Livet som naturare är inte som jag tänkte att det skulle vara. O andra sidan är inte livet riktigt som jag trodde det skulle vara heller. Men det är ju lite så. Man har massa förväntningar som antingen blir som man tänkt sig men oftast inte. Tänk vad många saker som inte blir som man tänkt sig åt det positiva hållet. Jag trodde tillexempel att naturprogrammet skulle vara fett svårt med plugg från tidig morgon till sen kväll och inget liv. Men det stämmer ju inte. Inte enligt mig iallafall och det är ju ändå min blogg;))

De två senaste inläggen jag skrev har varit på dator, nu skriver jag på mobil. Det känns lite ovant men ändå liksom helt okej. När man som jag bor i en liten isolerad stad utanför allt så blir det en hel del kollektivtrafikåkande. Då kan man ju passa på att skriva lite samtidigt som All Time Low spelar i öronen liksom. Är påväg till Sofia som ska ha födelsedagsmiddag. Lite nervös måste jag faktiskt erkänna att jag är. Känner bara henne och det är lite läskigt men ändå kul att träffa nya människor:)
Märks det att jag är lite splittrad om vad jag tycker?

Nu ska jag lyssna på Therapy för tredje gången och åka vidare.

Ha det bäst
Kram Jossan <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 36 Readers

Likes

Comments

Hej hopp

Jag har inte direkt något att skriva egentligen, men jag ville bara säga att ibland blir inte saker som man tänker sig att de ska bli. Ibland blir det jättejobbigt, men ibland blir det bra. Även om det känns som allt går åt helvete så behöver det inte vara så. Annars får det väl va lite kaos ett tag då och det suger, men man vet aldrig förrän i slutändan vad som faktiskt sög och vad som visade sig vara det bästa som hade hänt en.

Ja jag är trött och ja jag är flummig. Första dagen efter lov gör det med mig. Har ändå varit lite duktig och pluggat (eh, gjort tre tal i matteboken, men jag tycker det är bra nog). Har även redan druckit två koppar te sen jag kom hem vid 16.15 och nojat över livet. Så kan det gå.

Nu ska jag börja läsa "Allt som blir kvar" av Sandra Beijer för att jag vill.

Kram Jossan<33

(låten är mys/lite sadness men det är bra)

Likes

Comments

Hej på er igen. Eller vadå er. Vem fan läser fortfarande detta hallå.

Hej på DIG! Oavsett om du aldrig har sett min lilla blogg, som kanske inte är så mycket för världen, eller om du läste den förra året (typ 2015 mest tho..) när jag fortfarande var aktiv så vill jag bara säga att du är välkommen.

Idag tänkte jag skriva lite för att sammanfatta (för mig själv egentligen mest) vad som har hänt i mitt liv det senaste halvåret.

Det första och största jag känner att jag måste börja med är att nian äntligen är över och jag går nu i ettan. SÅ SKÖNT!! Jag älskar det. Eller ja, jag har väl någon sorts hatkärleks-relation till gymnasiet men om jag jämför med nian så verkligen ÄLSKAR jag detta. Jag går alltså natur på Hvitfeldtskagymnasiet och alltså min klass. Jag tror att det är vanligt att gilla sin gymnasieklass och tycka att den är bättre än någon annans men alltså. Wow. Bästa klassen. Alla är bara så otroligt fina människor och trots att vi alla är sjukt olika så är vi ändå fett lika liksom. Lärarna är bra och ämnena är (oftast) roliga och förutom den långa pendlingen jag har, så är jag nästan alltid taggad när jag ska till skolan. Not so much kanske när vi börjar 8 och jag måste gå upp 5.15 men det är mitt eget fel, men fett värt. Nu börjar snart vårterminen vilket jag faktiskt är taggad på, för genom alla mina skolår så har jag alltid tyckt att vårterminen går snabbast (pga mycket ledighet). Men också för att jag saknar mina klassmänniskor så mycket. Puss på er om någon av er läser detta.

Alltså jag kommer säkert inte komma någonstans med detta men det ibland får jag små ryck av saker jag känner för och nu kom ett sånt. Att blogga kan liksom bli lite skamfyllt nästan tycker jag eftersom när det är små minibloggar som den här så börjar jag ifrågasätta mig själv, alltså varför jag gör det och vad jag vill få ut av det. Jag har inget bra svar på det heller för om jag tänker på det så tänker jag liksom på vad "jag vill att jag ska tänka" om det, men det är ju liksom inte så enkelt. Det kanske kan få vara okej att jag inte riktigt vet.


Tills nästa gång,

Kram Jossan<33

Likes

Comments

Late night talk

Hej. Det var ett tag sedan nu. Antar att jag mest skriver detta till mig själv för att.. Nä jag vet inte varför men strunt samma.

Om nu någon läser detta så vill jag att du tar några sekunder och funderar på vad du gör när du har så mycket att göra och att tänka på att det känns som att du drunknar långsamt.

Är du en sån som tar tag i sakerna så att de är utrensade ur systemet så att du kan gå vidare i livet sen?

Eller är du en sån som skjuter upp. Bara ett till youtube-klipp, SEN ska jag plugga. Bara ett avsnitt till på Netflix, SEN ska jag diska. Bara fem minuter till, SEN kan jag sova.

Jag tror du kan gissa vem jag är av dessa två.
Eller så kan du inte det och då kan jag hjälpa dig.
Jag är person nummer två. Som skjuter upp allt så att stressen ökar och allt läggs på hög så att det bara blir mer, och mer, och mer, och mer.
Trots att jag säger till mig själv att "näe, jag ska sova NU" eller "nu måste jag plugga", tror du att jag gör det?
Svar: Nej.

Har du något bra tips för hur man gör med sånt här? Hur man tar tag i saker och får dom gjorda så man slipper tänka på det mer sedan?
Snälla hjälp mig isåfall med att skriva en liten yttepyttekommentar.

Tack för att du läst detta smått flummiga inlägg, som jag skrev nu trots att jag borde sova och plugga och städa och tusen saker till.

KRAM
/Jossan

Likes

Comments

Tankar om ditt och datt

Alla äger. Du äger.
Men jag vill passa på att skriva ett inlägg här om hur alla i g16 äger. Faddrar, konfirmander och såklart ledare.
Ni är så sjuuukt bra.
Jag älskar er.
Är sjukt taggad på nästa läger!!
Vad är det typ fyra och en halv vecka kvar?
Längtar efter att få hänga mer med er och lära känna er ännu bättre!

Hoppas att ni är lika taggade som jag!!

Vi seeeeeeeees

KRAM
/Jossan

Vi tog typ inga bilder alls? Usch för oss.

Likes

Comments

Åsikter. Punkt.

Japp. Hästinlägg. Kände att det var väldigt nödvändigt eftersom vissa idioter fortfarande inte förstår att man kanske ska ta det lite lugnt när man kör förbi någon som rider.

Kanske inte dundra förbi i en hastighet som inte bara är högre än vad som är tillåtet, men som kan bli döden för alla i bilen, hästen och ryttaren.

Jag är medryttare åt en tjej som för tillfället har tre hästar. Hästarna är trafiksäkra, men ibland har de dåliga dagar och kan vara sura, eller på tårna, eller bara bli rädda.
Detta var fallet häromdagen när vi skrittade ut på vår mellanlånga runda. För att komma till själva ridvägen så måste man först rida någon kilometer på bilvägen, så vi gjorde det. Båda två på hästar som som sagt är trafiksäkra och oftast inte bryr sig så mycket. Precis.
Oftast.
Men idag var den hästen som hon red inte på sitt bästa humör. Som tur var så hände det ingenting.
Förutom att hon höll på att springa ut framför en bil eftersom hon blev rädd för en något.
Tack och lov saktade hen ner när jag (som red först) bad hen att göra det.
Tack.
Ibland har man inte turen att möta någon med iallafall lite vett i huvudet.
Tidigare på samma uteritt så bad jag en annan bilist att sakta ner, hen lyssnade inte så jag bad ännu en gång med tydliga rörelser att hen skulle sakta ner.
Nej.

Förstår du inte som bilist att du riskerar våra och ditt eget liv?
Har du ingen respekt för oss? För dig själv?
Har du ingen självbevarelsedrift?
Såg du en älg skulle du definitivt sakta in. Man vet aldrig vad älgar kan göra, eller hur.
Tror du inte att det är samma med hästar?
De är flyktdjur. Vad som helst kan hända.
En fågel kan flyga upp ur diket och skrämma hästen så att den kastar sig ut i vägen. Kommer du då i 90 på en 70 väg så är det ganska kört.
Bara för att det sitter en ryttare på hästen så innebär inte det att det är riskfritt.

Snälla. Jag ber dig. Om du kör, sakta ner om du ser en häst på vägen. Och inte precis innan.

Sitter du med i en bil. Säg till den som kör när du ser hästar på vägen. Precis som du skulle säga till ifall det var en älg där. Eller ett rådjur.

Detta är så viktigt.

Vi har lika stor rätt att vara på vägen som ni har. Vi gör vårt bästa för att förebygga olyckor, så du kan väl också göra din del?

Till sist så vill jag bara säga tack till alla som faktiskt saktar in. Ni är förebilder i trafiken.

Det är väldigt många som skriver sånna här inlägg. Jag har sett extremt många på Facebook, men kände bara att det behövs fler. För att folk ska fatta.

KRAM
/Jossan

Likes

Comments

Och allt sånt. Hoppas du får ett bra år, förhoppningsvis bättre än detta.
Att om du ska söka gymnasium att det blir bra, och om inte att du blir glad :)

KRAM
/Jossan

  • 120 Readers

Likes

Comments

Late night talk, Tankar om ditt och datt

För det borde vi alla vara. För Grynet äger. Hon är så sjukt bra. Alla borde älska sig själva som Grynet älskar vinbär och chokladbollar.

Ta ingen skit.

Älska vem du vill.

Gör lite mer som du vill.

Ta plats.

Var inte rädd för att vara för mycket.


Detta skriver jag inte bara till dig, men också till mig själv för jag vet hur sjukt svårt det är och kan vara att inte kunna vara sig själv fullt ut. Att "vara för mycket" eller "vara för lite" är två känslor jag blivit mycket bekant med.
Alla har vi saker att jobba på hos oss själva och när självkänslan är låg och rädslan av att inte vara andra till lags är extremt närvarande så tänk lite extra på Grynet.

(Har du inte sett Grynet så gör du det garanterat nu)

Än en gång. Ta ingen skit.

KRAM
/Jossan

Likes

Comments

Late night talk

För det händer en del, jag vill inte sova så jag skriver. Just nu är det jullov och jag ska åka till Falun snart, vi har precis flyttat, idag har jag firat jul och ska antagligen fortsätta fira jul i några dagar till. Äta lite extra knäck och gravad lax. Bara så att jag inte kommer sakna det till nästa år liksom.

Det här med betygshets. Jag orkar inte. Jag vill inte. Jag skiter i det. Men ändå är prestationsångesten ett faktum innan prov eller liknande. Speciellt om jag pluggat dåligt och prioriterat sociala medier eller annat kvällarna innan. Då har jag panik innan provet. Går det dåligt blir jag besviken och sedan arg på mig själv för att jag blir besviken. Ska det vara så jävla svårt? Varför ska det vara så jävla svårt att skapa ett betygssystem som inte bränner ut alla ungdomar innan de ens kommit till gymnasiet? Att sätta sån press på barn i 6:an och kanske införskaffa detta på små skitungar i 4:an?? (Nu vet jag inte om dom la ner detta eller om det fortfarande är aktuellt, but still)
NU lägger jag ner. Jag lägger ner allt som får mig att stressa mer än nödvändigt, jag slutar oroa mig inför prov (som btw alltid går bra även om jag pluggat eller inte??) och jag slutar pressa mig själv för ett betyg som knappt spelar någon roll. För betyg är inte egentligen viktigt.

Det spårade lite..?

Jaja. Livet rullar på. Annars då? Någon fin julklapp du fått eller gett bort? Eller inte?

Oavsett om du har firat jul eller inte så hoppas jag att du har haft en fin dag.

KRAM
//Jossan

Likes

Comments

Tankar om ditt och datt

Jaa.
När jag är sjuk af så har jag en lista på vad jag gör.

•Kollar om mina favvoserier. Gärna flera gånger.
•Kollar på debatt om smink på barn tydligen.
•Spelar massor med iPad/mobilspel.
•Spelar Starstable online. Deal with it.
•Äter choklad. Massor med choklad.
•Hostar. Mycket.
•Knarkar läkerol.
•Kollar lite mer serier.
•Skriver blogginlägg om vad en gör när en är sjuk af.

Japp. Detta är vad jag gör idag iallafall.
Jag önskar dig en fantastisk fredag, vad du än ska göra. Om du ska ut, ligga hemma i soffan och snora (check!) eller om du ska göra något annat. Berätta gärna!

Vad har du på din to-do lista när du är sjuk af?

KRAM
/Jossan

Likes

Comments