Go'kväll! Ligger just nu i sängen i vår lägenhet här i Dublin. En till lugn kväll, så som alla får bli. Känner febern stiga och snuvahosta kombinationen blir jobbigare hela tiden... Som tur har jag ändå haft bra med energi och orkar hänga med hela tiden!
Vaknade av mig själv 7:30 idag. Skönt att vakna den tiden helt utvilad! Beror ju på att klockan i Finland redan var 9:30, och somnade ju relativt tidigt igår.
Lagade oss i ordning och åt, sedan började vi dalla runt i staden.

Gick runt omkring i centrum, shoppade lite, skaffade bussbiljetter och sådant. Sedan gick vi och kollade hur det var bortåt från huvudgatan. Checkade det kända Temple Bar området osv.
Lunchade sedan på Hard Rock.

Åkte även med buss lite här och där. Åkte till St Patricks katedralen och var där en stund. Fick en liten "privat" rundtur av prästen, vilket var lite coolt, trots att jag inte är så troende.. Men har nog alltid varit ganska intresserad av sådant.
På vägen tillbaka missade vi hållplatsen vi skulle bli av på haha, men jag och pappa kunde skratta bort det.
Avslutade dagen nyss med middag i en pub helt bredvid vår lägenhet. Väldit mysigt ställe!!
Jag, pappa och hans fru delade på en "BBQ platter", som innehöll allt minsann lite ohälsosamt hahah! Men sjukt gott var det!
Det jag märkt här är att de är ganska noggranna med att man är myndig. Något jag inte trott av detta land hah!
Klockan är här inte ens 22, men känner mig helt färdig för att lägga mig...
Jaa, det där med Guinness bryggeriet blev inte av idag. Vi tar det imorgon istället!

Likes

Comments

Long time no see huh? Anyway, min dag i bilder. Åkte iväg till Dublin idag. Skall vara här ända till fredagen, så fyra nätter. Åkte med pappa, hans fru och hans frus son.

Innan vi åkte iväg var jag och Zache en sväng till min skola för att lämna in lite utrustning. Pappa kom efter mig klockan två, innan det degade jag i soffan då jag har blivit förkyld såhär passligt till resan... Kände mig jätte svag under dagen och flygresan var rätt så jobbig... Trots det känner jag mig nu lite bättre!

Då vi landat här, åkte vi med buss till centrum för att plocka upp nycklarna till lägenheten vi hyrt för resan.

Åt sedan på en ganska typisk irländsk pub/restaurang. Inte alltså den ni ser på bilden till vänster hahah! Jag och pappa testade såklart på deras fish&chips. Gott var det!!

​Dagen avslutas lugnt med godis, tidning och musik i öronen. Blir allmänt också en ganska lugn resa! Ingen party resa haha. Men skönt så också! Imorgon skall vi lite dalla runt omkring i centrum och sedan i alla fall åka till Guinness bryggeri! Säkerligen något annat också, det får man se imorgon. 

Vi hörs, xo Ria

Likes

Comments

Tea time visst? Har städat hela sena eftermiddagen. Nu är lägenheten ren, snygg och prydlig. Trots att all byk ligger i högar i badrummet... Men badrumsdörren är stängd, out of sight out of mind right? Haha nämen, håller på och bykar som bäst. Tvättade badrummet annars, så det stressar mig inte heller.

Sitter nu och myser här hemma för mig själv. Tände mina "Halloween ljus" och tog en kopp citron te. Mumsar på lite smått, som denna gång fick bli riskakor, knäckebröd och en blandning av jordnötter och russin. Most random cravings ever, #justgirlythings haha!

Ugh, så skoltrött jag är. Fastän jag varit tillbaka i skolan i typ två sekunder, så känns det redan ganska hopplöst... Det ända som motiverar just nu är faktumet att jag blir klar efter detta år. Jag vet att jag kommer sakna Prakticum tiden då den väl är över, men just nu känns det bara absolut hopplöst.

Vilket också är lite komiskt då jag ändå anser att kurserna vi har just nu är intressanta och vill prestera bra i dem. Men skoltröttheten kan nog bero på att jag har ganska många bollar i luften just nu. Måste bara försöka balansera mellan alla grejjer och försöka klara mig ur det här, förhoppningsvis levande. Tröttheten river mig i bitar sådär sakta men säkert ni vet haha, tror att alla har den känslan ibland.

Nu tror jag att jag tar och läser en stund. Började med en bok skriven av Kjell Westö. Skall läsa den i vår modersmåls kurs denna period. Man fick välja mellan en lättläst version och den hela versionen. Den hela versionen har typ över 400 sidor, och såklart ville jag välja den haha. Nämen det blir nog bra, älskar att läsa så det borde inte vara ett så stort problem. Dessutom verkar boken väldigt bra!

Vi hörs, xo Ria

Likes

Comments

​Så kär i denna skjorta! Köpte den från Carlings ett tag sedan. Den finns även i svart och jag funderar på att köpa en till haha. Var klädd såhär då vi firade 80-årsdag. 

Tack åt Linnea, som orkade ta dessa bilder <3 Härligt med vänner som är vana med mitt bloggande haha, "vänta vi måst fota dehär" är en vanlig kommentar man får i mitt sällskap. Som tur är även Zache van med det redan haha!

Likes

Comments