Header

Ride for Life

Hej på er!
Som ni säkert märkt för länge sedan så använder vi inte denna bloggen. Men vi tänker spara den om vi vill kolla tillbaka på den eller så.

Nu vet ni varför den finns kvar!
Kram Ellie och Lisa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

Här kommer lite bilder på oss och Ellen och Nikki.

Ellie och Ellen

Jag och Nikki

//Lisa

Likes

Comments

Lisa-Allmänt, Lisa-Stallet, Ride for Life

Hej på er! Det var länge sedan jag vet men aja.

Tänkte iallafall berätta om en sjukt kul grej som jag och Ellie fick reda på i lördags (eller så var i det i söndags). Vi ska nämligen bli medryttare/hjälpa till och rida 2 hästar. De står just nu i en hage på långängen med vår kompis (Lisa på @SML) medryttarponny Jamil. Men i höst så ska de flytta till en lösdrift nära Stockby där vi rider.

Hästarna heter Ellen och Nikki. Ellie och jag har tänkt att jag ska rida Nikki och hon Ellen men såklart så kommer båda rida båda också. Ellen är en liten storhäst på 153 cm i mankhöjd och Nikki är en maxad C-ponny på 140 cm i mankhöjd. Ägaren har berättat lite hur de är att rida mm men tänkte att jag kan ta det efter att vi ridit första gången.

Men nu fram till sommaren så kommer vi rida en gång i veckan, lite olika veckodagar. Det är faktiskt lite skönt att inte ha samma dag tycker jag. Efter sommaren så får vi se om vi rider oftare eller inte.

Nu på lördag så ska vi rida för första gången och typ "provrida". Då ska även Lisa med på Jamil så det blir roligt.

(Lisa och Jamil)

//Lisa

Likes

Comments

Ellie-Silver, Ellie-Ridpass

Hej, hej! Det var ett tag sedan...

Idag har vi varit hos bästa Silver. Vi har trimmat LC: 2 inför KM på söndag och jag tror att det kommer att gå toppen! Det känns så iallafall!

Silver var superfin!


Världens bästa Silver!

Likes

Comments

Lisa-Allmänt

Hej! Här kommer resten av veckans planer.

Torsdagen börjar som vanligt med skola mellan 8.10-14.30. Skoldagen är skön (so, läsning, slöjd, svenska, bild). Efter skolan så blir det stallet för dressyrträning förmodligen på Nugget. Kvällen blir nog till lite soplugg och bara duscha äta mm.

Fredagen består av skola mellan 8.10-13.40. Helt ok dag (No, idrott, läsning, engelska, matte). Efter skolan så blir det stallet för sätta äta mellis och ha Ussmöte. Sedan vid sex blir det hoppträning på Nugget. Ska bli riktigt kul med hoppning och hoppas att det går bättre än sist. Sedan så ska mamma + pappa på middag hos några familjekompisar, min brorsa ska inte med och har ingen riktigt och vara med då så jag ska försöka hitta nån kompis och sova över med. (Så om du känner mig och kan/vill sova hos mig/att jag sover hos dig så smsa mig!!!!)

Helgens planer kommer inte då det inte är så mycket och lite obestämt.

Kram

//Lis
a

Likes

Comments

Lisa-Nugget, Lisa-Tankar & Tips

Hoppningen går faktiskt ganska dåligt just nu. De senare två hoppningarna har faktiskt gått riktigt dåligt. Jag har varit helt ok nöjd efteråt men ändå känt att det bara gick neråt på vår utveckling.

Vad är "problemet" då?Jo, Nugget har börjat stanna lite på sista tiden. Nu låter det som att jag bara skyller allt på hästen men grejen är den att han alltid har varit den som "hoppar allt och aldrig tvekar". Men när han blivit lite mer osäker och börjat tveka så blir jag också lite osäker och då blir det bara kaos. Han är mellan c-ponny och de flesta andra i gruppen rider d-ponny, han är alltså ofta minst och har på det en liten galopp som lätt blir trippig och kort. Det leder till att jag måste försöka rida med större språng i kombinationer mm.

Han blir även väldigt pigg och taggad i hoppningen (han har blivit det ännu mer på senaste). Det är absolut inget negativt men det blir svårt när jag har två "problem" samtidigt. Jag vill både få honom lugn så att han väntar på mig och inte bar springer men jag vill samtidigt få honom att länga sprången och klara av de längre avstånden. Och när jag försöker med dessa två grejer samtidigt så blir det bara bajs och han blir osäker så att han stannar. Han är även väldigt försiktig om sig själv, han VILL inte hoppa om han kommer in fel eller behöver göra omtramp. Men då undrar ni kanske, varför är du ändå lite nöjd? Jo, för jag tycker att det är kul med lite utmaning och att det inte bara är att styra.

​Hoppas att dessa två inlägg var roliga att läsa! Kommentera gärna förslag på inlägg nedan.

Kram

//Lisa

Likes

Comments

Lisa-Nugget, Lisa-Tankar & Tips

I dressyren så går det verkligen framåt. Jag börjar komma närmare och närmare mitt mål för oss i dressyren. Nämligen att kunna rida flera pass på rad där han är avslappnad inprincip från början och går i en stadig form hela passet. Att han inte blir en gnutta stressad vilket leder till att jag spänner mig som slutar i katastrof. Det är verkligen många bitar kvar, men jag kommer närmare.

Det är klart att exakt alla pass inte går perfekt, tex i fredags så gick det verkligen dåligt och det som jag beskrev ovan hände. Vi hade ridit ut innan och jag hade inte tidemantygeln (som jag alltid har på honom när jag hoppar+rider ut). Det ledde till att han slog med huvudet mycket när vi var ute och drog upp huvudet och sprang. Han var då väldigt pigg och sprallig vilket jag inte riktigt uppskattade. Han blev stretig och det gick bara inge bra.

Men i helhet så går det verkligen bättre och förut så var dressyren "utmaningen" och hoppningen det "lätta" när jag red Nugget men om ni läser nästa inlägg om hoppníngen (kommer upp 14 idag) så kommer ni fatta att det vänt lite...

​//Lisa

Likes

Comments