Minns ni Carl Edmond-boken?

Som många av er har listat ut så finns det bara två meningar i boken! De två viktigaste meningarna. BE BOLD. och BE YOU. Och det är det enda som behövs! Vi kan själva skriva historien om våra liv och det är hög tid att leva det, fullt ut. To the FULLEST DELUXE! Vill du blir påmind om det och ha koll på tiden finns klockorna på www.carledmond.com eller i deras butik i Åhlens City, Stockholm den 22 september.

• i samarbete med Carl Edmond •

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon torsdag!

Börjar sakta friskna på mig efter en veckas förkylning/influensa. Man blir så otroligt rastlös och frustrerad över att gå runt och snuva och hosta nu bara.. Har iallafall varit tillbaka på jobbet sedan måndags och det har bara gått bra!

Imorgon efter jobbet åker vi till Fagersta för den årliga kräftskivan med släkten! 🦐 Det står att det ska bli 15 grader och regn på lördag dock 😩

Jag har nog glömt skriva att vi skaffat en till liten kisse! 😻 Marley fyllde 2 år förra söndagen, alltså dagen efter vi kom hem från Palma. Så vi bestämde oss för att ge henne en liten lillebror i födelsedagspresent! I början var hon extremt onöjd över vad vi släpat in. Men nu älskar dem varandra!

Vi har haft en dramatisk start på veckan här hemma... I måndags ringde jag och bokade tid för kastrering till Marley, och fick tid redan dagen efter! Så planen var att Daniel skulle lämna henne hos veterinären innan jobbet och sedan hämta henne efter han slutat. Men bara någon timme efter att jag bokat tiden så märkte vi att hon började bete sig väldigt konstigt, hon skrek och lät och sprang in och la sig under sängen och kom inte ut på typ 2,5h. Vilket är väldigt ovanligt för henne! Sedan märkte vi att hon droppat blodblandat urin på golvet och fick panik, så vi ringde veterinären och berättade vad som hänt, och bokade om kastreringen till en undersökning då hon antagligen fått urinvägsinfektion.

Efter besöket så fick vi med ett urinprov som vi själva skulle ta här hemma och sedan lämna in på analys, och det blodet var också helt rosagrumligt 😿 Efter några timmar ringde veterinären till Daniel och sa att han akut måste åka in med Marley då urinprovet inte alls såg bra ut och dem hittat extremt mycket bakterier! När Daniel skrev det till mig, som själv satt och jobba, så fick jag ju panik! Lilla stackars Marley.

Han åkte in och hon fick göra ultraljud, men dem lyckades inte hitta något problem. Så det tydde på en illa urinvägsinfektion, och hon har nu tre olika mediciner som hon ska få. Tydligen är katthonor extremt känsliga mot stress/oro och deras kissblåsor är det första organet som blir påverkat, så det är tydligen "vanligt" att de får urinvägsinfektioner såfort något i tillvaron ändras. Lilla Leo har gått runt och varit jätteorolig för sin storasyster och försökt trösta henne, så himla gulliga!

Gud vad det låter som jag pratar om mina barn, haha! Crazy catlady deluxe 😂

Likes

Comments

Det känns ju inte as kul att fortfarande vara sängliggandes EN LÖRDAG... Men vad ska man göra?

Hösten känns alltid som en nystart, och mycket kommer hända denna höst! Jag har skrivit kontrakt med två grymma tjejer som ska börja på salongen den 18 september, så då kommer vi vara totalt 5 st som jobbar under samma tak. Ganska mäktigt ändå! Något annat som sker i september är att jag fått frågan om jag kan komma och föreläsa om mitt företag för gymnasieelever som läser Entreprenörskap! Så himla nervöst men också så himla kul! Var ska man börja? Vad får jag inte glömma att berätta? Man har ju typ gått på automatik senaste 1,5 året, gjort det som krävts utan att ens reflektera. Lite som en överlevnadsinstinkt, att man bara vet vad som måste göras när man kommer till ett hinder, utan att egentligen ha vetat det innan. Förstår ni? Oavsett, jag kommer ihåg i skolan, då tyckte jag alltid att det var KUL att ha muntliga redovisningar, medans alla andra satt i fosterställning innan och skakade (liten överdrift, men inte jättemycket). Jag ska inte sticka under stolen med att jag såklart också kunde vara nervös, MEN jag tyckte alltid att det var nervigt på ett bra sätt, kittlande liksom. Men jag kan ju bara anta att det blir annorlunda nu. Nu ska jag alltså inte föreläsa om någon annan, om någon tidsepok eller liknande, nu ska jag föreläsa om MIG och hur JAG har gjort för att komma dit JAG är idag. Det känns som jag skulle kunna berätta om det i timmar samtidigt som jag knappt har en aning om var jag ska börja, vad dem vill veta eller hur jag ska formulera mig.

Likes

Comments

Herregud vilken magisk resa vi lyckades få till!

Vi bodde i Illetas, men åkte ofta in på kvällarna till Palma för shopping, middagar och drinkar. Gud vad jag älskar Palma! Där vill jag bo 🙏🏼

Nu ligger man istället hemma sjuk och ynklig, inte en perfekt start efter semestern direkt men vad ska man göra. Jag låter migsjälv få vara sjuk nu, något jag väldigt sällan gör, jag jobbar ändå. Men det är knappast hälsosamt, varken för mig eller mina kunder!

Instagram: @ribbing

Likes

Comments

I Samarbete med Carl Edmond

Har ni hört talas om historien med Carl Edmond?
Vi alla strävar dagligen efter att leva ett härligt, inspirerande och spännande liv. Den stora frågan är om vi verkligen prioriterar oss själva tillräckligt mycket? Boken om Carl Edmond handlar om personen som inte lät något komma i hans väg. Han tog tillvara på livet och inte en sekund fick gå till spillo.
Han är killen vi alla vill ha i vår närhet. Han är cool, inspirerande och lever i stunden. Det kanske är dags för oss alla nu, att börja prioritera våra egna liv.

Likes

Comments

God morgon!

Nu är vi tillbaka i rutiner efter 2 veckor semester, helt otroligt härliga veckor ☀️

Idag ska jag för första gången cykla till och från jobbet, något jag nämnt här i bloggen tidigare! Jag har verkligen stalkat blocket senaste tiden på cyklar. Jag tänkte att man vet ju aldrig huruvida man gillar det eller inte, så om jag skulle testa nu under sensommaren och hösten, att cykla till och från jobbet så kunde jag i vår köpa en ny grym cykel. Men så hade min syster en som jag kunde få låna så det löste sig ännu bättre!

Enligt kartor-appen så visar den ibland 10km och ibland 13 km(?) till salongen, och när jag googlat tidsåtgången så säger vissa att det tar 20 min och andra 45-55. Men jag tänker att jag startar en timme innan så får vi se helt enkelt 😂🤚🏼 Nedräkningen till Palma har börjat 🚴🏼‍♀️

Likes

Comments

Bilder: @ribbing på instagram

Likes

Comments

Jag ÄLSKAR Göteborg. Det är lika fantastiskt varje gång!

Konserter, uteserveringar, middagar och shopping. Vad mer kan man begära? ❤️

Likes

Comments

God morgon!

Det är tisdag och sista jobbveckan innan semestern börjar! Iallafall del 1 av semestern, är nämligen ledig i två veckor, jobbar sedan två veckor och sen åker jag och Daniel till Palma i en vecka. Helt magiskt! 🍹🌴

Jag har kommit på migsjälv med att trivas så extremt med tillvaron just nu, jag är inne i en sån där fas där jag bara älskar livet och njuter av stunden. Jag äter bra, sover bra, tränar bra, och inte bara för jag "måste" utan för att jag vill. Det är en jäkla skillnad. Jobbet går bra, det finns stora planer att utöka och tillöka vilket kommer underlätta för framtiden. Jag är pigg om dagarna och orkar hitta på roliga/mysiga saker efter jobbet, vilket absolut inte har hört till vanligheterna tidigare. 🌼 Livet är fantastiskt med andra ord.

Jag har även kommit fram till att jag ska köpa en cykel, och cykla till (och kanske ifrån) jobbet varje dag (eller några dagar i veckan 😂) Det är 13km hemifrån till jobbet, så jag tänker att jag ska provcykla en helg för att se hur jobbigt det är samt vilken väg jag ska ta och hur lång tid det tar. På så sätt är man ju "klar" med träningen när man kommer hem, antagligen på samma tid som man ändå skulle åkt tunnelbana. Och ja, jag fick för mig detta igår och åkte direkt efter jobbet och kolla cyklar. Jag måste liksom slutföra en idé såfort den krossar mina tankar. Det är nog både en tillgång och motgång 😂

I helgen åkte jag och Filippa till Fagersta för att fira Ronja, vår kusin som fyllde år. Vi cyklade till hamnkrogen och åt middag med tjejerna, drack drinkar och såg Ronjas pojkvän Markus och hans band Tåget till Wroclaw uppträda. Dagen efter hade Ronja förberett en överrasknings-aktivitet för oss tjejer. Vi möttes upp - ovetandes om vad vi skulle göra - för att då bli ombedda att ta två shots (dock av Tre Apor vinet) och sedan ta en shot för varje ballong vi passerade på en väg. Det var väl närmare 20 ballonger, haha. När vi kom fram till slutdestinationen så möttes vi av att vår andra kusin Malin skulle hålla ett cirkelfyspass med oss, och däremellan ännu mer vin-shots. Man va verkligen på topp efter det 😂 På kvällen cyklade vi till simbadet och hade picknick, spela brännboll och kubb och bara njöt av sommarkvällen vid vattnet innan vi cyklade hem igen. Dagen efter så låg jag och Filippa i koma i varsin del av soffan, sträckkollade några filmer och klagade på träningsvärken, haha. Nu, flera dagar senare så har jag fortfarande sån brutal träningsvärk! Härligt ändå 💥🤛🏼🍷

Ha en fantastisk dag och ta hand om er! ❤️

Likes

Comments

God morgon!

Endast 7 st jobbdagar kvar tills semester, kämpa!💥💪🏼

För ca 2 veckor sedan köpte jag och Daniel varsin Apple Watch, kan vara bästa köpet iår! Förutom tiden kan man även se vädret, ha alarm, prata i telefon, smsa, läsa mail, se sin aktivitet (steg, distans, kaloriförbrukning mm) Allting i klockan!

Jag blir så himla motiverad av att se svart på vitt hur mycket jag går/förbrukar per dag, om jag inte kan se antal steg eller km så tror jag typ att det inte räknas. Så sedan jag kan se varje dag rakt upp och ner på armen så har det sporrat mig att göra alla de där små valen i vardagen som i slutändan kan ge så mycket mer resultat.

Vi har även bokat en resa till Palma i augusti, så det motiverar en väl ännu mer att ligga på topp! För mig är det ju en stor bedrift att komma upp i 10.000 steg per dag eftersom att mitt jobb är totalt stillasittande, 8h per dag. Så normalt sätt när jag kommer hem från jobbet har jag gått typ 3500 steg, det är alltså till och från tunnelbanan, haha! Avundas alla som kan röra på sig när dem jobbar, om dem bara visste hur mycket tid och energi dem vinner på det 😄👍🏼

Nu tänkte jag köra stenhårt på Lifesum och Aktivitetsmätaren, dvs räkna kalorier både in och ut. Tydligen så behöver man ligga på ett kaloriunderskott på 500kcal om dagen för att gå ner 0,5kg i veckan, och 1000kcal om dagen om man vill gå ner 1kg i veckan. Ganska intressant kan jag känna! 💥🤛🏼

Likes

Comments