View tracker

Det här blir på sätt och vis en bildbombs-sammanställning av vårt odlingsprojekt som pågick under en stor del av 2016. I år blir det ännu mer odla av, men i år har vi planerat upp lite mer, förra året blev det mer spontant. Jag ville liksom testa att odla några tomater bara sen fick min sambo idéer och det hela spann vidare till en enda stor fantastisk galenskap. Det var ett jäkligt kul projekt att ha igång och pilla med. Nu ser jag fram emot att det börjar bli vår så att vi kan komma igång med årets odlingsprojekt. :)

Likes

Comments

Under de senaste dagarna har jag läst massvis med uppdateringar på facebook och instagram om att 2016 har varit det sämsta året någonsin. Men jag måste säga att jag håller inte alls med, för mig har det varit ett helt fantastiskt år. Jag blev sambo (flyttade ca. 30 mil norrut och bort från mitt barndomshem) och började på en ny utbildning, jag har lyckats med saker detta året som jag aldrig någonsin trodde skulle vara möjligt. Jag har utvecklats som person och vuxit något så otroligt mycket i mig själv att det är helt otroligt. Året har varit fyllt av utmaningar, skratt, kärlek, tårar och massvis med äventyr.

Så till alla de som tycker att 2016 varit det sämsta året någonsin, well tough luck men jag tror lite på att det är vad man gör det till. Visst man kan inte välja eller kontrollera allt som händer runtomkring en, men till en viss grad kan man välja vad man utsätter sig för och hur man reagerar på det. Så, nu önskar jag alla ett helt underbart 2017.

Några bilder som på sätt och vis sammanfattar 2016, (nej inga bilder på odlingsprojektet finns med då detta får ett helt eget dedikerat inlägg istället om någon dag eller två). :)

Likes

Comments

Det är ett tag sedan jag skrev nu, närmare bestämt inte sedan den 18 november. Vet inte riktigt varför jag inte skrivit, har väll bara inte haft lust, det har varit mycket i skolan nu på hösten bl.a. en väldigt tung mattekurs som jag ännu inte är helt färdig med. Och sen blev det jul och jag kände att jag bara behövde en ordentlig paus.

Jag och min sambo firade jul två gånger kan man väll säga, vi hade lite julbrunch med hans föräldrar och bror här hemma hos oss på förmiddagen sedan körde vi två ner till skåne och firade julafton hemma hos min familj. Det blev såklart en dansk julmiddag med riktigt god mat. Självklart lyckades jag utsätta mig för andra baciller nere i skåne och dragit på mig någon dum förkylning som ligger och bråkar i min kropp. Men men, som tur är har jag ingenting jag faktiskt måste hinna göra innan det nya året börjar så jag har ett par dagar till på mig att vila bort förkylningen.

Det var trots allt en helt underbar jul och min sambo skämde bort mig så otroligt mycket med julklapparna. Fick bl.a. nytt tangentbord, mus och headset till datorn, YAY! :D Dessutom fick jag en symaskin, men visst är det ett tecken på att man är vuxen, när man dessutom blir halvt överlycklig av att få en symaskin i julklapp? :D

Sambon fick också en hel hög julklappar men jag vill bara visa upp en, som jag gjorde åt honom. Det var en sista minuten julklapp då idén för den infann sig i mitt huvud i torsdags. På den nedersta bilden här i inlägget ser ni den tavlan som jag gjorde, själva motivet är gjort av pärlor. Är så otroligt nöjd med resultatet, särskilt när hela pärlplattan höll på att trilla sönder under processen. :)

Hoppas att alla ni där ute har haft en lika god jul som jag haft, och önskar gott nytt år och god fortsättning. :)

Likes

Comments

Nu har valpen åkt hem, han skötte sig otroligt bra och var så himla busig och gosig. Nu är det dags att spela lite sims innan det är dags för bio ikväll. Som utlovat har jag tagit en bild på huset som min simsfamilj flyttade till och har även fixat en familjebild av hela Leos familj samlad. Leo och Eleonora har 6 barn tillsammans och Eleonora blir snart åldring men bägge två har fått önskningar om att få ett barn till och Leo har fått önskningen att ha 10 barn totalt. Det blir lite svårt att skaffa 4 barn till innan Eleonora blir åldring då Leo är varulv och lever längre än en vanlig sim, så han är fortfarande bara ungdom. xD Men Leo vill ha fler barn så han får kanske ta och gifta om sig när Eleonora gått bort, om han inte hinner bli åldring innan dess. Men för att de överhuvudtaget ska kunna skaffa barn behöver några av de nuvarande barnen växa upp och flytta hemifrån, men det lär dröja ett tag till.

Likes

Comments

Spenderar denna fredag med att vara valpvakt. Så underbart busig valp, varit ute på två väldigt korta promenader redan och nu snoozar han gott här i soffan bredvid mig medans jag kollar på Vampire Diaries. ☺ Måste dock säga att katten inte är speciellt glad över att ha valpen här i huset igen, är juh hon som är the queen annars och nu får hon dela sin tron med en busig och energisk valp! 😁

Valpen blir upphämtad igen under eftermiddagen och ikväll är det dags för bio! Ska juh se Fantastic Beasts and Where to Find Them med min sambo och hans bror! Ska bli så jäkla häftigt, är såå hypad! 😁😁

Likes

Comments

View tracker

Jag kan äntligen spela sims igen! Hittade en sims-sida på facebook där jag kunde få hjälp med varför mitt sims 3 bara gav mig felkod 12 hela tiden. Tydligen var problemet att jag hade windows 32-bit istället för windows 64-bit. Så det var bara till att installera om datorn och spelen och testa, och nu funkar det utan problem och har funkat i nästan 3 veckor. :D

Så familjen som jag började spela med är en familj jag skapade, familjen Bone. Pappan i familjen var varulv och mamman bara en helt vanlig sim. Jag kommer inte ihåg namnen på dessa två som var min start, men iaf fick de tre söner, Davin, Damon och Leo. Davin gifte sig och fick en son vid namn Matteo, Damon gifte sig och fick en flicka och en pojke vid namn Nina och Dexter. Leo är den yngste sonen i familjen och den jag valde att spela vidare med, han är varulv men gifte sig med en helt vanlig sim. De fick en son som döptes till Theo. Theo fick snabbt syskon, tvillingarna Elena och Elijah (Ja, väldigt inspirerat av Vampire Diaries xD). Men sedan dröjde det lite innan familjen fick tillökning igen, då kom de tre trillingflickorna Elvia, Lovisa och Lagertha (ja, inspirerat av Vikings :')).

Efter att trillingarna föddes insåg jag att jag behövde flytta min familj till ett större hus, så det huset som syns på bilden här är det gamla huset. Ska försöka komma ihåg att ta bilder av det nya huset och även hela familjen samlad. Just nu är Theo, Elena och Elijah barn och trillingarna är småbarn.

Pappan Leo är varulv och 4 av de 6 barnen ärvde denna egenskap. De andra två barnen är helt vanliga simmar precis som deras mamma.

Likes

Comments

Titel: Himmelstrand
Författare: John Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 411

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Handling: Tio personer förflyttas med sina husvagnar till tomheten. En blå himmel utan sol och ett till synes oändligt fält. På radion spelas enbart gammal svensktoppmusik. När de rör sig ut på fältet tvingas de konfrontera sina rädslor och sin längtan i fysisk gestalt. Det kommer att förändra dem. Vilka är vi när vi ingenting har? Vart går vi när ingenstans finns att gå? Vad gör vi för vår kärlek när det verkligen gäller?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kommentarer/tankar: Öh, va?! Wtf?! Vafan var det jag precis läste?... Ungefär sådär gick mina tankar när jag precis hade avslutat Himmelstrand. På många sätt gjorde den här boken mig illa till mods och på sätt och vis var den rälig att läsa... Men jag älskade den, satan vad bra den här boken var! Den är ärlig, brutal och visar på att man vet aldrig vad som gömmer sig där vi inte kan se. Vi människor är ganska trångsynta och de flesta skulle aldrig ens leka med tanken om hur de skulle reagera om de plötsligt fann sig själva på en sådan oförklarlig plats som i Himmelstrand. Att Lindqvist utmanar, utforskar och leker med sina läsares känslor och tankar är en självklarhet, men sättet han gör det på är så graciöst att vi inte riktigt förstår vad det är som händer förrän vi reflekterar efteråt.

Det har tagit mig någon vecka att överhuvudtaget kunna skriva om den här boken, jag läste ut den i mitten på förra veckan och nu är det onsdag igen. Jag behövde den tiden för att på sätt och vis återhämta mig och liksom reflektera över vad det var jag precis läst för att kunna förstå det. Jag är inte säker på att jag förstår det nu egentligen, men jag har lyckats reflektera såpass att jag kunde skriva om det nu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Betyg: 5 av 5 bokmärken.

Likes

Comments

För ett par dagar sedan bakade jag en äppelpaj, och jäklar vad god den blev! Helt underbart, inte för söt och inte för syrlig, bara sådär helt perfekt lagom. :) Självklart använde jag mig av dessa fina röda och otroligt söta äpplen som kommer från min sambos äppelträd hemma hos hans föräldrar. Ja, det där är två stora lådor fulla med äpplen som vi ska försöka göra slut på, får lägga in några och koka äpplemos osv. Finns liksom ingen chans att vi ska lyckas äta upp alla dessa äpplen innan de blir dåliga. :') 

Likes

Comments

För ett tag sedan nu testade min sambo och jag att göra egna soltorkade tomater, fast de är torkade i ugnen så vet inte riktigt om man kan kalla dem för soltorkade. ;P Iaf så torkade vi dem en halv dag ungefär, sen stoppade vi ner allt i en såndär ikea syltburk och stoppade i lite rosmarin och vitlök och massvis med olivolja. Jag kommer faktiskt inte ihåg om vi stoppade i någon mer krydda. Men det spelar la ingen roll nu, ser fram emot att testa dessa finfina torkade tomaterna. :) 

Likes

Comments

I lördags fick mina svärföräldrar den nya valpen och igår fick vi hälsa på honom, vi blev även bjudna på middag när vi var där. Men, alltså! VALP! Valpen var såååå gullig, och han snoozade lugnt i mitt knä en ganska lång stund. Ceasar är namnet men min sambo och hans bror envisas med att uttala det Kaesar, vilket är feeeel! :') Nu vill jag också ha en valp, en egen valp som kan bo med oss i Skoftebyn! Hade varit så himla kul! ^_^ Men som tur är får vi åtminstone vara hundvakt åt lilla Ceasar, jag hoppas på att det blir en massa gånger! :) 

Likes

Comments