Header

Rubriken lyder, jag byter till http://nouw.com/bellapetterssons och bloggar eget. Linnéa har inte bestämt sig ännu hur hon gör jag tror jag! :)

SÅ följ mig jätte gärna där <3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har det hänt en jätte rolig sak i mitt liv, blivit sjuk igen! Kan inte säga att det är det roligaste, hatar art vara sjuk och speciellt när inte alvedon hjälper..
Dagen började med kalaset för Fredriks syster, åkte hem och bytte om och sedan åkte och fixade stallet och red barbacka på Lady. Var riktigt slö i stallet men allting gick sakta och säkert. Tvättat mina skydd också, dom blir ju så orangea och smutsiga efter ridhus sanden så fick ge dom en tvätt och hoppas dom torkar fort och blir fina 🙈

I veckan blir det ganska lugnt, julhandla och stallet och jul, hoppas jag blir frisk.. Men kommer väl pågå en lång tid.

/ Gabriella

Likes

Comments

Vi ryttare har pratat väldigt mycket om att det är dyrt att tävla och vi får ändå knappt inget tillbaka för det vi betalat. 2016 kommer vi får betala ännu mer pengar för tävlingarna. Blev så chockad när jag klickade mig in på tävlingsdatabasen och kollade proppen på några tävlingar och insåg att på en tävling skulle man få betala 120:- för en LD CLEAR ROUND. Förstår ni eller? 160:- för en LC A:0 A:0.

Betala resan för att det inte finns några tävlingar nära så man får åka minst en timma bort och det kostar endel och sen betala för 1-2 klasser som man knappt kan vinna något mer än rosett & plakett? Ibland en sak men hur billig är inte den då.. Känns som jag kommer få jobba endel i sommar för att komma någon vart på tävlingarna.
Nu menar jag inte att vinna är allt men man jobbar ju för att få resultat och lyckas. Hur ofta händer det?

Kommer få plocka undan endel tävlingar känns de som, ta de närmaste och även endel som har bra plats. Jag som hade planerat sommaren så bra..

/ Gabriella

Likes

Comments

Åkte runt halv 10 i morse till stallet för att hoppa bana på Lady. Hitta knapparna ännu mer på henne och vi får ännu mer samspel till varandra. Första gången vi hoppa banan körde hon sitt lilla egna race men dom 2 andra gångerna gick super bra. Blev ett missförstånd sista gången men vi kom in för sakta till hindret men va fint hon hoppa 😍 vi börjar äntligen få till ställningarna.
Efter passet fick hon go massage, lyx dag ☺️

Åkte hem och åt, packade till Fredrik och duschade, nu är jag påväg till stallet igen då vi ska ha fika där, sen blir det till Fredrik. Mår inte helt hundra så kommer nog bli sjuk snart, men peppa peppa.

Likes

Comments

Igår färgade jag ombre på mamma. Det var första gången jag färgade ombre och 2 gången jag ens färgar. Trodde resultatet skulle bli kaos, men satans vad nöjd jag är. Fick inte ens en kant och allting går ihop så bra. Åh älskar det!

Jag använde mig utan syoss färg. Jag har aldrig använt det förut faktiskt men jag tyckte färgen var otroligt bra. La en bra och fin botten färg på mamma och sen la i slutet det röda på topparna och lite längre upp.

Vad tycks? Är det bra för att gjort det för första gången? ☺️
/ Gabriella

Likes

Comments

Röd/Svart/Marinblå kavaj

Jag har funderar väldigt länge på om jag ska fortfarande tävla med min röda Animo kavaj. Jag får i mitt huvud att röd kavaj inte passar varken Lady eller Calle. Passar gör det men inte så snyggt. Har världens besluts ångest. Blir nog ändå min röda kvar men vad tycker ni?

​/Gabriella

Likes

Comments

Listan snodd av Linda!

Vad är ditt bästa hästminne 2015?
Svar: När jag var i Lilla Edet och skulle starta min & Bizzys första LB. i LC gick det halvt bra så det var på chans att jag ens ville starta LB. Banan var lång & stor, maxad. Men Bizzy var bäst och vi var dubbelnolla och fick en 2:a placering.


Ditt sämsta minne?
Svar: Tiden efter att jag hade fått reda på att Bizzy skulle hem. Känslorna tog över allt och meetinget i Strömstad gick SKIT för jag ville allt för att få en sista bra tävling. Ridlägret var kämpigt, och känslorna tog stryk sista dagen så den dagen var inte kul.


Vem har du tränat för?
Svar: Anna Wessman Karlsson, Lotta Björe, Johanna Alexandersson, Emelie Hecktor och min syster Natalie, säkert någon mer.


Hur har dina hästar utvecklats?
Svar: Calle som jag tränat & tävlat lite har jag lärt mig massor på, Calle kan ju det mesta redan så är bara jag som ska lära mig ännu mer på honom. Bara en början ;)

Lady är ju fortfarande i igångsättning, men vi är på god väg. Hon får upp konditionen bra och blivit fin! Hon har ju bara varit här i 2 månader ca.


Vilken häst har du stått närmast?
Svar: Bizzy har stått mig närmast.


Har någon häst varit sjuk eller skadad 2015?
Svar: Min & min systers häst blev ju skadad 2 dagar efter han kom hem till oss.


Vilken tävling har varit den bästa?
Svar: Tävlingen i lilla Edet och även tävlingen i Uddevalla då vi tog vinst och innan vi gick in på banan var hon helt galen och ingen broms fanns!


Dina tre mest använda produkter 2015?
Svar: Min väst, Slickstenen och borstarna haha..


Vad är det högsta du tävlat under 2015?
Svar: 1m på storhäst och LB på ponny.


Vad kommer du sakna från 2015?
Svar: Vet inte. Längtar till 2016 att göra det ännu bättre.


Vem har du kunnat ringa till när du behövt prata och få tips och råd under året?
Svar: Med min syster, annars min tränare Anna när jag väl träffar henne.


Vad har du för mål med vardera häst 2015?
Svar: Lady: Tävla LB i sommar, stadiga rundor.
Calle: Tävla 110 i sommar. Finna varandra ännu mer.

Hur kommer ditt häst-år se ut 2016?
Svar: Mycket tävlingar, mycket träning.. Allt möjligt som hästar behöver. HA KUL.

/ Gabriella

Likes

Comments

Härliga fredag

Lady fick ett enkelt pass barbacka idag,skrittade fram ute och sen gick ut på en liten promenad efter jag hade ridit. Hon har gått så ''hårt'' nu så idag fick hon bara gå lite, imorgon blir det ju banhoppning på schemat så ska sätta mig och fixa en liten enkel bana att hoppa. Ska även prova stallkompisens häst!

känns verkligen i min rygg så mycket jag har ridit nu, usch krampar ihjäl. Bara att bita i.

Ikväll blir det lugnt, eftersom jag ska upp och hoppa imorgon vid 9. Tacos mys.

/ Gabriella

Likes

Comments

Dom senaste veckorna har hästarna vilat eftersom jag inte hunnit rida efter skolan. Och så har jag haft extremt mycket prov och inlämningar. Så imorgon ska dom sättas igång igen för imorgon får jag Juuuulllooooooooooov!! Ska bli skit skönt har vart som en zombie dom senaste veckorna behöver sova lite eller rätt mycket... 😂😲💤

Så imorgon tänkte jag satsa på några härliga uteritter (hoppas att det inte regnar hela dagen....). Är taggad för att börja bygga inför nästa tävlingstermin!! Känns som nästa år kommer bli skit roligt då jag och Rija kommer kunna åka ut betydligt mer än förra året.

Får ta det lugnt lite nu i början men är as taggad för att komma igång igen har saknat att sitta i sadeln, även om det vart skönt att slippa ge sig ut i mörkret det senaste. Jag brukar alltid vila mina hästar dom sista veckorna innan jullovet, för då brukar det vara mycket att göra i skolan och så är det mörkt ute innan man ens slutar skolan skönt att slippa rida då faktiskt när man inte har ett ridhus.

//Linnéa 😘​

Story of my life ❤

Likes

Comments