Från Aftonbladet: Men nu har svenska myndigheter bestämt att hon ska utvisas till Marocko.
– Jag vill inte lämna min mamma och pappa här, eller mina syskon. De är mina bästa mesta familj som jag har, säger Marwa.
En av orsakerna till att Marwa får avslag på ansökan om uppehållstillstånd är att hennes pappa i Marocko inte kunnat nås. Marockanska myndigheterna vet inte ens om han lever.
Ingen i Marwas familj har haft kontakt med honom på många år, men Migrationsverket, som fattat samma beslut som migrationsdomstolen, kan inte utesluta att han skulle motsätta sig att Marwa stannar i Sverige.
– Jag har aldrig träffat honom, jag vet inte ens hur han ser ut, säger Marwa.

HUR FAN ÄR DET HÄR MÖJLIGT? HUR KAN SVERIGE GÖRA DET HÄR? VARFÖR MÅSTE MAN FÖRSÖKA TA DET TILL FUCKING EUROPA DOMSTOLEN SOM KOSTAR SÅ JÄVLA MYCKET PENGAR FÖR ATT EN 9 ÅRIG FLICKA SKA FÅ STANNA MED SIN MAMMA? VAD ÄR DET FÖR URSÄKT, "Ja men pappan som aldrig har funnits i hennes liv kanske inte vill" MEN OCH DET ÄR MAMMAN SOM HAR VÅRDNADEN!

Från samma artikel: "Enligt familjen har mormodern blivit vräkt från lägenheten i Marocko, vilket skulle betyda att det inte finns något boende åt Marwa.
Hon kommer förmodligen inte att kunna gå i skolan.
Marwas fall överklagades till migrationsdomstolen, som gjorde en oberoende utredning. De kom efter den fram samma beslut: Marwa måste lämna landet.
Migrationsverket vill inte kommentera Marwas fall, utan hänvisar till domen från migrationsdomstolen som är senaste beslutet. Högsta instans i Sverige, Migrationsöverdomstolen, har beslutat att inte pröva Marwas fall."
MEN VARFÖR INTE ASSÅ WTF ERA JÄVLA ÄCKEL?!

Likes

Comments

Igår så hade jag en väldigt obehaglig dröm.....jag hade en likadan dröm ett tag sedan....båda hade samma betydelse: att jag känner mig ensam i skolan. Så sjukt obehagligt....Folk från skolan var med och det kändes verkligt asså?
Första drömmen handlade om att jag var arg och gjorde illa folk i skolan och sedan blev dom såklart arga och vet ni vad jag sa i drömmen "förlåt men.....". Till och med i DRÖMMEN bad jag om ursäkt när jag kände mig illa behandlad. Och när personerna sedan gick iväg kände jag mig ensam....och allt började med att dom försökte stjäla min bil....Så i min DRÖM.....så blev jag illa behandlad och JAG bad om ursäkt för jag sa ifrån.....
Och drömmen jag hade igår var värre tycker jag eftersom den var jättelång....kommer ihåg att jag tog hand om någras busskort och trodde jag hade tappat bort dom och blev utskälld och ignorerad (så jag hade erbjudit att göra något snällt men kände inte att jag fick något tillbaka....precis som i verkligheten. Dock inte lika extremt....Men ändå asså att jag börjar ha mardrömmar om hur jag känner?????), och sedan så trodde jag att någon hade tagit min laddare så jag ba "har du tagit min laddare?" och hen ba "nej" och efter hen gick iväg så såg jag att hen HADE tagit laddaren, och jag suckade och var ledsen för att jag blev behandlad så.......och det slutade med att folk från min klass och parallell klassen sprang omkring och hade kul på plattan (LOL) medans jag gick omkring själv.....
Asså....det här är inte okej. Jag kanske intalar migsjälv att jag blir bättre men vad säger det om mitt undermedvetna om jag har mardrömmar om riktiga känslor?
Att jag ber om ursäkt för att jag säger att jag inte behandlas bra? Att jag blir gråtfärdig när någon ljuger jag känner stjäl min laddare och ljuger mig upp i ansiktet? Att jag försöker vara trevlig men inte får något tillbaka? Att det slutar med att jag går helt ensam? Jag är faktiskt orolig och känner att jag måste kämpa mer i skolan....FÖRSÖKA vara med social eller något för det här är ju inte okej.....Mardrömmar ska ju handla om hemska saker som bara händer i mardrömmar och inte i verkligheten :/

Likes

Comments

Så typiskt att jag lämnade alla Ipren i skolan....har iaf tagit paracetamol två 500 mg och sitter med värmekudde och ska ta en varm dusch nu.....har så ont :/ Sist svimmade jag

Likes

Comments

Trump sa att John Lewis, som är en aktivist som under 1960-talet kämpade så JÄVLA mycket mot racism. Han var med i The Big Six, med bland annat Martin Luther King Jr, var "all talk-no action"...
"The Big 6 refers to the chairmen, presidents, and leaders of six prominent civil rights organizations active during the height of the Civil Rights Movement who were instrumental in the organization of the March on Washington for Jobs and Freedom in 1963".
Det här var mot racism mot svarta.
Mr Lewis var MISSHANDLAD under hans kamp mot racism, och DONALD FUCKING TRUMP VÅGAR ÖPPNA HANS FULA ORANGEA KÄFT OCH SÄGA ATT HAN ÄR "ALL TALK NO ACTION?". Trump, en miljonär som aldrig har gjort något för att hjälpa någon annan i hela sitt liv? Vågar kritisera en ikon som Mr Lewis?

Likes

Comments

Den här veckan var jag i skolan hela veckan. Gjorde jättebra ifrån mig och har börjat ta tag i min närvaro (har dock varit sjuk så NOT MY FAULT). Är klar med grammatiken i skolan och har inga läxor över helgen. Min Engelska lärare tyckte jag var så sjukt duktig när jag stod upp för prostituerade eftersom jag vände diskussionen till "prostituerade mår inte bra" till "det finns prostituerade som mår jättebra!" och jag har tagit tag i matten och bett om att få sitta utanför klassrummet för att då koncentrerar jag mig bättre.

Med "vänner" så vet jag inte. Har dock sagt till mig själv att jag måste sluta isolera mig själv på lunchen. Har aldrig trott att jag inte fick äta med någon, utan tänker mer att jag bara stör eftersom ingen bryr sig om jag hänger med eller inte. Gick och köpte en målarbok för vuxna eftersom det ska dämpa ångest men varför sitta och måla och ha ångest när jag kan gå med andra på lunch och försöka komma tillbaka till hur det var innan September?

Känns konstigt att det är som att det aldrig hände, att jag aldrig brukade vara ensam under skoltid och nu inte ens vågar fråga samma personer om jag kan följa med på lunch? Att jag inte vågar sätta mig med dom eftersom jag känner mig som en valp som följer efter sin ägare? Att jag känner mig osynlig? Det är synd men jag överestimerade väl allt förut. Jag hade märkt att eftersom jag hade varit borta ganska mycket så hade dom andra kommit närmre varandra och var inte alls förvånad att så fort jag slutade prata (för att jag skämdes för jag hade lovat att kopiera sidor från en bok och ge till några men sedan stannade jag hemma för jag var sjuk. Jätte dumt att jag tänkte så!) så hade jag plötsligt ingen att prata med. Alltså jag kommer ihåg att på Onsdag var allt okej. Sedan var jag sjuk och på Måndag så var jag plötsligt helt ensam. Det kändes faktiskt som att folk var arga på mig eftersom efter lektionen så gick alla utan att säga något. Dock så är jag säker på att dom inte var arga vilket är varför jag var/är ganska ledsen för att det är första gången som det har hänt så snabbt. Alltså en dag kom jag till skolan och ingen sa något till mig. Bara så där. Det triggade mig att direkt bara isolera mig själv för mådde redan dåligt och att bli bortblåst sådär gjorde mig så upprörd att jag bara höll mig borta från alla.

Kommer också ihåg hur jag senare lät några prata ifred och städade mitt skåp, och när jag vände mig om hade dom gått ut utan att säga något.....Men inte så att jag blev behandlad illa efteråt och det är det som är grejen. Tycker inte att det är dåliga personer jag är i klass med, tvärtom. Annars skulle jag ju inte försöka prata med någon lol. Jag var väl borta så länge att folk tillslut bara slutade intressera sig? Har själv aldrig varit i en sådan situation så jag vet inte men antar väl. Så typ att inte prata/lämna mig t.ex. var inte för att vara elak utan kändes väl inte som en stor grej eftersom vi inte umgicks längre? Men det var faktiskt något som gjorde mig ganska ledsen, att jag var så oviktig att ingen ens ville säga att dom skulle gå :/ Aja det är ett nytt år och en ny termin och jag går vidare. Skriver om det eftersom någon kommenterade om hur hon också kände sig ensam och utfryst i klassen och eftersom jag också kände mig väldigt ensam idag så kom alla känslor och minnen tillbaka när jag skulle svara henne så bestämde mig för att skriva ett helt inlägg eftersom jag skriver ut mina känslor här eftersom bloggen är min dagbok. Det är terapi för mig. Skulle inte vara bra för mig att hålla allt inom mig, har redan försökt.

Jag vill gå vidare och försöka igen, men det är svårt nät jag bara känner mig jobbig och påträngande :/ Kanske förstör det här blogginlägget allt LOL men jag sa ju tidigare att jag inte tycker att det är dåliga personer i min klass alls och att jag inte försöker hänga ut någon. Det här är min dagbok där jag berättar mycket som jag har i huvudet och just nu har jag det här i huvudet!

Tycker det är trevligt när jag faktiskt pratar med andra i klassen och vill verkligen att det blir som förut. Tycker det är första gången på länge som jag är i en så bra klass, även om jag själv inte mår så bra just nu. Tror inte att någon försökte att få mig att känna såhär alls, tror inte att jag blir utfryst eller något! Försöker prata mer, och skulle ha följt med på lunch några dagar sedan om jag inte hade något annat att göra, så jag försöker vara mer social. Lite svårt att försöka passa in när man känner sig påträngande men jag får väl försöka. Vill slåss mot min ångest och socialfobi och depression och ensamhet, och tycker att jag nu har ett perfekt läge, bara jag får en andra chans i klassen. Jag försöker faktiskt väldigt mycket!!!

Have a nice weekend <3

Likes

Comments

Men åh vad jobbigt! Försök hänga på en grupp! Kommer ihåg att jag alltid försökte hänga på någon grupp men problemet var att jag gav upp och skolkade istället.
Dumt eftersom att det var trevliga människor jag gick med så jag skulle säkert ha kommit in bara jag hade pratat! Har du någon/några sånna i din klass?
Annars så var bara med din vän. Jag hade en vän i 8an-9an (jag var borta typ 90% av tiden så....) och vi hade jätte kul i skolan tycker jag! Du har ju bara några månader kvar tills sommarlov, och sport och påsklov innan det!
Prata också med din vän. Det gjorde inte jag, vilket var dumt. Skulle ha sagt att jag kände mig utanför och ville försöka komma in i klassen. Försök med det!
Men nedvärdera inte dig själv! Om det är idioter som gör så att du måste springa eftersom som en katt som jagar en laserstråle så skit i dom ❤

Likes

Comments