View tracker

Nu har valpen åkt hem, han skötte sig otroligt bra och var så himla busig och gosig. Nu är det dags att spela lite sims innan det är dags för bio ikväll. Som utlovat har jag tagit en bild på huset som min simsfamilj flyttade till och har även fixat en familjebild av hela Leos familj samlad. Leo och Eleonora har 6 barn tillsammans och Eleonora blir snart åldring men bägge två har fått önskningar om att få ett barn till och Leo har fått önskningen att ha 10 barn totalt. Det blir lite svårt att skaffa 4 barn till innan Eleonora blir åldring då Leo är varulv och lever längre än en vanlig sim, så han är fortfarande bara ungdom. xD Men Leo vill ha fler barn så han får kanske ta och gifta om sig när Eleonora gått bort, om han inte hinner bli åldring innan dess. Men för att de överhuvudtaget ska kunna skaffa barn behöver några av de nuvarande barnen växa upp och flytta hemifrån, men det lär dröja ett tag till.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Spenderar denna fredag med att vara valpvakt. Så underbart busig valp, varit ute på två väldigt korta promenader redan och nu snoozar han gott här i soffan bredvid mig medans jag kollar på Vampire Diaries. ☺ Måste dock säga att katten inte är speciellt glad över att ha valpen här i huset igen, är juh hon som är the queen annars och nu får hon dela sin tron med en busig och energisk valp! 😁

Valpen blir upphämtad igen under eftermiddagen och ikväll är det dags för bio! Ska juh se Fantastic Beasts and Where to Find Them med min sambo och hans bror! Ska bli så jäkla häftigt, är såå hypad! 😁😁

Likes

Comments

View tracker

Jag kan äntligen spela sims igen! Hittade en sims-sida på facebook där jag kunde få hjälp med varför mitt sims 3 bara gav mig felkod 12 hela tiden. Tydligen var problemet att jag hade windows 32-bit istället för windows 64-bit. Så det var bara till att installera om datorn och spelen och testa, och nu funkar det utan problem och har funkat i nästan 3 veckor. :D

Så familjen som jag började spela med är en familj jag skapade, familjen Bone. Pappan i familjen var varulv och mamman bara en helt vanlig sim. Jag kommer inte ihåg namnen på dessa två som var min start, men iaf fick de tre söner, Davin, Damon och Leo. Davin gifte sig och fick en son vid namn Matteo, Damon gifte sig och fick en flicka och en pojke vid namn Nina och Dexter. Leo är den yngste sonen i familjen och den jag valde att spela vidare med, han är varulv men gifte sig med en helt vanlig sim. De fick en son som döptes till Theo. Theo fick snabbt syskon, tvillingarna Elena och Elijah (Ja, väldigt inspirerat av Vampire Diaries xD). Men sedan dröjde det lite innan familjen fick tillökning igen, då kom de tre trillingflickorna Elvia, Lovisa och Lagertha (ja, inspirerat av Vikings :')).

Efter att trillingarna föddes insåg jag att jag behövde flytta min familj till ett större hus, så det huset som syns på bilden här är det gamla huset. Ska försöka komma ihåg att ta bilder av det nya huset och även hela familjen samlad. Just nu är Theo, Elena och Elijah barn och trillingarna är småbarn.

Pappan Leo är varulv och 4 av de 6 barnen ärvde denna egenskap. De andra två barnen är helt vanliga simmar precis som deras mamma.

Likes

Comments

Så, har inte skrivit något på ett tag här, är så himla dålig på att komma ihåg att uppdatera här, är mycket aktivare på instagram. Men iaf så får jag väll ta och berätta lite vad som pågått den senaste tiden. Först och främst så går skolan framåt i rask takt och jag flyter med ganska bra, praktiken är över för denna gång och jag fick veta i förra veckan att jag var helt godkänd på den kursen. Nästa praktiktillfälle infaller i Maj månad nästa år. Det är skönt att bara få vara student igen med väldigt mycket fritid och frihet att göra annat än bara plugga/jobba. Har dock vuxit upp lite tror jag, har aldrig riktigt varit någon morgonmänniska men nu går jag upp tidigt varje vardag även om jag inte har praktik nu. Har fått en liten känsla av att jag slösar bort för många timmar varje dag om jag ligger och sover en massa, har juh så himla mycket annat på gång som jag vill göra, typ träna, pyssla och måla. Just nu håller vi på med en mattekurs i skolan, vilket faktiskt är väldigt kul och sådär lite lagom intressant. :)

När det kommer till allt pysslande och sådär så har det fått en liten paus då jag haft mycket praktik och sådär denna terminen, men jag har så himla många idéer som jag vill testa och göra, jag ska se till att försöka komma ihåg och ta bilder så jag kan dela med mig här i bloggen.

Hur det går med privatlivet då och sambolivet, ja det flyter på hur bra som helst. Fick precis veta att min sambo bokat biljetter till nya Harry Potter filmen "Fantastic Beasts and Where to Find Them" på fredag, åh jäklar vad jag längtar redan! Det kommer bli helt sjukt häftigt! :') I övrigt så är min sambo bara bäst, alltid! I förrförra helgen byggde vi nytt skrivbord till mittenrummet där våra datorer står, så vi har nu liksom varsin sida av bordet som är U format och sen har vi en sida dedikerad till bara pyssel och sådant. <3 :)

Träningen går bra också, blir gradering till nästa phase på x-mas special i år, lär bli grymt häftigt. Hoppas bara jag faktiskt får mitt diplom denna gången, har ännu inte fått diplomet för min gradering på förra årets x-mas special.

Måste bara berätta också innan jag avslutar detta inlägg att jag började läsa "Oceanen vid vägens slut" av Neil Gaiman, och jävlar vad bra den är, har bara 30 sidor kvar och började läsa den för bara några dagar sedan. Den är verkligen riktigt uppslukande!

Ahja, det var väll allt för denna gång, ska försöka komma ihåg att uppdatera här oftare.

Likes

Comments

Titel: Himmelstrand
Författare: John Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 411

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Handling: Tio personer förflyttas med sina husvagnar till tomheten. En blå himmel utan sol och ett till synes oändligt fält. På radion spelas enbart gammal svensktoppmusik. När de rör sig ut på fältet tvingas de konfrontera sina rädslor och sin längtan i fysisk gestalt. Det kommer att förändra dem. Vilka är vi när vi ingenting har? Vart går vi när ingenstans finns att gå? Vad gör vi för vår kärlek när det verkligen gäller?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kommentarer/tankar: Öh, va?! Wtf?! Vafan var det jag precis läste?... Ungefär sådär gick mina tankar när jag precis hade avslutat Himmelstrand. På många sätt gjorde den här boken mig illa till mods och på sätt och vis var den rälig att läsa... Men jag älskade den, satan vad bra den här boken var! Den är ärlig, brutal och visar på att man vet aldrig vad som gömmer sig där vi inte kan se. Vi människor är ganska trångsynta och de flesta skulle aldrig ens leka med tanken om hur de skulle reagera om de plötsligt fann sig själva på en sådan oförklarlig plats som i Himmelstrand. Att Lindqvist utmanar, utforskar och leker med sina läsares känslor och tankar är en självklarhet, men sättet han gör det på är så graciöst att vi inte riktigt förstår vad det är som händer förrän vi reflekterar efteråt.

Det har tagit mig någon vecka att överhuvudtaget kunna skriva om den här boken, jag läste ut den i mitten på förra veckan och nu är det onsdag igen. Jag behövde den tiden för att på sätt och vis återhämta mig och liksom reflektera över vad det var jag precis läst för att kunna förstå det. Jag är inte säker på att jag förstår det nu egentligen, men jag har lyckats reflektera såpass att jag kunde skriva om det nu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Betyg: 5 av 5 bokmärken.

Likes

Comments

För ett par dagar sedan bakade jag en äppelpaj, och jäklar vad god den blev! Helt underbart, inte för söt och inte för syrlig, bara sådär helt perfekt lagom. :) Självklart använde jag mig av dessa fina röda och otroligt söta äpplen som kommer från min sambos äppelträd hemma hos hans föräldrar. Ja, det där är två stora lådor fulla med äpplen som vi ska försöka göra slut på, får lägga in några och koka äpplemos osv. Finns liksom ingen chans att vi ska lyckas äta upp alla dessa äpplen innan de blir dåliga. :') 

Likes

Comments

För ett tag sedan nu testade min sambo och jag att göra egna soltorkade tomater, fast de är torkade i ugnen så vet inte riktigt om man kan kalla dem för soltorkade. ;P Iaf så torkade vi dem en halv dag ungefär, sen stoppade vi ner allt i en såndär ikea syltburk och stoppade i lite rosmarin och vitlök och massvis med olivolja. Jag kommer faktiskt inte ihåg om vi stoppade i någon mer krydda. Men det spelar la ingen roll nu, ser fram emot att testa dessa finfina torkade tomaterna. :) 

Likes

Comments

I lördags fick mina svärföräldrar den nya valpen och igår fick vi hälsa på honom, vi blev även bjudna på middag när vi var där. Men, alltså! VALP! Valpen var såååå gullig, och han snoozade lugnt i mitt knä en ganska lång stund. Ceasar är namnet men min sambo och hans bror envisas med att uttala det Kaesar, vilket är feeeel! :') Nu vill jag också ha en valp, en egen valp som kan bo med oss i Skoftebyn! Hade varit så himla kul! ^_^ Men som tur är får vi åtminstone vara hundvakt åt lilla Ceasar, jag hoppas på att det blir en massa gånger! :) 

Likes

Comments

Dagens citat är ifrån boken som jag håller på att läsa just nu, eller ja, har alldeles snart läst ut den. Iaf fångade den här meningen min uppmärksamhet, den var så jäkla fint skriven och den har ett så otroligt starkt budskap. Ville bara dela med mig av den. (Boken heter Himmelstrand och är skriven av John Ajvide Lindqvist). Ja det kommer en bokrecension av denna boken här på bloggen så fort jag är färdig! :)

Likes

Comments

Idag var det dags att plocka de sista tomaterna, oavsett mognadsnivå. De gröna och de halvmogna får vi lägga ut vid fönstren inomhus så att de kan få mogna. Nu ska vi bara bestämma vad vi ska göra med alla dessa tomater, soltorkade tomater är givet och även kanske ketchup. Det blir säkerligen någon mer tomatsås eller salsa också av en del av dessa tomater. Men herregud alltså, vi plockade 7,3 kg tomater idag och började klippa ner några av plantorna, de får juh liksom flytta till komposten nu när de är färdiga för i år. Dock blev det alldeles för kallt att stå ute och hålla på en massa idag så vi får liksom köra det sista trädgårdsarbetet i kortare perioder. Vi har en hel del kvar att göra innan det blir alldeles för kallt.

Vi tog också och skördade en del morötter och då fick vi upp denna knasiga moroten! Det är så sjukt spännande att odla saker själv för man vet aldrig hur resultatet blir och det kan bli sådant som denna. 😂

Likes

Comments