Vad gör man om dagarna, jo jag cyklar runt med post i alla väder. Inte det mest graciösa av jobb men ska inte klaga (oftast inte). Det är bara nu under vintern som det har varit jobbigt om jag ska vara ärlig. För sommaren är riktigt bra på detta jobb, sol och helt okej bränna.
Men just nu...fryser och kämpar på i snö/istäckta vägar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter jobbet idag gjorde jag ett gympass i panik, nämligen så att kortet går ut idag. Vilket är mycket sorgligt.
Det fick bli ett bröst och axelpass. Tänkte jag skulle förklara vad jag gjorde och lite hur.
Till att börja med, uppvärmningen inget som jag brukar göra så seriöst men blir till att jag mjukar upp axellederna med första övningen på lätt vilket och lite stretch.

I dem 3 första övningarna vet jag på ett ungefär hur mycket jag orkar så brukar göra första setet på en vikt något under mitt max. För att sedan öka till en vikt som ligger precis på gränsen. Skulle man passera gränsen och inte orkar göra 10 reps så sänk vikten 1-2 snäpp och fortsätt!
Pec Fly 10x4
Chest press 10x4 (med brett grepp)
Axelpress 10x3 (vanliga) + 10x2 (sittandes med ansiktet mot ryggstödet, tänk på att hålla bålen spänd) alla i brett grepp
Dips misslyckande x3 vilket innebär att man gör varje set med så många repetitioner man orkar (med okej form).
Arnold press 10x4
Cable crossover 10x3 (låga) Denna övning blev jag inte riktigt nöjd med för jag kände inte jag gjorde helt rätt hehe. Men tror jag kommer finslipa den till nästa gång och då ska den nog bli perfekt.
Curls 10x2 (breda) 10x2 (smala) + 21an Jag börjar med 10 breda vila 30sek 10 smala och vilar 90sek för att sedan gå på 21an (svårt att förklara men det finns nog video på det). Detta blir 1 set och jag gör 2st.
50x3 situps
Jag gör 10 reps á 5 olika övningar. Dessa set gör jag 3-4ggr (beroende på hur jag känner) vilket blir 150-200st.

(Efter varje set vilar jag i 1.5-2.5 minuter)

Det viktiga imo är att ha en bra form under själva övningen och inte vikten. Och känner du att du inte kan hålla formen sänk gärna vikten för att inte skada dig.

Efter träningen är en shake viktigt för mig, jag har whey 100 vilket är billigt och funkar bra för mig. Jag känner en stor skillnad med och utan.

Ska jag fortsätta skriva mina olika träningspass?

Likes

Comments

Nyårsfirandet blev en riktig spontanare. Tog in på hotell i lördags (själv) och hamnade på en random fest i Nacka på söndagen. Tog mig dock tid till köpa lite kläder till nästa resa till Vemdalen. Och unnade mig lite sushi på lördagskvällen.
På söndagen fick jag även träffa min kusin på Vendelsö (borde stannat där för nyår med) vi käkade sushi och chillade lite innan han skulle vidare till ett minst lika ostrukturerat firande. Jag drog till "min" fest och lyckades missa fyrverkerierna men det gör inte så mycket. Inga missöden och kom tillbaka till hotellet säkert. Idag åkte jag till Vendelsö igen för lite pizza och hemfärd mot Gotland.

Likes

Comments

Lillasyster, Lillasyster, mamma/pappa
Bästaste bästa!

Likes

Comments

Jan-Mars

Mitt år började inte alls som jag hade planerat. Min dåvarande flickvän (Kornelia) som är nyss hemkommen från 2 månader i Italien har inte direkt glädjefyllda ögon. Hon hade tänkt lite och efter ungefär 8 månader (vilka var dem bästa och gladaste månaderna såhär långt i mitt liv) tog det slut. Vi håller kontakten och jag hoppet uppe om att vi ska hitta tillbaka. Jag går i slowmotion i 3 månader tills jag börjar tänka på studenten och familjens äventyr till Miami. Januari, Februari, Mars flyter förbi. Jag har absolut noll bilder från den här tiden då jag verkligen inte gjorde något annat än deppade både över förhållandet och gy-arbetet.

April

April kändes som en månad på resande fot, men det var inte förens på slutet som vi faktiskt åkte. Jag hade sett fram emot det här hur länge som helst. Och när vi kommer dit så...ingen sol och rätt så blåsigt. Men vad gjorde det egentligen vi var i MIAMI. Vi turistade så mycket som möjligt, låg på stranden, gick på avenyerna och in i massor med butiker (fick tag i min otroligt snygga kostym här), vi tog oss till och med till ett ställe som heter "Wynwood Walls" i centrala delarna av Miami. Dessa väggar består till 90% av graffiti och ingen dålig sådan. Vi avslutade vår resa till staterna på Key West där vi alla blev som trollbundna av lugnet och hur magiskt vackert allt var. Keys är ett ställe som jag verkligen kommer att åka tillbaka till antingen jobba eller bara semester men måste dit igen.

MAJ

Ny månad och nytt resmål (Bergamo/Milano, Italien). Vi åkte med idrottsklassen till ett pastans, kärlekens land. Det var svårt att uppskatta allt då jag mycket hellre åkt hit med någon man tycker om lite extra. Men man fick göra det bästa av det och inte vara för deppig, ett litet leende kan man väl ändå kosta på sig. Inte så mycket mer än det här hände i Maj förutom någon 3a fest. JUSTE... Jag och mitt ex hittade tillbaka till varandra igen. Men det kändes inte alls som det brukade. Vi hade nog varit ifrån varandra för länge men vi gav det ett försök.
Maj avslutades på ett riktigt bra sätt! Nämligen en reunion med det gamla fotbollslaget. Jäklar vad kul det var att träffa alla igen. Det blev en heldag med paintball och avslutande middag på Joda. Mycket bra!

Juni (student)

Juni blev en riktigt bra månad. Först kom balen och jag var riktigt nöjd med min kostym den var peeerfekt! Alla på balen var verkligen så fina att det var värt att fälla en tår. Kvällen tog slut på tok för snabbt men kommer inte glömma den i första taget. Senare väntade då studenten, och oj vad glad jag var över att få ha gjort 13år i skolan. Vagnen var bra, sällskapet var bra och ja hela dagen var bra. Tänkte inte en sekund på mina bekymmer eller framtid utan var verkligen där och ingen annanstans. Studentfirandet byttes snabbt mot Jämtlands vackra landskap med min fina fiskekamrat pappa. Efter en vecka på själsligt spa bar det av hemåt (nästan). Jag åkte till Kornelia på Öland för att spendera lite tid med henne.

Juli

Juli startades alltså på Öland. Till och från var det bra mellan oss men det var något som vi båda störtade oss på hela tiden. Tiden fanns inte till att ses mer än 2 gånger då jag jobbade (jobbar) varje vardag vid postnord. Det var trots detta väldigt skönt att ses igen och jag blev genast gladare. Och gladare blev jag minst sagt när tjuvjakt var på besök hemma på Gutekällaren. Vilken kväll de va (lite snurrigt bara). POFF! Ett samtal och mitt leende var borta. Kornelia ringer och förklarar hur det ligger till och vi har inte setts sen dess. Jag går in i slowmotion igen.

Augusti

Så kommer vi till sluttampen av sommaren och det är verkligen inte bra. Jag hade planerat hösten, vintern & våren med Kornelia. Resorna och äventyren vi skulle göra. Istället stöter jag bort många och mycket. När min närmaste kusin ber mig följa med till Vemdalen för att jobba börjar jag nästan gråta. Jag skulle inte åka med henne ju... Så jag fastnar i ett tillstånd där jag jobbar - sover - spelar. Socialiserar mig inte mycket och träffade människor 4-5 gånger fram tills Oktober ungefär. Har en positiv punkt här och det är att jag gjorde min tatuering (tyvärr har jag ingen bild).

September

Jag fyller 19år och är så anti allt att jag avblåser alla mammas försök till en så kallad fest. Inget speciellt händer annat än sista helgen på Gute då man kommer ut och träffar folk igen, men mår fortfarande inte bra och har svårt att njuta.

Oktober

Påbörjade min träningsperiod här och det är jag riktigt nöjd med. Har gett mig riktigt mycket, mer på insidan än utsidan (än så länge). Det blev som en plats jag kan gå till när jag kände mig nere för att gå ut med i alla fall ett litet leende på läpparna. Jag började även på något som jag aldrig trodde att jag skulle klara av och det var körkortet, en intensivkurs beställdes och under 2-3 veckor i oktober körde och körde jag. När det väl var dags för proven kände jag mig oerhört redo. Men det ändrades snabbt till nervositet. Skrivningen klarade jag på första försöket men uppkörningen vill jag helst glömma, andra försöket gjordes 20 November.

November

Jag kom tillbaka till jobbet igen och blev genast mycket tröttare. Men det får man ta helt enkelt när man jobbar 6-14. Gjorde inte mer än att vänta på den 20e, gymma och jobba. När det äntligen var dags klarade jag körningen och kunde äntligen sluta cykla. Förvånade nog kom det lite fester. Den första gick inte så bra för min del där det blev lite för mycket för snabbt hehe, somnade i bilen där jag blev liggandes hela natten (3 °) och 7mil hemifrån. En inte så lyckad kväll men man måste lära sig. Den andra gick mycket bättre och det var riktigt kul att få några veckors med välmående.

December

Det var nu dags för det årliga julbordet med jobbet. För första gången på länge blev det en helg där jag hade genuint roligt och var glad. Vi skrattade, sjöng och dansade. Det blev en helkväll på Munken där jag mot alla odds lyckades ta mig in. Resten av December har jag bara väntat på jul. Jag fick tag i riktigt bra julklappar i år också, så nöjd! Ett par Hestra skidhandskar till mamma, ett Hardy flugspö till pappa och slutligen en DW klocka till lillasyster som fyller 18(!!!) den 1a Januari, i julklapp fick hon ett par glas som man kan ha sminkborstar i. Hon blev verkligen inte nöjd men tror det kommer ändra sig.
Ett litet försök till ett något seriösare inlägg, vet inte om det blev mest svammel men ändå skönt att få skriva av sig. Borde ha provat detta tidigare.

Så för att summera mitt år har det varit otroligt mycket upp och ner. Känner ändå att det har varit mestadels ner men att det kommer ändras till upp för 2018. Jag har stora planer för nästa år, kroppsligt och andligt!

Likes

Comments

Maten och godsakerna har en stor del i vår (och alla andras julfirande). God Jul!🎄

Likes

Comments

Även om jag inte alls var delaktig och julkänslan är som bortblåst tycker jag att mammas kyrka är riktigt bra!
Det känns konstigt för julen och andra högtider var förr något man verkligen såg fram emot men det har förändrats. Ska försöka rycka upp mig o hitta lite Jul.

Likes

Comments

Mycket nära Jul nu och efter månader med att slita ut kroppen på en cykel behövdes liiite avkoppling inför kommande festligheter!

Likes

Comments