Her er et lille udpluk af de skønne heste, Sky, Goldie & Indie, som jeg fik oplevelsen af at ride under mine 3 forskellige ridt rundt i Sydafrika. Har du selv mod på en rideferie, så kommer der snart et indlæg om WORKING HOLIDAY, hvor man kan tage afsted på, kortere eller længere, rideferier overalt i Afrika. Noget jeg selv overvejer stærkt:-)

Jeg faldt fuldstændig for den Sydafrikanske, brun- & hvidbrogede, hest, Indie, da jeg var afsted på min anden ridetur, ved stranden Noordhoek Beach. Og så er det, at man virkelig får lyst til at tage hesten med sig hjem, for vi havde en helt fantastisk forbindelse med hinanden, som jeg ikke havde med de andre heste på turene:-) Meget mærkeligt, som man nogengange bare klikker med en speciel hest;-)

(Og ja, se bare bort fra in flotte cykelhjelm, som jeg fik på, på selve safari-turen, som jeg også skriver meget mere om :-D)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

These pictures are from my amazing trip to Noordhoek Beach, Western Cape, South Africa & one of the most beautiful beaches I have ever seen. The horse I´m on is called Indi & she was so sweet. When I had to leave she was just waiting and looking at me, & that´s when you really would like to take a horse home with you. Even all the way from South Africa🌊

I hope you can dream yourself away to a horseride on the beach & If you would like to read more this article is also in the Danish Magazine, Ridehesten, (July)


Billederne er fra min ridetur på Noordhoek Stand i Western Cape, & virkelig en af de smukkeste strande, jeg har set. Hesten jeg red på, hedder Indi, & var simpelthen så sød. Man kan sige, at vi klikkede, & da jeg skulle gå far stedet stod hun & kiggede på mig:-) Så er det, at man får lyst til at tage en hest med sig hjem, også selvom den er i Sydafrika🌊

Håber i kan drømme jer lidt væk til en ridetur på stranden, & hvis i vil læse mere om strandture i Sydafrika er denne artikel også i Magasinet Ridehesten. (Juli)

Happy weekend out there🐎

Likes

Comments

Hi girls

I have moved my rideblog.dk to Nouw, because I love blogging on this platform. This month I have an article in the Danish Magazine, Ridehesten, from my amazing trip to South Africa and I hope you Will follow me in here as Well. I really do recommend a Safari in this beautiful country and here are a few more pictures from my first trip in 30 degrees. Apparently their winter:-) My sweet horse on the pics is the sweet horse called Skye 🐎

Hej piger

Jeg har flyttet min rideblog.dk her til Nouw, da jeg elsker at blogge på denne platform. I denne måned har jeg en artikel med i magasinet Ridehesten, fra min fantastiske tur til Sydafrika, så jeg håber, at i vil følge med. Jeg kan virkelig anbefale ridesafaris i dette smukke land. Her er lidt flere fotos fra Cape Winelands Riding, hvor jeg var på en 4 timers ridetur i over 35 graders hede, (det er så starten på deres vinter) og med en super frisk hest, som hed Skye :-)

Likes

Comments

Kender i det med, at det kan være svært at finde en ordentlig ridetop eller ekstra støtte? Jeg bruger selv alt fra yoga-toppe, almindelige sports bhér & tanktoppe, og har fundet de bedste toppe, til en god pris, frem til jer her:-)

Likes

Comments

Populær Irsk Pony

I denne uge har jeg set nærmere på Connemara-ponyen. Denne skønne race stammer fra Irland, nærmere betegnet den irske vestkyst, helt tilbage til forhistorisk tid, hvor den fik tilført araberblod fra de heste, der reddede sig i land fra skibe i den spanske Armada. Den har levet vildt ved bjergegnene ved den irske vestkyst og siden hen er der sket krydsninger med arabere- og fuldblodsheste, og det har gjort, at racen har ændret sig betydeligt, den dag i dag. Derfor finder du i dag også racen i mange flere farver end tidligere. I dag er det en yders populær pony til børn, pga. dens venlige sind & gode temperament.

Fakta

Farve: Den oprindelige farve for en connemara- pony er gråbrun med mørk man & hale, men ses sjældent i dag. Farver som skimmel, sort, rød, palomino. Rødskimlet (Sjælden) findes også.

Temparement: Intelligent, rolig føjelig, og usædvanlig blid, hvilket gør den fortrinlig som børne-pony.

Fysik: Udtryksfuld, velansat hoved & stærk, smidig hals. Kroppen er kompakt og med muskuløs bagpart. Lemmerne korte og med kraftige led. Velbalanceret og mellemlangt hoved med god bredde. Velmarkeret manke.Ponyører og store venlige øjne.

Kvalifikationer: Ponyen er hårdfør & sikker i bevægelserne og har gode anlæg for dressur, men især springning.

Højde: 133cm- 148cm.


Likes

Comments

Sund sportsgren

Vi ryttere ved at ridning er sundt, men jeg har egentlig aldrig tænkt over, hvor sund vores sport egentlig er, før jeg selv læste en nylig artikel om det vigtige i at bevæge sig mange timer, hver eneste dag. Især hvis du har et stillesiddende arbejde. Ved ridning får du nemlig ikke kun motion, når du rider, men når du muger ud, ordner hesten og går rundt i stalden & på marken, og du bruger kroppen konstant. Jeg kan faktisk huske, at jeg på et tidspunkt havde svært ved at tage på, men der red & passede jeg også to heste.

Daglig bevægelse

Det er utroligt sundt at være i bevægelse mange timer dagligt, da kroppen slet ikke er regnet til at sidde stille i mange timer. Hvis du tilmed rider undervisning & får sved på panden flere gange hver uge, så behøver du ikke meget mere end at eje en hest, for at få en virkelig sund krop & komme i god form. Jeg kan stadig anbefale at løbetræne eller dyrke yoga ved siden af ridningen. Det styrker kondition, og smidighed, som du måske ikke får så meget af, som du har lyst til. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken en hest du rider på 🙂

Udover meget bevægelse får du ved ridesport:

En god balance: Som rutineret rytter tænker du måske ikke over det, men du øver din balance, hver gang du sidder på hesten.

Styrket din ryg: Når du sidder på hesten, har du (oftest) en helt ret ryg, og det styrker din muskulatur, rygsøjlen er ret, og du bruger også muskler, du normalt ikke bruger.

Frisk luft- Du klarer hjernen ved at være udenfor, omgås både heste & komme væk eller holde pause fra daglige syndere som mobiltelefoner & computere. At komme udenfor selv i de kolde vintermåneder, er utrolig sundt, og stress-symptomer kan også forsvinde ved at få frisk luft dagligt.

Kondition, styrke & udholdenhed alt efter hvilken ridetype, du er: Du sveder, (jeg gør i hvert fald, når der rides undervisning eller en hurtig galop i naturen. Du styrketræner også, når du eksempelvis muger ud, strigler, og sadler op.

Likes

Comments

En drøm går i opfyldelse, når jeg tager på safari-eventyr i Sydafrika til foråret! Jeg glæder mig så meget, og det bedste er, at det kommer til at foregå på hesteryg, gennem Sydafrikas smukke landskab. Det er godt, at jeg har lidt øvelse i at fotografere fra hesteryg, men det bliver en udfordring, er jeg sikker på 🙂 Jeg ved heller ikke endnu, om jeg skal tæt på de vilde dyr, men jeg foretrækker i så fald klart turen til hest, end på egne ben.

Egentlig havde jeg kun overvejet ridning på de fantastiske afrikanske strande nær Cape Town, og  ikke så meget andet involverende heste, men nu skal jeg altså på safari, og det er helt vildt spændende. Vi skal se noget af det smukkeste natur & landskab, og du kan følge hele turen herinde på bloggen.

 

Likes

Comments

Araberen er en af de mest ædle racer, som findes. De er sensitive, med en enorm udstråling, og så er de ikke mindst deres helt egen. Det tager ofte tid, at komme ind på livet af en araber, da den er super-intelligent, men bliver du først ven med denne specielle race, så har du dig en tillidsfuld og hengiven hest, som vil yde sit bedste for dig, som rytter. Fuldblodsaraberen kan have alle slags farver, undtagen broget og har en højde fra 146-158 cm.

ARABERENS HISTORIE & DE FINE BLODLINIER

Araberen stammer fra op imod det 20 århundrede tilbage og ved en OX araber forstår man en Arabisk Fuldblod (OX), og de kan i alle led føres tilbage til originalaraberen, som er avlet i ørkenen. En fuldblodsaraber er en hest, hvis oprindelse i ALLE led kan føres tilbage til en originalaraber. (OA) Visse blodliner anses for at være mere værdifulde end andre, men for alle gælder det, at moderdyret bestemmer linien, således at enhver fuldblodsaraber, tilhører moderens linie. De mest berømte blodlinier er EL KHAMSA. KOHEILAN siges at repræsentere den mest kraftfulde og store type arber, mens SEGLAWI regnes for den ædleste og hurtigste af de fem. ABEYAN betegnes som den mindste og smukkeste. HAMDANI er sjælden, men eftertagtet og med det mest klassiske hoved. HADBAN er ikke særlig talrig. Alle arabere menes at nedstamme fra disse  typer, med forskellige sidelinier.

SKAL JEG FÅ MIG EN ARABER?

En så gammel hesterace, som araberen, er udviklet til ganske andre formål end nutidens, men den er alligevel særdeles velegnet som familiehest – med venligt sind, intelligens og villighed. Den er til at arbejde med for alle aldersgrupper, selvfølgelig med undtagelse af nogle heste, og kan med lethed bære både børn & voksne. 
de lande hvor man i dag dyrker langdistanceridning som en sport, vil araberen eller dens krydsninger altid være at finde i toppen og har stor udholdenhed. Leder du efter en pris på denne race, så spiller dyrets stamtavle en lige så stor
rolle som dens eksteriør, især naturligvis når det drejer sig om avlsdyr. En opdrætter som arbejder med de bedste blodlinier og ofrer god pleje, og sørger for en god opvækst for sine unge dyr, bør også opnå større
resultater og dermed større priser end den, der overlader opdrættet til tilfældigheder. En gylden regel er, at ønsker man at købe et avlsdyr, vil det være en stor fejltagelse at hjemsøge hestehandlere, af grunde, som bør være indlysende.  

 

 

FAKTA: 

  • Hovedindtrykket er en lille elegant og meget ædel hest, som bærer sig selv smuk i balance og med en let buet hals samt høj haleføring.
  • Ørerne er i reglen længere hos hoppen end hos hingsten, ofte med indadvisende spidser.
  • Hovedet er et af de specielle kendetegn. Det er forholdsvis lille, bred pande, øjnene er lavt ansatte. store, mørke og nærværende, og langt fra hinanden. (Det såkaldte fjerne blok tyder på et utålmodigt temparament. 
  • Helhedsindtrykket af fuldblodsaraberens hoved bør være en trekant set forfra, samt set fra siden en smuk tilspidsende kurve. Beduinen lagde stor vægt på jibbah(lille bule i panden mellem øjnene) og dennes placering, som bør være ca. midtvejs mellem ører og næsebor.

 

Kilder: http://stald-vestergaard.tripod.com & DSAH

Likes

Comments

Dansk Varmblod er jeg selvfølgelig nødt til at have med på min liste over heste, da det nok er den mest efterspurgte ridehest herhjemme. DV er egenligt et avlsforbund, som ønsker at avle den bedst mulige ridehest, som kan egne sig både indenfor dressur, spring, og military. Dansk Varmblod kom til, da Dansk Sportsheste Avlsforbund fusionerede med foreningen Danmarks Lette Hesteavl, og blev til foreningen Dansk Varmblod. Målet med avlen er en ridehest med en høj præstationsformåen, indenfor dressur og springning, og en hest som kan konkurrere på internationalt niveau. DV kendetegnes for deres samarbejdsvillighed, intelligens og omgængelighed. Jeg har selv redet en DV i en årrække, og når jeg engang begynder at kigge mig omkring efter en ny hest, så bliver det sikkert valget mellem en DV eller Trakehner, og DV er en af mine favoritter på grund af deres ekstremt gode sind og holdbarhed( uden arvelige defekter). Bevægelsen på hesten er smidig og elastisk, regelmæssig med god bæring og et godt sving samt god rummelighed i alle tre gangarter. Temperament og karakter er omgængeligt og samarbejdsvilligt med en god indlæringsevne, og har talent og evne for stor præstationsformåen i ridespor­tens discipliner.
Hingsten Don Olymbrio fra Blue Hors

Et af de mest kendte stutterier, som avler kvalitetsheste er stutteri Blue Hors ved Vejle, men man skal have opsparingen i orden, hvis man vil have sig en god hest, du får dog til gengæld heste, som har kvalitet og rideegenskaberne i orden. Ovenover er det en meget snakkesaglig avlshingst fra stutteriet, som jeg besøgte for nyligt.

Don Schufro, som er en af de mest kendte hingste og som har haft kæmpe succes som international dressurhest.

Danmark har gennem tiden været kendt og berømt verden over for sin hesteavl, og  den Danske Varmblods hest vinder stor anerkendelse uden for landets grænser.  Mange internationale ryttere har gennem årerne haft stor succes med danske varmblodsheste, og således deltager der hver gang ved EM, VM og OL dygtige danske varmblodsheste. Ved OL ses de danske varmblodsheste ofte stort repræsenteret, og jeg tænker, at vi kommer til at se mange, mange flere superdygtige og veltrænede heste i fremtiden.

Leivik V. En DV på 20 år med et godt helbred, og som jeg er så heldig, at jeg kan hygge mig med på ture i skoven.

Ønsker du at læse mere om hesten så besøg hjemmesiden: www.varmblod.dk, hvor du også kan finde en liste over stutterier i Danmark, som du kan besøge.

Likes

Comments

Jeg har i denne uge været på besøg på Stutteri Blue Hors, hvilket var en ret farlig kombination, nu hvor jeg står uden en hest, og jeg vidste, at jeg ville møde en masse fantastiske heste. Der mødte mig en masse superskønne og nysgerrige føl, hvor en af dem blev ved med at følge mig rundt på folden, og de var meget svære ikke at elske. Jeg savner rideverdenen helt vildt, og derfor var det rart at være ude blandt heste, efter at jeg mistede min egen.

Noget der især imponerede mig på Blue Hors, var, at alle hestene( og der er virkelig mange) er menneskeglade og trives i den grad, og det gør mig virkelig glad at se, på så stort et sted, hvor der avles nogle af de bedste konkurrenceheste i Danmark. BlurHors er i dag både dressurcenter og avlssted, og hvis du selv har lyst til at besøge stedet afholder de arrangementer som Dressur- og Følchampionat og Dressurfestival den 17. til den 20. november, som jeg selvfølgelig selv skal besøge. Jeg håber, at vi ses!

 

 

Likes

Comments