Godmorgon alla fina!

Hoppas du hade en bra midsommarafton igår. Planen för midsommarhelgen var från början att jag och Hans Filip skulle vara med och tävla på Björklidens midsommardressyr, men med tanke på sadeln som har krånglat så var det tyvärr inte möjligt.

Vi firade istället midsommar på Färjestad hos min mamma. Det började med sillunch, lite lekar, jordgubbstårta och avslutades med grill. Vi hade en superbra kväll, men nästa midsommar hoppas jag att vi kan vara med och tävla på Björklidens midsommartävlingar. De senaste två åren har vi haft otur, detta året med en sadel som krånglar och förra året så sträckte han sig bara någon dag innan midsommar. Nästa år får bli tredje gången gillt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi är idag på dygn 19 sen semineringen och prognosen på att Madeira är dräktig ser ljus ut, men vi har inte fått ett svar som är helt hundra än.

När vi såg ultraljudet på dagens kontroll ropade alla JA, förutom veterinären som inte vågade ge ett helt säkert besked än eftersom det är lätt att ta fel på fosterblåsor och cystor, och än så länge är det såpass litet att det finns en möjlighet att ta fel på det.

Läget är därför oförändrat och vi vågar inte riktigt än säga att det är en bebis i magen. Det blir alltså ytterligare en kontroll för våran del på tisdag, exakt om en vecka. Då ska det hunnit förändrats såpass mycket att det inte ska finnas tveksamheter.

Vardagen för Madeira kommer nu bestå av lite "mammayoga", promenader, äta gräs och bli ompysslad. Hon ska bara må bra, inte stressa och göra saker hon tycker om. Ett fantastiskt hästliv med andra ord!


Likes

Comments

Idag har det gått 18 dagar sen semineringen, och idag var det den stora dagen där vi skulle få veta om det var en bebis i magen eller inte. Det var med andra ord dags för 18(16)-dygnskontrollen på Athenas!

På ultraljudet kunde vi se vad vi tror är en fosterblåsa, men vi kunde inte vara helt säkra. Madeira har nämligen en hel del cystor på äggstockarna vilket gör att det är svårt att skilja på om det är en fosterblåsa eller en cysta.

Vi ska därför tillbaka för kontroll på Tisdag för att säkerställa vad vi såg, har vad vi tror är fosterblåsan växt så är det en bebis, annars blir det ytterligare en seminering. Vi väntar spänt som på nålar för svar på tisdag!


Likes

Comments