen åkte vi in till stan, eller en bit utanför stan, och åt middag hos några familjekompisar. Jag hade det supermysigt.

Men i detta inlägg så hade jag faktiskt tänkt att berätta lite om torsdagens träning. För den har jag ju inte hunnit skriva om! Vi hade hoppning i torsdags och gjorde några jätteroliga hoppövningar tycker jag! Och jag satt faktiskt på en häst jag aldrig ridit förut ;) Boris heter han och är en sexårig C-ponny valack som ridskolan har på prov just nu för att se om de ska köpa honom. ​Hur gulligt namn?! En riktigt charmig och snäll kille som dock är lite seg i ridningen men ändå jätteduktig.

Vi värmde upp med mycket tempoväxlingar. Han lyssnade jättebra och var väldigt duktig men var som sagt lite seg. Hoppa fram gjorde vi på ett litet räcke på en volt. Boris hoppade ganska så stora språng men han var ändå fin tycker jag. Vi hoppade på en trekombination och några hinder på en båge under lektionen och jobbade med galoppsprången mellan hinderna. På trekombinationen så var Boris väldigt vinglig så jag fick rama in honom rejält och vara bestämd. Han skötte sig bra, men hoppade lite stora språng. Ja, man skulle nästan kunna säga att det var lite unghäst över det hela ;) På bågen så var han också vinglig men bara man ramade in honom så gick det bra.

Jag är väldigt nöjd över lektionen och tycker att det gick riktigt bra ändå för att vara första gången. Det är alltid spännande också att hoppa en häst första gången man rider den ;) Men det var riktigt roligt att få rida på en ny häst och jag trivdes på hans rygg! Ni får ha det bäst så hörs vi!

//Linnea

Likes

Comments

Hej på er! Jag är tillbaka efter en kort paus och anledningen till varför jag inte uppdaterat förstår ni säkert, stall och skolan behöver också sin tid. Senast var i fredags förra veckan och precis som Linnea gjorde igår så ska jag berätta lite vad som hänt under dagarna för att komma på banan igen;)

lördagen tog jag en slappardag och spenderade den mesta tiden hemma, i sängen. Jag gjorde verkligen inget speciellt men nog var det skönt att få vila ut sig. Sen var det söndag och jag tog stallet på förmiddagen. Jag red Ella och hon var otroligt pigg. Taktade en del i traven och sprang i galoppen men jaja, sånna dagar finns också. Jag red inte Bea då hon just hade provridits men myste lite med henne i hagen. Efter stallet åkte jag på kalas hos min kusin och det var supermysigt. Otroligt mycket fika också:) I måndags blev det inget stall för mig utan jag pluggade mest. På tisdagen var det dags för dressyrträning som vanligt och Musse var jättefin. Till en början kändes han inte 100% med men när jag väl fick honom lösgjord blev han underbar. Vi gjorde en galoppövning där det kändes hur bra som helst och jag är sjukt stolt över våran utveckling på dessa träningar. Nu vill jag verkligen ut och tävla!

I onsdags red jag Ella igen och jag jobbade mycket med skänkelvikningar i skritten då hon vilat några dagar. Allt arbete i skritten lönade sig då traven blev mycket bättre än gångerna innan och hon taktade inte lika mycket. Galoppen blev bättre även den men vi måste jobba vidare för att få en riktigt lugn och jämn galopp. Hur som helt var det en nöjd Ida och en svettig Ella som skrittade av i onsdags. Bea åkte dessutom till ett nytt stall där hästarna ska få bo framöver så just nu lägger jag mest fokus på bara Ella till även hon flyttar, men till ny ägare.

Igår, torsdag, var det upp i sadeln igen och hoppträning stod på schemat. Gissa om jag blev glad när jag skulle få rida Calle? Verkligen. Han har ju stått på ridskolan någon vecka nu så det var kul att få rida honom igen. Träningen gick otroligt bra och det var väldigt enkelt att rida ihop honom med tanke på hur stor han egentligen är. Vi värmde upp enskilt, galopperade fram med mycket lätt sits och ökningar samt hoppade fram på ett litet räcke. Allt under uppvärmingen kändes riktigt bra vilket var väldigt kul. Sedan hoppade vi en bara som med tre räcken på långsidan, ungefär 5 språng mellan, och två sockerbitar. Sprången mellan räckerna blev inte jämna vilket gjorde att jag fick jag om det några gången men på slutet blev det jättebra. I helhet är jag toppennöjd med träningen!

Okej, nu vet ni vad som hänt för mig under dagarna och även idag kommer det var svårt att hinna uppdatera. Efter skolan blir det stallet direkt och jag hoppas på att komma hem så att det blir en lugn fredagkväll hemma. Jag ska rida Ella och hoppas på att vi får samma känsla som i onsdags. Målet är väl att även galoppen känns riktigt bra men vi får jobba efter våra förutsättningar. Vi hörs kanske ikväll men ni får hur som helst ha en bra fredag! Kram<3

//Ida

(Haha, svårt att sätta kategori på det här inläggget)

Likes

Comments

Hej på er! Och gud alltså!! Jag är verkligen skitledsen för galet dålig uppdatering senaste dagarna! Men jag tror att både jag och Ida har haft ganska fullt upp och jag har i alla fall tråkigt nog tappat inspirationen till bloggen för några dagar. Men nu känns det som att jag har fått tillbaka inspirationen igen så nu ska jag försöka att blogga så mycket som jag bara kan! ;)

Men vad har hänt under helgen och dagarna som gått? Jag hade tänkt att berätta lite kort nu om vad jag har gjort ;)

Senaste inlägget jag la ut, om man inte räknar med Q/A'n var träningen på Thalia i tisdags. I onsdags var jag bara hemma, pluggade en hel del till massa prov och läxor. torsdagen var träningen inställd, men då var det tänkt att det skulle vara en föreläsning som jag skulle gå på, men tyvärr blev den inställd också. Så då var jag istället med en kompis ;) I fredags så blev det inget stall för mig, för efter skolan så åkte jag och min familj iväg till Luleå, då min mormor och farmor fyllde år. Så på fredagen när vi kom fram firade vi mormor. I lördags så var vi bara hemma hos mormor och morfar under dagen, och sedan så åkte vi och käkade midddag på en resturang och firade farmor lite ;) I söndags åkte vi och åt tårta hos farmor och sedan åkte vi hem.

I måndags så red jag Micra som vanligt. Vi tog det väldigt lugnt då jag red tilsammans med Stina på Wille och hon hade haft en jobbig dressyrträning dagen innan. Så först red vi ut i byn en sväng och avlutade på banan med lite galopparbete och så ;) Micra vart dock väldigt fjantig och blev "rädd" för allt och alla så det blev en sväng i backen, haha!

Det var som vanligt hoppträning på Thalia i tisdags. Vi hoppade studs och det gick verkligen skitbra! Är så nöjd över pluttis! Hon blev väldigt pigg och taggad men det är bara kul, hahah! Min kompis Tess följde men och filmade så jag har faktiskt klippt ihop en video från träningen ;)

​Igår ​så följde Tess med mig hem efter skolan och så åkte hon hem vid klockan åtta ;) Vi hade verkligen skitkul!

Nu så ska jag hoppa på bussen och åka iväg och ha språkval. Ha det bäst så hörs vi,  ​kram!!

//Linnea

Likes

Comments

Hej på er! Hur är det idag? Jag tycker det är så skönt med helg nu och det är skönt att slippa alla prov under några dagar nu. Igår cyklade jag till stallet efter skolan och var borta hela kvällen. Ella och Bea reds och det var en supermysig kväll. När jag tog in Ella började det redan bli mörkt och jag valde att rida henne på banan då hon kändes väldigt pigg. I allmänhet kändes hon ganska studsig igår, hon fick inte riktigt framåtbjudning utan blev ganska tippig. Jag skritta väldigt länge innan jag började jobba henne i traven och skritten blev väldigt bra till slut. Även traven fick vi jobba mycket med då hon var precis som i skritten där med. När jag väl lättade ordentligt i innerhanden blev hon bättre och jag hittade ett bra sätt att rida henne på. Under de senaste gångerna jag har ridit henne har galoppen inte alls känts bra så igår hade jag inte några speciella krav på henne utan ställde mig upp i lätt sits och lät henne galoppera på i den takt hon ville. Det kändes mycket bättre och vi busade på lite på ridbanan, det märktes att Ella tyckte om det:) Efter passet hade vi en jättebra känsla och hon var mycket lugnare när vi travade av. Som sagt, det är en svår men underbar häst och jag är glad som får rida henne.

Även Bea fick röra lite på sig igår och henne skrittade jag ut en liten runda i byn. Det var riktigt mörkt så jag fick verkligen sätta på alla reflexer jag kunde hitta. Det gick ganska bra, hon var ganska tittig och lite småtrotsig här och där men det var otroligt mysigt. Imorgon tänker jag att Bea får gå lite på banan och med Ella ska jag nog fortsätta med galoppen om det känns bra då. Calle har flyttat till ridskolan så har jag tur får jag rida honom där någon gång;)

Idag har jag faktiskt inte några planer på vad som händer, tror faktiskt att det mest blir en lugn dag här hemma. Vad ska ni göra idag? Kram

//Ida

Likes

Comments

Nu är det dags för del två av våran Q/A och denna gång är det många hästrealterate frågor vilket självklart är jättekul! Vi kommer precis som förra inlägget, svara på frågorna båda två. Kom ihåg att ställa ännu fler frågor till en tredje Q/A. Kram

​Vad har ni för mål med er ridning? Ida: ​Jag har inget satt mål med min ridning. Just nu är jag i en period där jag rider många olika hästar och jag sätter ut kortsiktiga mål. Just nu har jag faktiskt inte satt upp några speciella mål men jag skulle tro att det kommer några med Musse inom en framtid. Mitt långsiktiga mål är väl egentligen att bara utvecklas och bli en bättre ryttare inom samtliga inriktningar. ​Linnea: ​Jag har inte heller några direkta mål med min ridning. Jag är fortfarande ganska mycket i en lära-känna-fas med Thalia och vi har inte riktigt bestämt några planer eller mål utan tar bara varje träning som den kommer och jobbar utifrån det ;) Utan bara att bli bättre som ryttare och utvecklas.

​Skulle ni vilja åka utomlands för att jobba med hästar någon gång? Ida: ​Absolut! Det hade ju varit jättekul men jag har inte tänkt så mycket på det innan;) Jag skulle inte tackat nej i alla fall! ​Linnea: ​Det är inte någonting som jag har tänkt på eller drömt om att göra och jag strävar inte direkt efter att typ åka utomlands och jobba med hästar när jag har gått ut skolan till exenpel. Men jag skulle nog inte tackat nej om jag fick erbjudandet! 

Vad tycker ni märker ut en bra tränare? Ida: Något jag tycker är jätteviktigt med en bra tränare är att man ska kunna känna sig trygg och bekväm när man rider får hen. Man ska få tydliga kommentarer på vad man ska träna på men det är också jätteviktigt med bra feedback! Jag själv älskar när man får bra kommentarer av tränaren och det går mig så motiverad till att fortsätta träna. ​Linnea: ​Jag tycker precis som Ida att det är otroligt viktigt att kunna känna sig trygg och bekväm när man rider för personen i fråga. Man ska inte behöva vara rädd för att göra fel och man ska kunna fråga så mycket som man vill. Tycker även att det är otroligt viktigt att få bra feedback och bra kommentarer från sin tränare så man känner att man gör någonting bra. För det blir man ju bara så himla glad över!

Jag antar att ni inte har egna hästar, pga ert namn. Har ni funderat på att skaffa en egen ponny eller häst? Svar: ​Jag har väl som de flesta andra ridskoleryttarna alltid drömt om egen häst. Mina föräldrar har dock inte alltid varit lika mycket på min sida vilket jag inte alltid varit jätteglad över. Nu under den senaste tiden har jag ju verkligen varit i stallet mer eller mindre varje dag, jag har ridit många olika hästar, både ridskolehästar och andras hästar vilket gjort att jag verkligen vill ha egen nu. Vi har pratat en del om detta hemma och i framtiden kanske jag har egen. Mammsi är också sugen på häst så förhoppningsvis i framtiden. Jag känner dock inte för att stressa med det utan låter vintern gå och sedan får vi väl börja kolla om det är aktuellt;) ​Linnea: ​Det är klart jag har funderat på det! Min allra högsta dröm är att få en egen häst. Tyvärr så tror jag inte att det kommer att gå. Jag har två helt hästovana föräldrar och dessutom så är båda två allergiska. Så jag skulle i så fall aldrig kunna få någon hjälp med min häst och de skulle typ aldrig kunna följa med till stallet. Så tyvärr så tror jag nog inte att det skulle gå. Men, man ska aldrig säga aldrig, right? ;)

Vad är det roligaste med att driva en blogg? Ida: Det roligaste med att blogga är helt klart alla kommentarer man får! Jag älskar verkligen att läsa era kommentarer och man blir så motiverad av dem. Sen finns det också andra roliga saker med att blogga såklart, ibland när man t.ex. sitter på hästryggen kan man bara få riktigt bra idéer till ett inlägg och det är riktigt kul det också! ​Linnea: ​Jag tycker också att det absolut bästa är alla kommentarer! Jag tycker även att det bara är så otroligt kul att skriva, har ändå sedan jag var liten älskat att skriva. Att fota bilder till bloggen är också någonting som jag tycker är galet kul!

Vad är det bästa med att rida? ​Ida: ​Det finns så mycket som är kul med att rida, allt är kul egentligen. ​Utmaningarna, framgångarna, träningen, vännerna och självklart hästarna också. Jag har svårt att ge ett exakt svar på denna fråga eftersom att allt är så himla kul! ​Linnea: ​Det absolut bästa med att rida är självklart hästarna! De är såna himla intelligenta och duktiga djur och jag bara älskar dem! Men jag tycker att allting är så jäkla kul, älskar verkligen ridsporten <3

Vad gjorde så att ni började rida? ​Ida: ​Jag började rida då jag hade en del vänner som red. Jag har alltid tyckt om hästar att jag red några gånger innan jag började på ridskola. Redan till en början förstod jag att det verkligen var något för mig;) ​Linnea​: Hur allting började från första första början var nog att jag fick följa med två kompisar till ridskolan där de då red, och direkt när jag kom hem så började jag tjata om att få börja rida. Då var jag sex-sju år skulle jag tro men det var inte förrän julen när jag var åtta år som jag fick börja rida på riktigt. Jag började först att rida på en ridskola och red där i ett år tills jag slutade och började där jag rider nu! Och sen dess har jag varit fast, haha! Likes

Comments

Snart är skolveckan klar, äntligen. Igår pluggade jag verkligen hela kvällen och provet idag gick faktiskt jättebra. Det så skönt med en bra känsla efter ett prov. Då det inte blev något stall ikväll ska jag fortsätta med pluggandet inför morgondagens två prov. Egentligen skulle jag på föreläsning på ryttarföreningen men det blev inställt.

Imorgon ska jag till stallet efter skolan och rida Ella och Bea och det var verkligen jättelänge sedan jag träffade de känns det som, så det ska bli jättekul och jag hoppas att de inte är allt för pigga;)

Asså denna bild är verkligen så mysig. Det finns ingen jag älskar så mycket som denna ponny, jag vill inget annat än upp på din rygg igen, älskade Jack<3

//Ida

Likes

Comments

Hej på er! Jag kom för ett tag sedan hem och har hittills bara tagit det lugnt. Jag har ingenting planerat idag, det blir inget stall för mig idag. Så idag ska jag ta en riktig pluggkväll, har två prov och massa läxor att plugga till så det är bäst att sätta igång nu ;)

Men innan jag dyker ner i plugget så ska jag berätta om gårdagens träning! Vi hade markarbete och jobbade till största del på bommar. Thalia tycker jag kändes superfin! Något stel men det var inte så mycket ;) Vi jobbade mycket med avbrott och igångsättningar och det gjorde att Thalia lyssnade jättebra! Liite för långsam tillbaka, men det är ju bara för att hon är lite pigg av sig och blir taggad så fort hon ser en bom hahah, lillgumman <3 Så som ni kanske förstår så blev hon väldigt taggad när vi jobbade på galoppbommar men jag fick ändå tillbaka henne och hon lyssnade bra.

Så det var helt enkelt ett toppenpass! Har inte så mycket mer att skriva om det ;) Jag tycker att träningen verkligen gick superfort, kändes som att vi precis hade kommit in i ridhuset och så var det redan dags att hoppa av, haha! Jag snackade lite med min ridlärare efter ridpasset om en pay´n jump på ridskolan som är i början av höstlovet. Jag är inte riktigt säker på om jag ska vara med, är inte ens säker på att vi är hemma då, men jag hoppas att jag ska kunna vara med! I så fall så hoppar jag nog bara 50 och 60 cm. För att nu är det ju inomhus, då är det mycket mindre utrymme och mycket snävare och svårare vägar. Dessutom så brukar Thalia ibland vägra ut sig, och då är det särskilt på inomhustävlingar som hon gör det. Så jag tar bara två lite lägre klasser och ser det mest som ett träningstillfälle ;)

Ni får ha det så jättebra så hörs vi! Kram

//Linnea


​Är hon inte världens sötaste? Älsklingstjejen <3 

Ser ni att hon är klippt nu också! Måste vara så skönt att få bli lite svalare och inte bli så svettig efter varje pass ;)​

Likes

Comments

Hej på er! Hur är det? Det var några dagar sedan jag bloggade nu och jag kan snabbt berätta lite om vad jag gjort under dagarna. I måndags åkte jag och Alva med en tjej hem efter skolan och vi var där hela kvällen. VI hade galet kul och det var verkligen så länge sedan jag var med någon utanför stallet känns det som.

Igår var det dressyrträning och Musse var en stjärna. Under uppvärmningen fick jag fart i honom och han blev jättefin i formen. Det känns verkligen att jag lär känna honom och våran utveckling går snabbt framåt. Vi tränade även på bakdelsvändningar och de gick mycket bättre än tidigare. Än har vi mycket att träna på där men vi fick till några riktigt bra vändningar i alla fall. Jag minns att galoppen kändes riktigt dålig under första träningen, jag hade svårt att hålla bjudning i honom och galoppfattningarna blev inte alls bra. Nu när vi har hunnit med några träningar har det helt klart blivit stor skillnad. Galoppfattningarna satt som en smäck och han var inte alls lika seg. jag börjar dessutom får koll på formen och vi börjar alltmer likna ett dressyrekipage;) Mot slutet red i igenom LC:2an och det kändes klockrent. Vi fick riktigt positiva kommentarer av tränaren och det vi har verkligen blivit bättre och samarbetar mycket bättre än innan.

Efter träningen pratade vi lite mina planer och redan på torsdag börjar en utbildning till grönt kort. Musse är startklar så när jag har "kortet" och vi är redo kommer jag äntligen få komma ut på tävling! Om bara någon vecka är det pay and ride (ish) på ridskolan och självklart ska vi vara med, vi är inte anmälda än men om inget ändras rider jag LB:1. Jag är verkligen så taggad!

Jag har verkligen inte många bilder på M i dagsläget vilket är jättetråkigt för bloggen men jag lovar er, snart kommer mina inlägg bara vara fyllda med massa nya bilder på honom;) Anyway, idag var väl tanken att jag skulle vara med Alva men imorgon och på fredag har vi ett flertal prov och jag måste lägga ner kvällens tid för att plugga. Önska mig lycka till för de, haha. Jag hoppas i alla fall att ni får en bra fortsatt dag så hörs vi, kram

//Ida

Likes

Comments

Hej på er! Jag har precis kommit ut ur duschen och fått i mig lite käk, jag kom för ett tag sedan hem från en bra träning på Thalia! Men det var inte den jag hade tänkt att berätta om i detta inlägg utan idag så hade jag tänkt att berätta om gårdagens träning, på Micra.

Jag och Stina for som vanligt till stallet ganska direkt efter skolan, men igår så gjorde vi faktiskt inte riktigt som vi brukar ;) Vi brukar ju göra så att jag rider Micra på banan och Stina tränar mig, för att Stina har hoppträning senare på kvällen så därför kan vi inte rida tillsammans. Men igår så frågade hon som Stina brukar hoppträna för- det är en av dem som äger stallet där Stinas häst och Micra står i, om jag ville hoppträna tillsammans med Stina. Så självklart tackade jag ja! Så då hade vi hoppträning tillsammans för henne, vi hoppade faktiskt bana.

Jag är verkligen skitnöjd över Micra! Hon skötte sin jättebra. Till en början så var hon lite tjurig och trotsig som hon brukar vara men det gick över efter ett tag när vi kom igång med hoppningen ;) Vi värmde upp på lite bommar och ett travhinder och sedan så hoppade vi på en kombination och ökade och kortade galoppsprången där emellan. Första gången på kombinationen gick det inte så bra, men efter det så flöt allt bara på super. Vi kom igång med att hoppa banan ganska snabbt, Micra har inte så bra kondition så att man får rida korta och effektiva pass med henne ;) Banan gick super, verkligen! Hon hoppade så galet fint, jättefina och runda språng och kanon framåtbjudning och fart! Det som är så himla roligt med Micra är att hon aldrig river, hon tar i så mycket hon kan och även om man kommer fel på ett hinder så fixar hon det snabbt och försöker verkligen. Banan bestod bara av tre hinder, kombinationen och en oxer, men det blev åtta stycken språng. Så alltså som ni kanske förstår så var det ganska mycket bågar och jag tycker att det var en riktigt, riktigt rolig bana! Hinderna låg på 70-80 cm i banan och Micra hoppade som en gud, superfina språng! När jag hade hoppat banan så kom jag bara på två hinder på en båge en sista gång och sedan så nöjde jag mig och travade av henne. Som sagt så blir det korta och intensiva pass på henne ;)

Så jag är verkligen skitnöjd över gårdagens hoppträning och jag ger verkligen Micra fem av fem guldstjärnor! Vi hörs!

//Kramar Linnea


Bjuder på en bild på Stina och Micra från i somras då jag inte har någon film eller bilder från gårdagen.

Likes

Comments